2024-03-20
💛最近成日上網搵有啲咩高質嘅居酒屋🤭 見到呢間嘅評價幾唔錯👍🏻 一於就去試試👏🏻💛豆腐蕃茄沙律 $68作為開胃菜 非常唔錯👍🏻 一層滑豆腐+一層蕃茄咁食 好清新😙 仲有我鍾意嘅木魚絲做toppings 啱晒我口味😋💛山芋 $48微微煎香 爽口 唔需要太多調味 已經好好味🤤💛自家製醬汁鵝肝豆腐 $98香煎鵝肝 表面微脆🤤 咬落去口感綿密🤤 配合自家製醬汁 平時好少食鵝肝嘅我 覺得好得喎🤩 連下層嘅炸豆腐一齊食 口感好滿足 而且好鍾意佢哋嘅toppings味道層次增加 又有少少解膩作用👏🏻💛月見雞肉棒 $98集合咗嫩滑雞肉+軟骨嘅口感 蘸一下生蛋 減少膩感 讚呀😍💛雞頸肉 $38嫩口雞肉 加上少少爽口口感 唔需要太多調味 仲食到雞肉嘅味道 唔錯 👏🏻👏🏻💛香蔥牛肉卷 $45牛肉肉質剛好 唔韌 分開兩啖食 都唔會造成狼狽 🤣 牛嘅油香再加滿滿嘅香蔥 非常惹味可口😋💛豚肉菜包卷 $48😍煎香咗嘅豚肉 肉&油脂分佈平均 加埋少少醬料一齊食 配爽口生菜 非常夾又唔漏😙💛黑豚肉包溏心蛋 $55🤤肉嘅油香+溏心蛋一齊食 成個口感非常好 溏心蛋仲有少少嘅焦香味 出色👍🏻👏🏻💛醬燒Loong Ha May
💛豆腐蕃茄沙律 $68
💛香蔥牛肉卷 $45
💛豚肉菜包卷 $48
💛黑豚肉包溏心蛋 $55
💛醬燒Loong Ha May $248
一上枱個下 忍唔住嘩咗🤩🤩 擺盤好吸引 龍蝦口感彈牙爽口🤩 配合醬燒汁令龍蝦嘅鮮味再提昇咗😍 雖然少少貴 但好正 值得👍🏻
💛明太子邪惡撈烏冬 $108
個樣好似平平無奇 但絕對有驚喜😚 將明太子&紫蘇葉絲&烏冬攪拌 每一啖都有明太子&紫蘇葉味道 味道拿捏得好好😋 唔會過咸 看似邪惡嘅撈烏冬 加咗紫蘇葉 即刻中和返漏嘅感覺 犀利犀利 🥳🥳
❤️整體我都覺得好出色 食得出廚師嘅用心💖 每一樣食物都令你對食物有另一種體會 令客人食得滿足又開心🥳 絕對要encore🎉🎉🎉
🥂飲品
▫️日本果酒 青森蘋果 $58/glass