2019-05-30
次次想食佢但門口總係好多人,因為懶得排隊佢開左好耐都無機會試到,上星期下午茶時間終於門口無乜人,等左2張枱就到。叫左雞亦麵蕃茄湯底,雞亦好入味,但又唔會太咸,肉質都好好,蕃茄湯底真係有新鮮蕃茄係入面,酸酸甜甜的湯食落特別開胃,碗麵分量都唔細,一個女仔都未必食得曬。另外幫小朋友叫咗呢8粒爆汁牛肉餃子,小朋友非常鍾意,餃子餡料係牛肉做,比起一般豬肉較為濃味,最正係好多肉汁,而且個湯底好清好甜,配去餃子一齊食好好味。飲品小朋友唔可以飲珍珠奶茶,就叫咗呢杯華田芝士奶蓋,華田味道濃郁,芝士奶蓋鹹鹹地撈埋一齊飲唔會覺得太甜,小朋友非常鍾意,不過對於小朋友來講實在太大杯啦。至於我梗係飲黑糖鮮奶珍珠啦,鮮奶好香,黑糖味好重,珍珠好煙un ,比較出邊大型連鎖店,其實佢做得都算幾好。總括來講呢度食物同埋價錢我都俾得幾高分,只不過係食飯時間真係實在太多人啦,如果要食就要俾啲耐性排隊囉!