最近天氣轉涼,好啱食烤魚,前排就試左銅鑼灣百樂中心樓上新開嘅一間烤魚餐廳,餐廳主打四川風味烤魚,提供唔同辣度,啱曬唔食得太辣但又鍾意食烤魚嘅朋友,另外餐廳仲提供多款唔同種類嘅串燒!《烤魚》‣ 川式孜然烤魚(小)($288->$144)店員貼心推介左一款適合唔食辣嘅口味,上菜時聞到好香嘅孜然味🤤,賣相亦好吸引,我地揀左鹹水嘅鱸魚,肉質偏厚食,越煮越入味,肉質好新鮮,味道好正🥰,而且份量都唔細,另外火鍋配料選擇都唔少,總體質素好高,值得推介《串燒》‣ 汁燒美國牛肉串 ($28) / 新疆羊肉串 ($28) / 雞軟骨2串 ($28) /招牌雞腿肉 ($38) / 脆口原塊燒雞皮 ($22) / 爆蒜燒蠔 ($68)肉類海鮮類入面最鍾意牛肉串,牛肉燒到好香,肉質嫩滑,配埋燒汁一齊食好正😍;另外雞軟骨串亦唔錯,燒到夠乾身,配埋香料食落好惹味;燒雞皮燒到超級脆,幾特別!總體呢幾款串燒質素都唔錯👍‣ 香燒原條茄子($38) / 牛油蒜蓉金菇 ($32) / 蜜糖燒菠蘿 ($18)原條燒茄子賣相超吸引😍,好大條,而且燒得幾好,食落仲有唔少汁,配埋蒜蓉食落味道好正;錫紙燒金菇牛油蒜蓉好香,而

《烤魚》
‣ 川式孜然烤魚(小)($288->$144)

《串燒》

原條燒茄子賣相超吸引😍,好大條,而且燒得幾好,食落仲有唔少汁,配埋蒜蓉食落味道好正;錫紙燒金菇牛油蒜蓉好香,而且幾入味;食串燒點少得燒菠蘿,燒得幾好,咬落入面仲有唔少汁,唔錯😚

《飲品》
‣ 日本沖繩Orion生啤 ($48) *買一送一
生啤麥味都幾夠,而且都幾大杯,用黎配串燒烤魚一齊好正😚,而且買一送一好抵❗️

💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境企理,位置闊落,店員服務周到貼心,重點係食物質素都唔錯,價錢亦合適,鍾意食烤魚串燒嘅朋友不妨試下👏🏻

💰Total: $703 ($351.5/pp 已包括10%服務費)
📍我要烤魚|@i_want_grill_fish
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

🚩更多同類餐廳 #foodstep_烤魚 #foodstep_串燒 #foodstep_中菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2022-11-27