2009-04-27 26 浏览
今日見得成份工呀 e 份好過上一份好多 ......=3=心情靚到爆 .....請我個妹食下午茶 哈哈 叫左豬頸肉撈檬 ..ok wor 25 蚊幾平 個呀姐都幾好 ..我地入到去6點28 分個下午茶係去到 6點30 分佢都拿拿聲做埋我地呢round ps 我會比心機做架啦 !!!! 哈哈 ~
今日見得成份工呀

e 份好過上一份好多 ......=3=
心情靚到爆 .....

請我個妹食下午茶 哈哈
叫左豬頸肉撈檬 ..
ok wor
25 蚊幾平
個呀姐都幾好 ..我地入到去6點28 分
個下午茶係去到 6點30 分
佢都拿拿聲做埋我地呢round

ps 我會比心機做架啦 !!!! 哈哈 ~
個燈幾靚 可能因為心情靚 哈哈
街景
2009-04-27
個燈幾靚 可能因為心情靚 哈哈
街景
(非会员)
2009-02-02 14 浏览
呢個舖位轉左幾次手,每次開張都有試,但次次都唔得,試完一次到下一次再食已經係新舖頭...唔通呢個舖位d風水唔好!?今次轉左做星馬餐廳,記得上次在第二度食過星馬野幾好食,便想試試呢間掂唔掂!2個人叫左個翠玉瓜豬頸肉煲、香草燒雞炒飯、三色冰和雜果奶酪。個炒飯正呀!Order完唔夠3分鐘就上菜,仲快過杯麵,係咪即叫即炒大家心知肚明啦!睇碟炒飯的表面,係一粒雞肉都無,用湯匙"不"起,先發現d雞肉係一堆咁埋左响中間....佢地係咪擺明想話比我知佢d飯係叮番熱就上菜呢????講明炒飯,點可能雞肉同飯唔係兜亂晒架????食左幾啖,d炒飯係無味的,淡茂茂,個廚師真係做得出色!$38一碟好好賺!!!跟住個翠肉瓜豬頸肉煲,d豬頸肉寥寥可數,2個人食都分唔到幾多塊...係用翠玉瓜墊底睇落先多...不過d汁都叫OK,係得佢d汁先可以撈到d炒飯食咋...跟住講食品,三色冰真係得多冰,d啫喱少到痺...雜果奶酪一般啦,無咩特別...但d罐頭雜果又係少得可憐...但最奇怪係個侍應,明明個煲仲有好多翠肉瓜,我就停左手,但我老公都係啱啱放低個碗飲啖水,個侍應就好似執唔切咁想拎走個煲!!後來佢見到我地仲要先收手,執隔離枱

但最奇怪係個侍應,明明個煲仲有好多翠肉瓜,我就停左手,但我老公都係啱啱放低個碗飲啖水,個侍應就好似執唔切咁想拎走個煲!!後來佢見到我地仲要先收手,執隔離枱的碗碟,不過佢轉個頭放底左d碗碟,前後唔夠一分鐘,佢又走過黎問都唔問就收左個煲!真係吹脤!好彩我老公都叫食飽算數!佢係咪收少個煲會少d人工??點解誓死要收走人地未食完的煲??

食完呢餐,真係完全唔掂!所謂星泰菜真係得個名...所有菜名加個星馬2個字就代表係星馬菜架咩??呢個舖位果然擺脫唔到難食+服務差的命運!真係去茶餐廳食仲平同好食呀!好期待下一手快d開業,轉間好d的食店黎啦!呢間真係唔駛旨意再幫襯!
2009-02-01 19 浏览
附近的店鋪差不多已經試過了,見這間店鋪係新開張又未試過,一於去試試。記得係年初三定四去,所以沒有下午茶時段(平時有的),但價錢都是合理的,而且不收加一添。這店係主打泰國同星加波食物,海南雞飯、冬蔭功湯等等食物都有,選擇都算十分多。等了一陣就有位,安排了卡位比我地坐得舒服,因為不是卡位的座位係比較迫的。最後我點了冇綠咖哩咁辣的紅咖哩雞飯,媽同姐點了無骨海南雞飯。可能這些食物不需要即炒,所以好快就有了,幸好還是熱熱的。我的紅咖里賣相不錯,紅紅的咖哩上鋪左少許青豆同菜,不過奇怪的是雞肉是綠色的,可能只係想賣相特別喲!這個紅咖哩味道不錯,一入口就有陣陣辣味,不過辣味是我可以接受,個咖哩都有少許椰汁香味,甜甜辣辣,胃口大開呢。至於雞肉就冇咩特別同平時既一樣。至於媽同姐的無骨海南雞飯我亦有試。油飯外表金金黃黃,食落香飯就整得不夠濃入味,濃味少少就好了。至於個雞是無骨的,啖啖肉很方便,不用吐骨,而且雞肉滑滑的,連雞胸肉都不會很鞋,推介之選呢!總括而言味道不錯,可以再試呢!不過要埋野飲熱飲要加$3,涷飲$5,有點不值呢!不過好在不用加一。

紅咖哩雞飯
無骨海南雞飯
紅咖哩雞飯
無骨海南雞飯
2008-11-13 37 浏览
備註: 此店前身為「好麵膳」, 經過全店大裝修後, 現已改為「星泰真味」。經過幾星期改頭換面大裝修後, 鋪頭終於重開。雖然鋪頭已經改左名, 但老闆應該冇變。 (可能加左個合伙人, 多左個麻甩佬係度)而且仲轉為賣星馬泰菜, 唔再做燒味添~~~見佢剛剛重開, 於是禽晚即刻走去試試一去到, 見到門口企左好多人, 可能因為剛剛重開, 所以吸引唔少食客注意。不過雖然人多, 但好多都只係企門口睇餐牌, 未有入去坐低。而我就已經決定一試, 所以一去到就坐低叫野食裝修後多左卡位, 座位數目亦都多左, 不過仍然坐得幾舒服。可能因為人多, 要等左一陣先有人埋黎落單。叫左1個炒飯, 1個焗飯, 兩個人share食試下味。 菠蘿海鮮炒飯 ($38)多菠蘿, 有少量蟹柳+1隻青口, 味道普通, 食落仲有少少酸味, 似西炒飯多d......冇肉鬆, 腰果, 唔係正宗泰式o既菠蘿炒飯, 有點失望。 焗香芋椰汁雞飯 ($40)顏色帶少許青色, 望落有點似青咖哩。多芋頭, 可惜煮得唔夠「林」.....得兩三件雞, 但個汁椰香味十足, 送飯一絕, 「正」!!! (晚市熱飲+$3, 凍飲+$5, 全日免收加一)小插曲:等
經過幾星期改頭換面大裝修後, 鋪頭終於重開。
而且仲轉為賣星馬泰菜, 唔再做燒味添~~~
見佢剛剛重開, 於是禽晚即刻走去試試

不過雖然人多, 但好多都只係企門口睇餐牌, 未有入去坐低。
而我就已經決定一試, 所以一去到就坐低叫野食

裝修後多左卡位, 座位數目亦都多左, 不過仍然坐得幾舒服。
可能因為人多, 要等左一陣先有人埋黎落單。
叫左1個炒飯, 1個焗飯, 兩個人share食試下味。
菠蘿海鮮炒飯 ($38)
冇肉鬆, 腰果, 唔係正宗泰式o既菠蘿炒飯, 有點失望。

焗香芋椰汁雞飯 ($40)
顏色帶少許青色, 望落有點似青咖哩。
多芋頭, 可惜煮得唔夠「林」.....
得兩三件雞, 但個汁椰香味十足, 送飯一絕, 「正」!!!

(晚市熱飲+$3, 凍飲+$5, 全日免收加一)

小插曲:
等食途中, 隔離檯一對男女叫左野食之後轉檯, 但係冇通知伙記。
之後一個店員(疑似合伙人之一) 見到, 黑住口面走埋黎對男女度....
店員: 而家咁繁忙咁多人就唔好轉黎轉去啦, 唔係一陣d 野食整左出黎又冇人要呀!
客人: 係呀, 咁點丫?! 咁而家係咪唔轉得位先?!
跟住個店員就唔出聲走左去......
不過除左依個店員之外, 其他人態度不俗, 尚算有禮。
除左食物之外, 倘若對服務都有要求的話, 就要考慮一下喇~~~
  • 焗香芋椰汁雞飯