2007-11-28 26 浏览
依排又凍左,同班老死去食打邊爐,唔想淨係食肥牛.魚蛋.魚皮餃依d行貨野.就叫幾手d特別野la~一向係澱粉王既我order左個海味糯米包,細細粒兩啖一個,不覺滯,糯米飯加埋臘肉、冬菇同蝦米,又幾好味喎!

2007-11-09 21 浏览
天氣轉涼又想去打邊爐啦, 又要睇波又要食, 最後都是去了這兒, DBS有任食, $88都算是抵吃吧!!入場人數不是太多, 任食的種類都是大路款式, 其實跟一般$68任食的選擇差不多, 但是多了幾款水晶飽, 其他貴價的都是不包的.肥牛水準一般, 雪得太勁, 雞肉香滑但切得太細, 墨魚滑的口感不錯, 彈牙香滑, 午餐肉是低價貨, 但它們入的更是難食得很的午餐肉, 肉質有如爛肉一樣, 不掂……….幸好奶黃水晶飽及义燒飽都是任食範圍之內, 奶黃軟滑, 水晶皮又彈牙, 真的好好味, 以$88吃一個有波睇的火煱, 大啤是火煱必備的, 廿多元一渣, 都算ok吧~~

2007-11-06 3 浏览
食過3次, 個湯底真係好有創意呀, 係冬陰功湯, 好好味! 我次次都勁飲d湯! 仲有就係火煱叫佢加水佢唔會好似其他火煱店咁加滾水, 係真係加番你叫果隻湯底o既湯俾你. 食物質素都唔錯.要讚一讚有位waiter叔叔真係好醒目, 未出聲已經知我地想加湯,叫野飲,叫野食等..唯一係略嫌孤寒左少少, d肥牛叫一次得4-5片, 搞到要不停咁寫.

2007-10-30 1 浏览
Regarding the comments seems quite worse here, i have never thought that I would be here to have a try. Last Saturday, we have farewell party in here because colleagues are highly recommend this hotpot shop. Despite I said NO, there are so many negative comments on openrice.com, they insisted on it.That was the first try in here, but it made me totally change my mind. We purchased with DBS credit card all you can eat offer, and we picked " pork bone soup"(15% off) , " satay soup" and " veggie so

That was the first try in here, but it made me totally change my mind. We purchased with DBS credit card all you can eat offer, and we picked " pork bone soup"(15% off) , " satay soup" and " veggie soup" (half price). All the soup is quite tasty, and pork bone soup is very nice!

we ate a ton of bbq pork buns, custard buns, beef slices and fresh fish noodles($20each)....I do think it is quite nice!

$88 all you can eat is an attractive offer, and i do think those food quite nice and variety. And we gave $30 for the tips at the end.
2007-10-25 7 浏览
I tried that couples of times, but I didnt make any comments until now. I should say this is a very special restaurant in the "hot pot" business. But special and good taste is not easy to combine! Specially in th Hot Pot. Hop Pot always require FRESH FOOD with GOOD soup base for the spark!! In my opinion dim sum is dim sum, hot pot is hot pot..... why crossover our very tradition Chinese Food in one pieces? CROSSOVER is only work for western ppl...but not HOT POT for sure!!
2007-10-12 3 浏览
昨天有個同事生日飯, 地點為: 灣仔鵝頸有骨氣, 對於熱衷打邊爐既我而言... 昨日既邊爐... 抱歉... 我只可以給40/100, 因為真係唔得... 一行五人, 6點9到有骨氣門口, 問左收費先... 畀cash/dbs card就88一位任食2小時, 唔包湯底, 唔包野飲, 茶芥加一, ok, 上到去座低, 可能時間仲係早, 所以上到去無咩人, 之後又有個阿姐講解收費, ok呀~ 詳細得很, 之後就話匯豐/恆生散叫就全單9折.... 好求其咁拎張order紙, 睇都未睇有咩分別, 佢就收返, 驚死你偷佢張紙咁~ 最後係揀左任食的...一睇張任食order紙.... 對d有老花既朋友都真係幾方便, 因為d字都好大隻~ 同時間即係話..... 選擇好少~ 仲有任食紙上都有半版左右係所謂既<<特別推介>> 即係要另外收費既~ 好, 有野食.... 一睇.... 細碟得很.... 肥牛(我同事食過都講係好細碟既) ... 點六碟, 到1碟~_~ what's the bug? 其他的都係黎唔齊.... 特別想提既係鵝腸.... 好心就畀d心機.... 乾
一睇張任食order紙.... 對d有老花既朋友都真係幾方便, 因為d字都好大隻~ 同時間即係話..... 選擇好少~ 仲有任食紙上都有半版左右係所謂既<<特別推介>> 即係要另外收費既~ 好, 有野食.... 一睇.... 細碟得很.... 肥牛(我同事食過都講係好細碟既) ... 點六碟, 到1碟~_~ what's the bug? 其他的都係黎唔齊.... 特別想提既係鵝腸.... 好心就畀d心機.... 乾淨d啦.... 成碟仲有好多係lun住一泡野... 唔係肥來的.... 我食咁多年鵝腸..... 我真係未見過會食埋囉~ 服務速度係快~ 但就態度唔多好囉~.... 追佢order.... 就眼超超咁... 話就黎.... 叫佢加湯.... 就睇下你個鑊仲有無湯先衰衰下咁行去拎黎... 埋單七百五左右~ 以七百五而言, 選擇少成咁... 標榜最出名既豬骨煲... 可以整乾淨d, 唔好咁多豬毛啦...
門面裝修ok~ 但可唔可以整返正宗既火鍋枱呢? 放gas爐打.... 幾辛苦架~_~
2007-10-03 12 浏览
上周同兩位外國回港的朋友到此打邊爐,由於我們成11時多才到達,已到了宵夜時段,侍應推介我們可選68元一位的任食兩小時火煱,但耐何我們見到可點的食物款式有限,便決定散叫。我覺得他們很多限制,散叫齊醬料連茶錢每位便要23元,但醬料只是每位包鼓油一碟、全檯人包一碟花生、指天椒及胡椒粒,若想要額外的醬料,如沙爹醬這些普通的醬料便要另外付款,喂人地出面好多火鍋店收得你醬料錢都任你選擇醬料啦,好唔掂。我們叫了豬骨湯底,湯底都唔錯,但散叫原來一點優惠都沒有,宵夜時段都係正價,普通的羊肉都成58元碟,但質素又唔係咁特別,稻香特價都係12至18元碟啫,唔抵食。服務態度也只是麻麻,都唔係以客為先,出面咁多選擇,唔會再去啦。
2007-08-08 15 浏览
上個禮拜,班同事想打邊爐,但又唔食太貴,佢\地咁見有骨氣有八十幾蚊任食,於是唸住試纒 啦。我以前去食摩利臣山道鰟 間,食散叫,D野都幾貴,一隻仔蟹,連埋草稱都唔夠一斤啦,佢\夠膽話斤半,頼話ṃ 淨鰦 喎!上Openrice睇D食評又好似麻麻地咁,想話褪呔,但原來已經訂鰦 位腬 ,費事cancel booking啦,大家咁高興,笨都去試纒 囉!我地訂鰦 六點半,去到見除鰦 我地淨得一䒷 有客。個侍應姐姐好好心機咁解釋任食同散叫有咩分別。雖然任食個湯底要另外畀錢,但任食包飲品,張單上面鮋 野又幾飱 食,於是就叫鰦 任食腬 。我同事同個姐姐講,話上Openrice見人地話剔鰦 野一係好耐都唔鈬 ,一係就直情唔鈬 ,剔十樣有八樣冇咁話。個姐姐話,纒 ,唔會格,你要乜我畀乜,真係冇返貨就冇得講啦。你一陣食完同我上網平反呀!咁我地就叫鰦 豬骨煲湯底、酸梅湯、生啤、可樂、肥牛、滑牛、四寶丸、豬潤、豬下青、雞、雞子、白鱔、魚片、魚滑、幾樣蔬菜、生根…(應該仲有鮋 ,因為單上面寫鮋 野我地叫晒咁滯。張單度有豬腰,我地想要,但姐姐話冇貨。)好腬 ,一陣D野就到,但牛肉同鱔每人都唔夠一片。姐姐叫我地想加野就
好腬 ,一陣D野就到,但牛肉同鱔每人都唔夠一片。姐姐叫我地想加野就同佢\講,唔使剔紙腬 。於是我地叫佢\拎完一碟又一碟。佢\又真係鰟 頭叫,鰟 頭就鈬 ,拎多幾次就已經知道邊個想食牛,邊個想食魚,又話我地知咩野好食,叫我地試;咁上下又鈬 加湯,鬼咁醒。
我覺得D料新鮮好食,鈬 得又快又準,仲包埋生啤、汽水、菊花茶同酸梅湯任飲,真係好抵囉!仲有,阿姐姐幾好樣,又鬼咁好傾喎,今次冇去錯!
2007-07-25 6 浏览
真係任我食唔駛加錢既款式已經唔多架啦,叫左d野又唔黎,唔黎咪tick多幾次囉,要我tick 左幾次,盼望左幾次都唔話俾我知,要我開口去問先至話俾我知無貨......咁無搭霎邊到得架,呢樣又無,果樣又無,咁你叫我食乜?食物質素,我希望散叫既質素應該會好過任點任食果d啦。

食物質素,我希望散叫既質素應該會好過任點任食果d啦。
前幾日一班朋友吃飯,我朋友就建議左去有骨氣打邊爐,好幾年前去過個時都仲未有任食都已經唔係咁好食,可以諗到依家做任食會有幾好食先得架!!一去度坐左一陣都未開始食已經熱到七彩,同D waiter講又無禮貌,全程1個半鐘一路食一路流汗。超慘搞度無心機食。個湯底,唉....一個字"差"個湯無味既,D食物點左3、4次先來,D牛肉~~嘩~~大部份都係白色既肥肉見到都唔想食,其他食物我只可以講OK啦。如果真係要講一樣既話,佢過度D水晶奶黃飽都算不錯,不過我唔會因為淨係為左食一種食物而再去多一次lor!!!!

2007-07-06 2 浏览
上年九月,我同老公嚟過食,發誓以後唔嚟,不過老死肥波之前食過猛話好咗無老點。我同老公都好唔想再食,因為之前有不快經歷,嘢食唔算好但貴,招呼係零。但係貪心作怪,又比肥波講到去。昨日係星期四,唔知咩事,好多人等,不過我哋有訂座,等十分鐘已經有位,裏面都好多人,比起一年前招呼好咗好多好多,主動問我哋要乜,又會問我哋啲嘢嚟齊未,仲會走過嚟問啲嘢啱唔啱食,真係打個突,唔知做乜服務一百八十度改晒。我哋食九點後六十八,但係完全坐無虛席,嚟食物唔算快,大約要十分鐘至有,不過我哋點的食物樣樣都有,叫做好架喇,因為我哋十點至去的,都諗住會幾多嘢無架,點知都樣樣有,而且有汽水任飲,我飲咗兩罐可樂,不過無健怡可樂。鍋底要比錢,八十八蚊一個豬骨煲,但算多料,味道唔錯。整體都算扺食,因為同出面任食差唔多價錢,但係呢有骨氣吖做有品質保障,所以呢餐食得開心。

2007-05-30 4 浏览
frd話有$88 / $68 任飲任食wor, 而我又從來未去過有骨氣食野!上星期終於同成家人去左CWB呢間, OK就腳...食頭輪, 貴廿蚊, 算!鬼叫自己不想食到0甘夜咩唔去過都唔知, 原來呢間野最出名係"火鍋點心"wor, 今次任食仲有最出名果幾款on list - 水晶叉燒飽, 水晶奶皇飽真係幾好食呀不過d湯鍋都幾貴架bor, 食左豬骨煲, 勁多豬骨媽媽好鍾意, 我就麻麻地太大舊肉@@

食頭輪, 貴廿蚊, 算!鬼叫自己不想食到0甘夜咩

2007-05-23 3 浏览
臨時飯局本來想去謙記, 但門口多人唔想等就改去呢間, 被安排坐房, 7個人柴娃娃咁一齊追溏心風暴9點後去選左$68任食要左番茄薯仔豬骨煲同花膠菜膽湯底, 同行朋友好欣賞番茄薯仔個湯, 而花膠湯個味就有D淡睇紙可點既野食好似幾多, 但其實都係菜, 丸, 餃, 麵之類既野, 其中黑椒牛丸同鱔味道最好另加錢叫了牛頸肉, 生蝦, 蔗蝦等. 當中牛頸肉大約$180, 雪花分明, 入口唔韌重牛味, 好味埋單每人$175, 價錢同初預算都差唔多, 如對食物要求唔係太高, 又想一路食飯睇下電視食下煙(坐房侍應無理), 呢個都會係一個好選擇

9點後去選左$68任食

1K
我又再一次被騙啦,今次係用滙豐咭做優惠宣傳,$88任食火鍋,因為肚餓無考究咁多,坐底咗原來先知唔包鍋底,配料選擇少,仲有好多要另收費,羊肉、招牌魚麵、各調味料等等...而蕃茄薯仔豬骨湯底就認真麻麻,飲品任飲點了一酌就只俾2杯...只怪無問清楚盲中中入咗去,下次再去有骨氣真係要問清問楚先得!!!二人共消費:$88x2 (基本收費) +$10x2 (基本醬料) +$88x85折(基本鍋底) +10% 服務費_____________________$299=====================

二人共消費:

$88x2 (基本收費) +
$10x2 (基本醬料) +
$88x85折(基本鍋底) +
10% 服務費
_____________________
=====================
2007-04-30 7 浏览
前幾日見到雜誌大大隻字"匯豐卡任飲任食$68位" 有骨氣貴就出名架啦. 仲唔拿拿聲去試???佢就分九點前$88位,九點後$68位, 我梗係選平d九點後啦. 但入到去坐低就有人解釋個收費俾我聽. 話$68位, 湯底另計, 醬油每位$10, 加一服務費等. 即係如果你要個普普通通既豬骨湯底就要$68+88+10再加一埋單!!!!雖則如此, 但都係比之前散叫平, 咪照食lor.叫左個"花膠菜膽湯底"$88. 但一睇張叫送List, 原來好多野都要另加$$$, 如手Ji魚面, 小龍句, 蟹箝....等. 不過大路d既水晶奶重同差燒包都唔使錢~總括來講雖然有d取巧, 但始終都叫ok啦!!!

總括來講雖然有d取巧, 但始終都叫ok啦!!!