2008-02-21 14 浏览
朋友介紹..話d雞翼好味...所以去試下..同一個朋友去試...果時冇咩客...跟我就是但choose一張台坐底..而我同我朋友並唔係連住坐,而家..對住咁坐..~隔左一陣...有人女人(即係果到d伙計,大家留意身材比較肥..應該比較易認..)就話."你坐過去朋友隔離..陣間要比d兩個人坐...本人忍..無奈地坐左過去..~一d禮貌都冇..唔該..麻煩你都冇聲..~到碗面黎..我想叫過呀姐幫我加多少少鹵水汁..點知個呀姐話..你台面枝鼓油係鹵水汁...你自己加啦..~俾佢吹漲..鼓油係鹵水汁...一d都唔同味..~我忍..€後黎開始人多.....有d客人係門口等緊位...佢就急急腳睇下邊有人食完..咁岩我停左手拎紙巾..佢就即刻走埋黎收我碗面..一肚氣..我即刻大大聲話"我未食完嫁呀姐!!" 佢即刻停左手..求其講左句唔好意思就即刻閃開可想然之...我對呢間野既評論係極價..仲有一提既就係..間野..播埋老番唱片...仲要播到好大聲..想同朋友..傾下計都傾得唔舒服..好嘈..間野唯一令我極之不滿就係..佢地既服務態度~特別係果一個.身型肥胖的呀姐..~去唔去得過大家自己決定...呢個
朋友介紹..話d雞翼好味...所以去試下..

俾佢吹漲..鼓油係鹵水汁...一d都唔同味..~我忍..€

可想然之...我對呢間野既評論係極價..

去唔去得過大家自己決定...呢個係我心中既意思~
but 我一定唔會再去..好似下面的食家所講..貼錢買難受~
如果不歡..敬請原諒
2008-02-18 10 浏览
以前住銅鑼灣成日來食, 不過通常都外賣今日同老婆行過想食車仔麵跟住就入去坐低, 入到去老婆即刻叫左幾串小食先, 我就寫左碗三送麵, 跟住我老婆食完個小食寫麵, 寫左個兩送, 俾張紙個阿姐, 個阿姐隊返返張紙來又唔講做咩, 問佢做咩佢先篤一篤張紙話最低消費24元, 我同我老婆講之前叫左三串小食都18蚊, 跟住O係張紙度圈埋小食啦, 再俾個阿姐, 佢又係粒聲唔出掉返張紙, 今次圈低每碗計, 跟住我想小佢, 同佢講: "甘你張O的小食拆返落碗麵度咯, 俾返支簽你", 跟住佢又無理過我行開左, 我即刻想反檯, 不過我老婆禁住我, 算啦, 忍你! 到碗麵來到時我仲火, 嘩, 小家到呀? 得兩注麵, 兩三啖食晒, 以前成日食都唔係甘架, 起碼食得飽, OK 算數, 拿拿臨食完過隔離再食過, 發誓以後唔來!!!
以前住銅鑼灣成日來食, 不過通常都外賣

2008-02-10 23 浏览
原來這裡有五個「喊面」,等我加個「OK面」啦。跟同事吃夜宵,來了這裡,說是帶我吃很好味的辣魚旦。魚旦吃得多,好吃的卻很少,又來一試。星期四時近十一時,這裡也幾墟埳的,座無虛席。先來碗米線,拿紙仔來剔,要了豬大腸、雞中翼、冬菇、紫菜及金錢肚。來的時候一大碗的,各款配料舖滿了碗面,幾壯觀。豬大腸帶點甜味,鹵得味道不錯,不過腸本身不夠肥美,油香欠奉,應該是雪藏貨色了;雞中翼賣相相當好,上足色,炆得入味,對辦;蠔油冬菇味道沒有問題,問題在於冬菇薄薄的,不夠厚身,是品質不好;紫菜帶沙,似乎要求車仔麵店去做好去沙程度,是太苛求;金錢肚腍身入味,份量也多,美味。辣汁很冶味,辣度只屬一般。至於魚旦,細細的,實實的,味道只在面頭的辣油,真不知這地代的口味是如此,原來這就是美味的魚旦嗎?不要少看只是車仔麵,連兩罐飲品,埋單二人共94蚊,絕對高消費。
原來這裡有五個「喊面」,等我加個「OK面」啦。

2008-02-05 15 浏览
好耐之前食過覺得ok, 諗住再幫襯支持下, 點知...1. 一坐低圈完張餸紙, 想俾0岩0岩0係前面執完枱的阿姐, 點知佢(不耐煩地)話:「等一陣啦, 我有好多野做0架!」咁佢的確成手都係碟, 算...2. 阿姐拎左餸紙走, 轉頭走番0黎, 一句野都無講, 只係丢低兩張餸紙0係枱, 用紅筆圈住最低消費$24, 仲用筆篤左兩篤, 就行開左. 如果你是啞的, 我是不會怪你.3. 有張餸紙叫左一碗十多元的麵加十五元的魚皮, 咁我問下阿姐呢張點解都唔得, 佢又拿起支筆, 就話:「小姐....」此時我終於睇到「每碗低消費$24」我即搶住講:「哦... 原來要每碗!」如果唔係我驚會聽到佢講:「小姐, 你係唔係唔識字呀?」4. ORDER時叫多串辣魚蛋, 點知我男朋友食完碗麵都未0黎.但個阿姐就不停行行企企, 仲走去食野.5. 我地決定搵其他阿姐催一催串辣魚蛋, 點知又係佢, 咁0岩後面0個枱都要2串, 但個阿姐在我地0個枱寫緊野, 無理到佢地. 佢地再同阿姐講多次, 阿姐望都無望過去:「總之2串魚蛋, 辣0既, 得未?!」6. 結果串魚蛋等左成個字, 由我前面0個枱無人開始叫, 叫到有人坐落去我地
好耐之前食過覺得ok, 諗住再幫襯支持下, 點知...

咁佢的確成手都係碟, 算...

如果你是啞的, 我是不會怪你.

如果唔係我驚會聽到佢講:「小姐, 你係唔係唔識字呀?」

但個阿姐就不停行行企企, 仲走去食野.

6. 結果串魚蛋等左成個字, 由我前面0個枱無人開始叫, 叫到有人坐落去我地催左一次, 到0個個人食完走人都未0黎. 眼見個阿姐又執枱, 又呢樣0個樣, 我地搵第二個阿姐催多次, 一分中都唔駛就黎到.

7. 我地食哂0個五粒魚蛋, 個阿姐走過來望一望, 0係第二張枱拎走一碟魚蛋, 「摺」左我地一聲. 擺明有人俾錯野.

8. 點知佢拎番碟野入廚房, 竟走過黎同我地講:「你地下次叫左唔好再叫, 唔係我會俾人鬧.」我男朋友忍唔住:「咩態度呀你!」個老闆就走過黎問咩事, 我地同佢只係講左魚蛋件事, 佢話好小事0者, 其實你地自己出去拎都得架....
咁你間鋪頭唔駛要伙記都得啦...

9. 俾錢0既時候, 我企圖同老闆講下個阿姐的服務態度, 我都未講完, 佢已經話好小事0者, 忙得滯人腦唔記得野好正常.
嗯... 行行企企食下野叫做忙?! 0個度十張枱唔夠, 咁都唔記得, 請問你記唔記得你住邊, 請問你記唔記得你係男人定女人?

短短二十分中已經有咁多野, 加上老闆完成漠視顧客意見, 幾好味都無用...
2008-01-06 21 浏览
見到咁多差既食評但我又覺得唔算好差上次又同朋友去左食叫左粗面蘿蔔豬大腸豬頸肉仲有小食魚蛋牛柏葉D小食淋上D 辣汁勁好味魚蛋好食柏葉夠爽脆個湯好過隱第2度一定食唔到(味精係緊啦)但我覺得好正肯定係D辣汁豬頸肉係細細片入味好食蘿蔔夠哂淋豬大腸幾特別老水汁透哂仲有少少南乳味幾好野飲貴不過枝裝定罐裝都係8蚊--
見到咁多差既食評
但我又覺得唔算好差

上次又同朋友去左食
叫左粗面蘿蔔豬大腸豬頸肉
仲有小食魚蛋牛柏葉
D小食淋上D 辣汁勁好味
魚蛋好食柏葉夠爽脆

個湯好過隱第2度一定食唔到(味精係緊啦)
但我覺得好正肯定係D辣汁
豬頸肉係細細片入味好食
蘿蔔夠哂淋
豬大腸幾特別老水汁透哂仲有少少南乳味
幾好

野飲貴不過枝裝定罐裝都係8蚊--
2007-12-11 39 浏览
昨晚睇波前先來晚餐墊肚,跟男友各要了一碗,男女點了魚皮餃、紅腸、生菜油麵;我要了墨魚丸、蘿蔔、牛筋粗麵;啲餸全部細細粒,粒墨魚丸同波子差唔多大、魚皮餃同手指公咁上下size,都唔知有冇搞錯;蘿蔔炆到一夾就爛,仲有生菜全部係菜頭,麵候發脹,唯一可取是牛筋,幾入味,但最低消費$24,又貴又唔飽,絕對不會有下次!
2007-12-04 24 浏览
湯底夠濃辣汁係精華魚蛋實淨真正街頭風味分開叫小食好味d 有埋d汁!豬頸肉好有味係可以大塊返少少!蘿蔔夠哂林無渣少少甜豬大腸落左d南乳好特別同第度食唔同d 食完想再食係衰貴左d呀~~~~~~~

湯底夠濃
辣汁係精華

魚蛋
實淨真正街頭風味
分開叫小食好味d 有埋d汁!

豬頸肉
好有味係可以大塊返少少!

蘿蔔夠哂林無渣少少甜

豬大腸落左d南乳好特別同第度食唔同d

食完想再食
係衰貴左d呀~~~~~~~
2007-11-15 17 浏览
13/11/2007 晚又係要快食去上堂,見到新記車仔麵就好想食~咁就入左去啦~我叫左炸魚皮,八爪魚、豬大腸、牛肚配油麵朋友就叫左雞翼、魚蛋、豬大腸、豬頸肉配油麵炸魚皮唔係分開上攪到淋曬,牛肚得果一兩塊,真係少得可憐。豬頸肉根本就係一塊塊肥膏.佢地話eason食完都讚的魚蛋真係好難食~得過實同辣,無魚蛋應有的味道~其他就不過不失啦我地一人叫左一枝汽水,係樽裝(192ml),$8~罐裝都係同價,勸大家都係叫罐裝抵d一d都唔好坐,仲要好逼,不過都預左ga啦~不過阿姐d態度好唔得,同埋衛生好唔得~so dirty
13/11/2007 晚
又係要快食去上堂,見到新記車仔麵就好想食~咁就入左去啦~
我叫左炸魚皮,八爪魚、豬大腸、牛肚配油麵
朋友就叫左雞翼、魚蛋、豬大腸、豬頸肉配油麵

一d都唔好坐,仲要好逼,不過都預左ga啦~
不過阿姐d態度好唔得,同埋衛生好唔得~so dirty
2007-11-10 19 浏览
行街行到半路, 見到呢度有魚旦食, 明知唔好食, 但都花左$6買串牛丸, 牛丸又硬口感又差, 4粒辣味的, 其實都只是沾了點不辣的咖喱汁便算, 真的太差了~~~
2007-09-13 13 浏览
我一向都好鍾意食車仔麵,但今次真係一個不好的回億.首先D麵好難食D餸又唔得,由其是雞翼有毛及雞皮好肥,完全入唔到口,食得一半己经冇食.另外環境都好Dirty,服務又好差.收36元的價錢,完全唔飽又唔好味,我是永遠都不會再幫衣襯的,簡直就係水魚: (