2016-09-05
食評之前提一提搵呢度小心D。因為呢座大廈有兩個入口,分兩批樓層,因住兜大圈。先講刺身,呢個三文魚水準屬於可以Encore部分,我就唔係點好三文魚,反而朋友就好鐘意係咁狂點,佢地覺得好夠味,同專門食刺身既放題一樣水準。至於甜蝦同鮑魚我自己就覺得一般貨色,所以主攻三文魚就可。燒肉一次過比哂幾盤大家睇,肉色算靚,而且有肉味,作為牛魔王既我當然無放過。感覺貨色都算新鮮,份量唔欺場。咁多款最鐘意就牛脷,彈下既就係雞肉類相比之下較為普通,無乜調味之餘雞翼仲要係單骨黎。再加上topping果堆粉燒完之後基本上係無用......而不值得order既有壽司同天婦羅,前者d飯醋味太濃而且太黏,後者炸油有溢味。不過單以燒肉黎講,都幾值得黎食。總括黎講,牛同三文魚既質素above average應該都足以令好多香港人黎任食,咁樣計個cp值算高。
至於甜蝦同鮑魚我自己就覺得一般貨色,所以主攻三文魚就可。
不過單以燒肉黎講,都幾值得黎食。
题外话/补充资料:
當晚係房食,油煙味唔算重。但走果時覺得出面Area陣味幾重下。