2022-11-23 97 浏览
臨近冬天,唔儲多啲脂肪點抵得寒丫😆 有一間適合大吃大喝嘅燒肉放題餐廳,食物種類多不勝數,中西日式都有,又可以打邊爐又可以燒肉❤️ 場地過千尺,食物keep住refill👍🏻 燒爐有塊牛油紙墊住唔怕癡底👍🏻 醃豬頸肉,咖喱雞翼,韓風雞翼,雞軟骨都好入味😆 五花腩調味豐富值得再食!丸類款式好多,芝心丸,蟹柳等等一定會食,仲有雞肉腸,香草腸,台灣腸,鐘意食腸之人一定鐘意燒腸仔🥰熱食嘅豬紅同辣海螺水準正常發揮👍🏻 沙律選擇新鮮選擇又多👍🏻 刺身款式有五款左右,三文魚剌身最正常😂 好肥美😆 座位夠闊枱夠大,一次過拎哂啲食物,放唒係枱就唔洗行幾次咁麻煩啦😃

2022-11-23 69 浏览
校長燒肉係好幾個地方都有分店 今日嚟到觀塘分店食燒肉放題 晚市呢度除咗有燒肉之外亦有火鍋同刺身 仲有熟食/點心/炸品/沙律/甜品/水果/壽司等等 不能盡錄 飲品選擇同樣多 除咗有普通紙包同罐裝飲品之登 仲有啤酒任飲添 呢度嘅自助區範圍都幾大 刺身當日試咗牡丹蝦三文魚 牡丹蝦每次限一人拎一隻 我哋仲攞咗幾隻嚟燒 非常鮮甜爽口 蝦頭有汁 好好味燒肉種類非常繁多 例如有豬頸肉/雞翼/牛扒/雞扒/魚柳/豬腩肉等等 我個人尤其推介豬仔骨同牛仔骨 除咗肉類亦有啲蔬果/菇類可以燒 蕃薯仔/杏鮑菇/翠玉瓜/菠蘿係我哋嘅首選 可以中和油膩感火鍋我哋簡簡單單攞嚟煮菜同丸類食熟食當日有碗仔翅/炒青口/辣酒煮花螺/豬紅/炒菜等等 碗仔翅d料都幾多 有素翅木耳肉絲 飲落口感好豐富 炸物有薯條/麥樂雞/芋圓波波/餃子 尤其芋圓波波煙煙靭靭 女朋友好鍾意食甜品除咗有雪糕雪條之外 仲有菠蘿冰/哈密瓜冰/西瓜冰/蛋糕/啫喱同埋大菜糕等等 大菜糕唔會過甜而且既爽口
校長燒肉係好幾個地方都有分店 今日嚟到觀塘分店食燒肉放題 晚市呢度除咗有燒肉之外亦有火鍋刺身 仲有熟食/點心/炸品/沙律/甜品/水果/壽司等等 不能盡錄 飲品選擇同樣多 除咗有普通紙包同罐裝飲品之登 仲有啤酒任飲添

火鍋我哋簡簡單單攞嚟煮菜同丸類食

2022-11-18 108 浏览
舊同事生日,已經兩年冇慶祝,難得今年疫情放寬,可以約埋幾個好朋友聚一聚,之前我哋都去過荃灣校長燒肉日韓料理食過,放題食物種類多,兩小時任飲任食都係二百零蚊,大家都有興趣返尋味,住喺官塘嘅壽星公話觀塘廣場有分店,可以過去試吓!餐廳位於觀塘廣場15樓,佔地面積都很大,座位之間都很寬闊坐得也很舒適。設有自助區,數拾款肉類及丸類想食燒烤又得! 想食火鍋都得。食物擺放整齊,清潔衞生。烤肉及火鍋區:各款牛肉、豚肉、雞肉、魚類、火鍋丸類及蔬菜類。壽司區:有刺身、壽司、卷物等,刺身更有專人負責,確保食物新鮮衛生。沙律吧:有各式沙律菜、泡菜、漬物等各種前菜任配任搭。熟食區:有中式、日式等佳餚,熱辣辣香噴噴。小食區:有炸薯格、炸雞件等。點心區有:蒸燒賣、蒸餃子、小籠包、特色包點。甜品區:有多款特式甜品:啫喱、各式奶凍、雞蛋布甸、大菜糕等及多款口味雪糕雪條。飲品方面有汽水,啤酒,清酒,梅酒,花茶等,總有一樣啱口味。有些肉類已有調味, 燒起黎好香口。雞翼嫩滑入味、芝士腸彈牙、燒完條秋刀魚又香又美味,燒菠蘿香甜多汁。牡丹蝦和魷魚刺身非常新鮮,而且鮮甜彈牙,三文魚肉質細嫩鮮美。壽司都唔錯,唔會馬虎。炸物香脆可口,

壽司區:有刺身壽司、卷物等,刺身更有專人負責,確保食物新鮮衛生。沙律吧:有各式沙律菜、泡菜、漬物等各種前菜任配任搭。

點心區有:蒸燒賣、蒸餃子、小籠包、特色包點。

飲品方面有汽水,啤酒,清酒,梅酒,花茶等,總有一樣啱口味。

牡丹蝦和魷魚刺身非常新鮮,而且鮮甜彈牙,三文魚肉質細嫩鮮美。壽司都唔錯,唔會馬虎。炸物香脆可口,小籠包加左少少醋,味道提升不少。
2022-11-14 138 浏览
開心星期五,跟友人一起來一個大滿足放題,最喜歡校長難得有齊燒肉,打邊爐,壽司魚生還有熱食。😋我們來的時間尚早,不需等太久就已經可以入座,環境很寬敞,兩位也被安排座大大張卡位,沒有壓迫感,沒有油煙味,乾淨整潔。首先,我們出去拿飲品,飲品櫃超多選擇,但是燒肉當然是喝啤酒最爽,而且還是無限飲的。之後,來一點沙律菜開開胃,沙律菜十分新鮮,清爽鮮甜,還可自己加喜歡的沙律醬,再來就是刺身,三文魚很新鮮彈牙,還有是巨型刺身蝦,甘甜有鮮味。輪到主角燒肉,選擇真的不少呀,一口牛,牛扒,雞扒,豬扒,羊扒,魚類…….應有盡有呀,每樣都拿一點,特別喜愛燒雞翼,雞肉多汁鮮嫩,外皮香脆,每款醃得都很入味,燒出來香噴噴😍😍肉類吃膩了還可以燒一下日本番薯仔,甜甜的,大愛,難得還有燒菠蘿,溏心很甜,一點酸味也沒有。值得一讚是燒爐上放一張牛油紙,這樣不怕燒久了會粘底,隨時還可以叫服務員更換油紙,很貼心。燒肉吃膩了,便用火鍋吃點蔬菜,生菜很新鮮,爽脆,減一減膩。我們還捧場了一點熱食,炸物。蒸帶子,青口,炒菜,炸蝦片師父剛炸起被我看見,馬上拎一碟,超級脆卜卜。最後還可以沖杯自製花茶,熱茶消滯,16款茶料自己配搭,沖了一壺檸檬

燒肉吃膩了,便用火鍋吃點蔬菜,生菜很新鮮,爽脆,減一減膩。

我們還捧場了一點熱食,炸物。

最後還可以沖杯自製花茶,熱茶消滯,16款茶料自己配搭,沖了一壺檸檬,柑桔,蘋果花,蒲公英,果茶味香濃。

甜品已經吃不下了🤣真的款式很多,下次再來。
  • 炸物
  • 燒肉
  • 熟食
2022-11-13 122 浏览
和朋友相聚當然是吃放題,吃過痛快校長燒肉有燒肉和打邊爐兩重食法都有,最適合我這種什麼都想吃一點的人餐廳內位置算多,空間感十足餐廳中間便是放食物的位置,真的有很多款式,一看到就想每樣都拿回去試!有日式刺身和壽司,絕對是回本之選,赤蝦每次可取一隻,有手心甘大隻,十分鮮甜食物是自助形式,有幾十款食物除左生的食物,當然還有熟食。有炸物包括麥樂雞,炸芋丸,炸香蕉年糕。炸物十分香脆可口,不會很油膩燒肉方面要推介燒菠蘿,十分香甜多汁打邊爐邊面亦有三款湯底,選了出面比較少有的壽喜燒湯底打邊爐必食一定是肥牛,肥牛肥瘦適中,是食肉獸至愛甜品方面竟然有冰生果,吃了冰菠蘿和冰密瓜,是炎炎夏日的最佳甜品校長燒肉食物款式眾多,性價比高,是和朋友相聚的好地方

和朋友相聚當然是吃放題,吃過痛快

餐廳內位置算多,空間感十足

有日式刺身壽司,絕對是回本之選,赤蝦每次可取一隻,有手心甘大隻,十分鮮甜

食物是自助形式,有幾十款食物

燒肉方面要推介燒菠蘿,十分香甜多汁

打邊爐邊面亦有三款湯底,選了出面比較少有的壽喜燒湯底

打邊爐必食一定是肥牛,肥牛肥瘦適中,是食肉獸至愛

校長燒肉食物款式眾多,性價比高,是和朋友相聚的好地方
2022-11-13 111 浏览
校長燒肉風頭一時,觀塘舖搶左之前嘅千賀水產黎做,大家嘅做法其實大同小異,環境、座位、食物、質素其實冇乜分別生嘅食物類都好多選擇,餐肉、腸、丸、火腿、蔬菜、瓜豆。。。。豬扒、雞翼、鯖魚、秋刀魚、牛仔骨。。。飲品豐富,罐裝啤酒種類多,連健力士黑啤同喜力都有重點係呢個生啤,全晚都唔太覺有人飲,我都戴返頭盔問問職員,屬於任飲類先去酙黎飲!有濃郁嘅花香水蜜桃香,酒吧HH一杯最平都$38啦炸物區有麥樂雞、春卷咖喱角、紫薯丸、牛角包等等熱盤都正,會輪流替換,有燴牛尾有椒鹽三文魚骨腩韮菜豬紅送嘅拼盤就一般般啦,扇貝同蠔細隻,虎蝦可以,牛係肩胛位,燒完都有啲韌,大家記得落鹽調味😂刺身位記得問職員攞貼紙貼當眼位置先可以任取,每次每款都只比三切。壽司定時又會出特別款式,火灸三文魚同花之戀以$238食3小時真係算抵食兼夠時間

豬扒、雞翼、鯖魚、秋刀魚、牛仔骨。。。

飲品豐富,罐裝啤酒種類多,連健力士黑啤同喜力都有

炸物區有麥樂雞、春卷咖喱角、紫薯丸、牛角包等等

熱盤都正,會輪流替換,有燴牛尾

有椒鹽三文魚骨腩

韮菜豬紅

壽司定時又會出特別款式,火灸三文魚同花之戀

以$238食3小時真係算抵食兼夠時間
2022-10-28
用餐优惠
優惠券
2022-11-13 90 浏览
校長燒肉有幾間分店 今日黎到位於觀塘廣場方店 觀塘地鐵站過黎好方便第一次黎 見到每枱有兩個烤爐同一個電磁爐 因為我地兩個人 開一個烤爐都夠 呢度既烤爐會放上一塊牛油紙 方便更換 好聰明一黎就去左刺身壽司區拎左d三文魚刺身 鮑片刺身 同壽司 賣相好吸引 仲有其他餐前小食:中華沙律 麻辣雲耳炸物種類都好多 春卷 麥樂雞 薯條係少不了之後去左燒肉專區 有多款類任君選擇 好多都醃制左 連調味都唔使 好方便 最愛秘制叉燒同韓式大醬牛肉片 燒完一次又一次燒都甘上下 原來係要自己出去拎個煲黎打邊爐 可以自己揀一個湯底或者鴛鴦 當然會揀鴛鴦鍋 可以一次過試兩款湯底 我揀左壽喜燒湯同韓式辣湯 湯底都係自助形式 火鍋材料應有盡有 打邊爐必備既丸 肉 菜同餃都有最後當然要燒埋最愛既菠蘿 超甜食完燒菠蘿 再食埋甜品同雪糕 大滿足了

一黎就去左刺身壽司區拎左d三文魚刺身 鮑片刺身壽司 賣相好吸引 仲有其他餐前小食:中華沙律 麻辣雲耳

炸物種類都好多 春卷 麥樂雞 薯條係少不了

火鍋材料應有盡有 打邊爐必備既丸 肉 菜同餃都有

最後當然要燒埋最愛既菠蘿 超甜

食完燒菠蘿 再食埋甜品同雪糕 大滿足了

2022-11-10
2022-11-09 4634 浏览
今日和女兒到觀塘逛街街,阿女帶我到校長燒肉日韓料理吃晚餐,真的很有驚喜。這裡是自助形式,食物包羅萬有,有韓式燒烤、火鍋、刺身壽司、沙律前菜、炸物、熱葷、點心、多款甜品;飲品有啤酒、梅酒、清酒、各式盒裝飲品、自選花茶;款式繁多,不能盡錄⋯⋯燒烤區:豬牛羊雞有齊,肉類新鮮,入口好稔,有辣有唔辣,醃得夠味,食肉獸一定比like👍🏻火鍋區:有多款丸類、蔬菜、菇類、粉麵可供選擇,食物新鮮,湯底有三款選擇:豬骨湯、壽喜燒湯,和韓風辣湯。連素食者朋友都可以一起來,他們也有多款選擇。沙律前菜區:酸薑蕎頭、酸蘿蔔、蕃茄仔、沙律菜、青瓜、韓式前菜…….應有盡有,吃一點點好醒胃呀!刺身壽司區:這區當然是排隊區,有甜蝦、仿鮑片、螺肉、三文魚、希靈魚等,刺身新鮮,入口甜美,無限次任食,正!熟食區:這區也有很多選擇,除熱葷外,也有點心、炸物、中湯,全部都新鮮熱辣辣,適合長者食用。飲品區:除了有盒裝、罐裝飲品外,也有啤酒、清酒、梅酒,配搭烤肉來飲,確是一流👍🏻甜品雪糕區:這區多達數十款式之多,有奶凍、啫喱、布甸、泡芙、雪糕、雪條,任君選擇,味道不甜,細細杯可吃多些款式,一定能滿足女孩子的第二個胃。花茶區:共有十六款
這裡是自助形式,食物包羅萬有,有韓式燒烤、火鍋刺身壽司、沙律前菜、炸物、熱葷、點心、多款甜品;飲品有啤酒、梅酒、清酒、各式盒裝飲品、自選花茶;款式繁多,不能盡錄⋯⋯
花茶區:共有十六款可供選擇,有玫瑰、蒲公英、雪梨、洛神花、陳皮、桔梗、山渣等等,各有功效,食完放題後,最適宜飲杯消滯!
整體來說,食物味道很好,款式超多,坐位的空間濶落,招呼亦好,回頭率肯定是百份百啊!
2022-11-06
2022-11-08 126 浏览
校長燒肉己經有四間分店了… 之前試過係荃灣果間食,今次黎開觀塘做野,就即興再食~~~店鋪係觀塘廣場15樓,一開𨋢就會見到一個一比一既Iron man Figure,包無去錯!😆我七點左右就去,己經有人等位! 不過等左一陣就有入得! 入到去原來裏面地方好大架,應該有成40-50枱,而且坐位又寬敞非常舒適!👍🏻呢度同荃灣分店一樣,都係將各類食物、飲品分門別類擺放!好似燒烤既肉類、海鮮、火煱既丸類、菇類、時菜;生食既壽司、刺身、冷盤;熟食熱暈、炸物小食,什至連點心、甜品、飲品、調味醬汁,通通都分配得恰當,而且乾淨企理,食都食得安心~~先拎我最愛既刺身,不得不提既係佢地既牡丹蝦非常新鮮,而且鮮甜彈牙,每人每次只能拎一隻,所以我行左五、六轉;三文魚肉質細嫩鮮美;希靈魚口感爽脆,魚籽味仲好特出,味道鮮甜!!!肉類都有好多種:一口牛、五花腩、雞軟骨粒、豬頸肉… 等,不止種類,連調味款色亦都選擇,試晒每樣一款都會好飽!火鍋有午餐肉、豆串、芋絲、蟲草花、餃子同各類丸…更有三款湯底選擇:日式豬骨、壽喜燒、韓風辣,食開清淡既,可幾用熱清水做湯底!而海鮮更有帆立貝、鯖魚、仲有我最喜既秋刀魚~~點心有燒賣、小龍
呢度同荃灣分店一樣,都係將各類食物、飲品分門別類擺放!好似燒烤既肉類、海鮮、火煱既丸類、菇類、時菜;生食既壽司刺身、冷盤;熟食熱暈、炸物小食,什至連點心、甜品、飲品、調味醬汁,通通都分配得恰當,而且乾淨企理,食都食得安心~~

火鍋有午餐肉、豆串、芋絲、蟲草花、餃子同各類丸…
而海鮮更有帆立貝、鯖魚、仲有我最喜既秋刀魚~~
點心有燒賣、小龍包、粉果~
除左有香港品牌既紙包飲品同汽水外,仲有十多種花茶、清酒同梅酒…自己就鐘意飲梅酒,甜甜地夠開胃~
甜品選擇更多:Cheese Cake、Brownie、大菜糕、黑糖/椰汁水晶粉、雞蛋布丁,杏仁奶凍,泡芙,雪糕,雪條
,唔食凍既,可選熱嘅香芋西米露,仲有木瓜、菠蘿等生果…真係中西日韓,款款都有
總括黎講,食物質數、環境、款式樣樣滿意,仲要任飲任食三個鐘,絕對超值! 應該係港島區再開分店,方便番果邊既朋友!!!
2022-10-25
週末最需要好好獎勵自己,可以大吃大喝😝老公最近工作好辛苦,所以要求想去食燒肉同打邊爐!🔥🥩一次過食滿足2個願望😆我揀左去位於觀塘既校長燒肉日韓料理📍觀塘分店真係交通便利的!✅-環境方面好闊落,有左右既用餐區域♥️中間就係可以去拎食物既地方💡除左燒肉同火鍋配料,仲有小食、甜品、刺身、熟食、炸物🥬🥒🥞🧇🌮🍕真係有好多唔同既選擇呀!📝岩晒鍾意食同食物,想咩都試下既朋友!😁-刺身方面,以任食泥講都唔少選擇😍我地分別試了 🌟三文魚刺身🌟八爪魚刺身🌟生蝦刺身🌟墨魚刺身🌟吞拿魚刺身🌟三文魚壽司🌟熟蝦壽司壽司係自取,刺身可以每次點三款👯‍♀️刺身新鮮,而且唔會太細同太薄,所以口感剛剛🧡-另外,燒肉當然係必試之選🔥🥩其實真係好多款可以揀,不過我同老公食量唔算好大,所以都係揀左d自己鍾意食既款😆分別試了🌟五香豬肉🥩美國肥牛片🥩一口牛肉🥩粟米🥩日式餃子牛肉同豬肉真係燒肉經典之選✅配埋泡菜同燒肉汁,正!🤩今晚不斷燒,食左好多!😜-當然火鍋又一定要試,仲可以有唔同湯底揀呢!我地揀了壽喜燒同清湯呢!🥘因為食左好多肉,火鍋就想清新一點🥬🥒🥦🥒🫑主要係蔬菜為主,包括🌟金菇🌟冬菇🌟生菜🌟包心丸-熟食方面,都幾有驚喜呀! 好
週末最需要好好獎勵自己,可以大吃大喝😝
老公最近工作好辛苦,所以要求想去食燒肉同打邊爐!🔥🥩
一次過食滿足2個願望😆
我揀左去位於觀塘既校長燒肉日韓料理📍
觀塘分店真係交通便利的!✅
環境方面好闊落,有左右既用餐區域♥️
中間就係可以去拎食物既地方💡
除左燒肉同火鍋配料,仲有小食、甜品刺身、熟食、炸物🥬🥒🥞🧇🌮🍕
真係有好多唔同既選擇呀!📝
岩晒鍾意食同食物,想咩都試下既朋友!😁
刺身方面,以任食泥講都唔少選擇😍
我地分別試了 🌟三文魚刺身
🌟八爪魚刺身
🌟生蝦刺身
🌟墨魚刺身
🌟吞拿魚刺身
🌟三文魚壽司
🌟熟蝦壽司
壽司係自取,刺身可以每次點三款👯‍♀️
刺身新鮮,而且唔會太細同太薄,所以口感剛剛🧡
另外,燒肉當然係必試之選🔥🥩
其實真係好多款可以揀,
不過我同老公食量唔算好大,所以都係揀左d自己鍾意食既款😆
分別試了🌟五香豬肉
🥩美國肥牛片
🥩一口牛肉
🥩粟米
🥩日式餃子
牛肉同豬肉真係燒肉經典之選✅
配埋泡菜同燒肉汁,正!🤩今晚不斷燒,食左好多!😜
當然火鍋又一定要試,仲可以有唔同湯底揀呢!
我地揀了壽喜燒同清湯呢!🥘
因為食左好多肉,火鍋就想清新一點🥬🥒🥦🥒🫑
主要係蔬菜為主,包括🌟金菇
🌟冬菇
🌟生菜
🌟包心丸
熟食方面,都幾有驚喜呀! 好多唔同類型,
我地食左🌟潮州粉果
🌟碗仔翅
🌟香蕉年糕
🌟沙津等!
我最推介係香蕉年糕🍌好驚喜呀!
好岩QQ控,而且唔會太甜,外脆內軟,
估唔到有禁高質小食,必試!💯
甜品同飲品都有好多選擇🎂🍿🍰🍧
我個人最鍾意啫喱配花奶,食左好多!😍
整體泥講係好滿足既任食之選,
真係好多唔同款,每樣試一個都已經好滿足❣️
不過要留意呢間係位於樓上店,
所以等電梯時間比較長,呢點的確係要留意呢‼️
刺身
麵類
碗仔翅
甜品
2022-11-06 106 浏览
周五晚約上三五知己鬆一鬆,位於觀塘站B2出口的校長燒肉日韓料理是一個不錯的選擇全場自助餐,又可以燒烤又可以打邊爐,又可以慢慢聊天。餐廳分兩個區域,中間是食物區,由於疫情關係,在取食物時大家都很自覺地帶上口罩。食物區也有分花茶區,醬油區,中式點心區,日式壽司區,熟食區,甜品雪糕區,飲料區,打邊爐和燒烤類區,食物種類非常多。花茶區:花茶都有16款,有玫瑰花、茉莉花、蒲公英、陳皮、洛神花等等...總有一款會喜歡,每款花茶瓶身都有介紹功效。吃完自助餐最好來一杯消消脹氣。壽司區:壽司擺放整齊,當前是三文魚、炸蝦、青瓜鷄蛋、和蟹柳等,當吃完還會更換種類,看起來都非常有食欲,味道不會輸給壽司店。燒烤區和蔬菜區:肉類都有16款以上,有牛仔骨、一口牛,雞軟骨,豬排,羊架等等,被大家吃完也不用怕,因爲服務員會不斷補充,包大家吃到滿足。魚類也有好幾種,任君選擇。有肉當然也有菜,這樣大家就可以均勻飲食。就算是醬料和甜品都是數10種,所以這餐廳真是很適合大家聚會吃飯的地方。如果懶得自己燒的話,也可以選擇熟食,有烤魚,田螺,中式點心,小吃,蔬菜等都是保溫的,還有老火湯。

花茶區:

壽司區:

燒烤區和蔬菜區:

2022-11-06 112 浏览
校長燒肉日韓料理,位於觀塘廣場開源道,好開心呀~又近地鐵,地方又大,而且不單可以火鍋還可以燒烤添,侍應生好有禮貌又友善。場地食品擺設好整齊,衛生又整潔,有調味醬料,花茶都好幾款,飲品/甜品/果凍等好多款。當然唔少得嘅熟食火鍋燒烤類啦,大量嘅肉類,雞牛豬魚唔少得啦,有韓國味/廣東味/日本味/丸類/蔬菜/沙律/仲有點心熟食類添。好多選擇種類。燒烤火鍋刺身自助餐~取刺身好特別,每次要用一個方形牌魚生貼紙去取,無限次,每次只可以取三樣,有三文魚/大大隻甜蝦/ 希靈魚/墨魚/螺片等等。 仲有三文魚壽司/甜蝦壽司/蟹柳壽司等等。燒烤種類好豐富,燒烤爐上面有張焗爐紙,好乾淨而且唔會燒燶啲食物添,又唔會黐住啲食物好方便呀~👍2 hrs好快過又開心又滿足,食左好多嘢落肚。下次再嚟過。😁😁

燒烤火鍋刺身自助餐~

仲有三文魚壽司/甜蝦壽司/蟹柳壽司等等。

2022-10-29
午餐
  • 燒烤肉類
  • 甜品果凍
  • 刺身
校長燒肉日韓料理 店名有點特別, 用「校長」提名一定有領導能力?   今晚約朋友去試試.   餐廳門面有霸氣,  有巨型 Ironman  把守. 分段收費, 價目表好清晰.   午市價錢分成人, 小童, 重有學生.晚段 120 分鐘,  燒肉 X 火鍋, 雙重放題 $218, 超值抵食.餐廳積大, 座位多, 分 A, B 區.  空氣流通, 服務員快速替我們安排座位, 醒 !!大家立即在餐廳逛一逛.   食物分區好清晰, Salads, Asian Style, European Style, Chinese Style.... 食品特別多.  看看沙律區,  食品新鮮, 擺放整齊.日式壽司區,  有刺身, 壽司, 軍艦卷.餐前小食區, 有我喜歡的酸薑, 泡菜......炸物, 天婦羅, 有多款.  熱辣辣.熟食區, 有炒麵, 田螺, 飯炒菜, 魚香茄子.........中式點心區,  有包餃, 還有碗仔翅, 茶 葉蛋.....燒肉區,   好犀利.......有十數款牛, 豬, 雞中翼, 有辣有吾辣秋刀魚, 香腸, 餃子, 丸子....... 蔬菜區,  菰菌, 瓜拉麵/烏冬.
餐廳門面有霸氣,  有巨型 Ironman  把守.
大家立即在餐廳逛一逛.
看看沙律區,  食品新鮮, 擺放整齊.
日式壽司,  有刺身,
壽司, 軍艦卷.
餐前小食區, 有我喜歡的酸薑, 泡菜......
炸物, 天婦羅, 有多款.  熱辣辣.
熟食區, 有炒麵, 田螺, 飯
炒菜, 魚香茄子.........
中式點心區,  有包餃, 還有碗仔翅, 茶 葉蛋.....
秋刀魚, 香腸, 餃子, 丸子.......
蔬菜區,  菰菌, 瓜
拉麵/烏冬.
 甜品櫃, 超多款,  我取了芒果布甸, 奶凍.
雪糕區,  有綠茶雪糕, 雪米糍, 雪條, .....
自助飲品區, 自選罐裝, 紙盒裝及啤酒. 種類多.
還有清酒同梅子酒 任飲, 梅酒富梅子的清香.  大家碰杯 !!
養生花茶區,  中國茶可以自己細選.
食物項目真糸好滿意, 果然冇令我失望,
開始食刺身飲汽水, 正 !!
又開爐食燒肉, 燒得香噴噴, 啖啖肉.  食肉獸最岩,  一口牛, 牛仔骨,  豬五花肉.  雞翼和腸仔.
再開爐食火鍋,  大家忙個不了
今晚好飽啊!!
最後食燒鳳梨, 食甜品, 飲花茶消濟.
此餐廳食物非常豐富,  燒肉, 炸物,  熟食,  好飽的放題, 正呀 !!  食得開心又回味 !!
  • 牛肉
  • 雞翼
  • 燒肉
  • 芝士丸
  • 沙律
  • 梅酒
  • 花茶
  • 甜品
聽人哋講好好味同好吸引,一直想搵機會黎試,終於尋日有機會去lunch,本身都滿心期待過去食野,點知一入去拎嘢食諗住燒,食物種類少到爆,都唔緊要,咁都照食,去到最尾期待食甜品嘅時候,佢個甜品櫃收緊檔,個職員仲要話3:30就收,我同我嘅朋友都好肯定冇聽過任何職員講過會提早收甜品櫃,然後就同甜品櫃嘅職員講,佢話冇可能,佢嘅同事會講,仲要係咁叫我哋唔好諗住拎甜品,驚死我哋會偷偷地去拎咁樣樣,咁但係事實係真係冇講,而我哋都唔知,真係對呢間野好失望,不論係食物質素同種類,同埋職員嘅服務質素都好有問題,真心覺得食漢和都好過食呢間,呢到真係好差😡😡😡😡
2022-10-30 1887 浏览
今日約咗舊同學一齊去觀塘廣場逛逛買電子產品,然後吃《校長燒肉》 食燒肉放題,聚舊一番大家都有好多話題。門口機械人迎接你,入內見到花茶養生區,好正!全部是自助形式,肚餓先去刺身區,赤蝦、希靈魚、三文魚、八爪魚及螺肉等,新鮮,多款選擇。烤肉種類都唔少,牛仔骨、牛肉、 叉燒、金沙骨等等,豬腩片好快熟,好香口,好欣賞佢嘅雞軟骨,有兩種口味,睇見隔離枱,一次過放落十多二十粒雞軟骨,燒一陣,兜亂,好快熟,軟骨鈣質豐富。呢度仲有迷你火鍋,揀咗鴛鴦煲,一邊豬骨濃湯,另一邊壽喜燒,呢個梗係食肥牛啦;揀啲蔬菜淥熟食,唔使燒烤,豐富纖維好健康,番茄,秋葵,都係健康之選;出面嘅飲品櫃選擇多,梗有一款啱你,有我至愛嘅茶類,都有罐裝飲品;醬料區睇下你有咩需要,燒烤肉類有啲係醃好咗,我揀咗有柚子蜜,減一減熱氣;熟食區有炒蔬菜、豬紅、豬手、小籠包等等,炸物都有唔少選擇,應有盡有,都未能全部食得晒;甜品有芝士蛋糕,冰粉,雪糕等等;最後來個養生花茶,玫瑰+普洱,仲可以慢慢傾慢慢歎。
門口機械人迎接你,入內見到花茶養生區,好正!
烤肉種類都唔少,牛仔骨、牛肉、
叉燒、金沙骨等等,
豬腩片好快熟,好香口,
甜品有芝士蛋糕,冰粉,雪糕等等;
最後來個養生花茶,玫瑰+普洱,仲可以慢慢傾慢慢歎。
2022-10-24