(非会员)
2007-08-10 4 浏览
食tea,waiter態度極唔好,杯野好甜.叫佢俾一杯冰都黑口黑面,唔駛旨意再食
(非会员)
2007-08-06 6 浏览
同朋友黎食, 最鐘意叫呢度既魚餅米線, 食完都ok飽, 再叫個小食都唔錯, 每個下午茶餐都會包野飲, 唔好叫洛神花茶呀, 好怪既, 好似酸梅湯, 鐘意既就無所謂, 唔鐘意就好難飲啦, 一係叫荔枝玉露呀, 清清甜甜, 幾好味, 一個下午茶set, 又唔收加一, 都ok抵嫁
2007-08-02 9 浏览
本想食上面的泰國o野, 但搞搞o下變o左食台灣o野, haha~~~我見佢好似好多好評咁, 但我當日食又唔覺得好特別wor, 可能叫錯o野食la.先是一個拼盤, 全部都係香口的煎o野, 有魚餅, 豆腐, 雞翼, 尤魚, 魚蛋, 春卷, 全部都差唔多, 冇咩特別~之後有肉燥飯, 個人覺得我媽媽做的比佢好吃.撈麵唔得都冇撈汁ge, 唔夠味, 要叫佢比多d汁比我地, 不過都冇咩分別, 貢丸都係一般貨色, 尤魚反而特別, 好似墨魚丸gum, 但佢係尤魚丸lor, haha.下次食其他o野都可以ge
之後有肉燥飯, 個人覺得我媽媽做的比佢好吃.
下次食其他o野都可以ge
2007-06-16 6 浏览
睇到呢到評語,夜晚就同男友去呢到食食左個沙茶魚柳同汁燒雞肉沙茶魚柳其實特別在佢d味但係我覺得無乜特別,魚柳就其實無乜味,靠沙茶調味但係汁燒雞肉(唔係燒汁)就超好味珍珠奶茶好少珍珠~不過都夠飲架啦~碗飯好大碗~一個餐包時菜,包野飲,$55晚餐o係銅鑼灣都算唔錯~服務又幾好!值得再去~下次試其他野食~
睇到呢到評語,夜晚就同男友去呢到食
食左個沙茶魚柳同汁燒雞肉
沙茶魚柳其實特別在佢d味
但係我覺得無乜特別,魚柳就其實無乜味,靠沙茶調味
但係汁燒雞肉(唔係燒汁)就超好味

珍珠奶茶好少珍珠~不過都夠飲架啦~
下次試其他野食~
2007-05-30 10 浏览
尋日同老婆去昂平360 玩之後行埋大佛,個360 真係好似林海峰歌詞咁講,「郁郁下會停」。哈哈,唔講咁多行程喇!夜晚同老婆呢呢間舖頭食飯,我係第一次食,老婆介紹呢個皮蛋豆腐,咁就試下啦!我地叫皮蛋豆腐、大魯肉飯、滷水雙拼(豆腐+雞翼)、乾麵雙拼(燕餃+魚餅),個皮蛋豆腐真係好好味,我一食即刻愛上,老婆今次果然冇介紹錯,值得一讚!但係最後埋單諗住簽card,因為有9折,但個waitress 話唔夠$100唔簽得(我地食$98),都唔知咩規矩,所以最後我一毫子tips都冇俾!!!!
2007-05-15 13 浏览
這裡的炸雞排永遠都那麼好吃~ 有像臺灣的~ 外皮酥脆,但內裡的肉汁保存得很好,雞肉也很嫩~==============================================for more pics n' details,pls visit my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/mei_ciel/article?mid=1016&fid=6

2007-05-05 16 浏览
5.5 (sat late lunch)同隔離o個間surprise比,雖然兩間都食過,但想食台灣野多d。四點,tea完全唔吸引,所以叫lunch set。我同fd都叫魯肉茄子飯,同我o係台北食o個d幾似呀,無論質感、味道。唔錯!茄子唔會好似綠野x蹤o個d"索"左成羹油!我飲熱柑桔青檸(甜到嘔),fd飲凍台灣奶茶。上次o係度食dinner印象唔太好,因為點錯野食,但依然記得佢杯奶茶亦都係好似台灣o個d,幾香茶味(上次飲係淡左d)。但如果好似我個fd鍾意港式奶茶就未必鍾意呢度d奶茶喇。lunch唔駛加一,幾抵喎!
5.5 (sat late lunch)

我飲熱柑桔青檸(甜到嘔),fd飲凍台灣奶茶。

但如果好似我個fd鍾意港式奶茶就未必鍾意呢度d奶茶喇。

lunch唔駛加一,幾抵喎!
ok
2007-04-17 1 浏览
和友人來此晚餐叫了燕餃冬粉餃子普通冬粉像粉絲清清的尚算不錯還有那個魷魚x湯粉味道還不錯..少少辣的但好多肥肉
和友人來此晚餐
還有那個魷魚x湯粉
味道還不錯..少少辣的
但好多肥肉
2007-04-16 23 浏览
男朋友想去食拉麵橫丁, 點知去到發現果度樓下門口無啦啦大裝修, 好似唔做生意咁, 於是就去左易牙妙手食。我之前去親都係旺角果間, 呢間真係好細!!! 有d似私房菜館, 我地響門口等左一陣先有人黎招呼我地!我地都唔算好肚餓, 所以唔係叫左好多野食。今次叫左紅燒牛肉麵同鹽酥雞扒(小食)。紅燒牛肉麵真係好好味! 個湯飲到有少少肉味蘿蔔味, 同埋有好濃既紅燒汁味! 都幾好飲。d牛肉係淋得黎入味架! 至於麵質, 呢度既麵唔算得上彈牙, 少少淋, 但係我幾鍾意! 我同男友都好覺得呢個麵好正!至於鹽酥雞扒, 我食完麵先食, 可能係咁所以食果陣都唔熱, 但係佢層皮仲係有香口脆身既感覺! 惟一唔好既都係多油左d啫……我未食過正宗既台式料理, 但係食過咁多次, 都覺得呢間野d野食幾好, 呢間一定有下次!

2007-04-10 19 浏览
魷魚羹麵$23 - 今天是大贈送嗎?特別大碗。好燙,直冒煙~ 很棒。最上面的是辣辣的泡菜耶((真的超辣))。糟糕,拍不到「軟軟的,彈口,有魷魚鬚所以又很有嚼勁」的魷魚條。*ごめんなさい*我超愛這裡的麵條,別家吃不到的。粗粗的,煙煙un un 的。炸花枝丸配山葵沙拉醬$25 - 花枝丸小塊小塊的,不是大型球體,多吃多滋味。炸得很好吃~ 山葵沙拉醬帶點山葵的辣,卻又帶點甜味,好吃。

2007-04-03 45 浏览
通常來呢度都係去新巴黎,琴晚就同老婆來呢度試試。入到去得1-2枱客。本人order魯肉茄子飯&滷水豆腐而老婆就order魯肉米線。滷水豆腐來先, 味道及新鮮度完全唔掂. 又凍又帶些少酸味。魯肉茄子飯唔好味,茄子只是微暖,只靠魯肉嘅温度keep住熱。米線嘅味道就似曾相識。同出前一丁米粉嘅味道差無幾。唔會再來試。

唔會再來試。
2007-03-11 10 浏览
沙茶魚柳定食$55: 沙茶魚柳配餐前小食, 時菜, 白飯及甜品飲品揀左洛神花茶(飲落去似係咸甘桔+提子汁)另外叫左碗燕餃湯麵$24沙茶魚柳幾脆, d 汁好甜. 飯就硬左少少啦.燕餃湯麵裡面係豬肉, 唔係好特別.
飲品揀左洛神花茶(飲落去似係咸甘桔+提子汁)
另外叫左碗燕餃湯麵$24

沙茶魚柳幾脆, d 汁好甜. 飯就硬左少少啦.
燕餃湯麵裡面係豬肉, 唔係好特別.
2007-02-28 9 浏览
同女朋友行街街行到攰..好la..就去番易牙妙手la..叫左一個定食..一個豬軟骨麵..再加多個小食"醉雞"老實講...味道一般...都係覺得太heavy啦..唯一好味係"醉雞"真係唔錯..珍珠奶茶太奶la..仲有粉係隻杯度~~下次都係去下第二度好過!!!埋單$150**老實講..差左..!!!
同女朋友行街街行到攰..
好la..就去番易牙妙手la..

叫左一個定食..一個豬軟骨麵..
再加多個小食"醉雞"

老實講...味道一般...都係覺得太heavy啦..

唯一好味係"醉雞"真係唔錯..

珍珠奶茶太奶la..仲有粉係隻杯度~~

下次都係去下第二度好過!!!

埋單$150

**老實講..差左..!!!
2007-02-11 15 浏览
3:00來到,得2,3台人,要左2個餐,一個TEA要蚵仔麵線,一個午餐魯肉炸魚條拌乾麵,2杯凍金桔青檸,麵線其實唔多,好多都是湯,食到有D柴魚的味道,蚵仔唔多,但都算鮮既;另外乾麵幾好食,魯肉都好好味;飲品酸酸甜甜,好正,雖然多冰,但唔會沖淡D味,飲3到最後都仲好夠味,抵讚唔使加一,價錢都OK~今次味道都有3.5分
2007-02-05 15 浏览
tea time 去....有一半full左右la...個fd 叫左個noodles 既餐.... 未食就見倒d soup有隻(小)黑色物體...叫個waiter 換過...黎左第2碗.......食食下....又見倒有隻(小)黑色物體晌d soup 度......攪到我個fd 唔知食好定唔食好...因為已經食左一半.....都冇再叫佢換..... 而我叫左個鴨胸三文治...佢唔係用白面包整...而係用...類似法包甘樣形既豬仔包整...有d似美x d 家庭裝鮮奶包甘...三文治...就係一份三文治...my fd & i 異口同聲說:no next time~
tea time 去....有一半full左右la...
因為已經食左一半.....都冇再叫佢換.....

而我叫左個鴨胸三文治...佢唔係用白面包整...
而係用...類似法包甘樣形既豬仔包整...
有d似美x d 家庭裝鮮奶包甘...
三文治...就係一份三文治...

my fd & i 異口同聲說:no next time~