2007-09-06 23 浏览
環境: 裝修算好, 但無興趣望街景, 因為對外是黑漆漆的九龍公園徑+九龍公園味道: 位於尖沙咀的酒店自助餐竟然食物款式小, 整體上食物味道一般, 望相不大吸引, 但酒店無生蠔食, unbelievable!!!服務: 因為有2人coupon, 所以不用俾錢, 但前一天訂位時已說明用coupon, 問有沒有泊車優惠, 當時話有, 但用餐時再問, 竟然說沒有, ?????抵食: 如果俾錢約$250-$300 一位的價錢於尖沙咀的酒店自助餐吃, 我相信要求食物款式會多D, 食物好味D, 望相好D, 最重要是有生蠔吃乾淨: 感覺OK (酒店應有的乾淨)總結: Too bad, 不會再去的自助餐!!!!!

乾淨: 感覺OK (酒店應有的乾淨)

總結: Too bad, 不會再去的自助餐!!!!!
(非会员)
公司請食飯, 老細揀左皇家太平洋, 佢話之前食過好多次, 覺得呢間幾好, 好多野食。因為要開會的關係, 我差唔多八點先去到酒店, 其他同事已經食緊, 放低手袋之後我都即刻出去搵野食, 行左一圈, 第一個感覺: 都係不外如事, 唔係老細口中講得咁多品種, 唔係太吸引我。平時去洲x /港x 係太多吸引的食物, 要考慮先食邊樣。。。甚至連熊貓酒店都比唔上冷盤: 連生蠔都無, 得青口, 凍蝦同好細隻的蟹腳凍肉: 完全無味, 不值一提沙津: 超級普通, 試左一盤勁多沙津醬的青蘋果沙津壽司: 一d都唔吸引, 只有幾款魚生: 又係只得幾款, 除左三文魚之外, 其他果d唔係太新鮮, 亦唔見有人食湯飲: 南瓜湯好味; 中湯都夠火喉; 另外仲有個燉湯, 可能我太遲去到, 所以飲唔到, 不過同事話都好幾熱盤: 有成十幾種熱盤, 大部份都幾好味, 特別係牛仔骨同鴨胸燒烤: 早餐腸=> 正常味道; 雞翼=> 無試到; 羊架=> 無肉又好多肥羔; 蝦=> 好多隻, 都幾好味點心: 燒賣,牛肉,叉燒包,小籠包=> 食過最難食的一次湯麵: 可以選擇的配料不多, 但蝦湯湯底不錯甜

冷盤: 連生蠔都無, 得青口, 凍蝦同好細隻的蟹腳
凍肉: 完全無味, 不值一提
沙津: 超級普通, 試左一盤勁多沙津醬的青蘋果沙津
壽司: 一d都唔吸引, 只有幾款
點心: 燒賣,牛肉,叉燒包,小籠包=> 食過最難食的一次
湯麵: 可以選擇的配料不多, 但蝦湯湯底不錯
甜品: 連一款芝士蛋糕都無, 果d所謂"芒果芝士餅"一d芝士味都無, 得個甜字, 仲難食過我自已整, 蛋糕類完全令人失望。除左蛋糕之外, 仲有豆腐花同班戟, 味道雖然比蛋糕好, 但都係唔可以令人有食完甜品感到滿足的感覺
雪糕: 有牛奶公同Haagen Dazs

總括來說, 呢間酒店的食物唔算太好食, 只係得某幾種食物令人滿意, 最大問題係補充食物的次數好小, 八點之後就算無晒食物都唔無再添加, 九點仲開始執野添!!! 雖則話晚餐時間由六點半至九點半, 但無理由個個客都係六點半到, 如果有d好似我咁要八點先到, 咁咪即係叫人唔好食, 或者下次唔好黎?!?!

話分兩頭, 呢間酒店都有其好處, 裝修之後環境舒服左好多, 枱與枱之間唔會太近, 同朋友食飯傾計都唔錯, 更加值得一讚係佢地竟然有包廂房, 有一張大約可以座十個人的圓枱, 平時出面的酒店好少見有呢個服務, 因為包廂房通常都只會在中菜廳找到。如果同事/家庭/舊同學聚餐食厭左中菜, 可以試下包廂自助餐, 有自已一堆人的私人空間, 唔怕嘈到其他人,又可以食到西式自助餐, 都可以考慮一下。
2007-08-16 14 浏览
姨姨請吃buffet~~當然要去啦不過七點半才到達現場行入餐廳時~~已經見到有好多客人食緊我放低個袋就衝出去拎野食第一樣去拎冷盤~~壽司普通冷麵有幾隻~~我揀了白色的~~幾滑幾欣賞他的香草尖米飯~~幾清新~~味道幾好我是不愛吃海鮮的~~長腳蟹沒有吃到但姐姐說麻麻地~~姐姐又說沒有生蠔~~有點失望有用竹筒載著的蘋果雞湯~~味道比較淡忌廉湯味道怪怪的~~中湯沒有試到開始吃熱盤~~燒牛肉~~一點"淋"都沒有而且是一條很細條的燒牛肉~~很快就沒有了熱盤味道都OK~~不是太差還有小籠包~~燒賣等~~這些點心中式粉麵~~湯底幾濃味~~不錯甜品~~Haagen-dazs是第一樣不過沒有朱古力味很失望有曲奇味開心返D~~比起便利店買到的細杯還有雀巢杯裝雪糕之後我吃了其他甜品芝士蛋糕~~不好吃的有個芒果奶凍~~正pancake~~好好味~~格仔餅~~一般其他甜品都一般哩到有得任飲TEA & COFFEE~~GOOD哩間酒店唔算貴~~所以有咁O既質數都算係咁野食比我想像中多~~服務態度很好服務生收碟都OK快最唔滿意的就是9:30就咩野食都冇10:00更加是收埋晒我9:30想吃西瓜~~~點知冇晒6點半開始~
姨姨請吃buffet~~當然要去啦
10:00更加是收埋晒
我9:30想吃西瓜~~~點知冇晒
6點半開始~~太快了吧~~好似趕收工咁
2007-07-24 22 浏览
今日係我同男朋友三週年紀念, 男朋友未食過自助餐, 所以諗住揾間好d既,又effort得起既同佢去食. 同事介紹cafe on the park, 加勒比海鮮燒烤自助餐, 聽個名都幾ok, 而且酒店自助餐, $278(7折) 都咪話唔抵! 決定一試!最靚既海鮮都o係哂冷盤, 有蟶子,青口,蝦,蟹腳同螺. size都ok,但始終係冷盤, 無乜味, 亦唔係好鮮, 蟹腳"梅"的.壽司都係得好少款,都係d腐皮壽司同加洲卷等平野.一早已經無哂吞拿魚刺身, 唯有食三文魚刺身!熱盤簡直激死我, 無野食既, 而且又無咩靚野, 都係超級普通既野, 不提也罷! 無錯,係有蝦同蟹, 但味道一d都唔出色, 大排檔好味過!仲有炸魷魚so,嘩, d面粉大舊到呢,揾唔到舊魷魚呀!最後我同我男朋友攞左都無食到!燒烤都ok好味既,d蝦好大隻, 有口感, 但除了蝦, 就只有腸仔, 雞翼同pineapple,而且好早就無哂!最後食甜品先係超失望, 本人最鐘意食甜品, 以為酒店甜品應該高水準d, 點知原來係巴西燒烤既quality, 好無誠意, 又無款, pancake只係得香蕉同罐頭雜果, 有無搞錯! 最貴都係d Haag

最後食甜品先係超失望, 本人最鐘意食甜品, 以為酒店甜品應該高水準d, 點知原來係巴西燒烤既quality, 好無誠意, 又無款, pancake只係得香蕉同罐頭雜果, 有無搞錯! 最貴都係d Haagen-Dazs 雪糕, 我男朋友攞到朱古力味,到我既時候只係得番4杯coffee味Haagen-Dazs 雪糕,其餘的都是雀巢!

最後我同我男朋友都好失望,食到八點幾就走人, 我男朋友更是未到八鐘已經停哂手, 搞到大家都好無mood. 早知係咁,我會寧願比多d錢去間出名d既唔使咁失望!
2007-07-22 47 浏览
有什麼野食, 前一個食家已發表了. 無錯, 真係無生蠔的, 如喜愛食生蠔的人士真係唔好去.當日是磨菇忌廉湯,好\\\"結\\\", 唔好飲.因個場都好細, 所以所有野都不用排隊, 魚生都幾好食. 所以呢間酒店buffet, 都係集中食海鮮同魚生.熱盤都係普通野, 有些燒的食物. 甜品都係普通, 無特別. 飲品就只有好淡的Lemon tea, hot chocolate, hot coffee, 沒有一般酒店buffet的指定飲品一杯. 雪糕就好好啦, 有Haagen-Dazs ,有士多啤梨, cookie n cream & chocolate, vanilla. 和雀巢杯裝雪糕。不過到9點已無晒士多啤梨了. 我去親食buffet, 都愛食pancake 的. 這pancake 是最差的. 只有banana & 雜果選, 又唔加些cream 係裏面, 真係唔好食.以酒店黎講, 又真係比較平星期一至四︰成人$278 小童$178星期五、六及假期前︰成人$308 小童$208用credit card 都有一律8折.如果你有恒生白金/A.E.卡,有75折.可以一試, 不過唔係酒店qualit

當日是磨菇忌廉湯,好\\\"結\\\", 唔好飲.

熱盤都係普通野, 有些燒的食物.

甜品都係普通, 無特別.

不過到9點已無晒士多啤梨了.

以酒店黎講, 又真係比較平
星期一至四︰成人$278 小童$178
星期五、六及假期前︰成人$308 小童$208
用credit card 都有一律8折.如果你有恒生白金/A.E.卡,有75折.可以一試, 不過唔係酒店quality.

我地有75折的,因boss 係老闆娘, 點會無白金卡呀.

無錯, 收碟係好快. 差不多9點已無乜野食了.
2007-07-22 5 浏览
主題:海鮮星期五至六價錢係$308 +10%,用任何credit card簽賬,一律8折。如果你有恒生白金/ A.E.卡,有75折,可惜我冇。有咩海鮮食?有蟹腳、螺、蝦、蟶子,但冇生蠔,對我講冇算失,因為我唔食生蠔!海鮮算新鮮,好鮮甜,唔錯,我食好多蟶子,哈!哈!當然唔少得有魚生& 壽司等日式食刺身:三文魚、八瓜魚、吞拿魚& 油甘魚 三文魚好肥美壽司:腐皮、鮑片、鰻魚......仲有好多冷盤,如茄子......BBQ有羊扒、蝦、雞翼、魚、腸......佢幾個男仔好欣賞個燒羊扒,尤其阿歡,佢好多轉。佢話一邊食BBQ,一邊飲beer,正到爆喎!其實,食物方面仲有好多選擇,如炒蟹& 蝦、海南雞、咖哩、中式心......仲有幾款湯,如蘋果燉雞湯、海底椰煲雞& 燕麥忌廉湯。甜品什果pie、朱古力brownie、拖肥朱古力pie仲有cheese cake, egg tart、生果......。另外,飲品係自助,有iced tea, lemon tea...當然,唔少得ice-cream,有Haagen-Dazs & 雀巢杯裝雪糕。我梗係食Haagen-Dazs ,有士多啤梨, coo
主題:海鮮

有咩海鮮食?

當然唔少得有魚生& 壽司等日式食
刺身:三文魚、八瓜魚、吞拿魚& 油甘魚
三文魚好肥美

壽司:腐皮、鮑片、鰻魚......
仲有好多冷盤,如茄子......

BBQ
有羊扒、蝦、雞翼、魚、腸......

仲有幾款湯,如蘋果燉雞湯、海底椰煲雞& 燕麥忌廉湯。

甜品
什果pie、朱古力brownie、拖肥朱古力pie

我梗係食Haagen-Dazs ,有士多啤梨, cookie n cream & chocolate。
喱度服務都幾好,收碟快,成日主動幫我加水。
今期仲有抽獎,係擦擦卡,即擦即中,可惜我只擦到2個環保袋。
2007-05-06 6 浏览
想試好耐的,終可有時間過一個悠閒的下午.有好多款野食,一開始的時候各人都搶三文魚刺身,洗乜喎,之後咪又係供應充足.但三文魚無味.其他日式食品有幾款好味的前菜,綠茶冷麵,喬麥冷麵等.熱盤個人較欣賞日式煎餃子(長方形)及燒豬脾肉.其他的沒太大驚喜,都是pizza,雞翼,中式點心,炒通粉,炸三文魚,咖喱角,灼麵等…甜品較喜歡輕形和風芝士蛋糕,brownie,格仔餅,班戟及棉花糖,其他酥餅類不好吃.最愛這裡是可以自己沖熱朱古力,飲了兩杯,因為好香濃.
想試好耐的,終可有時間過一個悠閒的下午.

最愛這裡是可以自己沖熱朱古力,飲了兩杯,因為好香濃.
2007-04-05 13 浏览
我都好耐無食過同見識過咁差的酒店自助餐服務.首先,我跟男朋友於4/4 晚上到這間酒店享用價值$138 的自助餐.環境不錯,光潔明亮,但一齊就在我享用第一口”美食”時破壞了.先說中式點心,我只可以講一句”師傅,唔識整,可以去買xx叮叮點心呀!”所謂唔知咩餃(我真係食唔出係咩餃)完全係無味的;小籠包塊皮硬到成個包咁;迷你珍珠雞就好似一pat漿咁.而湯呢,西湯係菠菜湯,有色無味.而中湯就好似係西洋菜湯,我都無辦法去確定,因為好似飲緊碗熱水咁,原全無味,好多茶餐廳客飯的例湯都好飲過佢.最抵死係成個生果沙律都整到好Heart,D 沙律你完全可以見到有幾少,仲要係未搞好咁就其黏住係少部分生果上面,唔知以為係盤生果係無沙律醬,係上手無公德心用咗隻有沙律醬的湯匙去"畢"沙律,所以搞成咁.魚生又係一pat pat 咁埋晒係度,食自助餐唔係只係講多吓嘛,都要個樣好少少,生鮮少少呀!埋到好似座山咁,點搞呀?熱葷粉麵一般般,即切火腿只係得個厚字,肉質唔夠味,但勉強過得去.但係即場煮的粉麵實在食到佢住完都食唔落,煮到D粉又係一pat嘢咁,好似過咗成粒”索”晒水咁0既樣,但係難得你真係睇住個廚係你面前即刻煮果喎,
我都好耐無食過同見識過咁差的酒店自助餐服務.

熱葷粉麵一般般,即切火腿只係得個厚字,肉質唔夠味,但勉強過得去.但係即場煮的粉麵實在食到佢住完都食唔落,煮到D粉又係一pat嘢咁,好似過咗成粒”索”晒水咁0既樣,但係難得你真係睇住個廚係你面前即刻煮果喎,都唔知點解可以煮成咁樣.

甜品最值得讚就係有原杯的Hxxxxxx 雪糕,包好味.其餘的蛋糕類,只可以講,外形好睇,但係味道有發展空間.但較其他食物就佳.

自助餐有提供自助飲品,包括西柚汁(無飲過,唔知味道如何,不過在場見到無人飲,估計都唔會太好),超甜的x巢檸檬茶,同起水的朱古力,我都係第一次係酒店見到咁”希”的熱朱古力,點飲呀?!

食品普通不在話下,食到11:30,有個工作人員(唔知係侍應定係經理),就堆嚟叫我哋埋單先.因為我男朋友去咗洗手間,我咪叫佢放低先,佢竟然唔肯走開,一路企係我張檯度等.唔係呀嘛?駛唔駛呀?驚我走咗去呀?定袋又係晒度,佢有大把侍應守住個門口.結果佢真係企足係我隔離五分鐘都唔肯走,直到我男朋友返嚟.我覺得一間大酒店,咁樣做法實在太肉酸囉!一般一男一女去食飯,侍應都會識做,埋單的時候係放係男性果邊,唔係話一定要男仔俾錢,但係禮貌上都會傾向男性果道,都埋叫你放低,一般都會放低,然後轉頭嚟收返,反正其他客佢都未收.而且其他檯佢都係有放低張單俾人計數,唔明點解佢就係一定要企係我隔離,死都唔肯放低.我真係好想問吓佢係唔係我果樣似食霸皇嘢,定係我著得寒酸似無錢呢?

Check單的時候,就發覺佢將原本138的價錢,打成148一位,問果負責收錢的工作人員,幾錢一位,佢竟然答唔出,話要去問吓人先,大佬佢係唔係真係負責收錢架?

轉頭返嚟話係電腦當咗係5/4 的價錢,所以出咗 $148.我話”未夠12:00 你部電腦就跳日期?咁全場人咪都收多咗錢?”你哋係工作人員無理由發現唔到喎?佢話”係電腦錯咗.”我問”咁如果個客唔問,你哋就收多人哋錢算數呀?”佢叫我哋放心,佢哋會退返俾個客.我話”但係我哋唔問你好似唔知喎,咁個唔問,你哋點退呀?”佢只係不斷咁叫我哋放心.

但係最值得留意,佢全程的對話中,從來都道過歉,無話過對唔住或者唔好意思.一句電腦的錢就算,咁人腦無用架?定係佢唔打算做好自己份工,所以無帶腦返工?真係激死人啦!

2007-04-04 21 浏览
今日4個人加埋我亞ma去左royal pacific食buffet//入到去個環境幾好..可惜個地下有d汁無人提我地..好在我見到提下d屋企人...唔係就奶野!~呢度扣d分~到d食物...都唔錯~!d三文魚都幾fresh..都行左幾轉出去拎..不過d吞拿魚食落去就好多水..then我就食左其他熱盤...諗住每樣都試少少..而d salad就無咩興趣...到d甜品...我首先拎左blueberry cheese cake同其他mouse cake...前者好好食...不過拎左一件食完隔左幾個字再去拎///點知已經無晒~//等左好耐都無refill...!後者好唔得...有d太淡無咩味...有d就太甜品...!食唔落tim!好在拎左少少..不過個格仔餅就好好食~仲有果度d雪糕係牛奶公司..仲要係得3隻味揀...少左d..而d drinks都係自助既/得好少choice...d coffee唔知做咩...苦到我都差d接受唔到..落好多奶都係咁..最後d service...大致上幾好!waiter好勤力咁收碟..唔知係咪多碟收既關係...無waitress!??
2007-03-18 5 浏览
好好!!第一次...一行到入去..已經覺得個環境好靚架啦...坐得都好舒服...熱盤都有10多款既...炒蘿蔔榚好好味...仲有豬扒,牛柳都好食最好食~係海鮮卷...細細件咁...非常好!!仲有d燒賣同小籠包..都好食!!有車仔麵....d湯好鮮~好好食!!其他地方所寫到既車仔麵既湯~係一d味都冇...好似水咁....甜品有非常之多...旦榚..布甸乜都有..飲品有orange juice, lemon tea, 凍/熱奶茶,咖啡, 熱朱古力奶等等!!168加一...好抵食!!另外...waiter既服務好好...收碟好快!!有禮貌!!
好好!!
第一次...一行到入去..已經覺得個環境好靚架啦...
坐得都好舒服...
最好食~係海鮮卷...細細件咁...非常好!!
仲有d燒賣同小籠包..都好食!!

有車仔麵....d湯好鮮~好好食!!
其他地方所寫到既車仔麵既湯~係一d味都冇...
好似水咁....

甜品有非常之多...旦榚..布甸乜都有..

168加一...好抵食!!

另外...waiter既服務好好...收碟好快!!
有禮貌!!
2007-03-18 18 浏览
10pm 後$138 位, 4位或以上重有75折. 抵食.食物款式多, 地方大, 味道ok..不過見到有幾烏蠅係d沙律上面飛飛下...扣哂分..
10pm 後$138 位, 4位或以上重有75折. 抵食.
食物款式多, 地方大, 味道ok..
不過見到有幾烏蠅係d沙律上面飛飛下...扣哂分..
2007-03-02 10 浏览
今日同老公仔去試左lunch buffet. $148加一,用信用卡8折.每人$133.12:00-2:30pm幾正,三文魚不錯,d cake好吸引,最仲意個蕃茄忌廉湯同蓮藕湯,可能我仲意飲湯啦~老公仔就不停食青口,佢至愛,無論上湯/旦汁都食左唔少.可惜老公仔無帶Ben仔黎.因為有佢至愛雪糕同朱古力火煱,lunch算係多野食.老公仔)))))下次記得帶埋Ben仔黎呀~~
老公仔)))))下次記得帶埋Ben仔黎呀~~
2007-01-09 10 浏览
今日我0地去Royal Pacific 0既Cafe on the Park食誘心朱古力甜品自助餐( chocolate temptation) ~~睇落去都算係幾多野食, 起碼有三文魚同一d sushi, 有好多0既tea buffet係冇刺身0架~~~~ 而甜品款式都ok 多, 不過味道就mama,d熱野反而唔錯, 款式多, 不過個chocolate chicken 就唔係太得,不過最開心就有chocolate milk, 仲要係夠哂濃.....今次反而冇食到ice-cream, 因為已經食到好飽....但係聽講dinner buffet 有Haggen Dazs 0架......買個人用credit card 埋單有75折, 真係抵呀~~~
2006-12-26 11 浏览
中港城royal pacific 柏景餐廳25/12 lunch buffet 12:00-14:30248.00 + 10%我地成家18大1細.....當日正好係我阿婆舊曆92歲正日生日.... 所以成家去慶祝下.....當日酒店氣氛都ok 既.... 有小丑, 聖誕老人, 台面亦放晒d party 帽及小玩具, 唔算擺到太逼, staff 亦好禮貌, 而食物就一般大路囉... 同平時去食差不多... 當日都幾爆... 可能因為價錢平喇..好多都十多人一伙咁去食... 但其實最抵既係.... 送宵夜buffet coupon , 1個大人送1張... 即係... 273.00 食2餐XD
中港城royal pacific 柏景餐廳
248.00 + 10%
我地成家18大1細.....

(非会员)
尋日去左尖咀中港o個間royal xxx hotel埋單$380 each (include 10%)我數下我食左d 乜先大頭蝦大頭龍蝦仔椒鹽瀨尿蝦翡翠螺法式田螺蒸扇貝聖旨長腳蟹蟹鉗仲有d 中式餃, 燒牛扒炒粉麵飯o個d 例鬥牌....冇啦間野甜品Haagen-Dazs 雪糕囉...菠蘿, 蜜瓜跟住d 度度都有既蛋糕餅仔呢, 佢攤開黎擺擺左3 張麥當勞桌食d 咁既野...料唔新鮮, 冇味...$380 真係唔抵講設計, o個度係L字擺放就好似一條冷巷咁氣氛欠奉
尋日去左尖咀中港o個間royal xxx hotel
埋單$380 each (include 10%)
我數下我食左d 乜先
蒸扇貝
聖旨
長腳蟹
蟹鉗
仲有d 中式餃, 燒牛扒
炒粉麵飯o個d 例鬥牌....冇啦間野

甜品
Haagen-Dazs 雪糕囉...
菠蘿, 蜜瓜

食d 咁既野...料唔新鮮, 冇味...$380 真係唔抵

講設計, o個度係L字擺放
就好似一條冷巷咁
氣氛欠奉