2023-03-09 26 浏览
銅鑼灣我要烤魚今日約咗朋友食飯,大家一心想食烤魚,見到呢間@我要烤魚未食過,而且網上都好多好評,就book定位去食。餐廳唔算好大,但係大部份都係卡位,2-4人去都會坐得好舒服。烤魚揀咗清江魚配蒜香金湯($288)。加$38 就可以配埋土豆、連藕、豆腐、豆芽。火鍋配料就揀咗手切鮮封門牛柳,招牌咸蛋黃雞肉餃,三寶丸,同蔬菜類。等烤魚期間叫了些串燒,推介鹽燒白鱔和燒麻辣茄子。燒茄子上枱嘅時候都不期然「嘩」了一聲,因為真係好巨型,個樣仲好靚仔,真係估唔到$38有咁嘅質素。燒白鱔就唔算好大串,但燒得好香,一串有三件。另外還吃了其他串燒,樣樣有水準,最緊要係唔會等好耐,又唔會燒過龍,調味適中,如果係重口味寶寶,佢枱面有辣椒粉同埋味椒鹽可以自己再加。食完串燒,烤魚就剛剛上枱,我們叫的是細份烤魚,但細份都好大!建議二至四人食細份就可以。因為仲要留肚食其他火鍋配料同串燒。火鍋料我想推介佢嘅萵筍,首先擺盤好靚,而且好新鮮好爽口。飲品方面,唔飲酒的人可選水果茶,好好飲好多百香果,又唔會太甜。店舖啤酒仲有買一送一,好超值!我自己就飲咗威士忌梳打,我鍾意佢唔多冰,唔會放得耐成杯淡晒。服務方便,有一個男仔店員,看
銅鑼灣我要烤魚

火鍋料我想推介佢嘅萵筍,首先擺盤好靚,而且好新鮮好爽口。

服務方便,有一個男仔店員,看似不經意,其實好細心,我哋坐低嘅時候自己喺度講個冷氣點解咁凍好大風,轉頭就發覺個冷氣熄細咗。佢又會在適當嘅時候過嚟加湯👍🏻。積極得來好低調😆。
呢間烤魚同串燒都好食,服務又唔錯,飲品又唔貴。全場滿座,記得要訂枱。😋
2023-03-06 246 浏览
銅鑼灣👣-我要烤魚🐟烤魚控注意‼️相信大家都喺香港食過唔少嘅烤魚店,但係我個人推介呢一間必食!味道相當高質,食完烤魚,仲可以額外點火鍋配料嚟打邊爐,另外仲有好多唔同燒物同甜品揀,款式多籮籮🤩緊記燒物只係晚市提供,想食就記得夜晚先去啦!🐟清江魚有兩款魚可以揀,而我哋就揀咗呢一款油香十足,肉質較嫩滑嘅清江魚,魚肉都幾多下,而且唔會好多骨,有骨嘅位置都係大條明顯嘅骨,所以食嘅時候絕對可以放心👍🏼午市優惠,五點前離座烤魚仲可以有半價😋🔥口味-蒜香金湯烤魚喺四款口味入面有兩款係辣嘅,但因為友人唔食得辣,所以我哋就揀咗蒜香金湯烤魚呢個口味,蒜味唔會好重,但蒜嘅味道大大提升左金湯嘅香味!味道濃郁,但唔會鹹,味道超讚🥰♨️火鍋配料▪️手切鮮封門牛柳 ▪️牛胸爽 ▪️娃娃菜▪️蓮藕 ▪️土豆 ▪️響鈴 ▪️牛舌片 ▪️招牌鹹蛋黃雞肉餃 ▪️墨魚滑玉子燒 ▪️白鱔片 ▪️金菇 ▪️豆卜火鍋配料來講都相當新鮮,個人特別推介必點牛舌片,白鱔片,響鈴及牛胸爽🥰白鱔片更係出乎意料地好食!而且仲要冇骨!食起上嚟極方便🤩響鈴配搭埋湯底一齊食真係冇得輸😋建議浸林少少等響鈴吸收更多湯底嘅精華再進食~👻熟食喺火鍋配料裏面有一款名為‘老友鬼鬼’嘅食物,
銅鑼灣👣-我要烤魚🐟

▪️蓮藕 ▪️土豆 ▪️響鈴 ▪️牛舌片
▪️招牌鹹蛋黃雞肉餃 ▪️墨魚滑玉子燒
▪️白鱔片 ▪️金菇 ▪️豆卜
👻熟食
火鍋配料裏面有一款名為‘老友鬼鬼’嘅食物,經過朋友介紹後得知原來係油炸鬼加墨魚滑製成一款油炸熟食,外表金黃色,頂部仲有少量黑松露,另外仲配搭咗黑松露醬,一咬十分脆口!超驚喜,加上少量嘅黑松露味增添左呢度嘅層次,推薦‼️

🥥飲品
正值飲椰青嘅最好日子,咁飲品方面當然就必定係揀椰青啦!😆解渴又清甜,讚👍🏼

🌌環境
店舖嘅空間嚟講唔算大,但勝在座位夠闊落,每張枱嘅距離仍唔會好近,感覺較為舒適,但如果人多嘅話就最好訂位啦!

📍 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
2023-03-01
2023-03-05 20 浏览
位於銅鑼灣百樂中心主打多款口味既重慶烤魚另外仲有串燒可以揀🙌🏻🌟蒜香金湯烤魚有兩款魚可揀 鱸魚/清江魚有四種不同分別係重慶麻辣味,萬洲香辣味,川式孜然味同蒜香金湯烤魚鱸魚外皮煎得非常好香脆 魚肉係多肉又無乜骨真係啖啖肉 魚香濃郁蒜香味濃 又唔會好油膩另外加左啲配料 全部都好不錯👍🏻🌟手切封門牛柳油花分佈細緻均勻兼帶濃厚既牛味 🌟玫瑰露鵝腸鵝腸有嚼勁加上芳香既玫瑰露 更加好味🌟功夫萵筍片切到好薄片 擺得好靚 而萵筍 口感清爽鮮脆🌟鴨血滑嫩且無腥味 🌟響鈴,皇帝菜,娃娃菜,金菇串燒🌟鹽燒牛舌🌟椒鹽燒翠玉瓜🌟蜜糖燒菠蘿🌟蜜糖燒粟米🌟鹽燒白鱔每款都有驚喜 烤魚好味之外串燒亦非常出色 絕對要試埋👍🏻
位於銅鑼灣百樂中心

🌟功夫萵筍片
切到好薄片 擺得好靚 而萵筍 口感清爽鮮脆

🌟鴨血
滑嫩且無腥味

🌟響鈴,皇帝菜,娃娃菜,金菇

串燒
🌟鹽燒牛舌
🌟椒鹽燒翠玉瓜
🌟蜜糖燒菠蘿
🌟蜜糖燒粟米
🌟鹽燒白鱔
每款都有驚喜 烤魚好味之外
串燒亦非常出色 絕對要試埋👍🏻
前嗰排見到好多人推薦 一直好想嚟試佢地嘅烤魚(๑•̀ㅁ•́๑)✧ 今次我地就趁住happy friday嚟試下佢地嘅烤魚🐟(當然仲有串燒!!🍢)❣️重慶麻辣烤魚 ($288/小)呢到嘅烤魚可選鱸魚/清江魚 鱸魚魚香會較濃郁 清江魚較為嫩滑肥美 大家可以根據自己嘅喜好去揀~辣度我哋揀咗小辣 點知都幾辣 但正正因為辣所以好惹味!!😋唔食得辣嘅話建議都係嗌返bb辣😂😂份量亦有大小可選 但其實細份兩個人食已經好飽 份量仲要都幾多💕烤魚肉質嫩滑 而且煮得一啲都唔會老 值得推薦❗️❣️功夫萵筍片 ($28)擺盤非常精美 都幾啱打卡😆但就比平時嘅萵筍切得更為薄 口感真係差好遠 我自己會比較鍾意平時厚身個隻🥺但口味因各人而異 同行嘅朋友就覺得唔錯🤣❣️寬粉 ($28)寬粉真係食烤魚必點❗️煙韌彈牙 好有咬口 配埋個湯底真係一流🤤❣️鴨血 ($38)味道正常發揮 鍾意鴨血嘅朋友可以嗌嚟過下口癮😋❣️炸饅頭 ($18)推薦❗️呢到嘅炸饅頭係即叫即製 而且外脆內軟 炸成金黃色嘅炸饅頭配上煉奶真係無得頂😭💕呢個價錢有四舊 真係良心價🫶🏻❣️蜜糖燒粟米 ($18)個人覺得蜜糖燒粟米其實點整都好食😆但呢個就相對冇咁抵食😂佢係將件粟米一

❣️重慶麻辣烤魚 ($288/小)

烤魚肉質嫩滑 而且煮得一啲都唔會老 值得推薦❗️

❣️功夫萵筍片 ($28)

❣️寬粉 ($28)

❣️鴨血 ($38)
味道正常發揮 鍾意鴨血嘅朋友可以嗌嚟過下口癮😋

❣️炸饅頭 ($18)

❣️蜜糖燒粟米 ($18)
個人覺得蜜糖燒粟米其實點整都好食😆但呢個就相對冇咁抵食😂佢係將件粟米一分為二 而唔係原條粟米😂

另外生啤做緊買一送一優惠真係超抵❗️

❣️整體烤魚同串燒同樣出色 性價比極高 已經列為我嘅必食烤魚店🐟下次會想試埋其他串燒😋

推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.5/5】

#siu4mai_私心推薦
  • 重慶麻辣烤魚
  • 炸饅頭
2023-02-25 233 浏览
銅鑼灣行街行到肚餓,諗起呢間烤魚唔錯又抵食,一於encore❗️烤魚一如以往大條,金湯顏色金黃奪目,加熱後傳來陣陣牛油🧈蒜香味🧄極之誘人🤤烤魚外皮煎得香脆,魚肉嫩滑❗️最開心係唔多骨👏🏻連濃湯同好滋味💕手切鮮封門牛柳 $88新鮮封門柳呈深紅色帶有光澤,望落去好新鮮✨口感軟柔富彈性,牛味濃郁白鱔 $88份量多,灼一灼就食得❗️鱔片彈牙,沒有腥味田雞 $38田雞唔係度度有~髀位飽滿,肉質結實,濃郁湯汁裡泡一泡,惹味非常‼️黎到記得試埋串燒🍢水準唔錯👍🏻新疆羊肉串 $28羊肉微羶,肉質比想像中嫩滑椒鹽白鱔 $48外皮脆口,白鱔肥美,帶淡淡燒焦香氣椒鹽燒秋葵 $14 /椒鹽燒翠玉瓜 $14/ 虎皮尖椒 $14 蔬菜juicy ,唔會太乾,可以中和飽滯感脆口原塊燒雞皮 $22原塊燒雞皮啖啖脆卜卜,食得好過癮🍻送酒一流焦糖燒菠蘿 $20脆皮焦糖賣相吸引🍍微酸菠蘿中和甜膩

手切鮮封門牛柳 $88

新鮮封門柳呈深紅色帶有光澤,望落去好新鮮✨
口感軟柔富彈性,牛味濃郁

白鱔 $88

份量多,灼一灼就食得❗️
鱔片彈牙,沒有腥味

田雞 $38

黎到記得試埋串燒🍢水準唔錯👍🏻

新疆羊肉串 $28
羊肉微羶,肉質比想像中嫩滑

椒鹽白鱔 $48
外皮脆口,白鱔肥美,帶淡淡燒焦香氣

蔬菜juicy ,唔會太乾,可以中和飽滯感

脆口原塊燒雞皮 $22

原塊燒雞皮啖啖脆卜卜,食得好過癮🍻送酒一流

焦糖燒菠蘿 $20

脆皮焦糖賣相吸引🍍微酸菠蘿中和甜膩
2023-02-08
2023-02-23 21 浏览
肥妹未試過係香港食烤魚嫁於是朋友仔帶肥妹到銅鑼灣食烤魚餐廳除左烤魚外,仲有串燒小食食完烤魚更可以加番魚湯打邊爐❤️店內環境以木系為主,燈光柔和座位多以卡位為主,坐得舒服門口位置仲有兩大隻草泥馬公仔✾ 重慶麻辣烤魚(大)$368先揀魚,後揀口味肥妹就揀左鱸魚重慶麻辣小辣魚肉厚實,魚味香濃;啖啖肉,魚骨較少魚邊邊位烤過後更香脆小辣都已經夠辣,香辣帶麻紅噹噹湯底,食慾大增,辣得過癮✾ 四配菜系列 $38土豆|蓮藕|豆腐|豆芽四款配菜愈煮愈入味,推薦🙌🏻特別土豆軟綿軟綿;豆腐滑溜且夾得起✾ 手切鮮封門牛柳 $88厚度適中,入口軟腍,牛味濃郁 ✾ 牛胸爽 $58肥妹最愛牛胸爽❤️見到就必叫爽脆口感帶牛油香味,香而不膩✾ 玫瑰露鵝腸 $48可愛鴨鴨碗仔裝滿長長鵝腸入口爽彈且帶濃濃玫瑰露酒香✾ 招牌鹹蛋黃雞肉餃 $38鹹蛋黃餃子未試過,好特別入面有鹹蛋黃粒粒,鹹香惹味✾ 墨魚滑玉子燒 $32雞蛋包住墨魚滑,幾得意蛋香十足,墨魚滑份量多啲就好✾ 綠油油拼盤 $68蓮藕|蕃茄|芋頭|土豆|金菇|娃娃菜皇帝菜|油麥菜|豆卜種類豐富,份量都好多豆卜吸曬辣辣湯汁,肥妹一食就比辣汁嗆到所以食既時候要
肥妹未試過係香港食烤魚嫁
於是朋友仔帶肥妹到銅鑼灣食烤魚
餐廳除左烤魚外,仲有串燒小食
食完烤魚更可以加番魚湯打邊爐❤️
店內環境以木系為主,燈光柔和
座位多以卡位為主,坐得舒服
門口位置仲有兩大隻草泥馬公仔
✾ 重慶麻辣烤魚(大)$368
先揀魚,後揀口味
肥妹就揀左鱸魚重慶麻辣小辣
魚肉厚實,魚味香濃;啖啖肉,魚骨較少
魚邊邊位烤過後更香脆
小辣都已經夠辣,香辣帶麻
紅噹噹湯底,食慾大增,辣得過癮
✾ 四配菜系列 $38
土豆|蓮藕|豆腐|豆芽
四款配菜愈煮愈入味,推薦🙌🏻
特別土豆軟綿軟綿;豆腐滑溜且夾得起

✾ 手切鮮封門牛柳 $88
厚度適中,入口軟腍,牛味濃郁
✾ 牛胸爽 $58
肥妹最愛牛胸爽❤️見到就必叫
爽脆口感帶牛油香味,香而不膩
✾ 玫瑰露鵝腸 $48
可愛鴨鴨碗仔裝滿長長鵝腸
入口爽彈且帶濃濃玫瑰露酒香
✾ 招牌鹹蛋黃雞肉餃 $38
鹹蛋黃餃子未試過,好特別
入面有鹹蛋黃粒粒,鹹香惹味
✾ 墨魚滑玉子燒 $32
雞蛋包住墨魚滑,幾得意
蛋香十足,墨魚滑份量多啲就好
✾ 綠油油拼盤 $68
蓮藕|蕃茄|芋頭|土豆|金菇|娃娃菜
皇帝菜|油麥菜|豆卜
種類豐富,份量都好多
豆卜吸曬辣辣湯汁,肥妹一食就比辣汁嗆到
所以食既時候要小心🫣

✾ 寛粉 $28
比肥妹想像中更寛🤣
入口軟糯煙韌,嚼勁十足
✾ 香燒原條燒茄子 $38
茄子表面鋪滿蒜蓉,啖啖蒜香
✾ 蜜糖燒菠蘿 $18
菠蘿甜滋滋,一咬就爆汁
✾ 味淋魚干 $38
燒得好靚且香口,配搭埋沙律醬食正呀!
✾ 菠蘿青檸梳打 $28
香甜菠蘿碰上酸爽青檸
入口酸酸甜甜,相當開胃

✾ 檸檬梳打 $28
大大條檸檬冰條,清新解膩

2023-02-22 80 浏览
最近試咗間位於銅鑼灣CP值極高嘅烤魚餐廳 “我要烤魚” 首先我地點左店長推介既重慶麻辣烤魚,叫咗小辣再追加土豆、蓮藕、豆腐同咪豆芽。魚既方面有兩個選擇分別係鱸魚同清江魚。鱸魚既魚肉比較多所以我地選擇左鱸魚。首先,嗰重慶麻辣湯底香味其實已經係黎遠捧餐過嚟嗰陣已經聞到 !湯底好足味,辣度都非常足,小辣已經覺得幾辣,我既級數下次可能要bb辣😂。追加既配菜切功好好,切得比較薄,比較快熟,吸收晒湯底既味,淨係配菜都好好味。至於條魚烤得啱啱好,魚既皮富有香料味,而且帶脆。魚肉就唔會過熟,係嗰鍋度煮耐都仍然咁爽口,加上條魚好新鮮,鍾意食魚嘅人每一啖都會覺得好正。至於其他火鍋配料,我哋點咗西班牙豬腩片同一份招牌鹹蛋黃雞肉餃。本身點左大推既墨魚滑玉子燒,可惜賣晒。豬肉片同普通打邊爐既差唔多,不夠肉質好新鮮,鍾意打邊爐烚肉嘅人可以點。跟住想講招牌鹹蛋黃雞肉餃真係有驚喜。冇諗過可以咁出色,鹹蛋黃同雞肉嘅比例啱啱好,一邊有肉既嚼勁,另一邊就有超香既鹹蛋黃味,餃子皮亦都唔會太厚。另外佢哋都有提供烤肉同燒蔬菜,我哋就叫咗一份招牌雞髀肉同一份香燒原條茄子。雞髀肉燒得啱啱好,肉唔會燒得太老,中規中矩。不過原條茄子就真

另外佢哋都有提供烤肉同燒蔬菜,我哋就叫咗一份招牌雞髀肉同一份香燒原條茄子。雞髀肉燒得啱啱好,肉唔會燒得太老,中規中矩。不過原條茄子就真係超級好味!茄子切開一半,再喺上面鋪上一層蒜蓉,茄子熟度啱啱好,每一啖都有好香濃嘅蒜香味茄子都有入口即溶嘅感覺,好出色。個人認為一定要點!

另外我哋都點咗一啲比較特色嘅燒物,鹽燒白鱔。白鱔好新鮮,燒完之後層皮好脆口,鹽既份量啱啱好唔會太鹹,同一啲腥味都冇。最後烤魚一定要配啤酒,呢度既生啤做緊買一送一優惠,500 ml 一杯,淨係飲酒已經抵到爛!😂😂
2023-02-20 20 浏览
喜歡烤魚的朋友一定要試試‼️🐳 這裡有魚香濃郁的鱸魚及口感嫩滑的青江魚,兩款都沒有幼細的魚骨,可以大快朵頤一番‼️👏🏻👏🏻▫️❥$𝟯𝟲𝟴 重慶麻辣烤魚 (大)❥$𝟯𝟴 鴨血❥$𝟱𝟴 黃喉❥$𝟴𝟴 白鱔片❥$𝟯𝟴 牛柏葉❥$𝟯𝟴 潮式三寶丸❥$𝟯𝟮 墨魚滑玉子燒❥$𝟴𝟴 手切鮮封門牛柳烤魚除了麻辣口味外,還有孜然、香辣、蒜香可選擇‼️🧄 魚肉浸泡在濃郁的湯底中,非常惹味‼️🔥 配料中的黃喉及牛柏葉清脆爽口、白鱔片爽脆鮮甜、封門牛柳肉味濃郁,都是不可錯過的‼️❤️~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟯𝟮 老友鬼鬼❥$𝟮𝟰 惹味雞腎❥$𝟮𝟬 惹味韮菜❥$𝟲𝟴 爆蒜燒蠔❥$𝟰𝟴 鹽燒白鱔❥$𝟭𝟴 麻辣燒墨魚❥$𝟮𝟴 麻辣燒鴨舌❥$𝟯𝟴 香燒原條茄子❥$𝟮𝟮 脆口原塊燒雞皮❥$𝟮𝟴 鹽燒厚切牛舌芯除了烤魚,這裡的串燒也相當有水準‼️每款都很喜歡‼️😗~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟮𝟬 焦糖菠蘿❥$𝟭𝟲 桂花蜜四川冰粉烤過的菠蘿爆甜又多汁、四川冰粉滑溜又清新,飽足之後來一份就適合不過了‼️💕~~~~~~~~~~~~~~~~❥$𝟯𝟮 百香果水果茶❥$𝟰𝟴 日本沖繩ᴏʀɪᴏɴ生啤 (買一送一)水果茶除了百香果還有菠
▫️
❥$𝟯𝟲𝟴 重慶麻辣烤魚 (大)
❥$𝟯𝟴 鴨血

❥$𝟮𝟴 麻辣燒鴨舌
❥$𝟯𝟴 香燒原條茄子
❥$𝟮𝟮 脆口原塊燒雞皮
❥$𝟮𝟴 鹽燒厚切牛舌芯
除了烤魚,這裡的串燒也相當有水準‼️每款都很喜歡‼️😗

❥$𝟮𝟬 焦糖菠蘿
❥$𝟭𝟲 桂花蜜四川冰粉
❥$𝟯𝟮 百香果水果茶
❥$𝟰𝟴 日本沖繩ᴏʀɪᴏɴ生啤 (買一送一)
水果茶除了百香果還有菠蘿及檸檬‼️微酸的口味相當解膩‼️🍋 凍冰冰的生啤也是吃烤魚的最好配搭‼️🙌🏻
2023-02-20 18 浏览
📍 我要烤魚 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓-這家的烤魚很好吃跟大陸的烤魚味道很像 魚的外皮被烤的焦焦的 再泡在麻辣的湯汁裡面煮非常適合冬天吃 我們選的是清江魚 刺比較少 但也很嫩很好吃 裡面可以加很多不同的料 吃完很滿足-🐟 重慶麻辣烤魚 $288環境 ⭐️ 4/5食物 ⭐️ 5/5推薦指數⭐️ 4.5/5
📍 我要烤魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

🐟 重慶麻辣烤魚 $288

環境 ⭐️ 4/5
食物 ⭐️ 5/5
推薦指數⭐️ 4.5/5
2023-02-16 213 浏览
天氣凍凍地,最好就係食嘅暖暖地又辣辣地嘅嘢😂 我又對烤魚情有獨鍾,放工就約埋朋友嚟我要烤魚,整翻個烤魚,衝擊下味蕾😂.位置銅鑼灣百樂中心,燒烤堂姊妹店我要烤魚,主打各式口味烤魚,有辣有唔辣,照顧到大家口味,而且地方舒適,一大班人嚟都無問題。除咗烤魚、燒肉串燒都應有盡有。.既然有咁多選擇,當然每樣都點啲啦😂萬洲香辣烤魚(小辣)揀左鱸魚,啖啖肉,而且唔會太多骨,湯底好夠味。我地再揀左啲配菜,土豆、蓬藕、豆腐、豆芽,用料十足。.食魚到咁上下再加啲火鍋料入去😎.鴨血手切鮮封門牛柳招牌咸蛋黃雞肉餃綠油油拼盤四款火鍋料都好好味,封門柳厚薄適中,滾一滾可以食,牛味濃,雞肉餃入面有粒粒咸蛋黃,配雞肉餃子🥟更好味,鴨血好滑,打邊爐特別食辣必落😂 菜盤新鮮🥬🍅🥔.香燒原條茄子爆蒜燒蠔(4隻)鹽燒白鱔焦糖菠蘿串燒熟食我地都揀左啲,茄子🍆好大條😂 但即燒上枱好快食晒,燒蠔滿滿蒜香,白鱔燒得好香脆,焦糖菠蘿強烈推介🤣 .Gin Tonic Highball百香果水果茶自家制酸梅湯飲品唔貴,而且選擇好多👍🏻.最後點埋個冰粉柱花蜜四川冰粉.食物質素高,地方舒適乾淨,下次再約多啲人嚟食過😎😎. 📍我要烤魚地址:銅鑼灣
既然有咁多選擇,當然每樣都點啲啦😂

萬洲香辣烤魚(小辣)
食魚到咁上下再加啲火鍋料入去😎
鴨血
手切鮮封門牛柳
招牌咸蛋黃雞肉餃
綠油油拼盤
香燒原條茄子
爆蒜燒蠔(4隻)
鹽燒白鱔
焦糖菠蘿
Gin Tonic
Highball
百香果水果茶
自家制酸梅湯
飲品唔貴,而且選擇好多👍🏻
最後點埋個冰粉
柱花蜜四川冰粉
食物質素高,地方舒適乾淨,下次再約多啲人嚟食過😎😎
📍我要烤魚
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
2023-02-15
2023-02-14 38 浏览
約左無辣不歡既朋友食飯,梗係少不免食辣野既機會。今日朋友就揀左銅鑼灣呢間新開無耐既「我要烤魚」,一睇就知係食烤魚😝餐廳環境乾淨企理,無平時食烤魚果種痴痴立立既感覺👍🏻 魚類有鱸魚、清江魚兩種,再揀返自己鐘意既口味、魚既大小,真係無論點揀都夠晒滋味🤤呢度除左一般既火鍋配料外,仲有四川火鍋配料,分得好細微👍🏻 另外,仲有地道烤肉、風味燒蔬菜、特色燒物、甜品等選擇,款式多多眼花繚亂👏🏻 餐廳服務都吾錯,會主動幫客人加水、收拾用完既碗筷,下次會再來呀😉

2023-02-13 22 浏览
平時除左食燒肉,火鍋之外,食烤魚都係一個唔錯的選擇,我地今日去左百樂中心8樓的我要烤魚食晚飯。餐廳除了有烤魚,仲有多款串燒可以選擇。烤魚有兩款魚選擇,味道有4款選擇,有辣有唔辣,而且份量可以選擇,有大份和小份,大份足夠3-4份量,小份足夠2-3人份量。鱸魚 蒜香金湯烤魚 (大)鱸魚上鋪滿了芝麻、蔥、芫茜、花生,香氣撲鼻,蒜香味十足。鱸魚非常大條,鱸魚外皮煎得香口,肉質嫩滑,最緊要冇咩細骨,魚肉夠厚身,食落啖啖肉,非常入味。我地亦另加了其他火鍋配料芝士腸、招牌咸蛋黃雞肉餃、鵪鶉蛋、響鈴、墨魚滑玉子燒、烏冬,食埋火鍋配料其實都好飽肚。雖然飽肚都一定要食下以到既串燒汁燒美國牛肉串、招牌雞腿肉、孜然燒雞翼、蜜糖燒粟米。其中汁燒美國牛肉串,牛肉嫩滑,好鐘意佢既汁燒,辣辣地又好惹味。而招牌雞腿肉食落有點麻辣,沾上黑松露醬可以中和辣味,以到既串燒做得好出色小食炸午餐肉、芝士年糕、炸饅頭炸饅頭炸得外脆內軟,沾上煉奶,味道真係冇得輸,另外芝士年糕我地都encore 左兩次。自家製酸梅湯/百香果水果茶/咸檸七

鱸魚 蒜香金湯烤魚 (大)

我地亦另加了其他火鍋配料

雖然飽肚都一定要食下以到既串燒

小食
炸午餐肉、芝士年糕、炸饅頭

自家製酸梅湯/百香果水果茶/咸檸七

近排天氣凍,同事推薦一齊到銅鑼灣一齊食烤魚同串燒,呢間餐廳咁多選擇,啱晒鍾意食酸辣嘅朋友!================🟠蒜香金湯烤魚餐廳有鱸魚和清江魚兩種選擇,我同朋友選了小份的清江魚。清江魚質非常嫩滑,香蒜味十足!雖然叫咗細份,但份量亦都好多,足夠2-3人食用!.🟡手切鮮封門牛柳咁靚嘅湯底,梗係要加餸一齊食!呢個封門牛柳好有牛味,而且厚度適中,份量都幾大份!.熟食方面,餐廳亦都提供十分多選擇,包括鹽燒牛舌芯、爆蒜燒蠔、惹味雞腎、鹽燒白鱔、雞軟骨、焦糖菠蘿等等!誠意推介以下燒物:🟢爆蒜燒蠔餐廳落左勁多蒜,口味極濃!蠔亦都幾新鮮,風味十足!.🔵鹽燒白鱔外皮燒得勁脆,一啲都唔腥!肉質夠晒厚,燒得啱啱好!味道一流😋😋.🟣香燒原條茄子原條茄子上枱,調味出色,賣相啱晒打卡!
================
🟠蒜香金湯烤魚

🟡手切鮮封門牛柳

🟢爆蒜燒蠔
餐廳落左勁多蒜,口味極濃!蠔亦都幾新鮮,風味十足!

🔵鹽燒白鱔
🟣香燒原條茄子
原條茄子上枱,調味出色,賣相啱晒打卡!
  • 重慶麻辣烤魚
  • 香燒原條茄子
  • 手切鮮封門柳
  • 爆蒜燒蠔
2023-02-03 30 浏览
一向都好鍾意食 #烤魚加上自己又鍾意食辣所以今次我哋專程去到銅鑼灣的「 #我要烤魚 」 @i_want_grill_fish品嚐呢度嘅招牌烤魚一去到餐廳已經聞到好香嘅川辣味道店員就安排我哋坐寬敞嘅卡位位置一坐低已經急不及待要order落單了點餐紙嘅食物分門別類清晰可見仲有三個步驟可以選魚主要有鱸魚及清江魚選擇還有四川火鍋配料、地道烤肉等選擇❣️⊰⊹════════════════⊹⊱💬 ✎ 食後感 :✨🐟 【 #萬洲香辣烤魚 】我就偏愛口感嫩滑、油香十足的烤魚因此我哋揀咗清江魚而烤魚嘅口味仲有四款選擇最後我哋揀選了香辣口味的BB辣兩個人食細條已經好滿足烤魚一嚟到已經好香加上色彩豐富當然要相機食先清江魚一夾起非常肥美食落去多肉少骨肉質鮮甜嫩滑而且香辣味道索晒入魚肉食落去好惹味呢🍆【 #香燒麻辣茄子 】大大份的茄子燒得很香食落去除咗口感軟熟之外仲好入味確實有驚喜呢🐑 【 #新疆羊肉串 】即叫即燒的羊肉外皮帶一點脆口咬一啖羊肉汁滲透出來一啲都唔騷反而係好好食!🍗 【 #招牌雞腿肉 】這麼有份量的一串雞腿肉 啖啖肉嘅口感有點似雞胸仲可以點少少醬汁一齊食🐮 【 #鹽燒厚切牛舌芯 】我最鍾意嘅鹽燒牛
一向都好鍾意食 #烤魚

一坐低已經急不及待要order落單了

點餐紙嘅食物分門別類清晰可見
仲有三個步驟可以選魚
主要有鱸魚及清江魚選擇
還有四川火鍋配料、地道烤肉等選擇❣️

⊰⊹════════════════⊹⊱
💬 ✎ 食後感 :✨

🐟 【 #萬洲香辣烤魚 】

我就偏愛口感嫩滑、油香十足的烤魚
因此我哋揀咗清江魚

🥬 【 #惹味韭菜 】

最後要食返啲蔬菜 - 韭菜
清一清腸胃先得
2023-01-30 360 浏览
𝗶𝘁'𝘀 𝗯𝗲𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗼𝗼 𝗹𝗼𝗻𝗴 𝘀𝗶𝗻𝗰𝗲 𝗶'𝘃𝗲 𝗵𝗮𝗱 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗶𝗻 𝗵𝗼𝘁 𝗽𝗼𝘁. @i_want_grill_fish 𝗼𝗳𝗳𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗼𝘁𝗵 𝗴𝗿𝗶𝗹𝗹𝗲𝗱 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀! 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁 𝗳𝗼𝗿 𝘁𝗵𝗼𝘀𝗲 𝘄𝗵𝗼 𝗮𝗿𝗲 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗰𝗶𝘀𝗶𝘃𝗲. 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗸𝗮 𝘄𝗮𝘀 𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗳𝗹𝗮𝗸𝗲𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝘁 𝘀𝗼𝗮𝗸𝗲𝗱 𝘂𝗽 𝗮𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗼𝘂𝗽 𝗯𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘀 🤤 𝗯𝗲𝗲𝗿𝘀 𝗮𝗿𝗲 𝘁𝘄𝗼 𝗳𝗼𝗿 𝗼𝗻𝗲. 𝘄𝗼𝘂𝗹𝗱 𝗱𝗲𝗳𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗹𝘆 𝗰𝗼𝗺𝗲 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗮𝗴𝗮𝗶𝗻!.天氣一凍個人就好想食辣嘢, @i_want_grill_fish 又有除咗有各款烤魚仲有串燒食,啱曬又貪心又乜都想食啲嘅人😛 清江魚相對鱸魚肉質比較嫰滑,而且好入味又唔會老~ 食完再叫咗啲火鍋配料,最特別一定係鹹蛋黃雞肉餃,真係有成粒鹹蛋黃係入面大粒兼紮實,萵筍片切至薄片淥一淥好快就有得食,最尾一定要叫碟炸饅頭點煉奶咁先夠滿足!另外生啤都做緊買一送一超抵飲~
手切鮮封門柳
牛柏葉