2023-04-04 50 浏览
𝗶𝗳 𝘆𝗼𝘂'𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝗼𝘂𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗳𝗳𝗼𝗿𝗱𝗮𝗯𝗹𝗲 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵, 𝗰𝗵𝗲𝗰𝗸 𝗼𝘂𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝘁𝗵𝗮𝗻𝗸𝗳𝘂𝗹 𝘁𝗲𝗽𝗽𝗮𝗻𝘆𝗮𝗸𝗶 𝘀𝗲𝘁 𝗮𝘁 @godofteppanyaki 🔥 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗹𝘆 $𝟯𝟵𝟴, 𝘆𝗼𝘂 𝗴𝗲𝘁 𝗮 𝘄𝗶𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗿𝗶𝗲𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝗱𝗶𝘀𝗵𝗲𝘀 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘀𝗮𝘀𝗵𝗶𝗺𝗶, 𝗮𝗯𝗮𝗹𝗼𝗻𝗲, 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽, 𝗰𝗼𝗱 𝗳𝗶𝘀𝗵, 𝗽𝗿𝗮𝘄𝗻, 𝗯𝗲𝗲𝗳, 𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗿𝗶𝗰𝗲, 𝘀𝗼𝘂𝗽, 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱, 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁. 𝘁𝗵𝗲 𝗾𝘂𝗮𝗹𝗶𝘁𝘆 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗶𝘀 𝘁𝗼𝗽-𝗻𝗼𝘁𝗰𝗵 𝗮𝗻𝗱 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝘄𝗼𝗿𝘁𝗵 𝘁𝗿𝘆𝗶𝗻𝗴😝.板神感謝祭又返嚟,醒嘅梗係趁依加幫襯有得低價嘆靚嘢😛 呢個lunch set都幾足份量,除咗前菜、刺身、炒飯、甜品等等當然仲有主角海鮮同肉類,好食排名不分先後分別有招牌南非鮑、大海老、牛肉薄燒、香草牛油煎白鱈魚,最重要係閒日同全部分店都有售超方便✨
2023-04-04 2107 浏览
🇭🇰板神鉄板燒日本料理·大感謝祭•鉄板燒套餐$398呢間既鐵板燒我哋之前已經食過㗎喇 佢依家4月份再推出左呢個感謝祭既套餐 而且今次仲要每日既午市同晚市都有 超級抵食 如果大家有興趣記住快啲打去book枱🤑🤑今次我地就去咗銅鑼灣嗰間分店 佢呢間分店超大間 而且感覺上裝修同啲碗碟都高級啲 好適合黎慶祝🥳😈·南非鮑魚 l 大蝦佢呢個餐每人都有一份鮑魚同埋大蝦嘅 佢今次啲海鮮一樣都係咁大粒 望到就開心😍佢個鮑魚真係超級大隻 而且師傅係燒到啱啱好 所以口感好正😎個大蝦肉質都好鮮甜 好濃蝦味 配埋佢上面個用蝦整既醬汁超惹味🦐·法國鵝肝 l 白鱈魚 l 帶子其他海鮮方面每人就係可以揀一款 不過因為我唔食蝦 師傅好好咁樣俾我揀多一款 所以今次我地就有機會試晒佢三款海鮮 開心😗😗佢個鵝肝都幾有驚喜 佢係真係完美咁係個口度化開 好邪惡 但係好正🦢之後佢今次個白鱈魚都煎得好靚 係真係外脆內嫩 唔使再點任何醬都已經好好食🐟😋最後個帶子都好甜 中間好嫩 正😙·日本産豚肉 l美國牛肉肉類方面我自己覺得佢嘅牛肉好味啲 佢係將牛肉片輕輕咁樣燒一燒 之後中間放咗海量既蔥同埋炸蒜 所以口感好好 不過我自己就覺得我個日既
🇭🇰板神鉄板燒日本料理
l 帶子
帶子
l美國牛肉
美國牛肉
肉類方面我自己覺得佢嘅牛肉好味啲 佢係將牛肉片輕輕咁樣燒一燒 之後中間放咗海量既蔥同埋炸蒜 所以口感好好 不過我自己就覺得我個日既牛稍微偏肥左少少 所以有啲啲漏🐮🤣🤣之後豚肉既話佢就係用咗一個生薑燒嘅方式去整 再保住春卷皮黎煎 所以都唔錯 不過都係海鮮正啲🐷😈
l 季節野菜
l 焦糖多士
焦糖多士
之後今次個炒飯師傅係炒到勁靚 佢係真係炒到好乾身 粒粒分明 而且啲蔬菜粒 煙肉粒比例都啱啱好 食落超滿足 所以最後雖然我食到超飽 但係我都食左大半碗🍚🤤🤤之後蔬菜都好juicy 尤其係佢個辣椒仔幾好味🥕最後師傅仲整左個焦糖多士俾我哋 不過大家呢個記住要快啲食 我地掛住傾計 唔記得左佢 最後有少少凍左 無咁正😂
前菜 l 沙律
沙律
l 刺身三款
l 漬物 l 麵豉湯
麵豉湯
l 甜品
甜品
之後佢呢個set仲有好多其他野食 超豐富 我自己覺得個刺身比想像中有驚喜 佢個油甘魚係真係油脂好好 拖羅都好肥美 無筋 個赤蝦都好鮮🦐
#rbyeat
焦糖多士
沙律
麵豉湯
2023-04-04 44 浏览
同男朋友係大阪冇食到鐵板燒 返尼點都要食返! 呢間鐵板燒四月做緊$398超抵嘅套餐 我梗係去食啦😍公眾假期 星期六日同平日嘅晏晝夜晚都有得食🤩 而且環境仲要好靚 坐得好舒服😌-🌟四月限定套餐($398)🌟前菜、沙律沙律酸酸甜甜 非常開胃 而且入面配料好豐富🤤 蔬菜非常新鮮😍剌身三款刺身有拖羅 帶子 同埋蝦🦐 都幾厚身㗎 而且好新鮮 食落好有口感🤩南非鮑魚鮑魚食之前仲識郁 保證新鮮🥳 而且雖然大隻 但係燒得好林 完全唔覺得難咬嘅感覺🥰 非常欣賞👍🏼唔使點咩醬汁都夠味😋大蝦大蝦配咗秘製醬汁 燒完之後淋上去一齊食好夾又夠香濃😆 蝦肉非常爽口 又大隻多肉😍 而最後仲會燒埋個蝦頭俾我哋 仲有啲肉同埋蝦膏㗎夠晒香🥰帶子/白鱈魚/法國鵝肝呢度可以三選一 我哋兩個set就分別揀咗帶子同埋法國鵝肝😌 帶子燒完放返喺殼上面真係超靚😍😍 食落非常軟滑 火候控制得好好 完全冇overheat嘅情況😚 法國鵝肝就用咗迷你漢堡包夾住 造型可愛🥰 但係食落就非常邪惡 法國鵝肝嘅油不斷流出尼 入口即溶嘅感覺好滿足😈日本豚肉/美國牛肉我哋都揀咗一份豚肉一份牛肉🐷🐮 牛肉包住蔥同埋蒜片 非常香口 而且肉質好嫩😍而豬肉有個
🌟四月限定套餐($398)🌟
前菜、沙律

剌身三款

帶子/白鱈魚/法國鵝肝

日本豚肉/美國牛肉
我哋都揀咗一份豚肉一份牛肉🐷🐮 牛肉包住蔥同埋蒜片 非常香口 而且肉質好嫩😍而豬肉有個薄脆包住 都幾特別 入面有豬肉碎 食落都幾香👏🏼👍🏼

炒飯
炒飯見到落咗好多蛋😆夠晒足料 而且仲有其他配料令到炒飯非常香 飯粒粒粒分明😚👍🏼 另外仲有麵豉湯 同埋漬物架🥰

甜品
甜品係蕨餅同埋焦糖多士🤩🤩 焦糖多士落咗好多糖 在燒到金黃色 色澤非常靚😍 食落會脆脆地 口感非常好😌

飲品
呢個杯真係啱晒打卡 係鶴嘅造型😍 飲品係青檸味 酸酸地飲落非常清新 有解油膩嘅作用🍹
2023-04-04 35 浏览
板神鉄板燒日本料理食左極上席前鐵板燒套餐😚😚有澳洲鮑魚、帶子、法國鵝肝、刺身😛🥰食材新鮮😍😍😍📍 板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖❤️‍🔥價錢:7/10❤️‍🔥味道:8.5/10❤️‍🔥服務:9/10
板神鉄板燒日本料理

📍 板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖

❤️‍🔥價錢:7/10
❤️‍🔥味道:8.5/10
❤️‍🔥服務:9/10
4月大感謝祭•鐵板燒餐 由$398起! 性價比高又多款式😍 更可自選鐵板海鮮😋師傅經驗豐富,詳細講解最好嘅配搭👍🏼前菜、沙律- 柚子沙律清新🥗 刺身三款- 帶子 油甘魚 燒吞拿魚, 各有獨特魚香!南非鮑魚- 口感爽彈 鮮味十足! 不需要額外醬汁已經夠味😆大蝦- 蝦肉原彈爽脆,師傅已起蝦肉及切件 方便食用🤌🏼 利用大蝦頭嘅膏製作醬汁,濃郁濃郁⭐️帶子、白鱈魚、法國鵝肝(請選擇其中一款)1. 法國鵝肝: 用迷你漢堡夾住,鵝肝濃郁3. 白鱈魚: 魚油豐富 表面燒至金黃色脆口🥰 配Cocktail醬令鮮味更突出😝 季節野菜- 粟米芯、紅椒、蘑菇、露荀美國薄燒牛肉- 薄燒牛肉燒至5成熟,包住炸香嘅蒜片及香蔥,入口即化,油軟多汁🤌🏼 沾芝麻醬及鹽更香口😋*附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡🍚炒飯大碗又足料,有三文魚粒好香口!🍮甜品係紅豆黑豆奶凍🫘 可減油膩感😉 仲有送嘅焦糖多士🥰
4月大感謝祭•鐵板燒餐 由$398起!
性價比高又多款式😍 更可自選鐵板海鮮😋
師傅經驗豐富,詳細講解最好嘅配搭👍🏼

前菜、沙律
- 柚子沙律清新🥗

刺身三款
- 帶子 油甘魚 燒吞拿魚, 各有獨特魚香!

- 口感爽彈 鮮味十足! 不需要額外醬汁已經夠味😆

大蝦

帶子、白鱈魚、法國鵝肝
(請選擇其中一款)
1. 法國鵝肝: 用迷你漢堡夾住,鵝肝濃郁

季節野菜
- 粟米芯、紅椒、蘑菇、露荀

美國薄燒牛肉

*附炒飯、漬物、麵豉湯、甜品/熱咖啡

🍚炒飯大碗又足料,有三文魚粒好香口!
🍮甜品係紅豆黑豆奶凍🫘 可減油膩感😉 仲有送嘅焦糖多士🥰
2023-04-01 99 浏览
板神感謝祭套餐🤩$398套餐包括:前菜、沙律🥗 日本直送刺身三款🐟 南非鮑魚🤩 緬甸大蝦🦐帶子、白鱈魚、法國鵝肝 (其中1款)🥰季節野菜、炒飯、漬物😋麵豉湯、焦糖多士、甜品😛最近我去咗一間日式鐵板燒餐廳😚豪華裝潢,地方寬敞,而且有格調🥰服務優良,絕對係高水準嘅餐廳👍聽完店員嘅詳細介紹😃結果點咗呢個感謝祭套餐😏$398包含14樣食品😋食完前菜、沙律同刺身😉大廚就會將陣間要燒嘅食材放響面前😊介紹完就會一道道菜去煮😚首先上嘅係南非鮑魚😌本身仲係好生猛,真係識郁嘅😄瞬間就變成碟上美食😝鮑魚被烤得非常鮮嫩😉帶有淡淡嘅海水鮮甜味😙接下來嘅係緬甸大蝦🦐肉質非常飽滿,香嫩多汁,口感十分鮮美😍帶子燒得恰到好處,味道鮮甜😋外層煎至金黃色,內裡鮮嫩無比😊Mini Burger造型嘅法國鵝肝😌口感柔軟,濃郁滑順,入口即溶😘並帶有一種獨特嘅香味同滋味😚薄燒美國牛肉亦係亮點之一🐮Order咗五成熟,生熟度啱啱好😊入面充滿葱花同蒜片😛肉質味道濃郁,Juicy又爆汁🥰麵豉湯濃厚鮮美,滋味醇厚😊炒飯炒得粒粒分明,真係好有驚喜😚裏面充滿肉碎、雞蛋、蝦頭膏同蔥花😛鑊氣十足,非常惹味😉最後就有焦糖多士同紅豆奶凍作結😇多士香脆
板神感謝祭套餐🤩$398

套餐包括:
前菜、沙律🥗
日本直送刺身三款🐟
南非鮑魚🤩 緬甸大蝦🦐
帶子、白鱈魚、法國鵝肝 (其中1款)🥰
季節野菜、炒飯、漬物😋
麵豉湯、焦糖多士、甜品😛

最近我去咗一間日式鐵板燒餐廳😚
豪華裝潢,地方寬敞,而且有格調🥰
服務優良,絕對係高水準嘅餐廳👍
聽完店員嘅詳細介紹😃
結果點咗呢個感謝祭套餐😏
$398包含14樣食品😋

食完前菜、沙律同刺身😉
大廚就會將陣間要燒嘅食材放響面前😊
介紹完就會一道道菜去煮😚

首先上嘅係南非鮑魚😌
本身仲係好生猛,真係識郁嘅😄
瞬間就變成碟上美食😝
鮑魚被烤得非常鮮嫩😉
帶有淡淡嘅海水鮮甜味😙

接下來嘅係緬甸大蝦🦐
肉質非常飽滿,香嫩多汁,口感十分鮮美😍

帶子燒得恰到好處,味道鮮甜😋
外層煎至金黃色,內裡鮮嫩無比😊

Mini Burger造型嘅法國鵝肝😌
口感柔軟,濃郁滑順,入口即溶😘
並帶有一種獨特嘅香味同滋味😚

薄燒美國牛肉亦係亮點之一🐮
Order咗五成熟,生熟度啱啱好😊
入面充滿葱花同蒜片😛
肉質味道濃郁,Juicy又爆汁🥰

麵豉湯濃厚鮮美,滋味醇厚😊

炒飯炒得粒粒分明,真係好有驚喜😚
裏面充滿肉碎、雞蛋、蝦頭膏同蔥花😛
鑊氣十足,非常惹味😉

最後就有焦糖多士同紅豆奶凍作結😇
多士香脆可口,焦糖甜而不膩😙
奶凍口感幼滑,奶味較濃,又唔會過甜🤓

板神鉄板燒日本料理 (信和廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道255-257號信和廣場1樓103號舖

2023-03-31 530 浏览
-板神鉄板燒日本料理 🍣之前睇到有介紹銅鑼灣板神旗艦店就好想試下有別於其他板神分店 佔地14,000呎有鐵板燒區 壽司吧 炭火燒區 Sake Bar & Wine Room今次就試左最新推出既午市套餐 作為入門級咁就可以一次過試晒壽司 炭火燒同鐵板燒既小品🍱 板神便當 ($480)想講個擺盤賣相好霸氣又好有驚喜✨一共有9款16品 - 包括前菜/ 沙律 / 茶碗蒸 / 天婦羅 / 刺身四款 / 壽司四件 / 銀鱈魚西京燒 / 美國牛肉薄燒 / 麵豉湯 無論係份量定係質素都係非常有誠意👍🏻個人最中意就係西京燒 白味噌做既醃料經過火燒後 依附係銀鱈魚表面變得金黃 食落好香口濃郁 而且鮮甜魚肉帶有淡淡白味噌甘甜味 佐飯一流;天婦羅炸粉薄身香脆 內容物都大份;鐵板燒和牛片夾住大量蒜片同蔥花 味道層次豐富 而且牛味好幾香濃多汁🍶無限量添飲虎敵清酒 (+$1) 重點係1蚊就飲到呢個同獨家代理聯乘推出既虎敵清酒 前調係有柑橘風味 中調米香重 後調乾爽配壽司 鐵板燒都岩 真心很不錯飲🥳留意番 呢個係期間限定‼️ 由即日起至4月30日只要惠顧 板神便當 / 手握壽司御膳 即可加$1 任飲清酒 (限量1000
板神鉄板燒日本料理 🍣

之前睇到有介紹銅鑼灣板神旗艦店就好想試下
有別於其他板神分店 佔地14,000呎
今次就試左最新推出既午市套餐 作為入門級
咁就可以一次過試晒壽司 炭火燒同鐵板燒既小品

🍱 板神便當 ($480)
想講個擺盤賣相好霸氣又好有驚喜✨
無論係份量定係質素都係非常有誠意👍🏻

個人最中意就係西京燒 白味噌做既醃料經過火燒後
依附係銀鱈魚表面變得金黃 食落好香口濃郁
而且鮮甜魚肉帶有淡淡白味噌甘甜味 佐飯一流;
天婦羅炸粉薄身香脆 內容物都大份;
鐵板燒和牛片夾住大量蒜片同蔥花
味道層次豐富 而且牛味好幾香濃多汁

🍶無限量添飲虎敵清酒 (+$1)
重點係1蚊就飲到呢個同獨家代理聯乘推出既虎敵清酒
前調係有柑橘風味 中調米香重 後調乾爽
壽司 鐵板燒都岩 真心很不錯飲🥳
留意番 呢個係期間限定‼️ 由即日起至4月30日
只要惠顧 板神便當 / 手握壽司御膳
即可加$1 任飲清酒 (限量1000枝 售完即止)

🍣 特上手握壽司御膳 ($580)
- 12件手握壽司 + 茶碗蒸 + 麵豉湯 + 稻庭烏冬
壽司供應係視乎當日廚師發辦時令海鮮
深海池魚 / 伊佐木 / 黑鯥魚配柚子辣椒 / 北海道帆立貝配竹炭鹽 / 真鯛魚 / 赤蝦 / 右口魚 + 燒加右口魚裙邊 / 赤貝 / 富山白蝦配柚子皮 / 中拖羅 / 大拖羅 / 海膽

當中最中意既係馬糞海膽 鮮美甘甜
赤貝就彈牙清甜;大拖羅油脂豐腴感令人非常滿足😋
而茶碗蒸都不容忽視 加入左蝦膏蝦肉後
食落味道鮮甜香口 唔怕有異味 / 腥味
2023-03-25
午餐
🔥鐵板上的故事為你娓娓道來🔥今日應朋友邀請去到來到銅鑼灣信和廣場呢間日式鐵板燒“板神”😎來到門口已經比呢度既裝潢吸引住🤩,reception 個塊落地花崗岩以及精緻金黃既天花穹頂已經凸顯氣派,更未提及走廊上既日式傳統家紋屏風以及外廳上一幅富士山🗻墨寶,所有裝潢擺設都別具匠心💡。今次來試左lunch裏面$1680既厚切澳洲和牛set menu😋整體上不過不失,CP值✅算高!👍🏻4位同行第二個set半價,你無聽錯,係半價!💰跟住落來就睇睇今日食左d乜啦🍱⚜️第一道⚜️雜菜堅果沙律配堅果沙律汁🥙一個日式沙律,食材新鮮已經好有清新口感,個亮點係師傅特製既堅果沙律汁,終於唔再係和風汁/胡麻醬,呢個汁係成個沙律最精彩既點精之作,甜甜地帶著creamy既口感,作為沙律汁毫無違和感。⚜️第二道⚜️刺身三味🍣(油甘魚,帆立貝,吞拿魚)刺身3貫,表現合格🈴有餘,刺身來講都係最緊要新鮮,展現到魚原有既鮮味同油分。吞拿魚係用上拖羅,並非赤身,呢度有誠意分,油脂分佈平均,入口滿足😋帆立貝肉質豐盈鮮甜,略帶清香。至於油甘魚部位肥美,鮮甜唔腥,肉質略有咬感。⚜️第三道⚜️南非鮑魚🦪師傅用上海鹽為呢道南非鮑魚簡單調味,不但帶出鮑
🔥鐵板上的故事為你娓娓道來🔥

⚜️第一道⚜️
雜菜堅果沙律配堅果沙律汁🥙
⚜️第二道⚜️
刺身三味🍣(油甘魚,帆立貝,吞拿魚)
⚜️第三道⚜️
南非鮑魚🦪
師傅用上海鹽為呢道南非鮑魚簡單調味,不但帶出鮑魚清甜既味道,而且略略吃到淡淡海水味。鮑魚上師傅用巧妙既刀工留下菱形◇坑紋,不但可以控制熟成度而且有便於鮑魚入味,所以成品入口爽悶彈牙,齒頰留香。
⚜️第四道⚜️
來到呢道日本馬友🐟,係烹調前師傅已經精心起骨,成條無骨帶皮用上香草牛油同日本醬油香煎,香氣四溢!薄薄既魚皮被煎至香脆,魚肉鮮嫩多汁💦,最緊要無骨,可以大大啖食🤤,滿足感十足
⚜️第五道⚜️
一如既往,師傅都係用龍蝦精華-龍蝦膏造左個芝士龍蝦汁配呢道輕煎澳洲紅龍蝦🦞師傅處理手法純熟,行雲☁️流水一氣呵成,龍蝦肉鮮甜有咬口,澆汁食更係昇華至另一層次,美中不足就係每人份量不多😆
⚜️第六道⚜️
餐飯食到中後段,來到一道間場料理,香煎季節野菜🌽🥬🫑。蔬菜食材爽口清新,雖說香煎但入口不油膩,感覺清爽,間場料理來講算係不過不失基本發揮。
⚜️第七道⚜️
基於性價比之選既原則,主菜部分揀左澳洲M8和牛🐂厚切,叫左師傅用medium去處理。未煎之前睇過塊M8,油花比例尚算均勻,烹調過程熟成度🔥控制得好好無overcook。牛肉上碟用上一塊烘上“板神”多士吸油,配上大大塊自家炸蒜片伴碟,肉質表現平均,由於厚切半熟,飽足感滿滿。
⚜️第八道⚜️
來到炒飯🍚部分,其實都已經食到八成飽。師傅呢個環節係準備一道和牛炒飯配上龍蝦味增湯伴漬物。漬物係日本酸青瓜🥒同埋牛蒡,味增湯用龍蝦頭🦞去熬製,重點講個炒飯。炒飯都係用和牛碎肉加上紅蘿蔔🥕,蔥花,雞蛋🥚為主要配料去炒,呢度平平無奇既炒飯就係考驗師傅功架既時候。飯粒幾乎都覆蓋蛋漿,粒粒分明,入口乾身香口,材料配菜都無失去口感保持清爽,呢d先係炒飯!🤞🏻
⚜️甜品⚜️
來到甜品環節,本來都念住set menu送既都無乜期待,不過不失就收貨。誰知一個平平無奇既紅豆豆腐都驚為天人,口感軟滑之餘伴隨既係紅豆原始淡淡甜味,作為甜品做到恰如其分👏🏻

今日餐飯到下午3點就來到尾聲,係呢度講講服務同餐桌🍽準備上既細節。雖然第一次來,未算清楚餐廳定位,不過就住裝潢同價位,應該偏向服務中高端顧客群。waiter方面算係照顧周到,夠attentive既,不過對於自己餐廳菜色部分知識不足,另外餐桌鋪排上例如換碟,留餐具等方面唔夠細心。比較好既係上至經理下至服務生都係local既,言談間比較有人情味,對於朋友既BB亦照顧有加,令人有賓至如歸既感覺。
2023-03-26
  • 龍蝦
  • 南非鮑魚
高級日本料理「板神」推出新抵食午市套餐!水準高也充滿儀式感,一踏進餐廳簡約、高級和式的裝潢深得我心!空間感滿滿,簡約不失格調!在這裡享用日料午餐,實在是一大享受。如果大家喜歡美酒配佳餚,那麼一定不能錯過 +$1任飲無限添飲純米大吟釀虎清酒🍶,入口順滑,帶甜味,頗適合女生😳 優惠由做到四月三十日咋!🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍-前菜部分- (隨餐附送)沙津、茶碗蒸🍣手握壽司御膳 $580🍣席前手握壽司,款式方面則由師傅發辦!我哋坐喺吧枱 師傅就喺我哋面前「表演」手握壽司 太精彩啦!另外仲有🍜稻庭鳥冬+麵豉湯(跟餐)上排:大拖羅、中拖羅、黑鯥、右口魚、春子鯛、依左木 下排:深海池魚、真鯛、牡丹蝦、帆立貝、白蝦、海膽 講到最鍾意既 一定係大拖羅、中拖羅、右口魚,三款都油香滿溢!牡丹蝦口感充滿彈性,鮮甜爽口!帆立貝、白蝦、深海池魚、真鯛這四款則是比較清爽清甜!款款都頗新鮮!🍱板神弁當$480🍱天婦羅、銀鱈魚西京燒、刺身(大拖羅、帆立貝、深海池魚、牡丹蝦)壽司(春子鯛、中拖羅、伊佐木、墨魚)美國牛肉薄燒、味噌湯好震撼 一上檯就打卡打個不停!太華麗 有齊生魚片、壽司、天婦羅跟鐵板燒牛幾喜歡西京燒魚肉

🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
-前菜部分- (隨餐附送)
沙津、茶碗蒸

🍣手握壽司御膳 $580🍣
席前手握壽司,款式方面則由師傅發辦!
我哋坐喺吧枱 師傅就喺我哋面前「表演」
手握壽司 太精彩啦!
另外仲有🍜稻庭鳥冬+麵豉湯(跟餐)

上排:大拖羅、中拖羅、黑鯥、右口魚、春子鯛、依左木
下排:深海池魚、真鯛、牡丹蝦、帆立貝、白蝦、海膽

講到最鍾意既 一定係大拖羅、中拖羅、
右口魚,三款都油香滿溢!
牡丹蝦口感充滿彈性,鮮甜爽口!
帆立貝、白蝦、深海池魚、真鯛
這四款則是比較清爽清甜!
款款都頗新鮮!

🍱板神弁當$480🍱
天婦羅、銀鱈魚西京燒、
刺身(大拖羅、帆立貝、深海池魚、牡丹蝦)
壽司(春子鯛、中拖羅、伊佐木、墨魚)
美國牛肉薄燒、味噌湯

好震撼 一上檯就打卡打個不停!
太華麗 有齊生魚片、壽司
天婦羅跟鐵板燒牛
幾喜歡西京燒魚肉 甘甜的味噌
中和了銀鱈魚的油膩感
A5和牛薄燒包裹大量炸蒜炸葱
清新的五辛加上牛肉的濃厚
絕對為味蕾帶來新體驗

壽司同埋刺身嘅款式同手握壽司餐差唔多!同樣都係好大塊 好新鮮㗎!

🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
另外真係要大讚侍應們殷勤周到嘅服務
雖然食物價錢唔算太貴!
但係侍應、師父都好認真服務每一位嘅客人
真係「極上」嘅享受!

1K
2023-03-19 110 浏览
板神從壽司、魚生刺身到日式鐵板燒,應有盡有,食物一向高質,每次都令我大快朵頤,質素絕對有信心保證。得知最近推出了全新午餐菜單,便立即約朋友去一飽口福。佳餚當然要配上美酒,為滋味的盛宴錦上添花。餐廳正進行限定推廣活動,凡惠顧板神便當或手握壽司御膳,可以以 $1 優惠價無限暢飲純米大吟釀虎滴清酒,限量1000枝,售完即止,推廣至4月30日,喜愛喝酒的朋友不容錯過!吧枱設計可以讓客人一邊品嘗美饌,一邊近距離細心欣賞師傅的手藝!板神弁当 ($480)精緻豐盛的擺盤令人忍不住要讓相機先吃!便當包羅萬有,由前菜、沙律、茶碗蒸、刺身、壽司、天婦羅、燒物、麵豉湯及甜品/咖啡均一應俱全,豐富豪華,可以大飽口福,滿足到希望一次品嚐多款日式料理的慾望,絕對物超所值!天婦羅非常香酥鬆脆,口感輕盈不油膩。銀鱈魚西京燒表面金黃色,肉質非常嫩滑,咬下去油脂甘香,味道帶甜。美國牛肉薄燒柔軟多汁,捲入蔥粒和炸蒜片,再蘸點燒烤汁才吃,惹味開胃。用料上乘,挑選多款時令魚鮮入饌,壽司包括魴鮄魚、伊佐木、春子鯛和真鯛。刺身方面,則有深海池魚腩、拖羅、紅蝦及八爪魚。拖羅柔軟且充滿油香,深海池魚腩鮮嫩爽口,肥美甘香。特上手握壽司御
得知最近推出了全新午餐菜單,便立即約朋友去一飽口福。
板神弁当 ($480)
精緻豐盛的擺盤令人忍不住要讓相機先吃!
便當包羅萬有,由前菜、沙律、茶碗蒸、刺身壽司、天婦羅、燒物、麵豉湯及甜品/咖啡均一應俱全,豐富豪華,可以大飽口福,滿足到希望一次品嚐多款日式料理的慾望,絕對物超所值!
天婦羅非常香酥鬆脆,口感輕盈不油膩。
特上手握壽司御膳 ($580)
包括前菜、沙律、茶碗蒸、12件手握壽司、稻庭烏冬、麵豉湯及甜品/ 咖啡。
茶碗蒸嫩滑富蛋香,於表面加上香滑的蟹膏味噌,吃起來份外鮮味,相當享受。
用上時令當造食材,包括中拖羅、真鯛、伊佐木、右口魚、深海池魚、甜蝦、大拖羅、魴鮄魚、春子鯛(立魚)、黑鯥魚、赤貝及馬糞海膽,款款優質新鮮,質素可見一班,性價比極高。一個字,無得輸!
最後可選咖啡或甜品作結,甜品控當然選擇後者,奶凍幼滑,微甜而不膩。
兩款午餐皆滋味精彩,無論視覺和味蕾都能好好享受,吃得滿足,即使身在香港亦能品嚐到日本滋味,好值得到訪!
之前同大家介紹過板神的鉄板燒套餐,體驗不錯味道有驚喜🤩餐廳環境闊落,設有包廂亦有鐵板燒區及壽司吧🍣最近佢地推出全新的午市套餐,為大家帶來高質的日料午餐,餐廳最近做緊 +💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒🍶限定1000支🤍大家都快啲約埋朋友黎試試 _ 🍱板神便當 $480 便當擺盤精緻,包含沙律、蒸蛋、天婦羅、刺身四款、壽司四件、銀鱈魚西京燒、A5和牛薄燒及麵豉湯,十分豐富🤤 西京燒外皮香脆肉質嫩滑,和牛薄燒燒得剛剛好,牛味香濃 🍣 特上手握壽司御膳 $580 12件手握壽司由師傅發辦,席前手握可以欣賞倒師傅既刀工👨🏻‍🍳 小編當日食左: 大拖羅配淡雪鹽、馬糞海膽、赤背、魴鮄、深海池魚、黑陸 、目張、伊左目、牡丹蝦、右口魚、真鯛及 鯖魚,食材新鮮,小編最愛大拖羅,入口軟滑帶魚油香,馬糞海膽鮮甜回甘,大滿足😍 🍜麵豉湯或稻庭烏冬(熱/冷)烏冬彈牙有咬口,夠曬暖胃🥢 🍶無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 $1鐘意飲Sake既朋友有福啦☺️清酒口感清爽入口滑順,帶有淡淡甜味 *需惠顧板神弁当/手握壽司御膳*推廣期由即日起至4月30日

_
🍱板神便當 $480

🍣 特上手握壽司御膳 $580

🍜麵豉湯或稻庭烏冬(熱/冷)
烏冬彈牙有咬口,夠曬暖胃🥢

🍶無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 $1

*需惠顧板神弁当/手握壽司御膳
*推廣期由即日起至4月30日
板神的鉄板燒一直好評如潮,其實餐廳的便當和手握壽司亦非常值得一訪再訪哦🤩!最近推出全新的午市套餐,以超高性價比打造豐盛的omakase的用餐享受!店員推薦可加+💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒😱抵到漏~ 餐廳非常闊落,設有雅致包廂,鐵板燒區和壽司吧,裝潢走高級意境風,午市到達亦有非常情調👏🏻。🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸 ♦️ 板神便當 - $480一套精美擺設上枱,令人忍不住一直打卡。✦ 前菜:堅果沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜)✦ 刺身四款:㊀ 拖羅 - 色澤粉嫩,高脂肪比例,肥厚無筋,咀嚼間隙溶化,魚味濃郁;㊁ 右口魚 - 裙邊油脂豐腴,厚切更爲爽脆彈牙,師傅炙燒裙邊將油脂香氣逼出,再以清甜魚片,卷起炙過的裙邊,口感更豐富;㊂ 深海池魚 - 剔透澤潤,極緻厚切,軟滑鮮甜;㊃ 牡丹蝦 - 軟糯新甜。✦ 壽司四件:目張 (油分適中、肉質實淨)、墨魚、春子鯛(略略炙燒,皮軟肉嫩)、鯖魚。✦ 銀鱈魚西京燒:外表金黃香脆,魚肉帶有西京漬的甘甜味✦ A5和牛薄燒:果然是口碑絕佳的鐵板燒餐廳,可選擇想要的熟度,内包炸蒜炸葱,一口咬下,牛肉的油脂香,肉嫩感,脆蒜香一迸爆發!下面墊著麵包片,以

🍽️🅕🅞🅞🅓&🅕🅔🅔 💸

♦️ 板神便當 - $480
板神便當

一套精美擺設上枱,令人忍不住一直打卡。
✦ 前菜:堅果沙律,蒸蛋,天婦羅(蝦,蕃薯,南瓜)

刺身四款:

㊂ 深海池魚 - 剔透澤潤,極緻厚切,軟滑鮮甜;
㊃ 牡丹蝦 - 軟糯新甜。
✦ 銀鱈魚西京燒:
外表金黃香脆,魚肉帶有西京漬的甘甜味
✦ A5和牛薄燒:
果然是口碑絕佳的鐵板燒餐廳,可選擇想要的熟度,内包炸蒜炸葱,一口咬下,牛肉的油脂香,肉嫩感,脆蒜香一迸爆發!下面墊著麵包片,以吸走多餘血水和油份,好貼心!
✦ 麵豉湯

♦️ 手握壽司御膳 - $580
手握壽司御膳

由師傅發辦,席前手握,可欣賞到師傅的精巧刀工,以及對食材的匠心處理~
✦ 漬物:紅酒蕎頭,淮生,蘿蔔,鯖魚
✦ 上排:大拖羅 (配淡雪鹽,真正的入口即溶🤩,滿口油香細滑)、魴鮄(肉質紮實,味道清甜)、深海池魚、目張、伊左目(味道清甜而彈牙)、牡丹蝦;
✦ 下排:黑陸 (搭配芝麻,炙燒過外皮,更突出脂肪的甜味)、右口魚、真鯛、 鯖魚(配上昆布) 、赤背(海潮香,爽口甘味,完全不腥)、馬糞海膽(甘香鮮美)。
✦ 稻庭烏冬 (冷/熱)/ 麵豉湯:烏冬彈牙,熱湯内有小小柚子,好清新!

♦️ 無限添飲純米大吟釀虎滴清酒 - $1
入口順暢,帶有淡淡甜味的微量氣泡感。一杯接一杯非常寫意暢快!(店員提醒限量1000枝。優惠由現在起至四月三十日。)

💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔 🛎
店員服務無可挑剔,期間適時為我們更換熱毛巾,好貼心,上菜收碟十分有禮,對食材亦有介紹和瞭解。師傅風趣健談,用心講解食材,耐心解答。整個用餐感受好滿足!一定會回訪!
板神便當
手握壽司御膳
2023-03-15 98 浏览
看到板神推出了全新的午市套餐,就興致勃勃去試了🤭水準一如往常地高,想吃一個儀式感滿滿不失奢華的日料午餐就一定是來這裏啦🫶🏻✨板神弁當(HKD$480) 包括:前菜、沙津、茶碗蒸、天婦羅、刺身(四款、附金槍魚腩)、壽司(四件)、銀鱈魚西京燒、美國牛肉薄燒、味噌湯、甜品/咖啡這個便當真的超震撼~ 一次可以享受生魚片、壽司、天婦羅跟鐵板燒的大滿足🤤 西京燒肉質嫩滑,牛肉香氣十足,魚類全部都超鮮甜大塊🫶🏻冷熱烏冬都一樣好吃🥰✨ 特上手握壽司御膳 (HKD$580)手握壽司12件、味噌湯或稻庭烏冬(冷/熱)上排:大拖羅 (淡雪鹽點綴)、右口魚(竹炭鹽點綴)、伊左目(曬乾的紫蘇點綴)、油甘魚魚腩、魴鮄魚、甜蝦(海苔醬點綴)下排:春子鯛(烏魚子粉點綴)、真鯛(醃漬昆布)、深海池魚、黑陸魚(芝麻點綴)、赤貝、馬糞海膽 再加上師傅多送的鯖魚,肉質超肥美🤤第一次吃到油香十足的鯖魚!所有的壽司都超級超級鮮甜,高級的食材真的稍作調味就已經好吃到爆😋而且每一件的調味都很用心呢~大力推薦🫶🏻

✨板神弁當(HKD$480)

✨ 特上手握壽司御膳 (HKD$580)
手握壽司12件、味噌湯或稻庭烏冬(冷/熱)

𝗹𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴 𝗳𝗼𝗿 𝘀𝗼𝗺𝗲𝘁𝗵𝗶𝗻𝗴 𝗻𝗲𝘄 𝘁𝗼 𝘁𝗿𝘆 𝗳𝗼𝗿 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵? 𝗹𝗼𝗼𝗸 𝗻𝗼 𝗳𝘂𝗿𝘁𝗵𝗲𝗿 𝘁𝗵𝗮𝗻 @godofteppanyaki '𝘀 𝗻𝗲𝘄 𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘀𝗲𝘁𝘀. 𝘄𝗲 𝗵𝗶𝗴𝗵𝗹𝘆 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗜𝘁𝗮 𝗝𝗶𝗻 𝗕𝗲𝗻𝘁𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗗𝗲𝗹𝘂𝘅𝗲 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗦𝘂𝘀𝗵𝗶 𝗦𝗲𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝘁𝗿𝘂𝗲 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻😋.隔咗無耐又返嚟食 @godofteppanyaki ,新出嘅lunch set一如既往抵食兼大份,特上手握壽司御膳除咗有12件手握壽司仲有稻庭烏冬,另外板神弁当份量超驚人,有前菜、沙律、刺身四點、銀鱈魚西京燒、天婦羅、壽司、美國牛肉薄燒等等,多到唔知食邊樣先😛 最正嘅係加$1就可以無限添飲純米大吟釀虎滴清酒,入喉順暢帶微氣泡,唔覺意真係會飲唔停~
作為香港天花板級的鐵板燒專門店,板神必定穩佔一席位。餐廳於銅鑼灣信和的旗艦店佔地過萬尺,單論環境已是一等一的格局。坐擁特大維港無敵大海景,高雅精繳的裝潢,加上地方闊落,空間感十足。雖說是鐵板燒專門店,但除了主打的鐵板燒區域外,餐廳還設有專屬的壽司吧檯區域、炭火燒區、VIP區及酒吧區等。.餐廳最近推出全新的午市定食和壽司套餐,套餐內容豐富,數百元有交易,可說是性價比十足。另外凡惠顧此套餐,可加+💲1無限任飲SAKE純米大吟釀虎滴清酒,限量1000枝。優惠由現在起至四月三十日。.➿板神弁當 💲480✿ 前菜✿ 沙津✿ 蒸蛋✿ 天婦羅✿ 刺身 (四款、附金槍魚腩)✿ 壽司 (四件)✿ 銀鱈魚西京燒✿ 美國牛肉薄燒✿ 麵豉湯✿ 甜品 / 咖啡.餐前先來一客堅果沙津配堅果沙津汁,還有漬物、前菜。板神的弁當絕對是特大堆頭之作,師傅先問鐵板燒牛肉的生熟度,就算是午市弁當,這一環也不馬虎。.定食包括:天婦羅 - 炸蝦、炸蕃薯及炸南瓜;刺身 - 大拖羅、帆立貝、深魚池魚及牡丹蝦;另外壽司有魴鮄、油甘魚腩、黑陸魚及右口魚。主食的銀鱈魚西京燒和美國牛肉薄燒也是高水準鐵板燒之作,絕不欺場。.➿ 特上手握壽司御
➿板神弁當 💲480
✿ 前菜
✿ 沙津
✿ 蒸蛋
✿ 天婦羅
刺身 (四款、附金槍魚腩)
壽司 (四件)
銀鱈魚西京燒
蒸蛋、麵豉湯
➿ 特上手握壽司御膳 💲580
✿ 手握壽司12件
✿ 麵豉湯或稻庭烏冬 (冷 / 熱)
海膽
特上手握壽司御膳
壽司壽司師傅發辦、席前手握。遇到的壽司師傅很健談,用餐氣氛愉快。
順序
上排:中拖羅、右口魚、魴鮄、深海池魚、赤貝、黑陸魚
下排:大拖羅、真鯛、伊左目、春子鯛、牡丹蝦、馬糞海膽
春子鯛
黑陸魚
跟餐還有稻庭烏冬,質素不錯。
稻庭烏冬
另外 +💲1 SAKE放題主角是純米大吟釀虎滴清酒。清酒身帶炭酸,甜甜的有點點氣泡感。
板神弁當
美國牛肉薄燒