2018-11-28 84 浏览
上次Happy Friday 同事帶我來食串燒,仲記得餐廳有戶外位,感覺好自在,飲多2杯講野大聲d都唔怕,上次來呢度時同啲侍應傾左一陣計,原來呢度有日本師傅駐場,所以我就決定下次一定要嚟試吓。早幾日終於有時間再嚟到呢度,今次因爲同老公橕枱腳,所以冇再坐戶外位,但今次坐壽司吧枱又另有一番風味我哋叫咗三款刺身,由日本師傅發板,當日乜嘢最新鮮就會比當日嘅客人食,所以可能次次來都唔一樣。但叫咗真係冇後悔,見到塊三文魚厚切已經值門票價,三款魚生都好新鮮完全冇腥味,入口鮮甜非常肥美。既然魚生都咁好食,我哋決定叫一碟壽司拼盤,呢碟壽司二百幾蚊雖然有少少貴,但係絕對唔可以同大型壽司店比較,因為真係高質素好多呢舊拖羅壽司超級肥美好鮮甜,直頭有入口即溶嘅感覺,一咬落去魚油充滿係我口腔,非常幸福嘅感覺。好正啊!牡丹蝦壽司又係大大隻非常鮮甜,呢隻蝦係出邊就咁食一隻都幾十蚊啦,所以唸落其實二百幾蚊嘅壽司拼盤都唔算好貴。最後叫左幾款串燒,老公多點左2舊燒飯團,非常滿足,不過我哋嗰日星期三食飯時間去到8pm左右已經全場爆滿,所以呢度真係非常旺場,如果weekend要食我諗一定要訂位。

2018-11-28 979 浏览
朋友生日想食日本野,選了尖沙咀的東京大眾酒場。位置不算很大,有室外,我們選了室內的位置,有日本居酒屋的氣氛,BAR台可以看到師傅在燒串燒,即燒即食,很有風味。我們一行六人,試了多款食物,整體水準也高。蟹肉蟹膏甲羅燒 $68,蟹肉蟹膏味道好,配胡鬚叔叔薯片,不夠完美。日本玉子燒$68,蛋味香。三文魚燒飯團 / 明太子燒飯團 $35,飯團燒得焦焦的,但味道不夠。鰻魚$38,配上鰻魚汁,色香味俱全。牛舌串$42、胡椒柚子雞肉$38、雞軟骨$22,最好味是牛舌,有𡁻口,不會太淋身,牛味重。野菜盛合$68,有南瓜、露筍、粟米、蕃薯和冬菇。雞翼$28,燒得好香好脆。唐揚炸雞(日本產)$70,好味過雞翼,好燙口好多肉汁,大愛!灸燒平目魚邊沙律$138,沙律菜新鮮,有我喜歡的牛油果。美國安格斯牛柳 $228,牛肉紅紅的,這個不及其他串燒好吃。鰻魚高湯炊飯 $98,味道一般,偏淡。煙肉露筍卷$32、黑毛豬腩$36、日本魷魚$88,好大條,燒魷魚味令人愛不釋手。我們帶了蛋糕慶祝朋友生日,沒有收切餅費,而且店員會幫忙拍照。隔壁枱的客人也是慶祝生日,果然是慶祝的好地方。一班人說說笑,店員也會不停加茶,服務殷勤

蟹肉蟹膏甲羅燒 、日本玉子燒

三文魚燒飯團 / 明太子燒飯團

鰻魚$38,配上鰻魚汁,色香味俱全。
鰻魚

牛舌串、胡椒柚子雞肉、雞軟骨

野菜盛合$68,有南瓜、露筍、粟米、蕃薯和冬菇。
野菜盛合

雞翼$28,燒得好香好脆。
雞翼

唐揚炸雞(日本產)

灸燒平目魚邊沙律$138,沙律菜新鮮,有我喜歡的牛油果。
灸燒平目魚邊沙律

美國安格斯牛柳

鰻魚高湯炊飯 $98,味道一般,偏淡。
鰻魚高湯炊飯

煙肉露筍卷、黑毛豬腩、日本魷魚

我們帶了蛋糕慶祝朋友生日,沒有收切餅費,而且店員會幫忙拍照。隔壁枱的客人也是慶祝生日,果然是慶祝的好地方。一班人說說笑,店員也會不停加茶,服務殷勤有善。
2018-11-22
蟹肉蟹膏甲羅燒 、日本玉子燒
鰻魚
牛舌串、胡椒柚子雞肉、雞軟骨
雞翼
唐揚炸雞(日本產)
煙肉露筍卷、黑毛豬腩、日本魷魚
  • 牛舌串
2018-11-18 68 浏览
呢間在尖沙咀樓上的日式居酒屋。專賣各種伴酒的日式料理。我和友人點了各種串燒和日式料理。特別推薦雞肉串燒梅子紫蘇雞肉串燒($38)酸酸的日本梅子醬,清新的梅香,咬下係非常酸,好開胃。雞肉有口感,而且有炭燒的香氣。正!大蔥雞肉串燒($30)典型的雞肉搭配大蔥。吃到原原本本的雞肉味道,肉質嫩滑,而且大蔥爽口多汁。平日晚上在尖沙咀可以揾到一間店靚靜坐在這裡聊天,又品嚐到味道不錯的日式料理,不錯不錯。
呢間在尖沙咀樓上的日式居酒屋。
專賣各種伴酒的日式料理。

我和友人點了各種串燒和日式料理。
特別推薦雞肉串燒

梅子紫蘇雞肉串燒($38)

大蔥雞肉串燒($30)

• 高湯炊飯
2018-11-18 637 浏览
呢度最好既係可以同朋友聚在一起,環境舒適,細細店舖但唔會坐到好迫,有如置身係日本既居酒屋一樣😌😌😌佢地雖然舖頭細細,但五臟俱全,好多款食物選擇,亦都有2個套餐都係幾抵,好岩同朋友慢慢一路食一路暢談👍🏻👍🏻👍🏻😋我地就當然叫返兩杯啤啤佢啦,一杯係asahi,一杯係the premium malt’s,兩者入口其他人有少少似,不過好冰凍好正👍🏻👍🏻我地首先叫左d冷食,呢個叫壽司盛合,會有9款壽司俾你,我唸應該就每次唔同,所以上圖都係作參考,食落去每一件都好新鮮好鮮甜,飯既大小都岩岩好,因為佢係人手即整飯即搓,所以都要等一陣😋😋😋👍🏻蟹肉蟹膏甲羅燒,我超中意食呢個,所以就一定會叫黎試試佢,黎到好香燒蟹味,個蟹膏超級多,佢特別在係俾薯片你去配,所以口感變得好特別👍🏻👍🏻😋上面既係雞軟骨串燒,雞腎串燒,燒雞皮串,燒青椒仔,芥末柚子雞肉串,露荀串燒,出色既係芥末柚子雞肉串,好入味,可以encore😋😋😋😋最後叫左呢個三文魚燒飯團,因為佢係即時整,所以都等得幾耐下,不過出到黎味道係值得等既,佢熱辣辣,三文魚味好香,飯團燒到表面脆脆地入口好正👍🏻👍🏻👍🏻

2018-11-06
2018-11-09 172 浏览
下班後到居酒屋小酒一酌番真開心由食物到裝潢都去像置身日本牆上電視還直播著日本電視台節目點了一杯宮城新澤醸造店的薫る紅茶酒有淡雅的伯爵茶襯托非常順口日本產唐揚雞塊即叫即炸外脆內嫩在日本吃炸雞的感覺關東煮一三八元可點五件魚餅魚蛋牛筋蘿蔔都吸盡湯汁店家奉上自家制作的三種味噌八丁味噌濃郁西京味噌淡雅蟹肉蟹膏甲羅燒配上薯片食用鹹鹹香香如果配白飯食就更好串燒點了牛舌雞肉雞腎各一牛舌肉厚有牛味是三串中最好最後以一鍋高湯炊飯作結珍珠米軟綿綿有飯下肚大滿足
下班後到居酒屋小酒一酌番真開心
薫る紅茶酒
日本產唐揚雞塊
串燒
高湯炊飯
剛剛開張時,我同朋友兩位相約晚飯,一星期前在OpenRice book 枱,晚飯前一天收到電話確認。那天晚飯侍應話公司要求每人頭需點一杯至少60大洋以上的飲料,聽到就激氣。呢d要求或者最低消費我覺得係okay,但應該要在book枱時跟客人先說明。坐低點完菜先話有此要求,即係明屈啦。我解釋畀侍應聽,確實book枱時無講,咁樣唔合理,跟著佢唔出聲走左,之後亦好似驚左我地咁唔太serve我地,我地亦都食得好無隱。縂之唔會有下次!
2018-10-07 598 浏览
在Openrice 見到新店,想去試,朋友建議試試水溫來個Lunch ,拍板即成看地址流尚坊,午餐時份,坐lift 非常迫,所以一出Lift, 多人到影相都撞撞手雖門口細細,但門口大大隻字寫著店名招牌,設計會令你加深印象午餐定食有十六款之多,分別由$98 至$248不等。來到酒場,當然要了解一下他們的Sake List 啦店員見我問及有關酒的資料,便立即詳細介紹,但我告知她日間不飲酒,下次放工先過來試,她仍很耐心地介紹:Happy hour 每晚6:00pm -8:00pm 啤酒買一送一,Sake List 8:00pm 前酒牌價錢八折,還建議他們的串燒項目,送上咭片,這員工的工作態度,值得一讚午餐唔飲酒,但店員也清楚解釋,Happy hour 收費大眾酒場定食: 蛋、麵豉湯、前菜、關東煮、炸揚物(炸豬排)及一碗白飯豬扒除粉漿炸外,內埋有洋蔥,減少其炸物之油膩。切割魚生三小件。這個是食店招牌關東煮,所以午餐樣樣有些,大概都知晚上情如何燒三文魚邊定食,配牛舌、麵豉湯、蛋、沙律牛舌切割也和魚生切割方法一樣。三文魚邊,油香甚豐,配上魚子,感覺滿滿的omega 3 一上枱送上朋友面前,兩秒後發

雖門口細細,但門口大大隻字寫著店名招牌,設計會令你加深印象

午餐定食有十六款之多,分別由$98 至$248不等。

來到酒場,當然要了解一下他們的Sake List 啦

午餐唔飲酒,但店員也清楚解釋,Happy hour 收費

東京大眾酒場定食

大眾酒場定食:
蛋、麵豉湯、前菜、關東煮、炸揚物(炸豬排)及一碗白飯

豬扒除粉漿炸外,內埋有洋蔥,減少其炸物之油膩。

切割魚生三小件。

這個是食店招牌關東煮,所以午餐樣樣有些,大概都知晚上情如何

燒三文魚腩邊定食

燒三文魚邊定食,配牛舌、麵豉湯、蛋、沙律

牛舌切割也和魚生切割方法一樣。

三文魚邊,油香甚豐,配上魚子,感覺滿滿的omega 3

一上枱送上朋友面前,兩秒後發覺,店員叫我影咗當食咗

雙色迷你丼定食

雙色丼定食:
吞拿魚容迷你丼、鰻魚迷你丼、烏冬、蛋、沙律、麵豉湯,樣樣少少已很滿足。

2018-10-03
燒三文魚腩邊定食
2018-09-29 189 浏览
⭐️牛舌串 ($42) 牛舌都幾厚,燒得還可以💁🏻‍♂️Taste: 6/10⭐️蟹肉蟹膏甲羅燒 ($68)其實個蟹肉都幾多,但係個配搭真係有啲奇怪~配薯片bo,吾緊要有時好似新派菜咁可能有驚喜😚結果得驚嚇,薯片的咸味完全蓋過左啲蟹肉,而且蟹蓋冇火燒住會令佢好快凍曬🤦🏻‍♂️薯片最後係當零食咁食曬💁🏻‍♂️Taste: 5/10⭐️大蔥雞肉串 ($30)自己睇圖la,不多説🤫⭐️雞皮串 ($22)同平時啲雞皮完全不同,相對上比較肥身油身,不會燒到乾脆身~依個食法我都接受到,但相信女士一定吾會喜歡咁肥🤭Taste: 6/10⭐️鰻魚 ($38)鰻魚一串三小件,燒得還好,不過不失😌Taste: 6.5/10⭐️燒飯團三文魚 ($35)燒過既飯團外層有飯焦脆身癡牙,入面D飯可能燒過後水份流失導致入面太乾身😶Taste: 5/10⭐️蟹肉沙律 ($98)份量幾大,2-3人share都可以,而且蟹肉蟹籽份量都多,整餐飯反而最滿意個沙律😂Taste: 7.5/10P.S 其實餐廳有最低消費都理解,都知道部分餐廳必須每位叫一款食物&一款飲品~但拜託你不要人地落曬單,話要杯麥茶先話最少要叫一杯飲品,我情願你話淨飲茶要收茶
⭐️牛舌串 ($42)
牛舌都幾厚,燒得還可以💁🏻‍♂️
Taste: 6/10
⭐️蟹肉蟹膏甲羅燒 ($68)
薯片最後係當零食咁食曬💁🏻‍♂️
Taste: 5/10
⭐️大蔥雞肉串 ($30)
自己睇圖la,不多説🤫
⭐️雞皮串 ($22)
Taste: 6/10
⭐️鰻魚 ($38)
鰻魚一串三小件,燒得還好,不過不失😌
Taste: 6.5/10
⭐️燒飯團三文魚 ($35)
Taste: 5/10
⭐️蟹肉沙律 ($98)
Taste: 7.5/10
P.S 其實餐廳有最低消費都理解,都知道部分餐廳必須每位叫一款食物&一款飲品~但拜託你不要人地落曬單,話要杯麥茶先話最少要叫一杯飲品,我情願你話淨飲茶要收茶錢都仲好聽D🤷🏻‍♂️
飲品選擇又吾多,我同朋友又吾飲酒,迫人叫既🤷🏻‍♂️
2018-09-26
2018-09-22 244 浏览
很喜歡去試新餐廳,看到這間很多好評就約了朋友今天去試,卻遇到了不太愉快的經歷。事源我點了迷你二色丼定食,本來一直都覺得還好,怎料在吃玉子燒的時候覺得咬到東西了。第一反應以為是蛋殻,平常的話可能直接吞了,還好心血來潮把蛋塊吐出來,結果發現是一塊手指甲這麼大的玻璃碎片😱 我立即找店員反映,當然她立即說不收我的餐錢還去跟廚房確認,而且之後解釋說應該是盛載的器皿破了並給我一張名片說之後有事可以找店長,同時看到店員好像把別枱的玉子都回收。但令我失望的是店長、廚師沒有一個人來向我了解甚至道歉,只讓樓面來說,而且一直到我們離開也完全沒有再跟我們說過一句話,讓我覺得這店的態度並不誠懇,所以我是不會再光顧的了 😑
2018-09-22 209 浏览
果然Happy Friday就是要居酒屋- 必食關東煮,大根好入味,同芥辣超夾,下酒菜一流,日本魚糕都入未,但牛筋一般,雖然價錢貴過日本多多聲- 枝豆中意外面夠咸.- 燒粟米得8分1條,就收30蚊真係好痴線- 梅酒好重梅味,冇咩酒味,岩晒唔飲酒既人- 唐揚炸雞,好大塊都 juicy,炸我剛好- 串燒牛舌同雞肝都不錯,大蔥雞太干,雞皮唔夠脆同平身仲好油一入黎會奉上雞湯,食完晒野都會上茶,不錯。.....#居酒屋 #happyfriday
果然Happy Friday就是要居酒屋

- 枝豆中意外面夠咸
- 燒粟米得8分1條,就收30蚊真係好痴線

- 梅酒好重梅味,冇咩酒味,岩晒唔飲酒既人

- 唐揚炸雞,好大塊都 juicy,炸我剛好

一入黎會奉上雞湯,食完晒野都會上茶,不錯。
#居酒屋 #happyfriday
2018-09-10 170 浏览
上星期的工作令我嚴重睡眠不足, 除了我要好好的抖一抖外, 更要食一餐好的, 不要連逐多餐再吃外賣飯盒! 朋友知道我的"苦況"後, 便推介了一間樓上日式小店, 說我一定會喜歡, 於是我倆便在週末吃一頓好一點的。一走入酒場, 真的與東京當地的居酒屋也差不多。店不算大, 但坐得舒服, 可以邊吃點東西一邊飲杯酒散散悶氣。想不到這兒除了串燒, 燒物及炸物外, 還有關東煮! 於是我們便每樣都點一些試試。點完菜後, 店員便送上一碗熱熱的湯, 是一碗很香濃的清雞湯, 一口熱湯喝完後身心都很舒服, 突然覺得有點像媽媽的靚湯...飲着啤酒講講無聊日常事, 很快就送來關東煮鍋。除了有不能缺少的黃芥辣外, 更有其他三款醬料佐膳。常常覺得日本的關東煮有點像我們香港的車仔麵, 食物都不是什麽華麗的食材, 但簡單普通的就能打造想不到美味。我們點了關東煮一人前(入選$35煮物五款), 還外加了我最愛年的年糕褔袋, 吸滿了湯汁真是很正。而識吃一定會點蘿蔔, 不但"無渣", 清甜無比, 一咬即開, 吃過就會明白那種滿口精華的感覺。比較等別的是牛腸, 廚師還特別配上醬, 味道又出奇的夾, 不會有那種內臟的怪味, 質感粉粉地

飲着啤酒講講無聊日常事, 很快就送來關東煮鍋。

除了有不能缺少的黃芥辣外, 更有其他三款醬料佐膳。

比較等別的是牛腸, 廚師還特別配上醬, 味道又出奇的夾, 不會有那種內臟的怪味, 質感粉粉地帶甘香, 飲着啤酒吃又幾開心。

我們另外點了五款串燒, 牛舌和烟肉番茄串是一貫的香口惹味,  還留有肉汁, 不像有是港式串燒只是孜然粉味道。

加上柚子胡椒醬的雞肉串味增了點刺激, 十分醒胃。雞肉本身味道不算濃, 加了較濃味的醬就相輔相乘, 惹味好吃。

吃了那麽多肉, 我們也點了一個燒野菜BALANCE 一下。

燒南瓜不但顏色好看, 味道亦是又甜又香。而燒露筍還是留着大量水份, 咬下去就是覺得鮮甜, 全部火喉也掌握得好, 不會太乾。

最後我們還後加了每人一個燒飯團, 不但是為了飽肚, 而是燒了後的飯團米香更濃, 加上外層帶點焦脆, 無論內裏是三文魚或是明太子, 點點的咸香都令飯團滋味更上一層樓。伴碟的漬牛蒡味道帶點辛口, 原來也是十分美味的。

雖然這餐飲飽吃醉價錢不算便宜, 但總叫補償了這陣子的辛苦,吃得開心,  也算值得。
2018-09-10 150 浏览
約了久久沒見的好朋友吃飯,她在尖沙咀上班,所以我們選了東京大眾酒場。酒場當然是吃飯、喝酒、聊天、談心事的好地方。這裏酒的品種很多,有威士、忌清、酒泡盛⋯⋯一坐下,侍應就端上兩碗濃濃的日式雞湯,這湯濃到似雞汁,很好喝,很窩心,可見餐廳的食物很有誠意。我們點了一支清酒,清酒浸在冰桶裏,確保全程都是冰凍的。灸燒平目魚邊沙律,非常新鮮開胃的沙律,平目魚鮮甜冇腥味,配上醋汁及松露,超讚👍🏻螢光魷魚沖漬,第一次吃到,充滿驚喜。魷魚肚內魷魚汁入口爆汁, 鮮味難忘。味噌青瓜,吃完濃味的螢光魷魚沖漬後,吃這個清清口。海膽伴魷魚,海膽鮮甜,魷魚美味,配上紫菜包住,又是另一番風味。極上刺身盛合,每一片刺身都是上等貨式,刺身美味鮮甜,一路聊天一路吃,大滿足

這裏酒的品種很多,有威士、忌清、酒泡盛⋯⋯

我們點了一支清酒,清酒浸在冰桶裏,確保全程都是冰凍的。

螢光魷魚沖漬,第一次吃到,充滿驚喜。

魷魚肚內魷魚汁入口爆汁, 鮮味難忘。

味噌青瓜,吃完濃味的螢光魷魚沖漬後,吃這個清清口。

2018-09-10 139 浏览
話說睇完戲唔係好肚餓 同小胖男友走左去Gateway對面既大眾酒場食野聽個名叫大眾酒場 以為係類似大排檔既地方 事實上反而係多一份雅致既感覺 係適合三五估己吹水飲返杯既好地方未落單 職員先為我地送上一人一碗餐前既日式雞湯奶白色既雞湯真係好濃雞味 加上蔥花 岩晒鐘意飲雞湯既小胖男友餐廳規定每位食客都要最少消費一杯飲品 雖然餐廳叫酒場 但都唔一定只有酒飲 當日小妹同小胖男友就叫左兩杯大大杯既巨峰梳打同蜜桃梳打食物方面 呢度既食物份量唔算太多 賣相小巧精緻 重質不重量我地先叫咗一個熱嘅稻庭湯烏冬warm up 鰹魚湯底清清地 味道都唔錯爐端燒叫左juicy既煙肉車厘茄同燒粟米 送野飲就最岩最後仲有西冷牛扒師傅將牛扒薄切後燒 每塊都燒得均勻 亦保留到肉味現場所見 酒既種類繁多 岩晒好杯中物既朋友

未落單 職員先為我地送上一人一碗餐前既日式雞湯

餐廳規定每位食客都要最少消費一杯飲品
食物方面 呢度既食物份量唔算太多 賣相小巧精緻 重質不重量
爐端燒叫左juicy既煙肉車厘茄同燒粟米 送野飲就最岩
最後仲有西冷牛扒
師傅將牛扒薄切後燒 每塊都燒得均勻 亦保留到肉味

現場所見 酒既種類繁多 岩晒好杯中物既朋友
2018-09-08 139 浏览
朋友介紹下黎試試呢間居酒屋🏮出面有露天坐位 由於呢晚好大雨都唔開放😭一班酒鬼梗係會試酒 係餐廳員工推介下試試呢支清酒 都幾易入 👍🏻👍🏻 特別一提呢到酒款都幾多 <蟹肉蟹膏甲羅燒>超多蟹肉蟹膏啊!都幾足料 配上一塊塊薯片一齊食幾特別😛串燒太多款選擇 配上酒真係叫不停😬😬個人覺得 牛舌必食😍😍😍任揀十幾款既關東煮係居酒屋必食!!燒飯團 有三款口味:明太子、梅、三文魚梅味有少少酸之外 其他都唔錯😋食到中段再開多支清酒 呢支比第一支更易入口👍🏻餐廳環境舒服 一大班朋友一齊黎飲野傾計好適合
朋友介紹下黎試試呢間居酒屋🏮
出面有露天坐位 由於呢晚好大雨都唔開放😭

<蟹肉蟹膏甲羅燒>
超多蟹肉蟹膏啊!都幾足料 配上一塊塊薯片一齊食幾特別😛

串燒太多款選擇 配上酒真係叫不停😬😬
個人覺得 牛舌必食😍😍😍

任揀十幾款既關東煮係居酒屋必食!!

燒飯團 有三款口味:明太子、梅、三文魚
梅味有少少酸之外 其他都唔錯😋

食到中段再開多支清酒 呢支比第一支更易入口👍🏻

餐廳環境舒服 一大班朋友一齊黎飲野傾計好適合
2018-09-07 2453 浏览
今日同男朋友去尖沙咀拍拖兼食好野,見到有間幾純正日風既居酒屋就入左去搵下日本既風味。去到個門口就已經覺得個裝潢好日式。連入面既裝修都好日風。我地被安排坐係吧枱,可以望住個師傅整野食,感覺好興奮。坐底左店員就送上一碗熱雞湯,好香濃,先暖一暖胃。<關東煮,$138>因為我哋都好鐘意蘿蔔所以叫左兩份,仲有日本牛筋,魷魚鬚魚蛋同魚餅。因為坐吧台可以望住師傅整,好細心咁慢慢鋪好食物,加埋獨特清湯。蘿蔔超級好食,完全無渣,仲要超級香甜,吸晒個湯真係超好食。牛筋都好好食,份量好多,魷魚鬚魚蛋同魚餅都唔錯。最值得一提嘅就係個湯真係好香甜好好飲!<蟹肉蟹膏甲羅燒,$68>啖啖蟹膏連埋薯片幾特別,同埋好足料,而且入面真係有蟹肉,食落都幾鮮甜。 <燒鏝魚,$38>呢個鰻魚正正常常,都食落無乜骨,都算肥美。<日本玉子燒,$68>店員介紹玉子燒係用關東煮個湯加埋蛋而製成,本身好期待會有關東煮個香甜嘅味再加好濃郁嘅蛋香味,但係食落就差少少蛋香味。如果蛋香味再濃郁啲,咁就超級好食啦。依家個蛋都好juicy,食落都好滑,唔錯。<三文魚燒飯團,$3
連入面既裝修都好日風。

我地被安排坐係吧枱,可以望住個師傅整野食,感覺好興奮。

雞湯
坐底左店員就送上一碗熱雞湯,好香濃,先暖一暖胃。

<關東煮,$138>

<蟹肉蟹膏甲羅燒,$68>

燒鏝魚
<燒鏝魚,$38>
呢個鰻魚正正常常,都食落無乜骨,都算肥美。

日本玉子燒
<日本玉子燒,$68>

三文魚燒飯團
三文魚燒飯團
<三文魚燒飯團,$35>
男朋友見到燒飯糰覺得好得意,就點左一個。燒過嘅飯團外面嗰層飯會好似飯焦咁,脆卜卜。但係食落就覺得普普通通,我哋始終都係比較鍾意平時嘅飯團多啲,因為咁樣個飯會乾咗小小。

2018-08-21
雞湯