2022-12-20 55 浏览
係銅鑼灣搵食見到呢間烤魚新開就黎試下,我地夜晚8點度去到,店舖唔大,又唔洗等位。-重慶麻辣烤魚(小) $288我地揀左清江魚,魚皮煎到好脆,食落肉質比較嫩滑唔會有腥味,但個重慶湯底唔夠重口味,呢個較為健康版烤魚,會越食越辣,但只係死辣。-優惠4配菜系列 $38會有土豆、蓮藕、豆腐、豆芽,加埋落個烤魚入面,豆腐係百福豆腐所以都入唔到湯底嘅味,而其他配菜都切得太薄,薄切嘅土豆入唔到湯底嘅味變左一啲都唔好食。-手切鮮封門牛柳 $88封門柳係急凍之後切出黎,一上碟每塊都好硬身,所以肉質唔叫新鮮無咩牛肉味。-萵筍片 $28萵筍都切得太薄,食唔到萵筍嘅精髓。佢將所有野都薄切呢個做法大大扣分同埋明明出去食烤魚都一定跟配菜,佢就要加錢,加完仲要唔好食
-重慶麻辣烤魚(小) $288
-優惠4配菜系列 $38

-手切鮮封門牛柳 $88

-萵筍片 $28
萵筍都切得太薄,食唔到萵筍嘅精髓。

佢將所有野都薄切呢個做法大大扣分
同埋明明出去食烤魚都一定跟配菜,佢就要加錢,加完仲要唔好食

近排天氣真係好凍,特別想烚下烚下,圍爐取暖🤣 今次同朋友仔試呢間川式烤魚店,一次過滿足你3個願望,集烤魚、火鍋、串燒於一身😍 餐廳環境乾淨,有卡位有大枱,坐得舒服,成班朋友冬天嚟食好正😙~~~~▫️川式孜然烤魚 ($288 小份) + 優惠四配菜系列 ($38) ⭐️8/10烤魚口味有3個選擇:重慶麻辣、萬州香辣、川式孜然,為食妹唔太食得辣所以店員就推介孜然味,一樣咁香口惹味😆 我哋另外加點咗四配菜優惠組合,個combo有土豆、蓮藕、豆腐、豆芽,烤魚上枱前已經會連同4款配菜一齊煮,煮到超入味,好正🤤魚有2種選擇,鱸魚或清江魚🐟,清江魚油香十足,肉質較嫩滑,我哋就揀咗呢款😋 2種魚都唔多骨,啖啖肉,大家可以放心食😙每款烤魚都有大/小份,小份足夠2-3人食,我哋2個人叫埋火鍋料同串燒,食到捧住個肚走🤰🏻.▫️ 手切鮮封門牛柳 ($88) ⭐️8.5/10▫️ 沙白 ($48) ⭐️8/10烤魚食到一半我哋就開始落火鍋料😍 手切封門柳肉厚,份量都幾多,勁抵食👍🏻 鮮牛肉味濃,但又唔會過膩,必食❣️沙白都好鮮甜嫩滑,雖然有少量沙粒,但係都可以接受🤣.▫️味醂魚干 ($38) ⭐️7.5/10食唔停口嘅佐酒小食,
~~~~

▫️ 手切鮮封門牛柳 ($88) ⭐️8.5/10
▫️ 沙白 ($48) ⭐️8/10
沙白都好鮮甜嫩滑,雖然有少量沙粒,但係都可以接受🤣

▫️味醂魚干 ($38) ⭐️7.5/10
食唔停口嘅佐酒小食,邊邊位燒到微脆,點埋mayonnaise真係好正👍🏻

▫️鹽燒牛舌芯 ($28) ⭐️7.5/10
▫️雞軟骨 ($28/ 2串) ⭐️7.5/10
▫️惹味雞腎 ($24) ⭐️8/10
▫️椒鹽燒秋葵 ($14) ⭐️7.5/10
Menu上都提供唔少惹味串燒選擇,整體質素不錯,價錢又幾抵食😌 喂食妹自己最中意雞腎雞軟骨,爽脆有咬口,仲好入味🤤

▫️免治雞肉軟骨棒($28) ⭐️7.5/10
每次見到免治雞肉棒搭配嘅月見汁🌕都覺得好治癒,如果雞肉棒外皮再燒香脆啲一定更惹味😙

▫️香燒原條茄子($38) ⭐️8/10
食川式燒烤當然要有茄子😍 茄子🍆原條上,以蒜蓉、孜然粉等調味,燒到軟腍腍,重口味必食❗️

▫️焦糖燒菠蘿($20) ⭐️8.5/10
餐廳提供2款燒菠蘿 - 蜜糖燒菠蘿同焦糖燒菠蘿,中意食甜品嘅朋友仔一定要order焦糖版本🤤 燒菠蘿本身已經特別甜,再加埋面頭脆卜卜嘅焦糖片,好滿足😍
呢間烤魚店食物整體都幾高質,烤魚份量大又好入味🔥,火鍋料都好新鮮👍🏻 唔想淨係打邊爐咁單調,呢間值得一試,多人share仲可以order多啲串燒同燒物😎
💟回頭指數:8/10
今日又去銅鑼灣食飯,都唔知伯樂中心原來開咗間烤魚,呢度除咗烤魚,仲有10幾款串燒,甜品等等。選擇好多,好抵食。🌟清江魚 重慶麻辣烤魚 BB辣 小 $288黎到一定要食烤魚,有兩款魚可以揀,我地要咗清江魚,口味要咗重慶麻辣烤魚BB辣,係越食越辣個種,湯底都幾香。小份兩個人share都好多,可以額外加四配菜。清江魚魚好滑,唔算太多骨,魚皮脆脆地。🌟功夫萵筍片 $28🌟淮山片 $24🌟鴨血 $38食完烤魚仲可以叫配料打埋邊爐,配料有30-40款。萵筍片切得好薄圍成一朵花咁上。淮山片正常比較吸湯,會比較辣少少。鴨血打邊爐食就最啱,滑溜溜咁🌟手切鮮封門牛柳 $88🌟牛舌片 $48🌟老友鬼鬼 $32叫咗兩份肉配料,封門牛柳一份好多,肉都幾軟。牛舌薄切都唔錯,不過我都係比較鐘意食燒牛舌多啲。老友鬼鬼原來係油炸鬼,係就咁食就得,炸得好脆,可以點少少醬食。🌟鹽燒厚切牛舌芯 $28🌟汁燒美國牛肉串 $28🌟免治雞肉軟骨棒 $28🌟香辣五花腩 $22🌟新彊羊肉串 $28呢到啲串燒都幾好食,仲有啲蔬菜類。厚切牛舌芯夠爽唔會燒得好乾。牛肉串大串幾juicy軟嫩。雞肉軟骨棒配咗生蛋,味道都正常。五花腩都幾辣下,不

🌟清江魚 重慶麻辣烤魚 BB辣 小 $288

🌟汁燒美國牛肉串 $28
🌟免治雞肉軟骨棒 $28
🌟香辣五花腩 $22
🌟新彊羊肉串 $28
呢到啲串燒都幾好食,仲有啲蔬菜類。厚切牛舌芯夠爽唔會燒得好乾。牛肉串大串幾juicy軟嫩。雞肉軟骨棒配咗生蛋,味道都正常。五花腩都幾辣下,不過食落就冇咁膩。

🌟燒芋泥手抓餅 $28
手抓餅中間有芋泥但量唔多,少少甜味,手抓餅都煎到少少脆,較普通

🌟焦糖菠蘿 $20
🌟炸奶黃包$28
🌟桂花蜜四川冰粉 $16
食咗主食就要試下甜品,菠蘿表面有一層焦糖,酸酸甜甜好好食。炸奶黃包好脆,中間有奶黃餡,都唔錯。四川冰粉配花生、提子乾等,解辣最啱

🌟檸檬梳打
🌟冷泡白桃烏龍茶
飲品檸懞梳打比較特別,有一大串冰凍咗既檸檬加梳打,冷泡白桃烏龍茶解油膩。

📍我要烤魚 (銅鑼灣)
2022-12-14 27 浏览
識我嘅人都知我好中意食烤魚架喇😋聽講銅鑼灣新開左間烤魚,呢間仲要有串燒食架🍢😗完全滿足哂我呢啲咩都想食嘅人😍真係要去試下先!因為新開冇耐,所以6點去食都未有好多人,餐廳空間很大,枱與枱之間唔會太逼夾,有卡位,坐得好舒服😌· 重慶麻辣烤魚 🌶🌶🌶$288(小)我地三個人食,有清江魚同鱸魚,今次叫左清江魚,$288細份,小辣。三個食細份都岩岩好,辣度麻得黎唔會嗆喉,就算唔係好食得辣嘅人都OK !大大嚿魚肉,魚質嫩滑,非常入味👍食完烤魚加埋萵筍片,索哂魚汁,好好食 😋· 爆蒜燒蠔 $68(4隻)大大隻燒蠔,我至愛❤️夠哂好新鮮,配埋香蒜一齊食,超級惹味呀😍😍😍· 味淋魚干 $38送啤酒一流,烤得岩岩好,每次串燒都必嗌!一黎到已經好快比我食晒😂👍· 炸奶黃包 $28炸饅頭就食得多,炸奶黃包都係第一次食😍炸到金黃色的奶黃包外脆內軟,一咬落去,奶黃啲餡多到爆哂出嚟😗配埋煉奶,好邪惡,但真係好好好好好好食!!!· 焦糖菠蘿🍍$20灸燒過嘅菠蘿,配埋脆脆的焦糖,酸酸甜甜非常開胃🥰🥰🥰呢個大推👍👍👍飲品方面,我地分別叫左菠蘿青檸梳打、椰青、冷泡白桃烏龍茶,仲有好多種類,緊有一款岩你口味。趁著新開冇耐,快啲
識我嘅人都知我好中意食烤魚架喇😋

· 重慶麻辣烤魚 🌶🌶🌶$288(小)
大大嚿魚肉,魚質嫩滑,非常入味👍
食完烤魚加埋萵筍片,索哂魚汁,好好食 😋

· 爆蒜燒蠔 $68(4隻)

· 味淋魚干 $38

· 炸奶黃包 $28

· 焦糖菠蘿🍍$20

趁著新開冇耐,快啲去試下,無論烤魚定串燒一樣咁出色,可惜我已經飽左,如果唔係仲想打埋邊爐,下次要試埋佢個手切封門柳😍😍😍真係可以一戰,相信我遲啲好快又要排隊架喇!

收工約咗朋友食飯 見到呢間食烤魚門口有兩隻羊泥馬🦙公仔 好得意呀好耐無食烤魚喇 一於試吓先店員安排咗坐近門口嘅卡位 位置闊落 坐得舒服餐牌有好多選擇 叫一份烤魚當然唔少得店員好貼心向我哋簡單介紹鱸魚同清江魚有咩分別 仲加咗幾款火鍋配料、燒物同飲品過咗一陣已經好快上燒物 有鹽燒牛舌芯、爆蒜燒蠔🦪同香燒原條茄子🍆 牛舌芯肉質厚實 好有咬口 簡單鹽燒都好正燒蠔真係隻隻爆蒜 配醬汁一齊燒 超有食慾 而且蠔肉燒完都唔會縮哂水 將餘下嘅蒜倒落茄子度食😋 本身加咗孜然粉同香草燒 好香 份量好大隻 夾起一絲絲嘅茄子肉好好味忍唔住叫咗兩杯日本沖繩Orion生啤🍺 買一送一 抵呀 好易入口 配燒物好夾☺️烤魚口味就揀咗有推介嘅川式孜然味 估唔到咁惹味 鱸魚肉食落其實都好嫩滑 魚香濃郁 魚骨唔算多 已經預先開半邊 啖啖肉 雖然揀咗小 但份量都幾大份㗎想講一定要加佢份配菜系列 有土豆、豆腐、豆芽同蓮藕 同其他配料唔同 係會預先同烤魚一齊煮 入味得嚟 土豆同蓮藕都係超薄切 食落好爽脆店員見我地開始落配料都細心為我地加湯食火鍋必點手切鮮封門牛柳 脂肪比例不多 肉味食落幾香濃 鵝腸好爽口 味道好特別 唔知係咪因為有玫
收工約咗朋友食飯 見到呢間食烤魚
門口有兩隻羊泥馬🦙公仔 好得意呀
好耐無食烤魚喇 一於試吓先

店員安排咗坐近門口嘅卡位 位置闊落 坐得舒服

餐牌有好多選擇 叫一份烤魚當然唔少得

牛舌芯肉質厚實 好有咬口 簡單鹽燒都好正

店員見我地開始落配料都細心為我地加湯
火鍋必點手切鮮封門牛柳 脂肪比例不多 肉味食落幾香濃
鵝腸好爽口 味道好特別 唔知係咪因為有玫瑰露 同出面食過嘅好唔同
另外仲有招牌咸蛋黃雞肉餃 真係有粒蛋黃喺入面 寛粉都好彈牙 浸住湯汁食正
2022-12-06 35 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一間位於銅鑼灣既重慶麻辣烤魚店🎣入面齊集串燒、烤肉 等重慶美食🇨🇳鍾意食辣嘅你就千祈唔好錯過啦🌶❶重慶麻辣烤魚 $288呢個烤魚有2款魚可以揀 今次我哋就揀左鱸魚🐟除左手一根主骨以外 幾乎沒有細骨🦴店家會預先將烤魚煎香 入口嘅時候仲有少少香脆👨🏻‍🍳魚肉既質地非常鮮嫩 👍🏻麻辣嘅感覺令個咀痺痺地 又幾過癮 🥵除咗重慶麻辣口味既烤魚 仲有萬州香辣、孜然味可以揀✔️❷田雞 $38田雞切得好完整 上枱既時候都嚇咗一次🤣❸娃娃菜 $20非常脆嫩新鮮 索滿麻辣嘅味道就更加有風味🥬❹萵筍 $24萵筍堆砌到好似一朵花咁 又幾靚😏❺寬粉 $28食落夠曬煙煙韌韌好有口感😍❻桂花蜜四川冰粉 $16入邊嘅配料有一啲山楂餅同提子乾 🥣撈埋一齊食酸酸甜甜😽食完辣嘢更加唔可以錯過呢個透心涼嘅快感🥶❼冷泡白桃烏龍茶 $18味道唔會太甜 要來解辣都係一個唔錯嘅選擇🥂

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

一間位於銅鑼灣既重慶麻辣烤魚店🎣
入面齊集串燒、烤肉 等重慶美食🇨🇳
鍾意食辣嘅你就千祈唔好錯過啦🌶

❶重慶麻辣烤魚 $288
呢個烤魚有2款魚可以揀 今次我哋就揀左鱸魚🐟
除左手一根主骨以外 幾乎沒有細骨🦴
店家會預先將烤魚煎香 入口嘅時候仲有少少香脆👨🏻‍🍳
魚肉既質地非常鮮嫩 👍🏻
麻辣嘅感覺令個咀痺痺地 又幾過癮 🥵
除咗重慶麻辣口味既烤魚 仲有萬州香辣、孜然味可以揀✔️

❷田雞 $38
撈埋一齊食酸酸甜甜😽
食完辣嘢更加唔可以錯過呢個透心涼嘅快感🥶
❼冷泡白桃烏龍茶 $18
味道唔會太甜 要來解辣都係一個唔錯嘅選擇🥂

終於入秋啦!😌 又係食烤魚嘅好時間!近排銅鑼灣新開咗烤魚店-我要烤魚🐟有多款口味嘅烤魚選擇🤩 另外個仲有地道烤肉串燒、風味燒蔬菜、特色燒物等等,餐廳環境整潔舒適,有獨立卡位,主打木系風格,午市惠顧烤魚仲有半價優惠,性價比都幾高!😙 1. 🐟川式孜然烤魚🥘(小份)(午市17:00前離座烤魚半價,半價後: $144)我揀咗小份,有鱸魚或者清江魚選擇,我就揀鱸魚,有一整條魚,都幾大條,夠哂2個人食,都幾多!🤪 食落啖啖肉冇咩細骨,幾嫩滑又鮮味!烤魚上面鋪滿蔥、芫荽、花生、芝麻,個汁好重麻香味,唔會好辣,但又非常惹味!😍 唔食得辣嘅朋友都可以試吓~👍🏻建議大家先食咗條魚,再通知店員幫你加湯入去,之後先落其他配菜落去打邊爐😂2. 優惠四配菜系列 (包括: 土豆、蓮藕、豆腐、豆芽)($38)叫烤魚食,仲可用優惠價$38加配四款配菜:土豆、蓮藕、豆腐和豆芽😍 分開4份上,分量好多,配菜吸收了醬汁的精華,好入味,仲好抵食!😎3. 手切鮮封門牛柳 ($88)牛味香濃,肉質幾鮮嫩,份量都好大份,封門牛柳冇得輸!🤩4. 虎蝦($68/2隻)好大隻,肉質新鮮又好爽口!店員上枱前已經剪咗左蝦鬚同帶有尖刺既位置,

3. 手切鮮封門牛柳 ($88)

牛味香濃,肉質幾鮮嫩,份量都好大份,封門牛柳冇得輸!🤩

4. 虎蝦($68/2隻)

好大隻,肉質新鮮又好爽口!店員上枱前已經剪咗左蝦鬚同帶有尖刺既位置,仲要搣咗大部份嘅蝦殼!🤪 好貼心!

5. 牛舌片 ($48)

牛味香濃,口感帶點爽口!☺️

6. 牛胸爽 ($68)

第一次食,原來係牛胸前肋骨上的一塊細小的筋膜類肌肉,實屬罕見! 含豐富的骨膠原,又稱「牛白肉」,食落非常爽口,要啲時間咬~

7. 寬粉 ($28)

口感煙韌彈牙,吸收了醬汁的精華,好入味!😋🌶

8. 桂花蜜四川冰粉 ($28)

口感好似寒天/蒟蒻咁,上面灑上好多桂花、花生、山楂碎和青提子乾,糖水底係用桂花蜜整成,食落好香桂花味,非常清甜!😍 甜度剛剛好,食完透心涼又解辣!😜

9. 百香果水果茶 ($32)
10. 菠蘿青檸梳打 ($28)

兩款都大杯😜,用咗新鮮生果製成🍋🍍,很清甜,飲完仲可以食埋啲果肉,好適合食烤魚飲, 解渴又清新!😍

2022-09-25
  • 手切鮮封門牛柳
  • 川式孜然烤魚
  • 桂花蜜四川冰粉
最近天氣轉涼,好啱食烤魚,前排就試左銅鑼灣百樂中心樓上新開嘅一間烤魚餐廳,餐廳主打四川風味烤魚,提供唔同辣度,啱曬唔食得太辣但又鍾意食烤魚嘅朋友,另外餐廳仲提供多款唔同種類嘅串燒!《烤魚》‣ 川式孜然烤魚(小)($288->$144)店員貼心推介左一款適合唔食辣嘅口味,上菜時聞到好香嘅孜然味🤤,賣相亦好吸引,我地揀左鹹水嘅鱸魚,肉質偏厚食,越煮越入味,肉質好新鮮,味道好正🥰,而且份量都唔細,另外火鍋配料選擇都唔少,總體質素好高,值得推介《串燒》‣ 汁燒美國牛肉串 ($28) / 新疆羊肉串 ($28) / 雞軟骨2串 ($28) /招牌雞腿肉 ($38) / 脆口原塊燒雞皮 ($22) / 爆蒜燒蠔 ($68)肉類海鮮類入面最鍾意牛肉串,牛肉燒到好香,肉質嫩滑,配埋燒汁一齊食好正😍;另外雞軟骨串亦唔錯,燒到夠乾身,配埋香料食落好惹味;燒雞皮燒到超級脆,幾特別!總體呢幾款串燒質素都唔錯👍‣ 香燒原條茄子($38) / 牛油蒜蓉金菇 ($32) / 蜜糖燒菠蘿 ($18)原條燒茄子賣相超吸引😍,好大條,而且燒得幾好,食落仲有唔少汁,配埋蒜蓉食落味道好正;錫紙燒金菇牛油蒜蓉好香,而

《烤魚》
‣ 川式孜然烤魚(小)($288->$144)

《串燒》

原條燒茄子賣相超吸引😍,好大條,而且燒得幾好,食落仲有唔少汁,配埋蒜蓉食落味道好正;錫紙燒金菇牛油蒜蓉好香,而且幾入味;食串燒點少得燒菠蘿,燒得幾好,咬落入面仲有唔少汁,唔錯😚

《飲品》
‣ 日本沖繩Orion生啤 ($48) *買一送一
生啤麥味都幾夠,而且都幾大杯,用黎配串燒烤魚一齊好正😚,而且買一送一好抵❗️

💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境企理,位置闊落,店員服務周到貼心,重點係食物質素都唔錯,價錢亦合適,鍾意食烤魚串燒嘅朋友不妨試下👏🏻

💰Total: $703 ($351.5/pp 已包括10%服務費)
📍我要烤魚|@i_want_grill_fish
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

🚩更多同類餐廳 #foodstep_烤魚 #foodstep_串燒 #foodstep_中菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2022-11-27
2022-12-02 31 浏览
#星星之食評🐠 🐠 🐠唔知大家鍾唔鍾意食魚呢😂😂原來我發覺唔係咁多朋友喜歡食魚嫁🤭🤭但魚都有分好多種,有魚生、蒸魚、炸魚、豆豉鯪魚等等,各花入各眼,百貨應百客,唔知今日講既烤魚啱唔啱你口味!!😛😛🎏 🎏 🎏川式孜然烤魚孜然湯底簡直係精華所在,適合bb級辣度嘅朋友,所有湯汁滲入魚肉內,絕對達到四川式串燒口味風格,魚肉鮮嫩,不會一夾就散,食到魚肉加上湯底融合,孜然得來魚肉保持鮮嫩!!誠意推薦!!🌶️ 🌶️ 🌶️鴨血麻辣又怎麼少得鴨血配搭呢,但原來孜然都好襯鴨血架!!😍😍😍鴨血厚度足夠,滲入濃湯,麻辣度夠,喜愛鴨血的你絕對不能錯過!!🥩 🥩 🥩手切鮮封門牛柳碟份量足夠二人份量,有濃濃牛肉味,絕對新鮮,不是冰封很久的雪藏肉,肉感結實,但不是難𡁻,很不錯👍🐮 🐮 🐮鹽燒厚切牛舌芯一個字!爽口!!不是難𡁻口的,串燒的焦香,有意想不到口感👍👍🦪 🦪 🦪爆蒜燒蠔星星絕對係蠔粉!!呢個價錢有4隻燒蠔,蠔相當肥美,燒得相當香口,新鮮惹味,想一食再食!!!🥰 🥰 🥰喜歡烚下烚下又中意食魚又中意串燒嘅朋友,去食烤魚真係不二之選~ 🐠 🐠 🐠我要烤魚 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
#星星之食評
🐠 🐠 🐠
唔知大家鍾唔鍾意食魚呢😂😂
原來我發覺唔係咁多朋友喜歡食魚嫁🤭🤭
🎏 🎏 🎏
川式孜然烤魚
🌶️ 🌶️ 🌶️
鴨血
麻辣又怎麼少得鴨血配搭呢,但原來孜然都好襯鴨血架!!😍😍😍
🥩 🥩 🥩
🐮 🐮 🐮
鹽燒厚切牛舌芯
🦪 🦪 🦪
爆蒜燒蠔
🥰 🥰 🥰
喜歡烚下烚下又中意食魚
又中意串燒嘅朋友,
去食烤魚真係不二之選~
🐠 🐠 🐠
我要烤魚 (銅鑼灣)
2022-12-01 30 浏览
百樂中心不嬲有好多嘢食,近排新開左一間烤魚店,價錢相宜,味道唔錯,可以一試!如果晚市仲有埋串燒食添😗烤魚有鱸魚同清江魚揀,調味亦有四款選擇,而麻辣同香辣烤魚仲有得再細分四種辣既程度,好貼心👍🏻 我哋唔想食辣就揀左川式孜然,湯底好香口😋一份大鱸魚,只有一條大魚骨,啖啖魚肉,魚肉新鮮嫩滑,唔會太咸~3-4個人share一份大魚都好飽 ~ 不過食烤魚緊係要加埋火鍋配料先高興!寛粉 ($28) / 萵筍片 ($28) / 鴨血 ($58) / 炸午餐肉 ($28) / 手切鮮封門牛柳 ($88)配料蔬菜類/肉類/海鮮類等等 , 比較有驚喜既係手切鮮封門牛柳,牛肉味幾香,肉質嫩淋,配埋個孜然湯底汁好惹味! 仲有烤魚一定要配寬粉的😆 煮到好彈牙,索晒湯底嘅汁,好好食~👍🏻飲品除左汽水,都有冷泡茶/梳打等,驚喜仲有椰青啊!😋

飲品除左汽水,都有冷泡茶/梳打等,驚喜仲有椰青啊!😋
2022-11-30 33 浏览
Kk好似都一段時間冇去食過烤魚啦🤣今次終於都有朋友陪kk去試☺️今次我哋就揀左銅鑼灣呢間我要烤魚😉,整體都唔錯,應該會再去。🔆川式孜然烤魚($2️⃣8️⃣8️⃣/小)重慶麻辣烤魚kk就試得多啦😉不過川式孜然烤魚就真係未試過😂所以今次就揀左黎試😚又估唔到佢食落香得黎又唔辣😝同魚、四配菜(土豆、蓮藕、豆腐、豆芽)($3️⃣8️⃣)呢啲超級夾😝食落啖啖都係孜然嘅香氣同微辣嘅惹味😍勁正至於個魚,我哋就揀左鱸魚黎食😝佢真係好大條,而且本身應該都有煎過,所以食落好香口😊加上佢嘅魚肉好厚實又幾新鮮,真係食開停唔到口另外,我哋仲加左金菇($2️⃣0️⃣)、萵筍片($2️⃣8️⃣)、冰震玫瑰露鵝腸($6️⃣8️⃣)同炸午餐肉($2️⃣8️⃣)黎食☺️佢哋全部都同烤魚嘅汁好夾😌食落勁惹味🥰朋友仲讚佢嘅鵝腸玫瑰露味真係好夠重😋鍾意鵝腸嘅朋友一定要試甜品同飲品kk都有叫,佢嘅桂花蜜四川冰粉($2️⃣8️⃣)食落清爽得黎又開胃☺️ 冷泡白桃烏龍茶($1️⃣8️⃣)茶味夠香夠清,菠蘿青檸梳打($2️⃣8️⃣)清爽又解膩去嗰時仲有開張優惠,不過唔知依家有冇了🙈

🔆川式孜然烤魚($2️⃣8️⃣8️⃣/小)

去嗰時仲有開張優惠,不過唔知依家有冇了🙈
2022-11-30 53 浏览
與朋友一起吃烤魚,位於銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓,店內環境舒適, 坐在卡位很闊落。 餐廳主打不同口味的重慶烤魚,有不同的辣度可供選擇,亦有火鍋、烤肉、串燒和甜品等等。晚餐🥢 ~ 川式孜然烤魚(小) $288、 手切鮮封門牛柳$88、 皇帝菜$20、 地瓜手抓餅$28、 菠蘿青檸梳打$28。 🔸川式孜然烤魚🥘 ~ 有鱸魚和清江魚, 我選了鱸魚, 魚肉煎香後再上煱,味道鮮嫩,魚味濃郁,啖啖肉,好少骨。川式孜然香味誘人,四川風味十足, 辣度剛好, 越食越惹味。 🔸手切鮮封門牛柳🥩 ~ 打邊爐點少得封門牛柳,牛味較重,入口溶化,適合喜歡肉味濃者。 🔸皇帝菜 ~ 脆嫩鮮香的皇帝菜,吸了川式孜然湯汁,更美味。 🔸地瓜手抓餅 ~ 味道香甜口感綿密的地瓜和酥香的手抓餅, 用來當作甜品亦不錯。 🔸菠蘿青檸梳打 ~ 清新又解渴,杯內有粒粒菠蘿肉,甜甜的。 性價比高的烤魚店, 推介喜歡吃重慶四川風味的朋友🤗。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

川式孜然烤魚(小)

手切鮮封門牛柳

🔸皇帝菜 ~ 脆嫩鮮香的皇帝菜,吸了川式孜然湯汁,更美味。
皇帝菜

地瓜手抓餅

🔸菠蘿青檸梳打 ~ 清新又解渴,杯內有粒粒菠蘿肉,甜甜的。

菠蘿青檸梳打

性價比高的烤魚店, 推介喜歡吃重慶四川風味的朋友🤗。

2022-11-10
川式孜然烤魚(小)
皇帝菜
地瓜手抓餅
菠蘿青檸梳打
2022-11-28 44 浏览
銅鑼灣站📍我要烤魚-星期日第一餐以烤魚開始🤪重慶麻醉烤魚($144)午市烤魚有半價!抵!魚方面有鱸魚同清江魚,鱸魚比較少骨,清江魚就多少少骨但嫩滑d。懶人如我當然要左少骨🐟烤魚有4種口味可選擇,分別係重慶麻辣烤魚🌶、萬洲香辣烤魚🌶、川式孜然烤魚同重慶豆豉烤魚。我地要左重慶麻辣烤魚小辣🌶🌶烤魚有得簡大、小。兩條友要個細既就夠🙌🏻最後加埋優惠四配菜系列:土豆、蓮藕、豆腐、豆芽($38)。重慶麻辣幾岩我地口味,小辣唔會太嗆,滋味得黎唔會辣到噴火,少麻幾香濃。成條魚先炸再烤,外皮脆卜卜😎肉質幾實淨同埋啖啖肉👍🏻👍🏻 土豆、蓮藕、豆腐、豆芽先放埋入鍋,愈烤愈入味,份量都幾多,抵玩!食完烤魚後加少少清湯打邊爐。加左湯後明顯冇咁香辣惹味,問左餐廳拎少少花椒辣椒🌶️加埋個鍋,愈烤愈香濃🙌🏻😋肉方面要左手切鮮封門柳($88),唔會切得好薄身,牛香十足,油脂分布均勻,唔鞋身!另外要左隻田雞($38),原隻上(當然唔係生😂),見到隻髀都幾厚肉😋😋其他配菜要左鵪鶉蛋($20)、寬粉($28)、娃娃菜($20),呢度既配料相對上唔算貴又多份量👍🏻野飲方面,生啤buy one get one free,要左兩杯日本
銅鑼灣站📍我要烤魚
星期日第一餐以烤魚開始🤪

重慶麻醉烤魚($144)
重慶麻醉烤魚

午市烤魚有半價!抵!

肉方面要左手切鮮封門柳($88)
手切鮮封門柳

其他配菜要左鵪鶉蛋($20)
鵪鶉蛋
、寬粉($28)
寬粉
、娃娃菜($20)
娃娃菜
,呢度既配料相對上唔算貴又多份量👍🏻

野飲方面,生啤buy one get one free,要左兩杯日本沖繩Orion生啤🍻配烤魚一流!

甜品要左一份炸奶黃包($28)
炸奶黃包
同埋桂花蜜四川冰粉($28)
桂花蜜四川冰粉
。奶黃包d奶黃仲少流心,炸得幾香口。冰粉配桂花蜜冇配黑糖咁甜,加埋面頭有d nuts、山楂片,酸甜開胃。

環境方面,餐廳裝修簡約,座位之間間距幾闊,卡位幾舒服。侍應收碟加湯都好快。
田雞
炸奶黃包
桂花蜜四川冰粉
田雞
2022-11-28 40 浏览
心血來潮想食烤魚,發現銅鑼灣鬧市入面新開咗間烤魚店,咁就腳當然要黎食餐好。川式孜然烤魚(小) $288呢到嘅烤魚有唔同口味,有辣有唔辣,我哋就揀咗呢款川式孜然口味,湯底辛香惹味但唔會好辣,算係BB辣嘅程度,岩哂想過下口癮但又唔太食得辣嘅我哋。Size方面兩個人食細size就岩岩好。呢到嘅烤魚可以揀鱸魚或者清江魚,我哋揀咗清江魚,肉質非常嫩滑而且冇咩骨,好容易就可以起d肉出黎食。食烤魚食到咁上下,仲可以加d火鍋料落去順便打埋邊爐,一鍋兩食,正!我哋叫咗份手切鮮封門牛柳($88)、響鈴($20)同寬粉($28)。牛柳肉質腍嫩,肉味香濃。響鈴吸收哂個湯汁精華,濃郁惹味。至於寬粉口感煙煙靭韌,好有咬口。呢到唔止有烤魚食,亦都有串燒,我哋叫咗幾款燒蔬果,好似有酸甜多汁嘅蜜糖燒菠蘿($18)、肉質綿密嘅香燒原條茄子($38),仲有椒鹽燒翠玉瓜($14)同惹味韭菜($18)。炸奶皇包 $28最後仲叫咗份炸奶皇包做甜品,一睇金黃嘅外表就知夠哂香脆。香脆嘅表層,入面係軟熟嘅饅頭,再包住香甜嘅奶皇餡料,點埋煉奶一齊食,口感層次非常豐富。。。我要烤魚 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓。。

川式孜然烤魚(小) $288

炸奶皇包 $28

我要烤魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

叫左個小份重慶麻辣烤魚 $288,揀左少辣鱸魚,見到個份量真係嚇咗一跳,心諗小份都咁大,2個人食真係超級飽🤤本身條魚係炸到脆身再落重慶麻辣煮,食落去皮質香脆魚肉滑嫩,而且大得黎多肉少骨,真係好爽,不過要注意,小辣都幾辣,唔食得辣嘅朋友真係要叫定飲品😆加左配料手切鮮封門柳 $88萵筍片 $24價錢唔貴不特止質素高同份量多,真心抵食呢兩樣真係必叫 !仲叫左招牌鹹蛋黃雞肉餃 $38 , 不過略嫌鹹蛋黃味唔夠突出,不過整體都唔錯~另外叫左免治雞肉軟骨串 $28鹽燒牛舌芯 $28焦糖燒菠蘿 $20免治雞肉軟骨串肉質幼嫩有咬口,配埋生蛋加醬汁,鮮味提高🤤 鹽燒牛舌芯都唔錯,夠淋唔韌,普通加鹽已經好食,焦糖燒菠蘿係食完烤魚之後食,真係一流,多汁解油膩🤤

加左配料手切鮮封門柳 $88
萵筍片 $24
價錢唔貴不特止質素高同份量多,真心抵食
呢兩樣真係必叫 !

另外叫左免治雞肉軟骨串 $28
鹽燒牛舌芯 $28