2008-03-08 12 浏览
同朋友一入到去見到裝修咁靚,而且食物d買相幾靚,食落個口到,實唔會難食得去邊啦!點知.....唉!放入個口到,d野食係凍架!我地叫咗所謂既pizza,擺落口難食到呀...而且仲有d嗅!一碟紅米飯,呢個都係好差,又係凍,而且d飯係硬既,未試過食既紅米飯係咁難食架!吉之島果d仲好食過佢....!最離譜叫咗個泡"夫"蛋糕,以為都會有返咁上吓,點知都係失望....下次唔會再去,d野貴都死,又唔係好食喎!唉....
2008-03-07 15 浏览
從小都喜歡SNOOPY,喜歡那傻傻的樣子,香港的CHARLIE開了不少,我亦吃過不少,最愛的還是有SNOOPY大頭的CAPPUCCINO,每次也點!今次又是要了這個,咖啡的水準普通,每次來也點,純粹為了那大頭,食物的質素,在我不注意的(只限在CHARLIE)下次,要吃CAKE,來了很多次,都沒吃,下個目標是BLUEBERRY CAKE笑面IS FOR SNOOPY

笑面IS FOR SNOOPY
2008-03-07 1 浏览
Thanks to Charlie Brown.A nice place for looooong talk. We ate and talked from 7 pm till it closed at 1 am. As other posts suggested, spacious dining area and friendly services allow uninterrupted long & cozy conversation with frenz.No rating for food, becoz too concentrated on talking. One minor thing was that I smelled oily after having sat there for 6 hours.
Thanks to Charlie Brown.

it's Snoopy, not Mickey, how comes I mix them up?
2008-02-28 6 浏览
是晚與中同久別重逢, 要約個好地點坐下這兒完全fulfil了"好坐"的原則: 枱與枱之間密度不同, 有梳化椅, 不趕客(快餐店式), 燈光舒適, 沒人等位, 不嘈吵That's all食物不如其他食家所說般驚喜. 一定不是難吃, 但也絕不算好吃罷. 飲品倒是ok的, 沒有犯太淡及太濃的錯. 唯其中一個朋友點了"蘋果肉桂茶", 簡直是液態蘋果批, 是否好喝就見仁見智.至於臭豆腐味, 是一定有的. 久不久又嗅到一點點, 但非常輕微, 不是趕客的元素.如果想去一個好坐的地方醫肚, 可以考慮.*員工非常有禮貌*廁所乾淨夠闊落
是晚與中同久別重逢, 要約個好地點坐下

That's all

如果想去一個好坐的地方醫肚, 可以考慮.

*員工非常有禮貌
*廁所乾淨夠闊落
約2個摯友0係呢度聚舊傾偈...點知傾到一D事0既時候我搞喊其中一個...係我衰...=x=""我ORDER左個LUCY LIGHT, 睇落似CHEESECAKE, 但我又唔係好食得出究竟呢件CAKE有D咩...因為CHEESE味又無乜, CREAM味又無乜, 奶味又無乜, 檸檬味又唔覺...口感真的好LIGHT, 呢個就係我對呢件CAKE 0既評價...=0=" 杯HAZELNUT LATTE都唔錯0既~~隻WOODSTOCK幾得意~~ ^^朋友的TIRAMISU...咖啡&酒味都不太重...MASCARPONE CHEESE LAYER好CREAMY...燒南瓜合桃沙律...店方竟然唔記得落WALNUT........................=.="" 之後加返一D有糖WALNUT...我覺得用原味的會更好...燒南瓜唔錯, 爽爽脆脆的. BLUEBERRY MUFFIN, 看見紅色的內裡...在想究竟真係BLUEBERRY還是其他的BERRIES???嗯...食物方面唔覺得有咩特別令人留下印象的地方, 係間CAFE的主題同傢俱讓三五知己好好地坐幾粒鐘傾下偈呢個POINT唔

嗯...食物方面唔覺得有咩特別令人留下印象的地方, 係間CAFE的主題同傢俱讓三五知己好好地坐幾粒鐘傾下偈呢個POINT唔錯~
1K
2008-01-27
尋晚旺角搵野食, 但又唔知食咩好, 左搵右搵, 師傅突然間好想食自助餐, 於是又去搵, 搵到後又唔想食, 於是又閃, 行來行去, 忽然間諗到呢度有間食店未試過, 師傅記得都唔差架喎, 於是乎決定黎呢間食店試一試!上到去先知道係咖啡室而唔係餐廳, 不過唔緊要反正都黎左就試一試先! 睇左一陣決定叫肉醬會意粉, 海鮮意粉薄餅再加一杯咖啡同埋一杯沙冰!先講下個肉醬會意粉, 肉醬份量都幾多, 酸酸地幾好味, 加上意粉軟硬適中, 好味; 海鮮意粉薄餅就幾特別, 用意粉烘成薄餅, 脆卜卜幾得意, 而薄餅面頭全部都係海鮮, 幾好味; 咖啡師傅就冇試喇, 而沙冰就係野莓沙冰, 酸酸甜甜好好味, 正呀!總括黎講食物都幾好味, 而環境就非常舒服, 如果鍾意史露比卡通話, 呢度絕對係一個唔錯地方, 而服務態度殷勤, 絕對黎得過; 師傅都係第一次黎主題餐廳, 感覺唔錯, 下次有機會一定會再黎!

2008-01-01 6 浏览
除夕夜同老婆去旺角倒數,便來到老婆鍾意既呢間樓上CAFE(坐梳化位). 甜品賣相別緻,而今次就係食晚餐. 雜錦海鮮蕃茄香草汁蝴蝶粉- 唔熱,蝦,青口和魷魚粒都算新鮮。MOCHA FRAPPA (GRAND) - 當然不及STARBUCKS,但算不錯!迎接2008那一刻,街頭有肥皂泡從天而降,是完美的一晚!

甜品賣相別緻,而今次就係食晚餐.

迎接2008那一刻,街頭有肥皂泡從天而降,是完美的一晚!
(非会员)
2007-12-31 5 浏览
由於最近要做一份Project,所以選擇左呢間cafe黎做..5點左右我同朋友去到呢間cafe..*等升降機都等左好耐..同門口好多人企係度一上到去感覺好舒服呀..入到去人唔係好多,所以我地拿拿聲搵個位坐*個服務員幾好,一入到去佢就同我地問好^^坐低之後我地都諗左好耐食d咩好..哈..出去睇到d蛋糕,心絲絲..好想食...最後我地都叫左薯皮同墨西哥春卷同一杯凍飲..*環境好舒服..有音樂..有播snoopy的電視..野食黎左..d份量岩岩好...*野食黎都黎得好快之後我地食晒之後個服務員同我地收野..點知佢唔小心撞到我個朋友..佢真係好好笑..不停咁講唔好意思^^總之...呢度ok呀..d野食都幾好味
*等升降機都等左好耐..同門口好多人企係度
*個服務員幾好,一入到去佢就同我地問好^^
*環境好舒服..有音樂..有播snoopy的電視..
野食黎左..d份量岩岩好...
*野食黎都黎得好快

總之...呢度ok呀..d野食都幾好味
2007-12-28
第一次係朋友帶我去,佢揸主意幫我買杯熱朱古力咖啡,一個甜品拼盤(有三杯).熱朱啡OK喎,好味呀!拼盤好得意,可以樣樣試啲,份量啱啱好,味道都OK呀!下次輪到我帶朋友去啦!
熱朱啡OK喎,好味呀!
拼盤好得意,可以樣樣試啲,份量啱啱好,味道都OK呀!
下次輪到我帶朋友去啦!
2007-12-27 8 浏览
我地仲有食查理布朗cheese cake..不過唔係太好食,,可能果時我地食飽左,,個cake係硬而實的,,不是軟的,,所以食落肚好濟,,,,我食左半就食唔落了,,,,個員工好搞笑,,,佢主動過離唱生日歌,,好搞笑,,,其他員工的服務態度都ok,,我地要求d咩佢都樂意提供,,,
我地仲有食查理布朗cheese cake..
不過唔係太好食,,
可能果時我地食飽左,,
個cake係硬而實的,,不是軟的,,
所以食落肚好濟,,,,
我食左半就食唔落了,,,,

個員工好搞笑,,,
佢主動過離唱生日歌,,好搞笑,,,
其他員工的服務態度都ok,,
我地要求d咩佢都樂意提供,,,
charlie brown cheese cake $150 (1磅)
查理布朗窩夫
野莓/芒果菲巴冰,,查理布朗咖啡,,咖啡朱古力忌廉
2007-12-27 11 浏览
前幾個月,,個fd生日,,就去左這間cafe度慶祝,,不過真係會聞到陣陣臭豆腐味,,哈哈,,d裝修好靚,,d碟有charlie個樣,,d檯又有唔同的公仔樣,,好得意,,,影左好多相,,不過唔夠位post出來,,^^食左好多野啊,,,6個人1.查理布朗意粉薄餅..$48 我覺得嘛嘛地..唔太好味,,無咩特別, 跟想像中出入很大,,2.史諾比雞翼(個名大約咁上下..)$30幾 雞翼就一般,,味道酸酸的,,怪怪的,, 不過那些薯仔很好味!3.豬扒焗飯,,$48 味道都可以..但好像唔值咁貴,,4.查理布朗窩夫,,4塊,,好像$30幾or $40幾,,, 這個挺不錯!!很香,,唔捨得食佢地個樣添,,^^5.飲品:野莓菲巴冰,,芒果菲巴冰,, 查理布朗咖啡,,咖啡朱古力忌廉 每杯$35,, 推介:野莓菲巴冰!!!好飲,,,good! 有cream的要貴$2,,今次就食左咁多野左右,,,不過其他細件的cake也很吸引~~好想食呢!eg.草莓拿破崙,,,lucy cheese cake,,大約$30多,,我見到很多人都會去食心太軟,,,熱賣推介,,$35下次我都要試
前幾個月,,個fd生日,,
就去左這間cafe度慶祝,,

不過真係會聞到陣陣臭豆腐味,,哈哈,,
d裝修好靚,,d碟有charlie個樣,,
d檯又有唔同的公仔樣,,好得意,,,
影左好多相,,不過唔夠位post出來,,^^

食左好多野啊,,,6個人
1.查理布朗意粉薄餅..$48
我覺得嘛嘛地..唔太好味,,無咩特別,
跟想像中出入很大,,

2.史諾比雞翼(個名大約咁上下..)$30幾
雞翼就一般,,味道酸酸的,,怪怪的,,
不過那些薯仔很好味!

3.豬扒焗飯,,$48
味道都可以..但好像唔值咁貴,,

這個挺不錯!!很香,,唔捨得食佢地個樣添,,^^

5.飲品:野莓菲巴冰,,芒果菲巴冰,,
查理布朗咖啡,,咖啡朱古力忌廉
每杯$35,,
推介:野莓菲巴冰!!!好飲,,,good!
有cream的要貴$2,,

今次就食左咁多野左右,,,
不過其他細件的cake也很吸引~~好想食呢!
我見到很多人都會去食心太軟,,,熱賣推介,,$35
下次我都要試下,,,

平時行到累了,,上來這裏食件cake都挺不錯,,

衛生情況也挺好的!
查理布朗意粉薄餅
史諾比雞翼
豬扒焗飯
2007-12-14 5 浏览
20071204有朋友遠道而來,因為酒店在旺角,所以夜晚小坐就選了這裏,貪它沒什麼人、有視窗位/沙發位任選、靜靜啲啱哂傾偈以及都算有點特色。飲品、食物就未必佳,而且價值不菲,可能以這裏的鋪租、這樣的人流也只能叫這樣的價錢,又或者positive thinking,可能正因為堅持這樣的價,才能在喧囂奔忙、紅塵滾滾如旺角,保有一處清靜之地。清靜,是相對於聽覺來說;嗅覺則未必。事關樓下是幾家開得如火如荼的街頭小吃店,當臭豆腐、豬大腸與榴槤的味道混合起來在空氣中流動時,恐怕總有一部分是你抵受不住的吧……不甚嚴密的窗隙令坐在窗邊的我們首當其衝……當晚大頭蝦的我遺漏了兩冊英文課本,一個星期後取回,看在這一點上,服務且給它個高分;說環境不好也冤枉了它,只要坐裏面一點就好了,或者去其他連鎖。
20071204

2007-10-24 1 浏览
第一次來呢度,環境好舒服,裝修亦都好靚以為食野一定難食架啦﹗因為cafe比我感覺一向都係咁﹗點知出奇驚喜,製作認真,長通粉好香好好味﹗意粉pizza就淡0的,不過睇得出好有誠意之作,用料一0的都唔馬虎,成個pizza面都係海鮮,睇下書坐下傾下計一樂也﹗值得一去的地方﹗我下午茶時段去都無餐叫,七十蚊一個人呢﹗貴左少少吧﹗
第一次來呢度,環境好舒服,裝修亦都好靚

我下午茶時段去都無餐叫,七十蚊一個人呢﹗貴左少少吧﹗
2007-10-17 7 浏览
d嘢食勁難食首先講個賣相,我叫咗個意粉,竟然入面可以有數條,己經發涱公仔麵完全唔得!當我食第一啖意粉既時候,d意粉已經變酸,同個侍應講,佢話係咁架啦,唔鐘意咪唔好食囉態度勁差,我以後都唔會再嚟食呀比錢都唔會呀!!!!!!!!
d嘢食勁難食
態度勁差,我以後都唔會再嚟食呀
比錢都唔會呀!!!!!!!!
2007-10-10 7 浏览
光顧過數次,每次都不用等位,環境舒適,食物出得快,飲品大杯好飲,賣相精緻,價錢合理。是三兩知己聚會談天的好選擇!在旺角這等旺區有這麼一個地方,實在驚喜~

在旺角這等旺區有這麼一個地方,實在驚喜~