2017-12-26
聖誕節,天氣又凍凍地,男友就帶我近近地去觀塘打邊爐,過一個暖粒粒嘅聖誕。雖然見到評價好壞參半,但係我哋食完又覺得OK喎!聖誕梗係要食好啲啦,今次我哋就叫左一個冬戀美鍋放題套餐。(每人$329)可以食90分鐘。價錢雖然有少少貴,但係食完之後,都覺得值得嘅!因為和牛!係和牛呀😍😍😍雖然都可以叫其他肉類,但係我哋梗係encore 和牛啦!😏湯底預設左係濃厚雞白湯,職員有禮貌咁提示我哋一定要飲咗湯先好打邊爐!雞件好滑,湯底好滑甜。到重點喇!和牛好似紙咁薄!煮5秒就食得!真係入口即溶啊, 仲有好鮮嘅牛肉味!超好食!我哋encore左三盤!每一盤質素都一樣咁高👍🏻👍🏻👍🏻呢樣野值得讚嘅!牛舌、豬肉都一樣新鮮呢!套餐中包一個蔬菜拼盤,真係好豐富,我哋都唔使點樣出去自己攞嘢食😂😂(呢樣野好,等我哋可以慳返啲時間食和牛回本😂😂😂)底層有有皇帝菜、白菜等等。份量超多!雞滑比較爽口,都幾特別~食食吓當然都有去出面拎下麵呀菇呀咁,都好多選擇。熟食有咖喱飯。另外仲有飲品同乳酪雪糕添!套餐包水信玄餅,每人一份。配上黃豆粉及黑蜜,甜度恰好,水信玄餅好滑,整體味道唔錯👍🏻雖然只係食咗90分鐘, 但係已經非常之滿足😍
雖然見到評價好壞參半,但係我哋食完又覺得OK喎!
價錢雖然有少少貴,但係食完之後,都覺得值得嘅!
因為和牛!係和牛呀😍😍😍
雖然都可以叫其他肉類,但係我哋梗係encore 和牛啦!😏
雞件好滑,湯底好滑甜。
到重點喇!和牛好似紙咁薄!煮5秒就食得!
真係入口即溶啊, 仲有好鮮嘅牛肉味!超好食!
(呢樣野好,等我哋可以慳返啲時間食和牛回本😂😂😂)
底層有有皇帝菜、白菜等等。份量超多!
雞滑比較爽口,都幾特別~
食食吓當然都有去出面拎下麵呀菇呀咁,都好多選擇。
熟食有咖喱飯。
另外仲有飲品同乳酪雪糕添!
配上黃豆粉及黑蜜,甜度恰好,水信玄餅好滑,整體味道唔錯👍🏻
雖然只係食咗90分鐘, 但係已經非常之滿足😍❤️