2005-08-31
剛從新得里用膳回家,便上來打評語了。頭先在約九時三十分,小弟便和一位女同事到達重慶大度。未抵達重慶大廈,女同事已經被眾多印巴籍大漢的熱情舉動嚇親。小弟一進大廈便立即找保安員問問怎樣上新得里,點知差d都俾位人兄帶左我地去第二度!請各位未去過的朋友小心!應該一入大廈行到盡頭的電梯才對的。最好就問一問保安員。因為電梯壞左,所以我地要由四樓行返落去...點知係門口又俾幾個人嚇我地...所以我地可以話逃走入去新得里... 入到去見到很多香港人,個心先定一定!隔離抬兩位女士望住我地笑,一問之下,原來佢地都係好驚先上到黎!入正題先。新得里環境比想像中好,很企理,一d都唔會覺得污糟。我地叫左兩個素咖哩角、特濃蕃茄汁鑊仔魚、棷汁咖哩雞、一客普通烤餅、一客芝士烤餅和兩支印度啤酒先來送的那個卜卜脆的東西越吃越多,機乎食哂,味道小辣,口感不俗。素咖哩角:味道很好,但忘記是甚度味道了,不過建議大家每人一個便很足夠,因為很飽肚!點那些甜酸汁味道更好!特濃蕃茄汁鑊仔魚: 汁非常美味,是偏甜的汁,魚很林,很好吃。椰汁咖哩雞: 只是一般,咖哩得個辣字,冇乜特別。普通烤餅:味道不錯芝士烤餅:冇乜芝士味,又比普通烤餅貴一倍
因為電梯壞左,所以我地要由四樓行返落去...
入正題先。
新得里環境比想像中好,很企理,一d都唔會覺得污糟。
椰汁咖哩雞: 只是一般,咖哩得個辣字,冇乜特別。
普通烤餅:味道不錯
芝士烤餅:冇乜芝士味,又比普通烤餅貴一倍,不會再叫了。
印度啤酒:比起一般啤酒淡,很易入口
最後吃飽後,已是十時半,所以我地兩個就等下人埋單先走!因上來的經歷太恐佈了。走時有一位侍應等我地落樓,很好的服務態度!
另外值得一讚的是店內有位中文講得很好的印巴籍老兄很友善。
是夜兩人食了大約$190,個人認為可以接受。