2006-11-02 12 浏览
去開o個頭,都必定食我就鐘意幻彩明珠,我個friend就最鐘意佢d芝麻胡
去開o個頭,都必定食
我就鐘意幻彩明珠,我個friend就最鐘意佢d芝麻胡
2006-10-15 13 浏览
Chung Kee and Hui Lau Shan are both my favourite dessert house,I like the dessert in Chung Kee because the dessert are tasty and fresh, I like the red bean dessert and mix fruit dessert, they are yummy! I must come again.thank you.
2006-10-04 17 浏览
續之前的麻辣米線, 到松記食甜品.甜品選擇相當多, 最後選擇了幻彩珍珠.基本上以這個價錢, 這個質素已經叫人好滿意. 要剔挑的話, 就是芒果略酸, 西瓜無起沙, 但不當造亦無法子.吃過甜品, 又要繼續努力.
續之前的麻辣米線, 到松記食甜品.
甜品選擇相當多, 最後選擇了幻彩珍珠.
吃過甜品, 又要繼續努力.
(非会员)
一向對甜品不太好,但食過松記後不得不話正!!!幻彩明珠:份量充足,芒果汁味道啱啱好,不太酸更不會甜到漏Summer:消暑佳品,份量驚人,可自由配搭雪糕味道,男仔居然可以食得飽食品價錢同份量比較都算值得,誠意上win晒大型連鎖店
一向對甜品不太好,但食過松記後不得不話正!!!
幻彩明珠:份量充足,芒果汁味道啱啱好,不太酸更不會甜到漏

食品價錢同份量比較都算值得,誠意上win晒大型連鎖店
2006-10-02 10 浏览
估唔到星期六晚上十二點的松記都有咁多人!芒果西米露-朋友話唔夠甜!芒果黑珍珠-黑珍珠比較硬!綠茶湯圓-湯圓皮薄又彈牙,比起一般湯圓好味!
估唔到星期六晚上十二點的松記都有咁多人!

芒果西米露-朋友話唔夠甜!
芒果黑珍珠-黑珍珠比較硬!
綠茶湯圓-湯圓皮薄又彈牙,比起一般湯圓好味!
2006-10-02 11 浏览
下午到,將近爆滿,好彩不用等位,便入去食了幻彩明珠($14)和紫米豆腐花($10)。兩樣上檯都滿到瀉,而且質素不俗:幻彩明珠材料豐富,生果有西瓜、芒果、蜜瓜和奇異果等,配珍珠、涼粉再加些少奶,確是相當討好的一樣甜品。豆腐花配上紫米,是幼滑加點咬口,加些少椰汁增添香味,不太甜亦合心意。雖然是名店,不過質量均佳,價錢不貴,就是這樣把客留住。

兩樣上檯都滿到瀉,而且質素不俗:

雖然是名店,不過質量均佳,價錢不貴,就是這樣把客留住。
2006-09-27 11 浏览
松記真係好正呢.... 大部份網友都說了我最喜歡的是黃白呀~~~~ 即是馬蒂露+ 豆腐花
松記真係好正呢.... 大部份網友都說了
我最喜歡的是黃白呀~~~~ 即是馬蒂露+ 豆腐花
2006-09-27 7 浏览
都麻麻地...但係好間野幾清潔!<br />d枱細佐d姐
都麻麻地...但係好間野幾清潔!<br />
d枱細佐d姐
2006-09-22 9 浏览
知道松記已經很久,可是始終未有機會試﹗難得跟友人到長沙灣一帶吃飯,便乘機提議到松記食糖水﹗這裡有很多不同款色的糖水,eg. hello, summer, etc.而且menu附有很多圖片,很照顧客人﹗點了個什果涼粉,上面加了芒果汁,幾特別﹗不過,由於點的是涼粉,其實沒有什麼好吃不好吃之分﹗整體上都ok﹗
知道松記已經很久,可是始終未有機會試﹗
難得跟友人到長沙灣一帶吃飯,便乘機提議到松記食糖水
而且menu附有很多圖片,很照顧客人﹗
點了個什果涼粉,上面加了芒果汁,幾特別﹗
不過,由於點的是涼粉,其實沒有什麼好吃不好吃之分﹗
整體上都ok﹗
2006-09-20 8 浏览
今年我o係長沙灣返學,特登上Openrice搵下邊樹好食,見呢間好多好評,所以今日專誠去睇睇,我外賣o左o個度推介o既「幻彩明珠」個名真係好靚, 而且意外o既平,我仲搭o左1個鐘車先返到屋企食,返到屋企碗野仲幾凍!!食o左幾淡~好正, 好消暑!!西瓜好多汁, 芒果好甜~但可惜黑涼粉冇咩味..同睇o個度都坐幾迫..下次食杯杯冰~***外賣加$1
今年我o係長沙灣返學,
特登上Openrice搵下邊樹好食,
見呢間好多好評,
所以今日專誠去睇睇,
我外賣o左o個度推介o既「幻彩明珠」
個名真係好靚, 而且意外o既平,
我仲搭o左1個鐘車先返到屋企食,
返到屋企碗野仲幾凍!!
食o左幾淡~好正, 好消暑!!
西瓜好多汁, 芒果好甜~
但可惜黑涼粉冇咩味..
同睇o個度都坐幾迫..
下次食杯杯冰~
***外賣加$1
2006-09-17 11 浏览
黎過幾次喇~今次又係點左呢個好食水準冇差過,下次想試下個個summer
黎過幾次喇~
今次又係點左呢個好食
水準冇差過,下次想試下個個summer
2006-09-12 7 浏览
其實自從冇o係深水步讀書之後~~已經好少去呢度食~~差唔多有一年冇黎過喇............今次同d fd一齊黎~~我試左什果杯杯冰~~佢一拎到黎~~已經嚇死喇~~因為勁大碗呀...........又多料~~好多生果~~刨冰~~紅豆~~加埋奶~~簡直係可以當正餐食啦........我d fd話佢地一個人都食唔晒~~不過因為我大食~~所以最後一個人已經吞晒成碗野~~仲食左d我d fd o既糖水添~~我有個fd食左summer~~不過我見佢個樣好似好普通~~裡面有雪糕(但好老實講~~食雪糕都唔駛去松記啦)~~有另一個fd叫左擂沙湯圓~~不過好似冇咩特別~~都係食糖水好d~~至於環境~~其實唔係好寬敞~~但又唔係好迫~~服務都幾好~~落單o個個阿姐都好好笑容~~唔會因為好忙就語氣好差~~下次要再試試其他味道o既杯杯冰先得~~

至於環境~~其實唔係好寬敞~~但又唔係好迫~~

下次要再試試其他味道o既杯杯冰先得~~
2006-09-11 10 浏览
呢一晚終於食了松記了~名不虛傳,又平又好味叫了幻彩明珠同埋芒果"pan cake"好好味又唔係細份呢~事後睇返張單...完全係意料之外地平~
呢一晚終於食了松記了~
名不虛傳,又平又好味

叫了幻彩明珠同埋芒果"pan cake"
好好味
又唔係細份呢~
事後睇返張單...
完全係意料之外地平~
每次經過松記門口o既時候,不論係乜o野時間都好,都係多人得好誇張,好似戲院散場咁!我比較鍾意食佢地o既楊枝甘露,因為真係好好食,好足料,芒果夠甜,西柚唔太酸,個汁底夠杰,可以講係咁多間出名甜品店中最正,同埋最對辦的!但最好都是買外賣比較好,因為伙計們相當趕客,一見你食完就用九秒九的速度清理現場,而且座位相當擁迫!
因為看了這網上的評言,所有去長沙灣試試不能否認,生果新鮮、種類又夠多不過一些傳統的熱食糖水就不算特別出色很多糖水都是太甜了!故此提議大家如果到松記食野最好都係食有生果或者一D凍食甜品!!
因為看了這網上的評言,所有去長沙灣試試
不能否認,生果新鮮、種類又夠多

不過一些傳統的熱食糖水就不算特別出色
很多糖水都是太甜了!

故此提議大家如果到松記食野
最好都係食有生果或者一D凍食甜品!!