2022-08-11 274 浏览
可以堂食晚市梗係要食放題開心吓啦!選擇呢間係因為喺附近見完客,咁就順便約埋個朋友喺大埔食好嘢😌呢間嘅特色係又有燒肉又有火鍋,不過其實我哋淨係燒肉都已經食到好飽,所以好可惜冇機會試埋個火鍋。呢度無疑係一間多元化放題,大家如果可以嘅話,一定要試埋火鍋呀,聽講壽司燒湯底好正!返返正題先,我哋燒咗鴨胸、煙肉片,油脂分佈層次分明。三角形魚蛋估佢唔到,魚香味濃👍🏼 麻吉燒甜甜哋煙煙韌韌,都幾好味。肥牛唔一定火鍋用,燒都一樣咁好味,用咗美國肥牛片肉質新鮮嫩口。牛仔腸口感爽脆,味道醇厚。雞軟骨燒到金黃脆口,食到停唔到口。咖哩雞翼超入味,大家唔好錯過!

2022-08-11 194 浏览
一入到場,真係大開眼界。沿路全部都係擺放食物,而且有個好靚嘅霓虹燈牌分門別類。有火鍋區、燒肉區、熟食區、小食區、花茶區、甜品區。實在係花多眼亂,總之見到咩嘢想食就攞啦!淨係腸仔都多達四款,有牛仔腸、芝士腸、台灣腸、廚師腸。我哋拎咗牛仔腸同芝士腸,足料多汁重口味,正。我哋仲拎咗三角魚蛋、麻吉燒、牛丸、貢丸、墨丸。丸類彈牙爆汁,三角魚蛋魚味濃,魚漿打得好滑溜彈牙。另外仲拎咗餃子、鍋貼、煙鴨胸,喺放題入面煎鍋貼我都係第一次🤣 意外地好食!煙鴨胸亦高質,鴨香直逼喉嚨,肉質鬆軟。當然唔少得燒肉啦,我哋燒咗雞翼、雞軟骨、魷魚鬚、豬腩片、咖哩雞翼、印度風雞扒。雞翼大大隻煎香咗好惹味,魷魚鬚新鮮爽彈,印度風雞扒香料好重,超正,極高質👍🏻👍🏻

我哋揀咗火鍋加燒烤呢個組合,價錢真係抵到你唔信,只係$138/位,仲可以任飲任食120分鐘!唔好以為咁嘅價錢冇乜嘢食,或者食物質素唔高🫢 去到你就會知道,事實係太多選擇根本冇辦法食得晒😂 而且食物質素一啲都唔差,真心有驚喜。火鍋區有麻辣湯、壽喜燒同埋豬骨湯,仲有得揀鴛鴦湯底添。我哋揀咗豬骨湯同壽喜燒,豬骨湯味厚鮮甜,壽喜燒味道香濃有風味。燒肉方面,我哋煎咗鍋貼、煙鴨胸、牛丸、貢丸、墨丸,鍋貼皮薄唔痴底,鴨胸入口鹹香十足,丸類肉質彈牙冇雪味。另外我哋仲燒咗咖喱雞翼、豬腩片同一口牛,咖喱雞翼香口入味,豬腩片帶油脂香,而一口牛肉質鮮嫩多汁。

2022-08-10 153 浏览
大埔呢間校長燒肉位於大埔廣場地下,大埔廣場有天橋連接住大埔超級城同昌運中心等商場,而餐廳就係喺正呢條天橋下低、繁忙嘅紅綠燈前,大大個招牌好起眼。刺身每次可以拎三款,每次三件。三文魚同油甘魚係非常之厚切㗎,唔似得坊間一般放題質素😊 赤蝦新鮮彈牙,涷蝦肉質結實有蝦膏。肉類都有好多款㗎,豬羊牛雞乜部位都有齊。雞翼飽滿多汁,值得一試!雞軟骨香脆有咬口,肥牛油脂重,唔錯。豬腩片嫩滑鬆軟,超級推介👏🏻👍🏻 香辣雞扒同印度風雞扒各有千秋,醃料香濃但又唔會蓋過雞嘅鮮味同口感!蔬菜類作為配角,都一樣包羅萬有任君選擇。粟米大粒爽甜,四季豆、翠玉瓜清新脆口。雞脾菇厚肉彈牙。

2022-08-10 141 浏览
之前已經聽人講過呢間出名性價高嘅放題餐廳,但一直冇機會試,終於有個朋友生日,我可以自肥試吓喇🤣首先,梗係要燒肉!戰鬥力100嘅我幾乎拎晒每一款肉😆 肥牛片肉質鮮美,唔老唔柴。肥腩片逼出油脂香,瘋狂encore🤪 黑椒牛肉片勁香又入味, 蒜香雞扒勁濃味啖啖肉,咖哩雞翼大大隻我連骨都啜乾淨🤤冇諗過連餃子都好食,拎咗好多隻,皮薄餡靚,似係自家製!講到自家製,佢哋嘅冷泡烏龍茶茶葉上乘,解油膩,配燒肉一流!最後,食咗個雪糕🍦作完美句號🥰 陣味唔假好清甜,用嚟清一清喉嚨,超滿足。總結:呢度嘅環境夠寬敞,嘢食選擇多,店員有禮貌收污糟碟又快手,朋友都話好滿意。

呢度比我想像中多好多嘢食😳 而且以放題嚟講,食物質素一啲都唔差,拍得住酒店級數,真係令我喜出望外呀😋 以下逐一同大家介紹,有邊啲係必食‼️金沙骨🥩:非常入味,蒜味十足,近骨位置實在太好食,好邪惡呀!秘制叉燒:調味鹹度比例適中,帶出肉質肥美鬆化,誠意推薦👍🏼自家製冷泡烏龍茶🥤:茶味香濃,解膩解渴餃子🥟:煙韌飽滿,肉質扎實煙鴨胸🥓:香脆味濃,食唔停口貢丸、牛丸:爽滑彈牙,肉味濃厚墨魚丸:墨魚粒有咬勁,新鮮香濃芝心丸:芝士味唔假,滋味十足火腿:口感彈牙廚師腸、牛仔腸、芝士腸:肉味濃厚有層次粟米🌽:清甜爽口,燒到金黃色帶焦香最惹味🤤總結:食完真係飽到瞓咗喺度,超滿足嘅一餐!原來校長燒肉仲有其他分店㗎,以後想食燒肉放題又多個選擇喇🥳
秘制叉燒:調味鹹度比例適中,帶出肉質肥美鬆化,誠意推薦👍🏼
自家製冷泡烏龍茶🥤:茶味香濃,解膩解渴
餃子🥟:煙韌飽滿,肉質扎實
煙鴨胸🥓:香脆味濃,食唔停口
貢丸、牛丸:爽滑彈牙,肉味濃厚
墨魚丸:墨魚粒有咬勁,新鮮香濃
芝心丸:芝士味唔假,滋味十足
火腿:口感彈牙
廚師腸、牛仔腸、芝士腸:肉味濃厚有層次
粟米🌽:清甜爽口,燒到金黃色帶焦香最惹味🤤
2022-08-09 110 浏览
呢度好旺場呀,坐滿晒人~從未見過一間放題可以有咁多食物款式同種類㗎😱 就算每樣拎少少,都唔會食得晒,太誇張了!沙律吧有一大盆火箭菜、車厘茄、粟米粒,拎咗少少當前菜食嚟開胃☺️ 建議加千島醬,滋味十足。炸物竟然有麥樂雞😆 比麥記更重雞味,冇油益味。煙鴨胸入口鬆軟,牛仔腸同芝士腸脆口惹味。貢丸同牛丸都好好食呀,好足料同彈牙👍🏻 餃子都好味又大隻👏🏻 香草龍脷柳鯖魚肉厚調味香,燒多春魚要有技巧呀,唔好太大火,慢慢燒,魚春脹卜卜就最好食!一口牛好入味,肥牛片好香濃。店員refill食材好快,冇拎唔到嘢食嘅問題存在。地方夠大,即使人多都唔逼夾。杯碟乾淨衛生,環境企理唔會油淋淋。無論係食物質素、價錢定服務態度,都係好值得到訪嘅一間放題餐廳👏🏻👍🏻
炸物竟然有麥樂雞😆 比麥記更重雞味,冇油益味。
2022-08-09 126 浏览
我哋揀咗B時段(17:00-19:00前結賬及離座~包制身),星期一至五:成人$178 小童$118星期六、日、公眾假期及前夕:成人$188 小童$128估唔到細細個火鍋都有得鴛鴦湯底!又刺身又燒肉,仲有得鴛鴦鍋添,只能夠講一句:呢間餐廳真係滿足到你N個願望😂🤣 我哋就揀咗壽喜燒同豬骨湯,本身因為餐廳呢個價位同放題嘅性質關係,我冇抱有太大期望,點知,我錯喇!個壽喜燒湯好正宗,甜鹹適中,好吸味。豬骨湯都唔錯,濃厚有肉味。牛丸同墨丸好夾壽喜燒嗰邊,有少少日本關東煮🍢嘅感覺。食完火鍋,我哋就燒肉喇!一口牛肉質鮮嫩有彈性,韓風香辣雞中翼辣辣哋非常香口。粟米、豆角味道都好清甜,爽脆冇渣。 腸仔脆口味道豐富。餃子飽滿爆汁。刺身有三文魚、吞拿魚、赤蝦等。我最推介赤蝦,甘甜可口,新鮮度100😍👍🏻
星期一至五:成人$178 小童$118
星期六、日、公眾假期及前夕:成人$188 小童$128

2022-08-08 96 浏览
放假去大埔踩單車,順便夜晚喺附近食好西。喺Openrice見到呢間連鎖放題餐廳開咗嚟大埔,啱晒做完運動肚餓到飛起嘅我哋呀🤣離遠已經見到大大個招牌好搶眼,而最吸引我嘅係入面有個1:1嘅Iron Man模型呀😍 見到好多小朋友影相好開心,呢度係一間好適合家庭嘅餐廳!正如我睇食評所見,呢度自助區好大,冇可能一次過逛完同拎晒啲食物!個人認為一定要拎嘅有豬腩片、秘制叉燒、香辣豬扒同黑椒薄牛扒。秘制叉燒肉質林滑,燒完之後香到不得了~香辣豬扒辣度適中,亦非常入味。呢間燒肉用料果然係有返咁上下質素!咁我哋仲燒咗煙肉、火腿、腸仔,一樣好香濃好惹味。我承認齋食肉係有少少唔健康嘅,最後都燒咗啲豆角、翠玉瓜、粟米、雞髀菇作今餐結尾,清甜爽口。甜品我就真係食唔落喇,我都好想食,下次啦!因為呢間餐廳我一定會回頭㗎😆👍🏻👍🏻👍🏻

2022-08-08 89 浏览
嚟到校長燒肉,梗係要盡情咁燒啦!雞翼肉質厚嫩,冇雪藏味。雞軟骨大粒香脆,牛仔腸腸衣爽脆,內裡餡料飽滿香濃,肉汁豐富💦燒肉區有金沙骨、肥牛片、豬腩片、煙肉片、羊扒、雞扒、牛扒、紅腸等等。值得一讚嘅係醃料方面餐廳處理得好好,唔單止口味選擇夠多,醃肉亦醃得入味,口味調配係適合返肉本身口感同風味。尤其是黑椒牛扒,黑椒粒大小適中,肉質飽滿。此外,煙肉片燒至金黃色,香脆可口。肥牛片輕輕燒過,比火鍋肥牛嘅牛味更勝一籌🤤冷盤有海蜇、中華沙律🥗、多款壽司🍣等。海蜇質感爽脆彈牙,中華沙律風味十足,壽司整體正宗,大舊扎實👍🏻刺身有赤蝦、吞拿魚、三文魚等等。特別推介赤蝦,大隻鮮甜👍🏻飲品區有勁多紙盒裝同罐裝飲品,仲有得任斟梅酒、清酒、低糖綠茶!調味區有多款醬汁自行組合💁🏻‍♀️

刺身有赤蝦、吞拿魚、三文魚等等。特別推介赤蝦,大隻鮮甜👍🏻

2022-08-08 89 浏览
嚟到校長燒肉,主力當然係燒肉啦~我哋拎咗一口牛、豬腩片,一口牛本身已經醃得好香,再點少少蒜鹽更好食,豬腩片建議大家可以喺出面拎燒肉汁燒,滋味十足。鴨胸同煙肉油香味厚,燒雞翼肉質軟熟,食廿隻都得。另外仲燒咗三角魚蛋、麻吉燒,厚實彈牙。牛仔腸、廚師腸同芝士腸極高質,餃子同鍋貼口感一流,燒完都唔痴牙,超驚喜。除咗食物款式多,原來飲品仲多!有罐裝嘅汽水同紙包飲品,亦都有冷泡茶同花茶俾你自己DIY🤩我哋個套餐仲包埋可以斟酒,有梅酒、清酒同啤酒!飲飽食醉大滿足🥰總括嚟講,咁嘅價錢可以食到咁多嘢食,更令我加分嘅係佢哋連飲品選擇都咁多!絕對係將其他同類型嘅放題餐廳比下去,以後食放題就認定呢一間了☺️
嚟到校長燒肉,主力當然係燒肉啦~

2022-08-05 133 浏览
為咗慶祝老豆生日,左搵又搵終於搵到間評價唔錢嘅放題-校長燒肉,於是book咗今晚成家人刷餐勁😋嘩,呢間放題痴線㗎😱 食物款式應有盡有,諗到嘅又有,你諗唔到嘅都有。平時我哋食開嘅放題多數都係食刺身同甜品為主,而呢度就有燒肉、火鍋、刺身、壽司、中式點心、甜品!我哋成家食肉獸,一埋位就出去拎晒每樣一款嘅燒肉!有羊扒、香辣豬頸肉、香辣雞扒、咖喱雞軟骨粒、孜然香辣豬腩片、黑椒薄牛扒等等。全部都肉質鮮美,調味香濃🤤👍🏼魚類方面我哋仲拎咗秋刀魚、多春魚、鯖魚添!魚質油潤,魚肉新鮮一絲絲。另外仲拎咗少少青口,鮮味十足,推薦👍🏼👍🏼👍🏼餐廳佈置都好有心機㗎,喺我哋座位附近同牆上都有唔少壁畫,老豆都話好復古,好有佢哋以前嘅時代感✨

嘩,呢間放題痴線㗎😱 食物款式應有盡有,諗到嘅又有,你諗唔到嘅都有。平時我哋食開嘅放題多數都係食刺身甜品為主,而呢度就有燒肉、火鍋刺身壽司、中式點心、甜品

2022-08-05 99 浏览
Save咗好耐嘅放題餐廳,今日終於到訪喇。個爐都好夠大,一試過可以燒到超多嘢食!有張吸油紙舖喺底,咁就唔怕燒完啲嘢食太過油膩啦!我哋燒咗香草腸,爽脆彈牙肉味濃。芝士腸芝味香濃爆肉汁。黑椒牛扒黑椒味香,入口新鮮厚實。肥牛片肉質嫩滑,必食之選。孜然香辣豬腩片孜然粉惹味十足,豬腩片油脂香濃。魷魚鬚爽口彈牙,鯖魚焦香十足,啖啖肉唔腥臭。雞軟骨爽脆有咬勁,三角魚蛋魚味香濃,麻吉燒、餃子足料爆涵。值得一提嘅係呢度抽氣同通風系統做得幾好,即使幾乎每一枱都喺度燒肉,現場都唔會好大陣油煙味,我返到屋企件外套都冇好大陣燒烤味,讚!

麻吉燒、餃子足料爆涵。

2022-08-05 85 浏览
今日同朋友嚟到大埔校長燒肉提早慶祝生日,食物款式甚多,有涷海鮮、刺身、壽司、熟食、韓燒、火鍋,仲有甜品同自家製飲品添!肉方面,我哋拎咗豬腩片,肉質鮮嫩帶油脂香。香辣豬頸肉,辣辣地好惹味。黑椒薄牛扒,黑椒味好香,肉質鬆化。仲有孜然香辣豬腩片,孜然粉入晒味好有風味。餃子足料大隻,推薦。丸方面,我哋拎咗貢丸,菇味香濃。墨魚丸爽口彈牙。蔬菜方面,翠玉瓜清甜爽口,豆角冇渣,粟米爽甜多汁,菇厚薄適中。總括而言,餐廳座位環境闊落舒適,價錢合理,食物質素高且款式包羅萬有,啱晒唔同年紀唔同口味嘅人。朋友都好滿意今餐,我哋都食得好滿足。
今日同朋友嚟到大埔校長燒肉提早慶祝生日,食物款式甚多,有涷海鮮、刺身壽司、熟食、韓燒、火鍋,仲有甜品同自家製飲品添!

2022-08-04 80 浏览
今個周末同男朋友去咗位於大埔市中心嘅校長燒肉食放題,因為我哋已經好耐冇食放題喇!一去到已經見到門口好多人喇,嘟完安心出行,見到幫我哋量體溫嘅竟然係男朋友最愛嘅Iron man! 梗係停低腳步,同佢影返張相打卡先啦📸 上到去見到好熱鬧,好有氣氛,呢度好適合一家大細/朋友聚會呀🙆🏻‍♀️呢間餐廳雖然主打日式同韓式燒肉,但係佢同時間亦有火鍋、刺身,甚至乎點心等多款美食😍 啱晒鍾意食燒肉同時又鍾意食刺身嘅我,事不宜遲即刻去拎嘢食先~燒肉材料有多款肉類,豬牛雞魚魷魚⋯⋯我哋每樣都有拎啲啲🤏 黑椒牛扒入晒味,肉質鮮嫩唔柴。豬腩片肉質肥美,啖啖肉好滿足!就連火腿都好大塊!掛住食刺身都唔記得影相添🤣 帶子清新鮮甜,我哋不停encore👍🏻 赤蝦肉質鮮嫩,大大隻夠新鮮。三文魚肉質彈牙,厚身冇渣。

呢間餐廳雖然主打日式同韓式燒肉,但係佢同時間亦有火鍋刺身,甚至乎點心等多款美食😍 啱晒鍾意食燒肉同時又鍾意食刺身嘅我,事不宜遲即刻去拎嘢食先~