2008-08-12 241 浏览
抱著行街累了,小憩一下的心態,跟老公走去看看…食物方面,點了熱狗(我沒食)、薯皮及心太軟,薯皮咸度適中,肉碎填滿,蠻香口的小食,伴以軟忌廉芝士, 一濃一淡的口味,意外的配合。心太軟味道也不錯,內裡的熱呼呼的巧克力漿香濃,不太苦也不太甜,只是可能是不夠熱度,內裡竟有一粒未溶化的巧克力粒(!)…外層蛋糕面也焗至香口,少少脆,整體賣相也不差。唯一缺點就是…等太久了。差不多等了半小時,中途有店員說弄爛了(?!),所以要重整…==飲料方面不錯,不論是可可還是咖啡,都味道濃郁,特別是熱可可,值得一試。用可可粉在飲料面佈了snoopy人物樣子,也滿足了snoopy愛好者的心。整體店子環境不錯,地方寬廣,燈光柔和。印有花生漫畫人物的木桌,配上棕色寬身梳化,雜誌架上有不少snoopy系列書籍。在繁忙城市中的下午,邊看著花生漫畫,呷一口有snoppy成員圖的飲料,這裡不失為一個寧靜舒適的輕鬆好去處。
抱著行街累了,小憩一下的心態,跟老公走去看看…

薯皮
12吋熱狗
熱可可及咖啡
2008-08-07 83 浏览
上星期與朋友去試下呢間餐廳,一入去的格局同裝修都好好,幾舒服,仲有好多公仔添!我朋友叫了一個萬瓜紅米飯同埋黑松露Pizza呢兩個味道唔得,我地覺得唔好食!好啖亦好怪怪,由其Pizza而D湯就一般,但係我朋友亦叫了一cookie沙冰就好好味,三五知己傾偈都幾好!如果下次去都唔好選呢兩款食!甜品個樣好吸引,但無試過!
上星期與朋友去試下呢間餐廳,
一入去的格局同裝修都好好,
幾舒服,仲有好多公仔添!

我朋友叫了一個萬瓜紅米飯同埋黑松露Pizza
呢兩個味道唔得,我地覺得唔好食!
好啖亦好怪怪,由其Pizza

而D湯就一般,
但係我朋友亦叫了一cookie沙冰就好好味,
三五知己傾偈都幾好!

如果下次去都唔好選呢兩款食!
甜品個樣好吸引,但無試過!
  • cookie沙冰
2008-07-21 76 浏览
話說買左部電腦...要等夠鐘去囉機...成個旺角人多多...就決定黎呢到飲杯野...買左杯凍薄荷朱古力...而家用 hsbc 仲有九折...抵呀...30蚊杯...休息了個半鐘...但人多了...嘈左好多...
話說買左部電腦...要等夠鐘去囉機...
成個旺角人多多...就決定黎呢到飲杯野...
買左杯凍薄荷朱古力...

而家用 hsbc 仲有九折...抵呀...

30蚊杯...休息了個半鐘...

但人多了...嘈左好多...
時不時放工後都會來喝咖啡,不是來喝那味道,是喝那環境、咖啡上的查理.今日是星期六,知道這裡會有很多人,不會預期可以坐梳化位,兩個人行街疲倦來坐一下.去到當然梳化位已經坐滿人,但空位還是有的,買咖啡時有梳化位的客人離開,很快便被另一枱客坐了,當然吧,先到先得.喝咖啡其間,看到有梳化位的客人離開,今次我們成功坐到了.但係有位侍應向我們說這位置是另一位先生,我們失望的離開,即是又有另一位小姐以為有位,當然也受到同樣的對待.我們便問那位侍應,可以為我們訂位嗎?聽不到,聽不到,走了,不理我們.雖然心中有氣,但作為一個顧客可以怎樣,位又沒有了,自己又不是VIP,喝完咖啡就走了.老實說這裡的咖啡除了價錢及得上Pacific Coffee 及 Starbuck,其他及不上,我只是是喝那環境、咖啡上的查理.

$30 (其他)
2008-06-30 30 浏览
K lunch 後第二場。薄荷朱古力咖啡, 咖啡味道較淡。香草熱鮮奶是 as expected 過甜了。萍果玉桂茶,朋友說無茶味。周日下午這兒的客人比平日晚上好像還要少,感覺舒服多了,不覺得太嘈吵,擁有的私人空間也不少,燈光好像不比晚上來得要刺眼, 很 hea 的就過了三小時,很不錯!
K lunch 後第二場。
薄荷朱古力咖啡, 咖啡味道較淡。
香草熱鮮奶是 as expected 過甜了。
萍果玉桂茶,朋友說無茶味。
2008-06-24 6 浏览
只係去過一次, 買左芒果Frappa(~$34, 唔太記得清楚). 雖然份量唔細, 但飲落同砂冰差唔多, 而且索價三十幾蚊一杯, 唔抵. 飲到最後變晒水, 變得好甜好甜, 可以話係超甜糖水+黃色色素 + 人造芒果味環境其實唔錯, 有好多SNOOPY, 坐得舒服. 服務OK, 冇咩特別好講.

環境其實唔錯, 有好多SNOOPY
, 坐得舒服. 服務OK, 冇咩特別好講.
$34 (其他)
2008-06-23 13 浏览
Went to Mongkok with my husband for shopping recently, so crowed and tried, would like to find a quiet place to sit down and have a drink. No a busy time, so walk up to the cafe to try.We ordered: ~ ice chocolate, quite creamy, taste good.~pancake - taste very good, hot enough, cooks it when you ordered~ black coffee, a bit weak for him, but acceptable. What can you expect in a "Cartoon" cafe; they are selling and specialize on the "Snoopy, not the coffee"The whole environment are good, warm a

We ordered:

The whole environment are good, warm and cozy, tables and chair are very comfort, and room for privacy as well, good for a break or long talk in a busy city.

Good service and clean bathroom.
2008-06-19 8 浏览
今天试了榛子奶油咖啡和查理芝士蛋糕,好赞啊!咖啡够香,不算甜;蛋糕好多芝士,很浓呢。最重要的是,所有东西都好可爱啊!到处都是Snoopy里面的人物,天花板~桌面~甚至蛋糕和咖啡上都是>< 太可爱了! 下次还要去~~~

太可爱了! 下次还要去~~~
2008-06-11 13 浏览
這間店真的令我十分失望, 裝修好, 食物飲品賣相也相當精緻, 但是說到食物的味道... 就...我們昨日叫了榛子coffee及strawberry沙冰, 都不錯, 沙冰不太甜, 幸好叫了這杯清新的飲品, 才勉強吃下那些油製食品...這個是雜菜焗三色螺絲粉, 心想這個這麼簡單, 應該味道會不錯的... 但是一入口... 有想整碟不想再食的感覺... 沒有味... 很油, 不夠熱... 雖則是用olive oil, 但未免重手了吧... 完全不覺得這是一個素食食品...這個是店內的推介... 什麼松露意粉薄餅, 十分有創意, 但份量少, 沒有意粉感覺之餘仲覺得好難食, 淋的... 個底好油... 兩樣食物都要落好多茄汁才勉強吃到... 只是為了不浪費食物才吃... 環境真是很不錯... 極不推介在這裡吃麵類, 我好耐之前來過一次, 可能不是吃麵類, 只是吃蛋糕和飲朱古力, 就覺得ok...順便講講, 吃完東西去洗手間, 看見貼了張清潔表, 一小時清潔一次, 但感覺就是大半天都未清理過一樣... 很噁心... 另外今早我朋友說他昨晚肚痛, 可能就是吃了這些油的東西致成
另外今早我朋友說他昨晚肚痛, 可能就是吃了這些油的東西致成

2008-05-31 10 浏览
那天是假期的關係那裡基本上是座滿人 不過也算了 假日的旺角哪裡會靜呢?order了一個不記得是hazelnut cappuccino 還是mochaum....大概是pacfic coffee的比較好吧那天我在那裡"打等"了4,5個小時期間不斷削木店員也沒投訴 真friendly當然我是很斯文和"有手尾"的 XDDD
那天是假期的關係
那裡基本上是座滿人 [真無奈=(]
不過也算了 假日的旺角哪裡會靜呢?

um....大概是pacfic coffee的比較好吧

那天我在那裡"打等"了4,5個小時
期間不斷削木[在努力製作禮品]
店員也沒投訴 真friendly
當然我是很斯文和"有手尾"的 XDDD
都是snoopy
像我不好卡通 的也覺裝潢不錯
2008-05-12 5 浏览
一直都好想試, 但係次次入到去都走返出黎, 因為真係太貴, 唔捨得食。今次終於下定決心。因為係星期六無得叫餐, 所以思前想後之後, 決定主攻飲品, 食物只係試左個熱狗。cookies and cream Frappa: 呢個好好飲, 好濃, 如果無咁甜就好啦~~~ 雖然食唔到有曲奇碎, 但係好creamy, 我仲加左好多朱古力粉, 嘻嘻, 好肥~~熱狗只係好普通, 39 蚊真係唔值, 不過唔係成日食就算~~
  • cookies and cream frappa
2008-05-11 19 浏览
這次是個飯後活動,所以沒有order食物,自己點了個曲奇忌廉菲巴冰. 有點像Starbucks的Frappuccino;要讚的是沒有飲到碎冰,有很濃的cookie & cream味道但又不會覺得太甜. 另外賣相又確實不俗,Charlie Brown這個可愛的嘜頭令到這杯飲品加分.反而價錢真的不便宜,我這個大size的菲巴冰也要$38,相信主要原因是Charlie Brown嘜頭的copyright 吧.
$38 (其他)
2008-04-27 13 浏览
同朋友黎食lunch..pasta只係得5,6款..於是叫左1)肉醬意粉:好普通..意粉硬.而且有水..仲差過大x樂..2)黑松露菌意粉薄餅:呢個勁難食..個餅底冇味之餘口感又硬..食左少少已經放棄..3)煙肉焗薯皮:呢個算係okay,不過係勁多油..食完成隻碟有pat油係度...唯一可以讚既係呢度既環境..同埋杯朱古力幾好飲..但真係唔值呢個價$囉..

2008-04-07 14 浏览
前幾日同中學同學聚舊, 見附近的餐廳都排長龍, 加上舊同學又係snoopy迷, 所以來了這裡吃飯. 我點了什菜螺絲粉和hazelnut latte, 舊同學點了肉醬意粉和mocha coffee. 食物方面, 味道真是普通過普通, 快餐店水準, 咖啡也只是一般而已, 而且選擇少, 但勝在裝飾一流, 不時見到人到處拍照. 如果是charlie brown迷, 這裡肯定是必到的朝聖地, 但如果要食好味的食物, 這裡絕對不是目的地!!
2008-04-04 15 浏览
放工好累, 唔想行街喎, 就約左friend黎哩度, 見到不少評語話哩度pasta ok, 環境又不錯, 就黎哩度喇.我叫左肉醬意粉& hazelnut latte, fd叫左吞拿魚螺絲粉. 肉醬意粉, 意粉比較乾身, 不過本人較喜歡冇咁油淋淋o既感覺, 肉碎不太爛, 食落有質感hazelnut latte, 不太甜, 不過cream 略嫌太多吞拿魚螺絲粉. 酸酸地很開胃呢, 吞拿魚'索'哂茄汁味, 好好味呢sofa舒服, 唔太嘈, 適合同fds傾偈打'等' XD

sofa舒服, 唔太嘈, 適合同fds傾偈打'等' XD