2023-01-11 67 浏览
餐廳格局好開揚,用帆布同木質色系形造出日式風格 🎌 環境舒適令人好放鬆,有bar枱亦有長形木枱,岩曬放工黎依到飲番杯🍻🍚🐔🥚 昼月雞肉玉子丼碗上面好大塊既係雞肉餅,形狀好似bagel,中間凹陷嘅位置可以擺蛋黃。上菜個陣,蛋黃放係醬油膏加甜鼓油裏面,好似湖中月亮既倒影🌙 影相係幾靚,但食個陣蛋漿好易就流曬出黎,夾係肉餅同飯中間係一塊厚切玉子燒,調味唔算多,所以雞蛋味比較突出。🍚🐟 三文魚魚籽飯厚切三文魚咬落好滿足,鮮甜口感一流,魚籽粒粒好juicy又濃味,撈埋拌wasabi同甜薑片,味道同口感都有層次。🍤 小食雞皮餃子望落外型唔太似餃子,外皮酥脆,而且冇想像中咁油膩。吉列生蠔炸皮非常香脆,生蠔唔算大隻,但鮮味十足。昼月 🥚🐓🍤🍻

🍚🐔🥚 昼月雞肉玉子丼

🍚🐟 三文魚魚籽飯

🍤 小食

昼月 🥚🐓🍤🍻
2023-01-07
  • 昼月雞肉玉子丼
放工屋企無煮飯,去了買外賣番屋企食🥡網上見到銅鑼灣新開日式雞肉玉子丼就好想食就去左簡左飯、小食和飲品回家餐廳🍴上到去環境舒適很有日式風格,bar枱有個很大既月亮設計具有特色和格調👍🏻餐廳提供丼飯、串燒等日式食物選擇🥰日式昼月串燒飯各款串燒燒得十分香口美味,有雞翼、豬肉和牛肉,款款都很林又夠味,份量剛剛好😋昼月雞肉玉子丼 個丼飯有流心蛋、玉子和雞肉餅,雞肉餅就平時食雞肉棒的肉製成嘅,味道整得很入味👍🏻蝦天婦羅2隻 好大隻蝦外脆內軟剛剛好,香脆美味😋😋唐揚炸雞3件炸雞炸得很香口,內裡肉質鮮嫩可口👍🏻Yuzi入口帶陣陣香口美味配上茶味,香濃可口Ice cream tea香香甜甜既雪糕🍦好特別,用茶去緩和番,很特別好香口,食左咸食飲番杯甜飲很美滿滿足呢!

蝦天婦羅2隻
好大隻蝦外脆內軟剛剛好,香脆美味😋😋

唐揚炸雞3件
炸雞炸得很香口,內裡肉質鮮嫩可口👍🏻

Yuzi
入口帶陣陣香口美味配上茶味,香濃可口

Ice cream tea
聖誕節又唔想迫人所以買咗外賣返屋企食,這間位於銅鑼灣新開嘅日本餐廳昼月,環境好寬闊舒適,很有日本風格🇯🇵餐廳主打食昼月雞肉玉子丼,就選左個番屋企食啦~昼月雞肉玉子丼 以厚厚的雞肉整到肉餅咁,好厚身又juicy再配厚厚的玉子上面打左隻雞蛋,這個配搭幾好味😋生薑燒豚肉飯另外揀咗生薑燒豚肉飯,豚肉很夠份量,肉質很嫩滑又入味,配上生薑片味道更提升吉列生蠔2隻 炸得好香脆可口,外脆內軟好美味Yuzi無酒精嘅有氣飲品,好香嘅柚子味道配烏龍茶Passion fruit熱情果味甜甜地配綠茶幾好飲又清新👍🏻

生薑燒豚肉飯

吉列生蠔2隻
炸得好香脆可口,外脆內軟好美味

Yuzi
無酒精嘅有氣飲品,好香嘅柚子味道配烏龍茶

Passion fruit
熱情果味甜甜地配綠茶幾好飲又清新👍🏻
2022-12-22
外卖自取
啱啱喺呢幢大廈樓上做完Facial,搭lift落嚟見到有間靚靚嘅日式餐廳,原來有做日式便當外賣,買返屋企同老公撐枱腳啱晒😄昼月雞肉玉子丼~親子丼即係雞肉和雞蛋🥚,飯底淋上燒汁,甜甜地,好惹味。雞肉餅比平時食開嘅豬肉餅清新啲,冇咁油膩,食到有少少雞軟骨添,配上生雞蛋更加滑溜。頂層係大大塊玉子燒,甘甜又鬆軟,整體口感唔錯🙌🏻昼月特選北海道丼~以日本時令食材製作,今季係北海道海膽、吞拿魚赤身、大拖羅、帶子和蟹肉。海膽呈橙黃色,味道濃郁甘甜度高,吞拿魚赤身爽滑,拖羅粉白分明,非常juicy。

昼月特選北海道丼
~以日本時令食材製作,今季係北海道海膽、吞拿魚赤身、
大拖羅、帶子和蟹肉。
2023-01-07 52 浏览
銅鑼灣 Tower 535 有都好多高質嘅餐廳,呢間位於三樓,扶手電梯後就見到,係一間開放式嘅店舖,除咗有丼飯外,仲有 Omakase,Omakase 就要提早訂先有,所以今次就買咗以下兩款主食及四款小食必食推介!賣相已經好吸引嘅 [ 昼月雞肉玉子丼 $108 ] 就好似巨大版嘅雞肉棒咁,雞肉肉餅有成隻手掌咁大,而且肉餅好厚身,中間個凹位有仲隻蛋黃,咬落去咬到爽口嘅雞軟骨,雞肉口感嫩滑,再淋咗啲特製醬汁係飯內,配埋珍珠米就最適合,雞肉餅下面仲放咗份厚身嘅玉子蛋,又香滑又甜,另外配埋日式麵豉湯另一份叫咗 [ 日式昼月串燒飯 $118 ] 串燒包括有燒到外皮香脆,肉質嫩滑嘅雞翼、粒粒有咬口嘅雞串、唔油膩嘅西班牙豬腩,肉質鬆軟又嫩滑、雜菜係爽脆多汁翠玉瓜,配粒粒飯分明嘅珍珠米飯,配埋日式麵豉湯除咗主食外,仲叫咗四款小食,有 [ 雞皮餃子 $28 ] 一共有3件,用雞皮包住餡料,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁。[ 野菜天婦羅3件$28 ] 有南瓜、蕃薯、冬菇,唔油膩,好食。[ 日式芝麻醬豆腐沙律 $38 ] 香滑豆腐,配埋芝麻醬真係好夾最後叫埋 [ 自家製玉子燒 $38 ] 一共有三件,口感紮實豐

最後叫埋 [ 自家製玉子燒 $38 ] 一共有三件,口感紮實豐厚,甜甜嘅味道,做出鬆軟柔嫩嘅玉子,食落夠多汁,而且有濃厚嘅蛋香

昼月
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
2023-01-03
  • 自家製玉子燒
2023-01-07 39 浏览
昼月 |銅鑼灣今日做嘢好忙,買外賣返公司食,試下呢間新開嘅日式丼飯餐廳❤️有驚喜,服務仲好好,等緊外賣時沖咗一杯綠茶給我飲🥰🌟昼月雞肉玉子飯和舖頭嘅雞肉扒,內裏有咬口,可能加咗雞軟骨在內🤤再配上日本蛋黃同醬汁,撈飯食一流🥰仲有厚厚的玉子卷,超濃郁蛋味🥚日替燒魚扒飯燒三文魚陣間講得好,不會過太熟,仲好嫩滑嘅魚肉🐠另外仲配有辣辣的蘿蔔條🥰跟餐送麵豉湯🫶🏻另外加咗兩個小食:雞皮餃子外皮鬆脆,內裹餡料有咬口好食玉子卷厚厚的玉子卷,一定要試焙茶拿鐵好香焙茶味仲有奶味,也不會太甜🫶🏻Tel: 94707280銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
昼月 |銅鑼灣

🌟昼月雞肉玉子飯

日替燒魚扒飯

跟餐送麵豉湯🫶🏻

另外加咗兩個小食:
雞皮餃子
外皮鬆脆,內裹餡料有咬口好食
玉子卷
厚厚的玉子卷,一定要試

焙茶拿鐵
好香焙茶味仲有奶味,也不會太甜🫶🏻

Tel: 94707280
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
銅鑼灣世貿隔離,愈嚟愈多野食😋行過Tower535見到新開日式餐廳餐廳名好特別🌝叫做昼月Bar台中間高掛大月亮🌙呢個位花心思設計好靚啊!旁邊用餐區私隱度高,有帳幕作遮掩,堂食坐位都好舒適餐廳有丼飯同刺身丼特別推介🌙昼月雞肉玉子丼 $108感覺好似月見照燒免治雞肉免治雞肉中間有蛋黃將生雞蛋同醬汁拌勻,口感香滑,雞肉嫩滑刺身丼有好多款其中昼月特選刺身丼 $168有齊三文魚、油金魚、吞拿魚赤身、赤蝦、三文魚子等剌身厚切好新鮮啊😋😋另外可追加小食加咗一串照燒雞扒 $20雖然size較少,但外皮好脆juicy啖啖肉,好好味啊,值得一試
銅鑼灣世貿隔離,愈嚟愈多野食😋
行過Tower535見到新開日式餐廳
餐廳名好特別🌝叫做昼月
Bar台中間高掛大月亮🌙呢個位花心思設計好靚啊!
旁邊用餐區私隱度高,有帳幕作遮掩,堂食坐位都好舒適

餐廳有丼飯同刺身

特別推介🌙昼月雞肉玉子丼 $108
感覺好似月見照燒免治雞肉
免治雞肉中間有蛋黃
將生雞蛋同醬汁拌勻,口感香滑,雞肉嫩滑

刺身丼有好多款
其中昼月特選刺身丼 $168
有齊三文魚、油金魚、吞拿魚赤身、赤蝦、三文魚子等
剌身厚切好新鮮啊😋😋

另外可追加小食
加咗一串照燒雞扒 $20
雖然size較少,但外皮好脆juicy
啖啖肉,好好味啊,值得一試
2023-01-04 202 浏览
上月和家人在銅鑼灣  Tower 535 樓上吃中式晚飯, 經過三樓看見 昼月,  餐館門面吸引, 很想入去打探一下.  門外這張電子營幕,  有好介紹.   昼月雞肉玉子丼, 看來特別.餐廳環境高尚,  樓底特高,  設大型吧檯,  方便輕食及 Happy Hour , 碰碰杯.內有長型餐檯, 座位闊,  空間感足夠,  糸朋友聚餐好地方.看看餐牌,  主打日式食品,  我們叫了昼月雞肉玉子 丼,  鹽燒油甘魚扒飯  及 小食.  大家 share.又叫了, 薑餅人薑啤汽水帶上聖誕節日的紅帽子,  好搶眼,  入口有些生薑味道, 飲得夠薑.食物落單即叫即制.    約十分鐘,  店員 送上一盤子:  昼月雞肉玉子 丼, 及小食三款炸物. 雞肉玉子丼:  有雞肉, 玉子層層疊, 下面才是 丼飯.   伴有日本生雞蛋, 盤子內另有味噌湯, 漬物.   先吃漬物, 酸酸甜甜, 好開胃. 來一口味噌湯,  順口,  有豆腐同海帶, 溫燙暖胃.小食有三款炸物.   蝦天婦羅兩隻,  唐揚炸雞三件, 照燒雞扒一串.  炸得熱辣辣上檯. 蝦天婦羅,   外皮炸粉夠薄脆,  炸得脆口, 蝦肉質爽彈,
昼月,  餐館門面吸引, 很想入去打探一下.
又叫了, 薑餅人薑啤汽水
薑餅人薑啤汽水
雞肉玉子丼
 來一口味噌湯,  順口,  有豆腐同海帶, 溫燙暖胃.
蝦天婦羅兩隻, 唐揚炸雞三件, 照燒雞扒一串
蝦天婦羅,   外皮炸粉夠薄脆,  炸得脆口, 蝦肉質爽彈, 味鮮甜.
蝦天婦羅兩隻,
唐揚炸雞三件
外層的炸皮好酥脆香口,  雞肉纖維較細, 口感滑嫩. 調味好.  點沙律醬更可口.
唐揚炸雞
照燒雞扒一串 ,  燒雞扒, 少少焦香, 照燒汁滲入了雞扒, 食得好回味.
照燒雞扒一串
接著食丼,  依服務員提點, 把雞蛋攪均注入雞肉漢堡中心, 蛋液會流經玉子再浸進丼飯內.
昼月雞肉
漢堡雞扒好厚身, 煎得香,  雞肉嫩滑, 又混合有雞軟骨, 加上蛋液, 味道口感都不錯.
昼月雞肉玉子
中層玉子煎蛋,  濃厚蛋香味,  下面丼飯糸珍珠米, 粒粒香軟糯滑,  好好食.  雞肉, 玉子加上蛋液, 一齊食配合得好夾.
玉子
 鹽燒油甘魚扒飯,  這套餐也有味噌湯, 漬物.  飯面有海苔.
鹽燒油甘魚扒飯
鹽燒油甘魚扒有兩塊,  燒得香.
 魚扒好巨型, 魚肉細嫩, 魚質肥美甘香.  送米飯一流, 勻上海苔, 口感真豐富.
這個日式丼晚餐, 能夠享受到東瀛風味.    這個假期在香港找到新蒲點,  可以開心食.
雞肉玉子丼
  • 昼月玉子
  • 鹽燒油甘魚扒
  • 蝦天婦羅
2023-01-03 50 浏览
銅鑼灣tower 535新開的日本餐廳,樓梯一上轉向後面便見到餐廳。午市有lunch set,晚市有omakase,想不到再這個商廈一角也有日本野食。同朋友叫了幾個外賣食,它的外賣盒幾靚,夠實正。昼月雞肉玉子丼 | $108我拿外賣不夠平穩,雞蛋經外賣後有少少散了,蛋汁落在飯上,有香濃蛋香味。雞肉有點軟骨,有口感。好喜歡它有一塊厚玉子,甜蛋整得不錯。生薑燒豚肉飯 | $88豚肉大塊煮得好入味,鹹中帶醬油甜味,餸飯一流。日式天婦羅飯 | $108雜錦天婦羅🍤,有菇、蝦、南瓜等,外賣天婦羅預左無咁脆。吉列生蠔 | $20兩隻另加了炸生蠔,外層炸得脆,生蠔有蠔味。玉子卷 | $20切段玉子的份量不算多,但甜蛋味道調較得不錯。

昼月雞肉玉子丼 | $108

生薑燒豚肉飯 | $88
豚肉大塊煮得好入味,鹹中帶醬油甜味,餸飯一流。

日式天婦羅飯 | $108
雜錦天婦羅🍤,有菇、蝦、南瓜等,外賣天婦羅預左無咁脆。

吉列生蠔 | $20兩隻
另加了炸生蠔,外層炸得脆,生蠔有蠔味。

玉子卷 | $20
切段玉子的份量不算多,但甜蛋味道調較得不錯。
2023-01-02 64 浏览
放工後同朋友去左呢間新開嘅日本餐廳食飯,餐廳位於商廈嘅平台位置,座位都係半開放式,感覺上乾淨企理。除左丼飯外餐廳仲有omakase set可以揀,但今次我地就平平地食左個飯先。✨ 昼月雞肉玉子丼($108)店員特別推介,我同朋友就叫左個黎share. 丼飯嘅頂層係一塊厚厚嘅雞軟骨漢堡,下面係一大塊玉子,配埋生雞蛋醬汁,味道都唔錯。✨昼月 特選刺身丼($168)我自己唔鍾意食蛋,就叫多左個刺身丼。特選刺身分別係三文魚、帶子、赤身、油甘魚同牡丹蝦,整體黎講都幾新鮮。✨唐揚炸雞我地仲叫多左個炸雞share,佢嘅外皮有別於一般炸雞,感覺上冇咁厚但同樣香脆,值得推介。

✨ 昼月雞肉玉子丼($108)

✨昼月 特選刺身丼($168)

✨唐揚炸雞
2022-12-29 94 浏览
星期三同老公去銅鑼灣新開既昼月食飯。我地叫左兩個昼便當,再加三款食物同甜品。昼月雞肉玉子丼每個便當都附有味噌湯。便當由生雞蛋、玉子燒、雞肉餅、白飯組成。生雞蛋同醬油加到白飯到撈埋食,雞肉餅好有咬口又厚身,而玉子燒就甜甜地。日式昼月串燒飯串燒有甜薯、雞串、翠肉瓜、西班牙豬腩、雞翼,味道唔錯,燒得岩岩好,另外白飯可以揀轉烏冬,仲附有牛蒡。刺身三點刺身新鮮,有蝦、三文魚、帆立貝,追加既份量都唔會太少。吉列生蠔都係細細件,有兩件,一人一件。照燒雞扒細細件,醬汁濃稠,雞扒亦唔鞋。可麗露外脆內軟,又唔會好甜。
星期三同老公去銅鑼灣新開既昼月食飯。
我地叫左兩個昼便當,再加三款食物同甜品
刺身三點
刺身新鮮,有蝦、三文魚、帆立貝,追加既份量都唔會太少。
刺身三點
吉列生蠔
都係細細件,有兩件,一人一件。
照燒雞扒
細細件,醬汁濃稠,雞扒亦唔鞋。
可麗露
外脆內軟,又唔會好甜。
2022-12-28
2022-12-28 39 浏览
呢排疫情爆到又癡左線😵‍💫😵‍💫雖然堂食唔使用安心又唔使針卡但為左唔使辛苦幾日,都係繼續外賣一排最穩陣🫣🫣銅鑼灣新開嘅呢一間昼月,主打日式便當🍱岩曬我呢啲未有得翻鄉下嘅人,解下鄉愁鋪頭環境和式風味十足🤝🏻採用木頭作為間隔用途,好鐘意❤️主打嘅昼月雞肉玉子丼,雞肉嫩滑無比🐣🐣配上日本蛋更加係滑上加滑😛 每一口都是滿足🫶🏻日式昼月串燒烏冬,串燒份量都幾多💓雞翼燒得幾好,皮脆肉嫩🫶🏻 豬腩肉🥩都好正,一啲都唔油膩肥肉都有啲q彈,好好食😛便當偏細份,作為大胃王嘅我又叫左個玉子卷雞皮餃子同埋唐揚炸雞😆 炸雞超正,新鮮炸起,個皮超級脆仲要無乜炸粉味道,雞排又醃得夠入味,正👍
呢排疫情爆到又癡左線😵‍💫😵‍💫
雖然堂食唔使用安心又唔使針卡
但為左唔使辛苦幾日,都係繼續外賣一排最穩陣🫣🫣

銅鑼灣新開嘅呢一間昼月,主打日式便當🍱
岩曬我呢啲未有得翻鄉下嘅人,解下鄉愁
鋪頭環境和式風味十足🤝🏻
採用木頭作為間隔用途,好鐘意❤️

主打嘅昼月雞肉玉子丼,雞肉嫩滑無比🐣🐣
配上日本蛋更加係滑上加滑😛
每一口都是滿足🫶🏻

日式昼月串燒烏冬,串燒份量都幾多💓
雞翼燒得幾好,皮脆肉嫩🫶🏻
豬腩肉🥩都好正,一啲都唔油膩
肥肉都有啲q彈,好好食😛

便當偏細份,作為大胃王嘅我又叫左個玉子卷
雞皮餃子同埋唐揚炸雞😆
炸雞超正,新鮮炸起,個皮超級脆
仲要無乜炸粉味道,雞排又醃得夠入味,正👍
2022-12-28 31 浏览
今日去到銅鑼灣覓食,見到新開的日式食店,緊係要試試。我們叫了兩個飯同一杯飲品。寶石丼寶石丼刺身種類豐富,當中最出色緊係吞拿魚腩赤身🍣,滿滿的脂肪香氣,味道濃郁齒頰留香,帶子同牡丹蝦鮮甜爽口,三文魚同油金魚新鮮溶雪時間足夠,配合日本白飯非常滋味。🍚昼月雞肉玉子丼 免治雞肉扒咬落會有雞軟骨的口感🐥,配上一層層厚厚的玉子煎蛋,食的時候與日本蛋蛋黃和醬汁混合到飯中🍚,食落甜甜哋好滿足。每個定食都有麵豉湯同醃漬物,麵豉湯濃濃的麵豉味再加上豆腐清甜香味,醃漬物們鹹鹹酸酸好開胃。😎抺茶拿鐵🍵牛奶味濃唔甜有抺茶味,不錯。

寶石丼

抺茶拿鐵🍵

牛奶味濃唔甜有抺茶味,不錯。
銅鑼灣新開咗間半開放式嘅日本餐廳,木系和風嘅裝潢 好舒適。揀咗三款唔同嘅便當都好有質數,即叫即製.價錢豐儉由人,外賣一樣可以享受到日式高質丼飯夜晚收工嚟飲下Sake, 確係唔錯嘅選擇✨昼月雞肉玉子丼Menu上呢款丼飯以昼月來命名,果然係招牌菜式,厚厚嘅雞肉,加入雞軟骨,令口感加倍豐富。面層仲有半熟雞蛋,蛋汁同醬汁 融入米飯之中,加上超份量嘅玉子,味道同口感超正✨生薑燒豚肉飯生薑同豚肉真係完美嘅配搭,再加入爽口嘅洋蔥味道好夾,片片都軟腍,灑上蔥花令賣相同味道加分丼飯用日本珍珠米,粒粒圓潤✨照燒雞扒飯雞扒厚肉好Juicy, 面層嘅雞皮燒得脆卜卜,香濃嘅照燒汁,非常惹味小食$20已經有好多選擇,抵食✨雞皮餃子外面用雞皮嘅餃子好正,鍾意香口小食,不能錯過✨唐揚炸雞熱辣辣炸雞,裡面豐富肉汁加配飲品都係半價,下次可以再試<昼魚生丼>

銅鑼灣新開咗間半開放式嘅日本餐廳,
木系和風嘅裝潢 好舒適。

揀咗三款唔同嘅便當都好有質數,
即叫即製.價錢豐儉由人,
外賣一樣可以享受到日式高質丼飯

夜晚收工嚟飲下Sake, 確係唔錯嘅選擇

✨昼月雞肉玉子丼

Menu上呢款丼飯以昼月來命名,果然係招牌菜式,
厚厚嘅雞肉,加入雞軟骨,令口感加倍豐富。

面層仲有半熟雞蛋,蛋汁同醬汁 融入米飯之中,
加上超份量嘅玉子,味道同口感超正

✨生薑燒豚肉飯

生薑同豚肉真係完美嘅配搭,再加入爽口嘅洋蔥
味道好夾,
片片都軟腍,灑上蔥花令賣相同味道加分
丼飯用日本珍珠米,粒粒圓潤

✨照燒雞扒飯

雞扒厚肉好Juicy,
面層嘅雞皮燒得脆卜卜,
香濃嘅照燒汁,非常惹味

小食$20已經有好多選擇,抵食

✨雞皮餃子

外面用雞皮嘅餃子好正,鍾意香口小食,不能錯過

✨唐揚炸雞

熱辣辣炸雞,裡面豐富肉汁

加配飲品都係半價,下次可以再試<昼魚生丼>
2022-12-28
午餐
2022-12-28 119 浏览
今日lunch去開銅鑼灣搵朋友,見到呢間新開嘅日式餐廳,見佢裝修幾靚、便當造型幾别緻就去試下。朋友睇相揀咗昼月雞肉玉子丼,上菜嘅時候果然無令人失望,好似相入面咁特別。最底一層玉子,中間一層手打免治雞肉漢堡,最頂自行加上新鮮蛋黃再淋醬油,撈埋一齊食,可以食到雞肉同雞蛋唔同嘅口感同味道。雞肉漢堡係餐廳自家製,鮮嫩嘅雞肉夾雜住軟骨,好有咬口。蛋汁好香,撈飯食非常適合。我揀咗昼月特選刺身丼,餐廳非常慷慨,用料亦非常新鮮,刺身丼鋪滿肥美嘅三文魚、香薰撲鼻嘅吞拿魚魚蓉、厚身嘅油甘魚、好好肉地嘅魴鮄魚、同大大隻嘅赤蝦。人生第一次食魴鮄魚,但據職員所講,時令刺身幾乎日日都唔同,因為餐廳一星期四次由日本即送刺身。隨餐附送麵豉湯。仲有漬物做前菜。追加咗吉列生蠔,又脆又多汁。餐廳有serve 唔同嘅樽裝茶,各有特色。我揀咗雪糕氣泡焙茶,氣泡茶茶味濃郁,亦好神奇做到雪糕味。熱情果綠茶,味道相對清新,略帶酸甜,食完炸嘢好啱飲。

昼月特選刺身丼

隨餐附送麵豉湯。
漬物

仲有漬物做前菜。
吉列生蠔吉列生蠔

追加咗吉列生蠔,又脆又多汁。

餐廳有serve 唔同嘅樽裝茶,各有特色。
雪糕氣泡焙茶

我揀咗雪糕氣泡焙茶,氣泡茶茶味濃郁,亦好神奇做到雪糕味。
熱情果綠茶

熱情果綠茶,味道相對清新,略帶酸甜,食完炸嘢好啱飲。
2022-12-15
漬物