2008-02-18
以前住銅鑼灣成日來食, 不過通常都外賣今日同老婆行過想食車仔麵跟住就入去坐低, 入到去老婆即刻叫左幾串小食先, 我就寫左碗三送麵, 跟住我老婆食完個小食寫麵, 寫左個兩送, 俾張紙個阿姐, 個阿姐隊返返張紙來又唔講做咩, 問佢做咩佢先篤一篤張紙話最低消費24元, 我同我老婆講之前叫左三串小食都18蚊, 跟住O係張紙度圈埋小食啦, 再俾個阿姐, 佢又係粒聲唔出掉返張紙, 今次圈低每碗計, 跟住我想小佢, 同佢講: "甘你張O的小食拆返落碗麵度咯, 俾返支簽你", 跟住佢又無理過我行開左, 我即刻想反檯, 不過我老婆禁住我, 算啦, 忍你! 到碗麵來到時我仲火, 嘩, 小家到呀? 得兩注麵, 兩三啖食晒, 以前成日食都唔係甘架, 起碼食得飽, OK 算數, 拿拿臨食完過隔離再食過, 發誓以後唔來!!!