6天前
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤩 有可能係全港最值得嘆嘅高質魯菜 @ 🌟 星·South Beauty 🌟.💁♀️ 圖片展示美食為:熗拌濰坊蘿蔔皮 HKD 128堂忉垛子牛肉 HKD 268
魚子醬烤鴨配山東煎餅
松茸清湯雞豆花 HKD 198
鮮青椒毛血旺 HKD 498
海捕大蝦燒膠州白菜 HKD 468拇指生煎包 HKD 238
慕斯大油條 HKD 98.👽 呢間有可能係全港最好味嘅魯菜,餐牌非常多選擇,提供好多款精緻又創意十足嘅菜式,裝修富有戲曲元素,絕對值得一試。.🥕 打頭陣先係「熗拌濰坊蘿蔔皮」,用山東青蘿蔔皮,醃得透亮爽脆,醬香微甜無渣,開胃效果顯著,清爽開胃。.🐮 功夫菜「堂灼垛子牛肉」,鹹香突出,刀功一流,薄切牛肉到可以透光,肉質嫩滑。.🦆 最吸睛一定係「魚子醬烤鴨配山東煎餅」,師傅即場展現刀功,鴨皮酥脆,配魚子醬鹹鮮爆發,仲有非常特色嘅山東煎餅同食,絕對優質。.🍲 中段飲一啖「松茸清湯雞豆花」,非常鮮味,雞肉蓉打成豆花狀浮於松茸雞湯,湯色清澈卻鮮味濃郁,口感滑如蒸蛋。.🌶️ 主菜「鮮青椒毛血旺」份量驚人,青花椒麻香突出,配料多達八款,毛肚、鴨血
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
熗拌濰坊蘿蔔皮 HKD 128
堂忉垛子牛肉 HKD 268 魚子醬烤鴨配山東煎餅 松茸清湯雞豆花 HKD 198 鮮青椒毛血旺 HKD 498 海捕大蝦燒膠州白菜 HKD 468
拇指生煎包 HKD 238 慕斯大油條 HKD 98
熗拌濰坊蘿蔔皮
堂忉垛子牛肉
魚子醬烤鴨配山東煎餅
松茸清湯雞豆花
🌶️ 主菜「鮮青椒毛血旺」份量驚人,青花椒麻香突出,配料多達八款,毛肚、鴨血、牛肉、寬粉、鮮萄、牛餐肉、肥腸、萵筍,直程夠四人分享。
鮮青椒毛血旺
🦐 蔬菜都好有心思烹調,「海捕大蝦燒膠州白菜」包含多隻虎蝦,蝦油滲入山東白菜芯,菜葉軟甜帶海鮮濃香,精華盡在湯汁。
海捕大蝦燒膠州白菜
🥟 經典好味嘅「拇指生煎包」精巧可愛,皮薄底脆,豬肉餡爆汁燙口,一啖一粒停唔到口。
拇指生煎包
🍮 創意十足嘅「慕斯大油條」玩味十足,現炸超巨型油條,可以選擇夾冰凍鹹香嘅腐乳慕斯,又或者酸甜嘅鳳梨慕斯,冷熱碰撞顛覆傳統,超級好味!
慕斯大油條
🤩 呢度嘅食物精緻有心思,用料優質,枱同枱之間隔得夠開坐得超舒服,魯菜新演繹創意滿分,奢華得黎傳統好味,絕對值回票價。
📍 中環德輔道中173號南豐Place 3樓
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️