2008-05-19 16 浏览
星期五晚阿姐話請食飯,我見有一兩個同事要OT,唔等佢哋又好似好無人情味,等佢哋咩又要餓到十點幾,於是提議打邊爐,烚住等食住等…我拍板叫咗個12人套餐,都有幾多嘢食,全包都係$1,888,(我依D秘書仔要為阿姐個荷包著想嘛!)依個餐包3個湯鍋;先嚟一個夏日三果湯,甜甜哋潤潤哋,有d似阿媽煲嘅蘋果湯,同事話覺得冬蔭功湯惹味d,而豬骨湯一上枱,大家雙眼都叮一聲,又一窩蜂食豬骨!不過d豬骨真係唔錯,入口有溶化之感,成個湯十幾件豬骨呀粟米咁,幾足料!跟住有條魚同蝦,蝦比想像中細隻,不過幾新鮮,仲曉郁,蝦肉彈牙!而最抵讚係個日本黑豚肉,我本身唔太鍾意食豬肉,但見佢個賣相ok,又係日本黑豚肉,(我依d崇東洋嘅就姑且試吓)好好味,D肉好嫩好軟滑,一啲都唔鞋 ,正!手唧魚茸麵,入口唔會似食橡筋或麵粉,有鮮魚味,OK!花彫醉雞呢,好普通,無咩特別!水晶叉燒包及奶皇包,我食過好多間火鍋店嘅水晶包,有啲個餡會從水晶皮飛脫出嚟,有啲就好似包住舊樟糊,依度個水晶叉燒包賣相麻麻,不過食落又幾惹味,水晶皮煙韌,叉燒醬又香唔會被湯味搶咗...不過個人鍾意水晶奶皇包多D!大澳蝦醬丸都幾得,魚膠淡淡地但爽口,中間嘅蝦醬好香
手唧魚茸麵,入口唔會似食橡筋或麵粉,有鮮魚味,OK!
花彫醉雞呢,好普通,無咩特別!
大澳蝦醬丸都幾得,魚膠淡淡地但爽口,中間嘅蝦醬好香好重海鮮味!
芝士蝦丸-----我見我阿姐鍾意食所以俾埋自己個粒佢,無食到!
不過,成個餐好多嘢都係一人一粒,少咗d囉!
我向經理詐型,佢就送多個甜品補飛!!(哈哈好開心!)
總括而言食物質素都幾好,service唔差,加湯叫嘢都自動波,又問我哋駛唔駛開大d冷氣!都幾細心!ok ga依次!
菜籃幾靚
黑豚肉好好味,D肉好嫩
菜籃幾靚
黑豚肉好好味,D肉好嫩
  • 日本黑豚肉
  • 大澳蝦醬丸
  • 豬骨湯
2008-05-15 13 浏览
上禮拜五幫襯食任食,嗌咗D例嗌嘢啦─(我哋得4條友所以好多嘢都只得少量)雪花牛:稍太少,不過肥瘦均勻,一拖即熟香菇貢丸:幾彈牙,爽口又香肉味-叫左好多好多碟招牌四宝丸:幾靚,起碼唔乾身,味尚可水晶奶黃包:幾好食,唔膩,但只得一人一粒,要嗌多幾碟魚皮餃: 普通貨色鯇魚片: 都幾新鮮,放落湯滾一滾d湯會甜d個莞茜皮蛋鍋淡d囉,我哋就放d豬骨落去囉!(自製豬骨鍋-哈哈)值得一提係佢哋D酸梅湯,比其他舖嘅濃d,一酌廿幾蚊(俾都俾得順氣d) 伙計一舉手即到,今時今日咁嘅服務態度至得ga!埋單每人百三---其實價錢唔平,不過開開心心食一餐算係咁啦!
上禮拜五幫襯食任食,嗌咗D例嗌嘢啦─
(我哋得4條友所以好多嘢都只得少量)
雪花牛:稍太少,不過肥瘦均勻,一拖即熟
香菇貢丸:幾彈牙,爽口又香肉味-叫左好多好多碟
招牌四宝丸:幾靚,起碼唔乾身,味尚可
水晶奶黃包:幾好食,唔膩,但只得一人一粒,要嗌多幾碟
魚皮餃: 普通貨色
鯇魚片: 都幾新鮮,放落湯滾一滾d湯會甜d
伙計一舉手即到,今時今日咁嘅服務態度至得ga!
  • 香菇貢丸
  • 招牌四宝丸
4/30/2008 星期三晚, 假期前夕終於四個人去左幫襯, 多d人叫多d野食. 揀左樓上坐, 夜晚七點四上到去, 都仲有好多吉檯, 招呼好好, 有個男仔由帶位跟到我地點埋個湯底, 用左中銀$98任食, 之前好似係$88, 連li d都加埋價. 個服務員擰住張order紙好詳細解釋邊d包邊d要比錢. 其實雖然話係任食, 都有好多選擇. 湯底揀左坑腩煲, 正! 我地叫左水晶奶黃包及水晶叉燒包, 水晶奶黃包好似比以前細個左, 好好味, 甜甜地, 所以叫多左碟, 不過淥太耐會爆開左. 水晶叉燒包就比較咸, 好似唔係好夾咁. 仲有好多丸, 有個椰菜包住肉o既卷, 鯇魚片, 油麥菜, 好多菇, 腐竹, 自費芝心蝦丸, 咬落去好鬼熱, 不過唔係粒粒都好多芝士, 幾好味於是都打孖上, 另外自費叫左唧唧墨魚麵, 一向都鍾意玩這個, 玩多過食, 淡淡地幾有咬口咁, 自費兩揸竹蔗茅根水,廿零蚊揸, 好飲.如果唔開茶就可以免左八蚊位茶錢, 而個醬油方面, 比兜辣椒你自己加, $15位都可以理解o既, li d本身度度都要另計, 食物總括黎講好新鮮, 食得出有鮮味, 講真打邊爐收得你咁上下價錢, 只要d野新鮮

如果唔開茶就可以免左八蚊位茶錢, 而個醬油方面, 比兜辣椒你自己加, $15位都可以理解o既, li d本身度度都要另計, 食物總括黎講好新鮮, 食得出有鮮味, 講真打邊爐收得你咁上下價錢, 只要d野新鮮 , 好難會唔好味. 而佢o既服務好好好醒目, 唔會阻住你, 但又永遠係適當時候出現, 一食完幫你淸碟, 加湯, li個值得一讚, 相信有機會o既話都會再有下次o既.

雖然話任食兩個鐘, 但坐到十點都冇人趕, 呵呵, 梳化卡位幾舒服, 佢個cushion圓碌碌long住條腰, 另外入面仲有大電視睇.
2008-03-19 8 浏览
與家人親戚到此打邊爐,我們一早訂定位時間已經是晚上9點,但上到去不算滿座,5個人叫左不少食物肥牛,雪花肥牛: 好一般,肉質較"un"魚皮餃: 不錯,但帶點點咸招牌四寶: 果然唔錯,味道鮮美,而且十分彈牙水晶叉燒包: 感覺新鮮,但的確偏咸了點芝士蝦丸:非常不錯,但要小心熟了的蝦丸內的醬,那次我一咬之下,內裡非常滾的肉汁在口中一盪熱到我立即狂飲庶汁,痛足一餐,令人難忘..雖然環境一般,不過一些新設計的火鍋食品反而帶俾我一些驚喜
與家人親戚到此打邊爐,
我們一早訂定位
時間已經是晚上9點,
但上到去不算滿座,

5個人叫左不少食物

肥牛,雪花肥牛: 好一般,肉質較"un"

魚皮餃: 不錯,但帶點點咸

招牌四寶: 果然唔錯,味道鮮美,而且十分彈牙

水晶叉燒包: 感覺新鮮,但的確偏咸了點

芝士蝦丸:非常不錯,但要小心熟了的蝦丸內的醬,
那次我一咬之下,內裡非常滾的肉汁在口中一盪
熱到我立即狂飲庶汁,痛足一餐,令人難忘..

雖然環境一般,
不過一些新設計的火鍋食品反而帶俾我一些驚喜
2008-03-03 12 浏览
嘩,無黎一排,好多野都貴左,連任食都貴左十蚊!不過出街食就預左ga喇!我地嗌左個莞茜皮蛋鍋;貪佢清熱嘛!叫左碟黑豚豬,望落好似挺肥,查實幾香幾鬆軟,唔錯!又嗌左南瓜餃,甜甜地又有d肉香,幾有咬口,其他野食左好多好多~食左5個round~任食有時就有咁問題~未能細嚐~有d牛趙牡丹感覺!
2008-02-27 10 浏览
上星期,約了舊同事飯聚,其中一位指定來這裡。因有人有DBS 信用卡,所以可以享用$88 任食優惠。當然配料全不是貴價貨,幸好未道不賴。是晚叫了︰芫茜皮蛋湯底<------------ OK,略嫌太少芫茜水晶叉燒包<------------好特別,但叉燒餡幾鹹四色手打丸<------------ 勁彈牙,全晚最正香恖魚蛋<------------ 冇乜蔥味鮮腐竹<------------ 好新鮮,超滑苦瓜<------------冇乜苦瓜味南瓜<------------ 冇食到肥牛<------------冇食到菜肉雲吞<------------ 應該是來貨,肉有少許霉魚腐餃子<------------餡是鯪魚滑,口感幾好鱈魚豆腐<------------食唔鯞魚,亦冇豆香鯪魚滑<------------ 夠好,唔會好似食麵粉咁牛肉滑<------------ 冇食到還有大量菜蔬,7 個人食到好飽,埋單每人$130,不包酒水,開茶要另外俾茶芥錢。侍應服務態度有禮,不時加湯、換氣,即使夠
芫茜皮蛋湯底<------------ OK,略嫌太少芫茜
水晶叉燒包<------------好特別,但叉燒餡幾鹹
四色手打丸<------------ 勁彈牙,全晚最正
香恖魚蛋<------------ 冇乜蔥味
鮮腐竹<------------ 好新鮮,超滑
苦瓜<------------冇乜苦瓜味
南瓜<------------ 冇食到
肥牛<------------冇食到
菜肉雲吞<------------ 應該是來貨,肉有少許霉
魚腐餃子<------------餡是鯪魚滑,口感幾好
鱈魚豆腐<------------食唔鯞魚,亦冇豆香
鯪魚滑<------------ 夠好,唔會好似食麵粉咁
牛肉滑<------------ 冇食到
還有大量菜蔬,7 個人食到好飽,埋單每人$130,不包酒水,開茶要另外俾茶芥錢。侍應服務態度有禮,不時加湯、換氣,即使夠鐘都冇被趕走,但應該唔會有下次。
2008-02-06 5 浏览
slow & slow & slow... the food served and the soup is not really that impressive.
slow & slow & slow...

2008-02-06 0 浏览
天氣凍到連鼻涕都流埋~最好梗係去打邊爐啦!昨日我地成家去有骨氣,叫左個花雕醉雞鍋,因為諗住酒能暖下個肚嘛!隻雞都OK唔錯~無話D肉鞋哂咁,而且用花雕打邊爐,每樣食物都有酒香~都係一個唔錯選擇!不過,醬油要收15蚊又唔係太公道囉~我淨係得碟豉油~咁就15蚊???????????至於服務,又唔係咁差喎,講真,漏單就梗有嫁,但係加湯呀、添水呀都自動自覺,而且D伙計都算有耐性,全程笑哂咁又話D象拔蚌好新鮮,都算係咁啦!
2008-02-04 4 浏览
食物超級昂貴、湯底毫不出色、服務不甚了了,有骨氣,明顯水尾格。不想寫得太盡,但在以食菜為主且只吃了一碟大牛下,6人要付上過千元離開,惟望這是他們賺人的最後一筆。

2008-01-27 8 浏览
I have no idea why my friends choose this place for hot pot as all the food are just disgusting. The beef is as dry and hard that taste like sand paper. It is so big in size and tough that none of us have a clue how to chew it into pieces.Price is really cheap, maybe this is the only reason ppl will go to this place.

2008-01-18 6 浏览
果日睇完破事兒,同條女去有骨氣食.叫個蕃茄薯仔豬骨湯,幾鮮甜呀,d唧魚麵幾入味又幾彈牙,D桂花蚌都算新鮮,不過可惜係無刺身(≧◇≦)

2008-01-18 4 浏览
我本人個名叫john li,第一次寫食評,請多多指教十二月三十一日果晚同女朋友,,呀哥,呀媽同佢個衰朋友食!本來諗住去新星打邊爐點知多人多到痴左線!最後迫不得已去左呢間咁ge死人野野食又唔多,mud都要收錢d野飲仲有小昆蟲我呀哥仲差d仆左落地呀!!!(地面濕滑)呢間野真係唔好去如果唔係你會食到一肚氣!!!!!!!!!
我本人個名叫john li,第一次寫食評,請多多指教
野食又唔多,mud都要收錢
d野飲仲有小昆蟲
我呀哥仲差d仆左落地呀!!!(地面濕滑)
呢間野真係唔好去
如果唔係你會食到一肚氣!!!!!!!!!
2008-01-08 3 浏览
早排同朋友試,完全唔掂!座位狹窄, 醬油逐樣計算. 飲茶又要另計. 另一不滿是, 空調完全不足! 坐在分體機下, 完全沒有涼風, 叫佢開大D啦, 好似聽唔到咁.......食到成身汗.話就話任食, 點左10樣, 比得4~5樣, 扮唔知咁. 全部都是CHEAP野, 去大排檔好過.湯底: 沙爹, 淡.仲驚死人地唔走, 成日過黎睇下張單. 當然, 咁既服務, 一毫子TIPS都冇比啦.......
早排同朋友試,完全唔掂!
座位狹窄, 醬油逐樣計算. 飲茶又要另計.
湯底: 沙爹, 淡.
仲驚死人地唔走, 成日過黎睇下張單.
當然, 咁既服務, 一毫子TIPS都冇比啦.......
2007-12-14 7 浏览
日前到有骨氣食任食火鍋,之前食過散叫既.任食仲係第一次.88蚊任食2個鐘,火鍋料唔夠多,連點心配料亦只得2至3款,有啲失望.雖然指定既湯底有半價,但連最基本既鼓油都要收10蚊,就離譜啲.另外每款醬料均以10蚊收費(逐樣計算).食火鍋無辣椒絲,真係食而無味.唔加蒜蓉都得,但總係掙緊啲嘢.無沙爹做佐料,唔夠完美,想要齊呢3款醬料,唯有加錢啦!想要杯茶啫都要收8蚊,唯有叫渣酸梅湯飲啦,又多一個失望,十分非常唔好飲,酸味不足,甜味有餘.好在食物質素幾好,湯底又唔太差,如果唔係真係揼心! 坊間有唔少食肆都做任食火鍋,以招徠客人,增加生意額.人哋用一個收費就包晒茶芥醬料,有啲10蚊都唔駛,醬汁加完可以再加,火鍋配料既新鮮,款式又多,仲有海鮮俾你食,簡直係超值!!! 奉勸一句,做得任食火鍋,就預咗任人食,唔係每個食客都食量驚人,有大食亦有細食,總之拉上補下未得囉,如果驚蝕本就要斤斤計較,要喺醬料度收番錢,倒不如淨做散叫啦!

2007-12-04 2 浏览
上個星期六(1/12) 個FRIEND 返香港, 難得齊人不如打邊爐啦...如是者一行7人黎左呢到....未食都已經慶慶地....個知客連姓梁定楊都未分到, 問佢等幾耐0者, 好似得罪佢咁, MIU 咀MIU 舌MIU 到連個咀都歪埋咁.....大佬, FIRST IMPRESSION 喎........唔係等左咁耐就走鬼左啦......卒之有位,上到二樓, 本來有個叔叔笑笑口咁, 就覺得都係個知客姐仔0者...坐底個叔叔都同我地吹兩句水, 順番另外兩個FRIEND 條氣...食食下想加野, 叫左個著黑色西裝0既疑似經理人物(都唔會死錯人架啦, 得佢一個著西裝), 一共三次, 眼尾都唔'SAU' 下羅...仲要最後一次0係佢面前'YEUNG' 哂都當睇唔到!!!! 你而家好大地方呀? 我地已經坐得好迫架啦喎!!! , 你駛唔駛呀?!!? 唔通任食慳到咁呀??!! 叫野飲酒水你有錢賺啦GUA, 都唔睬我地仲要木口木面, 好似成村人得罪佢咁!! 唔係咁難得成班FRIEND 出黎我唔鬧到你跳舞??!! 個度係--- 銅鑼灣----大把野揀, d 咁0既service attitude 真係掃
如是者一行7人黎左呢到....

個度係--- 銅鑼灣----大把野揀, d 咁0既service attitude 真係掃慶到爆呀!!!!!
我地一行7人連同大家0的姨媽姑姐都唔會再幫襯你羅!!!!!!!! 除非換左個惡死知客同盲經理啦, 唔係話之你$10任食定豬骨湯啦!!