2018-11-07 223 浏览
支持小店,坐位尚算寬敞,餃子可選湯或煎。 湯強調沒有味精是老火湯,的確食了兩三次又沒有口渴情況,湯底亦依稀有淮山等湯渣。至於餃子,皮不算厚,都滑、料亦唔少,個人推介韭菜餃,白菜個味有D 奇;芝士餃D 芝士味都出,可以試,但冬陰公味就唔出,食完都唔會再叫,最後都見多人叫羊肉餃,自己試過ok, 不過無特別衝動再叫。總結:因屯門新墟附近都冇類似餃子店,想清清地,都會再幫襯!希望做得住,亦希望短髮侍應可以重點培訓免致影響自己招牌。

免致影響自己招牌。
2018-11-07
  • 韭菜餃
2018-11-04 256 浏览
幾好食既餃子,但同出面其他區既餃子有距離,但屯門食到咁既質素已經好好。幫襯兩次,第一次叫韭菜豬肉同埋冬菇粟米豬肉煎餃,配菜心。食完第一次已肯定有第二次,韭菜豬肉煎餃已經好好,味濃脆口,如果有埋馬蹄,我個人會加好高分。兩種餃子都煎得好脆口,最大問題係碟菜,好似係人哋唔要嘅菜,勁老勁難食好難入口,只食到幾條就食唔落,咁樣下次我會試蘿蔔或者朱紅。第二次去都係食煎餃,又係韭菜餃,但係今次再加埋佢個鮮蝦海鮮餃,叫咗一杯羅漢果。今次嗰啲質素唔穩定煎到太黑,鮮蝦海鮮餃個隻蝦太細,同粒除咗外殼嘅花生差唔多大。至於海鮮餃食唔出唔出係咩海鮮,有韭黃之類,整體太遠林林但係都好食嘅,我覺得羅漢果茶可以唔叫勁甜勁淡。
幫襯兩次,第一次叫韭菜豬肉同埋冬菇粟米豬肉煎餃,配菜心。

第二次去都係食煎餃,又係韭菜餃,
但係今次再加埋佢個鮮蝦海鮮餃,
叫咗一杯羅漢果。