2010-09-05 13 浏览
星期六下午幫阿志搬屋,估唔到攪到9点幾;未食反又趕住想睇波,阿芝話宵夜buffet會有得睇去咗中港城柏景去到啱啱好十点波開兼開歺,我地有三个都係熱刺fans我先飮兩碗湯,夾咗d鸭空,咖喱牛肉同炒反,阿芝話我食不知其味,佢話三文魚同青口ok兼有沙律,更係食凍嘢先,又唔似阿志同kevin食串燒就不停点完再点,宵夜梗係無晚歺咁豐富,但串燒位都有大大條徳國脹(偏咸),燒菠law就好甜,啱哂送啤酒, 生滾粥d粥底可以杰番d,味道尚可既,唯一就係甜品西式多,cheesecake,朱古力嘖泉,夾餅,pancake......都有就無港d既西米露同楊支甘露車仔面都ok,但如果有歯水汁同腩汁就咁哂我channel,同個waiter吹下水,佢對英超都幾熟,咪順便講埋d食物意見lor.佢即時好正經,講話會pass比廚師知等下次再黎睇波又睇下先.......
星期六下午幫阿志搬屋,估唔到攪到9点幾;
未食反又趕住想睇波,阿芝話宵夜buffet會有得睇
去咗中港城柏景
去到啱啱好十点波開兼開歺,我地有三个都係熱刺fans
我先飮兩碗湯,夾咗d鸭空,咖喱牛肉同炒反
阿芝話我食不知其味,佢話三文魚同青口ok兼有沙律,
更係食凍嘢先,
又唔似阿志同kevin食串燒就不停点完再点,
宵夜梗係無晚歺咁豐富,但串燒位都有大大條徳國脹(偏咸),
燒菠law就好甜,
啱哂送啤酒,
生滾粥d粥底可以杰番d,味道尚可既,
就無港d既西米露同楊支甘露

車仔面都ok,但如果有歯水汁同腩汁就咁哂我channel,
佢即時好正經,講話會pass比廚師

等下次再黎睇波又睇下先.......
2009-09-27
$140 (宵夜)
  • 串燒
  • 鸭空
  • 咖喱牛肉
最近光顧了不少酒唐餐廳,沒有特別值得推荐的,但是到了今天碰到這間餐廳,實在是歎為觀止,值得大書一筆。由於工作關係八點半才到達餐廳,因為知道供應到九時半,根據經驗用餐一個小時是足夠的,因為雖然不供應食物,但仍然可以食甜品和飲品,反正不是食得太多,到酒店式餐廳食自動餐,是因為夠格調,服務好,比較安靜。查詢時說明是營業時間到十二時,所以想著食完食物可以嘆杯茶,再享受一下甜品也不錯。論食物真的乏善可陳,阿拉斯加蟹腳算最有水準,三文魚品質太差完全不想碰,看那些切出來的純紅色半點油都沒有的好極有限,拿了一些蜆類,大部份只有殼或者打不開,是不新鮮証明。翡翠螺還好,最離譜是要拿珍而重之送賭的半邊波士頓龍蝦和鵝肝。龍蝦不吃絕對不是損失,完全淡而無味,我們四個人只吃了三客,剩下的一客沒有人敢要,鵝肝珍貴得像半片香口膠大小,過熟也由於太薄根本不合適食用,相信新鮮雞肝會更好味,三百多元的自助餐,送一片較似樣的鵝靬不為過份,否則不要供應更好。說實在今晚只選了蟹腳,燒蝦(不新鮮難食),少許壽司,三文魚粥,魚蛟( 豬骨湯得個鹹字)少許菜,其餘的因為太普通了都不想吃。本來也可以啦,因為吃自助餐本來就是喜歡看各種不同款式種類,不太計較,最多下次不來光顧。由於邊談邊吃吃得較慢,加以本來就準備一個小時內就吃完,然後慢慢享用甜品和飲品。不過九點十五分水果類欠奉啦,九點半Haagen-Dazs雪糕停止供應,要食就食細杯雀巢雪糕,當然是罷食啦,飲杯茶啦,只見伙記己用車急忙把飲品收起,我匆匆拿了一杯茶再從伙記的車上拿了二片檸檬。算是有杯飲品。最精彩的是九點半一過,頭上部份燈熄了,暗示請君離開?我們問伙記幾點打烊,答說十二點,那為什麼要關燈?伙記要答不答的沒有行動,經理來了也沒有表示什麼,在我們堅持下才勉強開了燈。在大伙兒趕收工氣氛影響下,九點四十五分只剩下我們一桌。當然我們也很識趣離開。值得一提是這裡埋單效率是很高的,九點十五分全場埋晒單,然後一心一意清場行動。從頭到尾一個鋰頭花三百多元一位食這樣的一頓自助餐真的是嘔血。如果是九點半開始趕客,而宣稱營業至十二時,真的有欺騙成分。我可以原諒食品粗劣,但是這種服務態度和行政處理方式真的難辭其咎。我真的不知道怎麼有食客說這麼服務不錯,就今晚所見只有一個廚師表現不錯,其餘的真是不相上下的一貫關人屁事態度(包括那位究制服的經理)真是近期最最最最勁差號的一間餐廳。光顧前請三思,如果有我一般氣憤不平的,你會高興我替你出一口氣吧。
2010-08-23
  • 欠奉
2010-08-20 18 浏览
因係member生日者free, 但我和honey 兩口子吃不消那些quota;所以我與朋友A接力展開membership 暴肥buffet journey pt. 5 去試下。並非首次去。計法只係$348x110%,嘻嘻。多謝朋友A請客,也祝佢風生水起。哈哈,朋友A也算擦得,同佢食飯不用斯文即管開懷大吃,一齊暴肥喇! 餐廳既service 幾好,亦安排了較偏靜的window seat 方便過生日同傾計,雖然遠少少難拎野食但OK。Waiter收碟又快,又樂意調低出風好勁既冷氣。service 唔錯。講野食 :飲品係自行出去bar去自助的,有一般啡茶檸水。冷盤有雪蟹腳、翡翠螺、青口、蜆。可惜沒有鮮白蝦及淡水龍蝦仔。雪蟹腳好少refill兼越fill越少,但好粗身好好味。翡翠螺大小不一好參差幸好冇沙,青口和蜆唔新鮮。刺身有大路既三文魚、吞拿魚之類,我只試左三文魚刺身,係勁肥美新鮮,好正! 反而壽司好多款,有腐皮、鮑魚、劍魚、帶子、賴尿蝦、…etc。劍魚帶子好好食啊! 仲有冷麵等但冇食。Cold cut很多,但獨愛蜜瓜Ham好fresh好夾!!! 其他沙律一般。湯有中式老火湯、西式海鮮湯、雜

講野食

飲品係自行出去bar去自助的,有一般啡茶檸水。

。翡翠螺大小不一好參差幸好冇沙,青口和蜆唔新鮮

好好食啊! 仲有冷麵等但冇食。

Cold cut很多,但獨愛蜜瓜Ham好fresh好夾
!!! 其他沙律一般。

湯有中式老火湯、西式海鮮湯、雜菌忌簾湯。只嘗了雜菌忌簾湯
,好足料而creamy但不敢飲太多以免太飽。另一重頭戲係,酒店推介既蘋果圓肉杞子淮山燉螺片,可惜,好淡

佢限每人一份既煎鵝肝,龍虾配蟹皇汁: 煎鵝肝好細又溶化爛開,麻麻。龍虾冇乜特別,反而佢配既蘋果絲沙律好好食。

賽磅蟹OK,牛尾幾好味
,個冬瓜合也唔錯
。燒大蝦及燒羊架幾得架
。三文魚餅麻麻地、蒸三文魚咀就好辛辣但又好滑。

甜品少但夠勒! 好喜歡佢的chocolate mousse
,cheesecake
、冷板炒雪糕
。自己選擇了果仁加朱古力豆炒成雪糕,好crispy呀
!! chocolate cake唔好味,好硬。仲有H牌的chocolate/vanilla/coffee雪糕杯同Nestle芝麻雪糕杯。其他bread pudding、焦糖燉蛋、tiramisu就好差。

服務好,食物quality和價錢我都冇太大要求,反正細食。呢度service令我可以encore。Cool happy b’day dinner, and thanks friend A! Cheers!

正, 三文魚、鮑魚、劍魚、燒大蝦及燒羊架
正, 雪蟹腳;翡翠螺OK, 青口和蜆唔新鮮
正, 劍魚、帶子、蜜瓜Ham、雜菌忌簾湯
差, 蘋果圓肉杞子淮山燉螺片
龍虾配蟹皇汁OK, 蘋果絲沙律好好食
差, 煎鵝肝好細又溶化爛開
正, 牛尾幾好味,個冬瓜合也唔錯;賽磅蟹OK
正, chocolate mousse, H牌雪糕杯
三文魚餅麻麻地、蒸三文魚咀就好辣但好滑
炒雪糕, choco mousse、cheesecake、H牌雪糕
2010-08-19
  • 劍魚
  • 帶子
  • 雜菌忌簾湯
2010-07-28 2616 浏览
Though there is 25% discount on weekdays, the restaurant is not full. Seating is nice - beside the window and appreciate the service. There are chefs serving the Japanese bar, making salad and sushi for you. Salmon is delicious but Tuna is a bit icy. Standard desert without surprise. marble cheese is the best. Dreyer - strawberry favour is available. No papagallo, movenpick. Other is Dairy Farm. Bad ! Fry ice-cream is using Dreyer's vanilla and almond favour. The waitress - not chef,

Fry ice-cream is using Dreyer's vanilla and almond favour. The waitress - not chef, mixed ice-cream with your selected m&m, marshmallow,.... .

I like the steam fish and crab too.

All to all, it is a standard buffet in TST without surprise.
2010-07-27
生日
  • steam fish
2010-07-27 11 浏览
用餐之前已經訂左枱 , 所以去到唔需要等 , 即刻可以入座 . 不過 , 現場係未爆滿的 .味道 : 大部份食物都好普通 , 最好食係牛骨 , 限量既鵝肝多油到飛起 , 限量既波士頓龍蝦又"鞋"又硬到飛起 . 食物款式 : 自助餐黎講 , 呢個環節實在太薄弱 ! 太少選擇 ! 可以選擇既 , 都十分之家常小菜 . 都唔明點解可以咁既價錢 , 食 D 家常小菜 .環境 : 環境的確幾好 , 入面裝修都有少少格調 .服務 : 接觸過既 Waiter , 服務態度好好 . 夾牛骨 , 燒龍蝦既廚師 , 都好細心 . 唯獨是波士頓龍蝦既廚師 , 當隻波士頓龍蝦係垃圾咁 , 掉上碟 , 跌落台 , 再夾起 , 再掉上我隻碟 . 原本唔太好食既波士頓龍蝦 , 加上賣相 , 變左好難食 .衛生 : 可能係酒店餐廳 , 眼見到既衛生都好好 . 抵食 : 正價 $3XX , 極唔抵食 . 如果價錢 under $120 , 我或者會考慮幫襯 . 因為付出 $150 , 去其他地方食 , 一定好食過佢好多好多 .

味道 :

食物款式 :

環境 :

環境的確幾好 , 入面裝修都有少少格調 .

服務 :

衛生 :

可能係酒店餐廳 , 眼見到既衛生都好好 .

抵食 :

2010-07-23
2010-07-22 22 浏览
食tea buffet,有openrice coupon就75折, 140蚊左右...環境都算舒服,細左d咁啦,今期主題係地道張小食,有台灣胡椒餅食,我未試台灣o個d呀,但佢整得都幾好味,好香胡椒味,quite spicy,細細個,面頭好多芝麻,我仲食左兩個tim...有個蛋沙律就幾好味,其他野食就麻麻啦,有d串燒,但雞軟骨好似唔係好熟咁....好肥...仲有鹵水雞翼唔入味...肉丸,炸龍俐柳等等....有芝士撈丁面(個樣唔吸引), 車仔麵,冷麵,o個d我都冇食,因為唔想食到咁飽啦....跟住就甜品啦,佢有牛奶公司同haagen dazs,咁緊係食haagen dazs啦,佢有炒雪糕食,今次係咖啡同raspberry,加埋我揀左d杏仁片呀,朱古力呀,脆脆呀咁"炒"埋一齊,都幾得意呀,個raspberry都幾酸下...仲有夾餅,同pancake皮都唔太得囉...好重蛋味不過唔太得....其他蛋糕o個d都冇食喇,食左咁多雪糕都飽晒....140蚊...酒店...乜都有得食d,又有haagen dazs...算ok啦...但我認為冇折就唔好去喇...

2010-06-21 79 浏览
千揀萬揀揀左響柏景食lunch buffet未到12點就黎左,出面個實Q姐姐好好,同我地講可以響出面坐下先侍應帶我地入去果陣即刻望望有咩食個人覺得款式都幾少好食壽司:幾多款揀起馬夾起唔會散哂先,好過前幾日食既大吉放題三文魚刺身都幾好食,幾新鮮燒羊脾:幾好味配埋佢提供既汁好好食Haagendaz雪糕:講好食又點少得呢樣!!有5隻味:士多啤梨,咖啡,夏威夷果仁,呍呢拿,仲有一隻唔記得沙律:有好多唔同種類既蔬菜揀仲有6款沙律醬!!同時都唔會食咁多款,今日一次過試哂個人幾鍾意意大利汁普通朱古力噴泉:其實呢樣真係好難唔好食但係得兩款野揀:棉花糖同菠蘿真係有少少失望日式萵麥麵:可以自己揀幾多配料仲有無限冷麵汁供應唯獨麵有d唔夠彈牙!唔好食甜品:蛋糕普通到同一個新手整既冇分別正常既係得藍莓cheesecake同焦糖布丁最過份既一個甜品(連名牌都冇)係同朱古力醬冇分別一堆朱古力醬加塊朱古力就可以當係一份甜品?炒雪芭更加冇野講,睇相都知炒完同冇炒冇分別,而且賣相仲好唔吸引由於熟食唔係咁吸引,所以冇乜點食,不能評價野飲方面,有冷熱紅茶同coffee,仲有檸檬,奶,糖水任加對呢間野既食物有少少失望但侍應既服
千揀萬揀揀左響柏景食lunch buffet
侍應帶我地入去果陣即刻望望有咩食

個人覺得款式都幾少

好食
壽司:幾多款揀
起馬夾起唔會散哂先,好過前幾日食既大吉放題
三文魚刺身都幾好食,幾新鮮

燒羊脾:幾好味
配埋佢提供既汁好好食
Haagendaz雪糕:講好食又點少得呢樣!!

沙律:有好多唔同種類既蔬菜揀

但係得兩款野揀:棉花糖同菠蘿
真係有少少失望

日式萵麥麵:可以自己揀幾多配料
仲有無限冷麵汁供應

唯獨麵有d唔夠彈牙!

唔好食
甜品:蛋糕普通到同一個新手整既冇分別
正常既係得藍莓cheesecake同焦糖布丁
最過份既一個甜品(連名牌都冇)係同朱古力醬冇分別
一堆朱古力醬加塊朱古力就可以當係一份甜品

炒雪芭更加冇野講,睇相都知
炒完同冇炒冇分別,而且賣相仲好唔吸引

由於熟食唔係咁吸引,所以冇乜點食,不能評價
野飲方面,有冷熱紅茶同coffee,仲有檸檬,奶,糖水任加

對呢間野既食物有少少失望
壽司
燒羊脾
Haagendaz雪糕
2010-06-20 7 浏览
都有幾年沒有來這裡吃自助餐了. 今日Daddy日, 一家人去食lunch buffet. 整體食物不錯, 服務速度好快. 服務員係你坐下不久就詳細解釋價錢和優惠. 較特出之食物有蟹子三文魚飯, 椒鹽三文魚頭, 芒果布甸, 藍莓cheese cake, 炒Haagen-Dazs雪糕. 最后原來父親大人仲有紅酒禮物(真係物超所值)
2010-06-20
父亲节
  • 三文魚飯
(非会员)
好多野食!服務好,快!!2010-06-10一行六人去食lunch buffet, 1:00點後好多人呀!食物檯好長!魚生: 幾好, 唔駛點排好多野食!點心十分好吃 比很多酒樓出色!幾得意!炒雪糕芒果拿破崙: 好好味ar~~細細件一兩口食了!good芒果布甸: 好正 唔係街外用粉果d!! 係真正布甸hd 雪糕: 有士多啤梨cheese cake!!至愛...正~~另外, 服務好快呀, 係咁一食完就收我地d 盤!
食物檯好長!
魚生: 幾好, 唔駛點排好多野食!
點心十分好吃 比很多酒樓出色!
幾得意!炒雪糕
芒果拿破崙: 好好味ar~~細細件一兩口食了!good
芒果布甸: 好正 唔係街外用粉果d!! 係真正布甸
另外, 服務好快呀, 係咁一食完就收我地d 盤!

2010-06-10
纪念日
  • 比目魚
  • 海南雞
2010-06-10 6 浏览
我其實對食物要求唔高,但呢一間酒店d野真係極度普通,好似茶餐廳同一d平價餐廳甘d海鮮又好唔新鮮,d食物又refill得好慢,8:00已好似就黎食完甘,而且除左reception外,d service唔好,有一小朋友想廚師幫佢煎熟d塊牛扒,個廚竟然一聲拋落個爐到,又bea往個小朋友....除左個雪榚bar外,真係搵唔到地方可以讚...(可能係d甜品差得神奇).....如果唔係用信用咭同coupon有折,真係嬲爆......

如果唔係用信用咭同coupon有折,真係嬲爆......
2010-06-06
很久沒有來這裡吃自助餐了,起碼有五年以上吧?早陣子四姨想請媽媽與我吃自助餐,又聽同事說這裡的食物不錯,於是便來了.還記得未改裝時,這裡的燈光較昏昏黃黃,裝修後以白色為主調,頓時光眼及摩登了不少,開放式窗戶就在自助餐檯後,冷盤海鮮缺貨了,廚師便在後方立刻補給,即做的熱食雖然堆滿人客,但主理的廚師很快手,以極快的速度滿足面前的客人捧著熟食回座品嚐...青豆忌廉湯--做得幾Creamy,青豆味亦幾濃,雖是忌廉湯,但也不會有太漏的感覺!西班牙海鮮湯--撈了幾下也不見有海鮮呀,可能已被其他食客攻陷了,湯底像雜菜湯,還是青豆忌廉湯比較得我歡心.沙拉類(順時針方向)青瓜蟹柳玉子沙拉--很和風的配搭,玉子像是壽司飯裡的甜蛋...水牛芝士蕃茄--那塊白色的芝士物體,沒味道可言,蕃茄尚算香甜芝士什錦配餅乾--供應四種芝士,每隻我也拿了小許試試,奇怪的是,四種一起吃也感覺不到芝士的濃味與香味,究竟是芝士有問題,還是我有問題?紅腰豆-我很愛吃紅腰豆,伴千島汁吃一流.粟米沙拉--粟米粒混了香料,甜甜香香頗討好!海鮮拼盤長腳蟹--所剩無幾之下,也慶幸找到肥美的,蟹腳固之然鮮甜啦,蟹箝更不得了,大大舊肉整整齊齊的拉
很久沒有來這裡吃自助餐了,起碼有五年以上吧?
早陣子四姨想請媽媽與我吃自助餐,
又聽同事說這裡的食物不錯,於是便來了.

還記得未改裝時,這裡的燈光較昏昏黃黃,
裝修後以白色為主調,頓時光眼及摩登了不少,
開放式窗戶就在自助餐檯後,
冷盤海鮮缺貨了,廚師便在後方立刻補給,
即做的熱食雖然堆滿人客,但主理的廚師很快手,
以極快的速度滿足面前的客人捧著熟食回座品嚐...

湯底像雜菜湯,還是青豆忌廉湯比較得我歡心.

沙拉類(順時針方向)
紅腰豆-我很愛吃紅腰豆,伴千島汁吃一流.
粟米沙拉--粟米粒混了香料,甜甜香香頗討好!

海鮮拼盤
蟹箝更不得了,大大舊肉整整齊齊的拉出來吃,嘩!!!一字記之曰:「正!」

翡翠螺:忘記了何時試過翡翠螺之後,簡直瘋狂地愛上了它,肉質超甜,
亦很有彈性,很少看見那麼大隻的,吃罷既滿足又開心,讚!

青口:我是青口怪,是夜還可吃到兩種,oh my god!!!開邊的肉質爽甜,
橙肉比白肉的香味重一點.

藍貝:可以說是青口的升呢版,肉質更鮮甜嫩滑

:忘記是什麼種類的蜆,可能是其他的太美味吧,這個淡而無味,
肉質也不夠爽身,對比其他海鮮來說是頗遜色的,

刺身壽司
(左)三文魚及鯛魚刺身--前者厚切的,頗甜美,
後者切得太細碎了,不太能嚐出味道來!

(中)車海老壽司及三文魚壽司--如果瀨尿蝦有膏會更正,
三文魚不過不失,飯好像硬了少許...

(下)三文魚飯--驚為天人的美味,如三文魚再厚身一點會更好,
伴入蟹子咬下卜卜聲的,令口感也活潑起來,飯好像撈了點麻油,
吃時口腔內充斥麻油香,若不是要留前鬥後,我會吃很多的呢!

熱葷什錦(順時針方向)
雞絲糯米飯--雞絲沒啥味道,飯的軟硬度適中.
--食完也未知是什麼唔知咩肉,只能說肉質頗嫩.
椰菜花、魷魚及魚柳--淡出鳥來,不吃也罷
--有點點像牛柳的長身肉條,最好吃是那個汁.
薯角--在熱盤食物兜內焗著,淋掉了
紅蘿蔔X肉-紅蘿蔔像湯渣,肉粒又細又鞋
西班牙海鮮飯--完全沒有什麼香味可言,劣!

熱吃什錦(2)
焗薯仔-迷你薯仔,煙肉碎及酸忌廉起不了什麼輔帶作用,皆因淨吃薯仔我已很滿足.
大頭蝦--蝦膏不算多,尚算甜美,肉質爽甜,帶燒烤的香.
羊架--帶小小羶香,可接受,肉身還帶有小小生,肉汁豐盛,肉質嫩滑.

甜品時光(順時針方向)
咖啡奶凍--雖然有咖啡香,但內裡水水的...由於我的味覺記憶體頓時找出貴花甜的與這裡的比較,貴花甜的出品以大比數勝出,因此我在吃了一口之後,已整個放棄了.
朱古力慕絲--很滑溜,可惜太甜,我只能吃半杯.
朱古力慕絲蛋糕--混著吉士打成的忌廉,超難吃的說,吃了一小口已想死...
藍莓芝士餅--芝士香濃,藍莓酸酸甜甜的中和了芝士的膩滯.
草莓雪糕及朱古力碎雪糕--Haggen Dazs的出品,前者較甜,
沒什麼草莓香,後者有碎碎在內,有點東西咬下,增加了口感及朱古力的濃烈感.
(尚有Movenpick 及 Pappagallo選擇)

朱古力餅--與同行者共享,朱古力味不算極濃,像Brownies的質感卻令古力味豐腴起來,
脆脆的合桃碎加添了層次感,吃了半件後,還是忍不住再吃下一整件.這裡的甜品,
說真的是麻麻地,唯獨這個迷你型的布朗尼,才令我有想追吃的衝動.

生果籃
菠蘿酸酸甜甜的,哈蜜瓜很甜美,西瓜色澤頗紅,但淡而無味.

由於我稍後約了朋友,所以在個半小時內,
以狂風掃落葉式吃這一餐,我想應該還有好幾款的食物,
仍未能收納在我的肚皮內,亦可能吃得太快,真的飽至反眼呢

再次謝謝我的四姨請吃這裡的自助晚餐啊!
青豆忌廉湯
  • 翡翠螺
  • 大頭蝦
  • 朱古力合桃餅
2010-05-30 8 浏览
D野真係幾好味架,而且D款又多有正,個價錢又唔係太貴,魚生唔係太多,小弟覺得佢地魚生可以多一D,同埋可以即叫即整,保持新鮮,咁就唔會冇左魚生既鮮味,係唔係好好呢!!真係唔錯架,希望我下次去食真係有改善啦^^
2010-05-28
2010-05-30 8 浏览
好耐冇食自助餐...自己個胃又唔夠大..所以選左下午茶時段的自助餐...食完仲有成晚時間消化...晚餐都慳返...3:15PM準時去到...已經見到好多人排隊入場啦...是次自助餐主題係.,..「地道風味小食巡禮」..廚師推介的台式花枝羮、胡椒餅、川式酸辣豆花、川式串燒、澳門豬扒包及港式濃芝士撈一丁之中, 只係食左..胡椒餅同川式串燒, ..胡椒餅好重胡椒味呀...串燒就油左D...同要自己加D鹽調下味咁...食物方面..其實..唔太特別...不過..咁既價錢..食到D基本野..又有HAGENDAZ食.好滿意LU..(有COUPON係唔同D )而且餐廳服務都好好..食完D碟好快就有人黎收...都唔使驚食到成枱都係碟...
好耐冇食自助餐...自己個胃又唔夠大..

3:15PM準時去到...已經見到好多人排隊入場啦...

是次自助餐主題係.,..「地道風味小食巡禮」..
...串燒就油左D...同要自己加D鹽調下味咁...

食物方面..其實..唔太特別..
2010-05-29
$142.8 (下午茶)
==================這個自助餐只值 $228 !==================1. 長腳蟹的蟹肉不夠新鮮,有一兩隻直頭霉霉地!2. 雪糕選摘多,有Hagendaz,Papagalo 同Movenpick 3. 雪糕的雪櫃不夠凍,雪糕部份溶溶地,咁樣好易滋生細菌!希望唔好肚屙!4. 燒蝦好香,都算新鮮 5. 甜品全部行貨,屋村麵包舖貨式 6. 服務員收碟算快同 attentive 7. 但埋單時太唔細心,我請對方吃飯,當然係唔想俾對方知幾錢,已經拎起塊牌,個服務員仲要大大聲讀出每位幾錢,折後幾錢,俾人清楚幾錢係好,但一來人地無問你,二來作為酒店餐廳,應該細心同有禮貌囉!!!!!!!!!!!!! 個場絕對唔浪漫,檯太迫,服務員收碟同開關餐具櫃超大力,發脾氣咁。咁ge 價錢,不如俾多少少去紅磡某酒店,食物質素、環境同服務都好好多!
==================
這個自助餐只值 $228 !
==================

1. 長腳蟹的蟹肉不夠新鮮,有一兩隻直頭霉霉地!

4. 燒蝦好香,都算新鮮

5. 甜品全部行貨,屋村麵包舖貨式

6. 服務員收碟算快同 attentive

2010-05-21
2010-05-21 100 浏览
約左朋友睇戲,睇完都成差唔多10點所以就BOOK定地方吃飯聽日係佛誕紅日,所以平時唔算多人既酒店餐廳都好多FULL左帝苑酒店FULL, 九龍酒店FULL得返呢度,見唔太差,就呢度la好耐前吃過1次dinner, 印象幾好,幾值得, 霄夜就第1次本身都吃過唔少酒店餐廳但呢度既野食真係少左d熱食有燒牛串(ok,但因為整好放係度成堆比人拿,唔係幾夠熱)羊脾(ok好吃,但吃左1件就唔見有再出)燒三文魚骨(一般,&骨多肉少,所以都係試下味就算)燒火腿(幾好吃)燒肉腸(芝士腸既大細,幾好吃)煙鴨胸(幾嫩,但d醬汁唔多夠味)燒雞(普普通通,乾得濟,多d汁會好d)飽點小吃豬扒包(細細隻整到好似漢堡包噤,幾好味)o加o里角(普通野)蕃茄餅(幾好)原舊芝士+餅(有幾款,自己切,都幾香濃芝士味)生煎包(好普通,試唔試都得)胡椒餅(整到好似細煎堆,皮脆,d胡椒料好香,呢度d特色野,必吃)生物冷盤三文魚(不停補充,切好1大盤係度,都幾新鮮肥美)青口(有兩款,都ok新鮮)cold cut,火腿(普通野)壽司(好似得1款,切手卷,唔多記得係乜)仲有其他未試既係 米需米飯,2款意粉,炒飯,日式壽司飯,煎羅白糕,中式飽
約左朋友睇戲,睇完都成差唔多10點
所以就BOOK定地方吃飯
聽日係佛誕紅日,所以平時唔算多人既酒店餐廳都好多FULL左
帝苑酒店FULL, 九龍酒店FULL
得返呢度,見唔太差,就呢度la
本身都吃過唔少酒店餐廳
但呢度既野食真係少左d
熱食有
燒牛串(ok,但因為整好放係度成堆比人拿,唔係幾夠熱)
羊脾(ok好吃,但吃左1件就唔見有再出)
燒三文魚骨(一般,&骨多肉少,所以都係試下味就算)
燒火腿(幾好吃)
燒肉腸(芝士腸既大細,幾好吃)
煙鴨胸(幾嫩,但d醬汁唔多夠味)
燒雞(普普通通,乾得濟,多d汁會好d)
飽點小吃
豬扒包(細細隻整到好似漢堡包噤,幾好味)
o加o里角(普通野)
蕃茄餅(幾好)
原舊芝士+餅(有幾款,自己切,都幾香濃芝士味)
生煎包(好普通,試唔試都得)
生物冷盤
三文魚(不停補充,切好1大盤係度,都幾新鮮肥美)
青口(有兩款,都ok新鮮)
cold cut,火腿(普通野)
壽司(好似得1款,切手卷,唔多記得係乜)
中式飽點,蒸千層糕中 3,4款法式包點
春卷,豆花,朱古力噴泉,
野食黎講真係唔係好多,無生豪,刺身得3文魚1款,長腳蟹之類既海鮮都無
呢度dinner 多野吃,但霄夜就少好多野吃
飲品自助,冷熱紅茶,檸片,coffee(唔多夠香濃),orange汁
甜品吃左幾款(如圖),都係一般酒店既水準,ok噤la
胃有限無切蛋糕吃,fd切左幾件吃,都ok,唔算太漏口(果度d蛋糕都係d輕盈款)
果度d甜品真係算多
蛋糕5,6款,其他茶點都有成10款
隔離有即制斑cake,材料好多款,呢次無吃可惜d
有冰板炒雪高糕,雪糕5,6款haagendazs,
配料有糖粒,碎餅,朱古力,nuts,糖/果漿 , 新鮮生果(士多啤梨,奇異果)之類
冰板炒雪高糕唔係周圍都有得吃(其實唔係特別好吃,都係"卓"頭多)
噤岩hangseng card 75折,折完都算ok既,(168$75折 +168$加一)
整體以酒店餐廳黎講算合格噤,但同級同價既話,九龍酒店,太子酒店做得比呢度好

炒雪糕
2010-05-20