2004-08-25 31 浏览
第一次來有骨氣,本來打算吃小菜,後來因為要等朋友便改吃火鍋,邊食邊等,試了招牌豬骨煲,味道不錯,吃完也不覺得很口渴,應該沒有太多味精。還有很多特別的湯底,好像冬瓜盅、羅宋湯等,有機會要試試看。火鍋配料中,最好吃的是墨魚丸,新鮮彈牙,很好吃!灌湯小籠包則不大欣賞,還是喜歡放在蒸籠的小籠包,那才切合身份啊!
2004-08-17 19 浏览
星期五晚去有骨氣食飯,見到陳松齡,佢哋好似都有幾多人食飯!今次係我第五次去有骨氣食飯,第四次見到明星!對比舊鋪,我會推介班朋友去新的那間,因為坐得好舒服!不過我就覺得舊鋪啲房有埋洗手間好啲,都唔明新鋪點解唔整手間~
2004-08-09 5 浏览
6 August 2004, 9pm10人邊爐生日會, 暴食. 小菜只叫了椒鹽粟米同埋冰鎮芥蘭, 芥蘭好食, 但係唔值$60 lor =_= 邊爐牛肉好得, 新鮮, 隊了兩大碟, 水晶叉燒包同奶皇包又encore o左一次. service 好好, 非常醒目, 環境幾好, 坐得比鵝鏡橋底果間分店舒服. 另叫飲料大量(呢度有大罐裝Asahi) 唯一唔好係漏o左我訂o既壽包lor 埋單$1700
6 August 2004, 9pm

埋單$1700
2004-08-06 6 浏览
食中菜就係鍾意佢夠熱辣辣,呢度的中菜確係碟碟夠熱夠香味!其實在他們的舊鋪已經試過火鍋,覺得佢真係幾有噱頭,試埋他們的中菜都覺得幾好。當日我的老外朋友直頭食到嘩嘩聲!當日老外朋友生日,佢無帶passport出街,不過同經理講完之後,求其出示咗長學生證都一樣有壽飽送,都算幾有人情味(因為原來要預訂的!)。而且個飽真係好大,基本上飽到食唔落,不過有得送當然開心啦!對比之下,我覺得有骨氣的食品水準比起金X船同x星的質素的確為高,而且價錢都尚可。最梗要係有房仔可以望馬場,真係好鬼靚!唯一可以講的,就話個地點唔多就腳,時代行過來都差不多十分鐘,好在當日唔熱,否則係冒煙嘞!
2004-08-05 13 浏览
30/7同小熊行完街街六點幾來到,門面係幾豪華,但一入到電梯就覺得有d怪怪,我地上到7樓,原來一層唔係好大,都可以遠望馬場景,我地叫了2人套餐$280:日茱牛柳,紅炆雙菇,金湯海皇翅-這三樣都ok,鎮江排骨-好味,不過佢併個兩件南瓜就麻麻,白灼芥蘭-好玩唔好食好硬,因為個樣實在太吸引台台都中曬蕉叫來食,豬骨湯魚茸麵-食了一口,嘩好難食放棄,奶皇西米焗布甸-最好味,環境服務都唔錯,整體質數我覺得好過金龍船,鴻星啦,小熊就話今朝食的滿貫廳好d,埋單加一連tips$350
2004-06-21 3 浏览
相信此食肆仍在裝修中,因見到外棚未拆!其實它好像是位於犘理臣山道,(以前好似是德興酒家?)我覺得食物幾好,幾有質素,不過略嫌款式不夠多!但地方真是幾好,夠大又豪華,可以同利舞台間客家好棧有得比,而且位與位之間夠寬敞,又沒有搭台!幾好,唔錯!
2004-06-20 15 浏览
每款點心都ok,唔算太特別好食.但要試三式腸粉,一碟裹面有牛肉,bbq pork,竹笙雞絲.一次過試三種口味!!點心只有20款,算少.3個人要$256有D貴!!
2004-06-20 9 浏览
究竟是在西環,還是在灣仔?(By Editor : It should be in the Happy Valley )
究竟是在西環,還是在灣仔?

2004-06-14 16 浏览
價錢偏高,但材料足,豬骨煲夠晒豬骨,火鍋料夠特別,可以一試..注意:CITIB(XX)K VISA找數有DISCOUNT
注意:CITIB(XX)K VISA找數有DISCOUNT