✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。我愛慢煮.鬧市瞬間轉移去Camping。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤生活除了工作,為糊口而奮鬥還需要旅行,郊遊,接觸大自然,調劑身心靈放工後時間都不允許hiking朋友識玩說7點下班後依然可以Camping只要信她就可以 就在我和她工作地點中間原來有這家已Camping為主題的餐廳所有佈置都像在Camping營地一樣有帳篷內的用餐區,也有帳篷外的矮枱矮櫈讓大家彷如置身一個有冷氣的戶外在用餐時間暫時走進工作和生活外的露營地方輕鬆一下 咁舒服,一於唔理,選個2人餐  好足料嘅羅宋雜菜湯多蔬菜,口感足,味道濃尤其鮮番茄味道突出  酥香牛角包熱辣辣香噴噴上枱,所以要趁熱吃忌廉粟米湯大概是細心地用Blender是吃得出的粟米甜忌廉輕輕不太膩 慢煮溫泉蛋牛油果沙律用心形沙律盤上的慢煮溫泉蛋牛油果沙律溫泉蛋狀態好好,連牛油果同沙律撈勻一齊食沙律菜爽脆牛油果健康車厘茄多汁蛋香蔬果香完美融合  小食先吃炸雞軟骨好食到好似食炸雞粒又彈牙又有咬

雜感女生   好味日記

˚*我愛慢煮.鬧市瞬間轉移去Camping*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

生活除了工作,為糊口而奮鬥

還需要旅行,郊遊,

接觸大自然,調劑身心靈

放工後時間都不允許hiking

朋友識玩

說7點下班後依然可以Camping

只要信她就可以

就在我和她工作地點中間

原來有這家已Camping為主題的餐廳

所有佈置都像在Camping營地一樣

有帳篷內的用餐區,也有帳篷外的矮枱矮櫈

讓大家彷如置身一個有冷氣的戶外

在用餐時間暫時走進工作和生活外的露營地方

輕鬆一下

咁舒服,一於唔理,選個2人餐

好足料嘅羅宋雜菜湯

多蔬菜,口感足,味道濃

尤其鮮番茄味道突出

酥香牛角包

熱辣辣香噴噴上枱,所以要趁熱吃
忌廉粟米湯

大概是細心地用Blender

是吃得出的粟米甜

忌廉輕輕不太膩

慢煮溫泉蛋牛油果沙律

用心形沙律盤上的慢煮溫泉蛋牛油果沙律

溫泉蛋狀態好好,連牛油果同沙律撈勻一齊食

沙律菜爽脆

牛油果健康

車厘茄多汁

蛋香蔬果香完美融合

小食先吃

炸雞軟骨好食到好似食炸雞

又彈牙又有咬口

炸芝士餅,勁香芝士味

又有拉絲效果

值得一試

味噌豚肉串燒

調味有少少似港式叉燒

但外貌賣相絕對不似

同時,呢個豚肉串燒豐富肉汁保留

2個人

一人一串剛剛好

經典辣肉碎薄餅

2件各切3件

好易入口

有芝有味,輕辣好食

澳洲穀飼安格斯西冷8安士

經慢煮烹調澳洲穀飼安格斯西冷,

濃郁牛味完全保留,

配搭烤粟米,烤三色椒同薯條

露營風味盡顯

真的完美慢煮晚餐的加分

多點一杯 青蘋果雪糕梳打

清新的青蘋果雪糕味道

配上梳打的清爽

夏天,就是要開心清新清爽

2023-07-05 12 浏览
灣仔一間以Camping為主題餐廳《我愛慢煮》,座位喺露營椅子,坐係度好像置身戶外露營的感覺,非常輕鬆自在。另外有帳蓬,私隱度高。餐廳不定期會有Busking聽啊!氣氛不錯👍🏻♥ 慢煮原條豬肋骨(半份)$108入口柔軟,醃料和燒烤醬加起來,更加令豬肋骨帶來豐富的味覺層次,但味道偏鹹咗少少~♥ 黑安格斯肩胛(8oz) $278外層煎得香脆,口感甜美紮實,肉質較為結實帶有嚼勁~♥ 鹽麴雞肉(3串)$58肉質鬆軟,好食但冇咩特別~♥ 慢煮溫泉蛋牛油果沙律 $78新鮮沙律菜加牛油果混合一起吃,滿滿清新又健康~♥ 千層蛋糕拼雪糕 $68海鹽味雪糕,甜中帶咸滋味。千層蛋糕甜而不膩,口感柔順~

♥ 慢煮原條豬肋骨(半份)$108

♥ 黑安格斯肩胛(8oz) $278
外層煎得香脆,口感甜美紮實,肉質較為結實帶有嚼勁~

♥ 鹽麴雞肉(3串)$58
肉質鬆軟,好食但冇咩特別~

♥ 慢煮溫泉蛋牛油果沙律 $78
新鮮沙律菜加牛油果混合一起吃,滿滿清新又健康~

♥ 千層蛋糕拼雪糕 $68
海鹽味雪糕,甜中帶咸滋味。千層蛋糕甜而不膩,口感柔順~

2023-07-05 15 浏览
在灣仔想找個地方同朋友食晚飯及傾吓嘢,見這餐廳幾有特色便來試試。環境寛敞舒服,我們選了個對住camping 帳房的座位,感覺幾chill 。食物方面,味噌豚肉串燒幾好味,肉汁豐富。燒春雞燒得不錯,肉也幾滑及香,仲大大隻。澳洲安格斯牛扒也大大塊,味道也好。飲品方面,本身點啤酒,但選擇不多,我便叫了熱情果茶,幾香及大杯。和朋友慢慢食及傾天,服務周到,價錢也相當實惠抵食,坐了整晚每位也$300有找,舒服談天好去處。

2023-06-28
  • 味噌豚肉串燒
近期愛上⛺️camping ⛺️餐廳,繼之前露營lunch,今日又黎露營dinner 😆😆。呢間餐廳地方夠哂大,夠哂chill,好多打卡位。如果想要私人空間,仲有幾個帳篷枱椅。餐廳中間位置有busking🎤,仲有室外嘅座位提供。🐖慢煮原條豬肋骨(半份)$108Slow-cooked Whole Pork Spare Ribs ( Half Portion )~ 好淋好juice 😋,仲有粟米🌽、三色椒🫑、車厘茄、薯條🍟配菜。🍖🍗小食拼盤 Snack Platter $178(鹽麴雞肉2串,味噌豚肉2串,日式紫蘇葉豚肉腸2 條,吉列蕃茄芝士1個,吉列蠔2隻)(Salt Koll Chicken Skewers x2, Miso Pork Skewers x2, Japanese-style Shiso Leaf Pork Sausage ×2, Grilled Tomato Cheese x1, Fried Gillette Oysters ×2) 🍝🦀忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 $168Greamy Crabmeat and Crab Roe Rigatoni~ 好多蟹肉,醬汁creamy,份量

🐖慢煮原條豬肋骨(半份)$108

🍖🍗小食拼盤 Snack Platter $178

🍝🦀忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 $168
~ 好多蟹肉,醬汁creamy,份量十足👍🏻

🍹蜜桃水果茶 $32
Honey Peach Tea

🍺1664
2023-06-30
2023-07-05 18 浏览
想系煩囂中揾到個綠州放鬆下, #我愛慢煮就系個唔錯既選擇!呢間餐廳除左有不同的特色菜式,打卡位置特別多,也有唔少植物及裝飾來營造野外露營環境. 風格新奇。一定受營友歡迎。此外有戶外露台,欣賞到灣仔夜景!!!日式燒牛肉他他沙律燒牛肉量好豐富,沙律菜又酸酸甜甜,好好食!炸吉列蠔吉列炸蠔系即叫即炸的,將柔軟多汁既生蠔切開一半,食落流出肉汁鮮甜,香口好食。慢煮原條豬肋條(一份)$108經慢煮過既豬肋條,切開豬肉唔貼骨頭,肉質爽嫩肉汁滿溢,食到甜味既燒烤醬味。黑安格斯肩胛(8安士)肩胛熟度剛剛好,內裡肉色粉嫩,口感柔淋多汁,另外配有大大條薯條、仲有少量蕃茄仔同配菜,份量的確唔少。橘子雪糕梳打好濃的橘子味,加上個雪糕球,十分邪惡!熱情果水果茶茶味較濃,又唔會太甜,蘋果粒清新爽口,冰涼清爽解膩。千層蛋糕配雪糕賣相唔錯,唔會太甜,系二人分享既輕盈甜品。不定期有Live Brand 演奏,聽吓音樂個人又chill下,人均大約$350左右,下次再嚟Chill 下。

日式燒牛肉他他沙律
燒牛肉量好豐富,沙律菜又酸酸甜甜,好好食!

炸吉列蠔

慢煮原條豬肋條(一份)$108

黑安格斯肩胛(8安士)

橘子雪糕梳打
好濃的橘子味,加上個雪糕球,十分邪惡!

熱情果水果茶
茶味較濃,又唔會太甜,蘋果粒清新爽口,冰涼清爽解膩。

千層蛋糕配雪糕
賣相唔錯,唔會太甜,系二人分享既輕盈甜品

2023-07-05 12 浏览
今日同朋友去左一間以露營風格為主題既餐廳,大量露營設備做裝飾,有露營枱櫈、露營燈、帳篷、天幕、大量綠色植物等,再加上落地大玻璃窗采光效果,彷如置身於大自然。慢煮法國無激素燒春雞:雞皮烤到焦香,薯條熱辣辣。慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉:意粉軟硬適中配上溫泉蛋既蛋香味,整體味道香滑濃郁。狂熱辣肉碎薄餅:餅邊烤到微焦,入口香脆可口。忌廉芝士雜莓貝果:忌廉芝士調味,味道好特別,雜莓新鮮,莓味突出。雜莓荔枝慕絲蛋糕:賣相好靚,荔枝味既cake唔係到到食到,味道唔會太甜,幾好食。草莓雪糕梳打:好fresh,入面有好多草莓肉,再配埋草莓味既雪糕,雙重享受。🔎我愛慢煮 HOHO.Patio (灣仔)📍灣仔軒尼詩道314-324號W Square4樓

慢煮法國無激素燒春雞:雞皮烤到焦香,薯條熱辣辣。

狂熱辣肉碎薄餅:餅邊烤到微焦,入口香脆可口。

🔎我愛慢煮 HOHO.Patio (灣仔)
📍灣仔軒尼詩道314-324號W Square4樓
1K
從名字就可以看到這間店主打的是慢煮,感覺跟平常的西餐廳一樣,但一進來就感覺到非常特別!原來這間的裝修主題是露營,所以都很有特色的,而且還有很多不同的位置可選,地方很大,挺適合人多聚會的!七日熟成安格斯西冷(8OZ)(268元)熟成後的西冷再經過慢煮,吃起來牛味更加香濃,肉質柔軟,特別是靠近邊邊的位置,吃起來油香十足!而配菜還有薯條,粟米和三色椒。慢煮寶雲酥羊架(3支骨)(188元)這個應該是即焗的,所以都要等一段時間才上菜!來到的熟度約七成,吃起來肉挺嫩的,而且挺多肉汁,羊味香濃,但又不會有濃烈的羶味,而且還是帶點油脂的,所以味道更香!上面的是用上密糖芥末醬加上麵包糠混合面成,再拿去焗的,味道挺香,又帶點脆的口感!重點是跟羊架挺搭的!慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉(88元)意粉挺大的一碟,而且挺足料的!慢煮溫泉蛋吃起來非常滑嫩,又有蛋香,跟意粉拌勻以後,吃起來更濃香!卡邦尼醬汁加了大量的忌廉和芝士,所以味道很惹味,又加了煙肉片和蘑菇來增香!堅果煙三文魚沙律(98元)堅果就是加了杏仁片,然後配上大量的蔬菜,最後加上煙三文魚。煙三文魚吃起來挺嫩滑,味道香濃,跟清爽的沙律搭配,吃出不出的質感!套餐(4

七日熟成安格斯西冷(8OZ)(268元)

慢煮寶雲酥羊架(3支骨)(188元)

慢煮溫泉蛋卡邦尼意粉(88元)

堅果煙三文魚沙律(98元)

套餐(45元)
套餐性價比挺高的,包了牛角包,是日甜品和飲品!

牛角包是新鮮焗起的,吃起來充滿牛油香又酥!

飲品是除了酒都可選,我們都選了水果茶!

是日甜品今天有兩款,分別是雜莓荔枝慕絲蛋糕和千層蛋糕,特別是前者賣相非常好,味道偏酸甜,又有濃濃的荔枝香!後者質感很滑,而且是沒有蛋糕底的,這個好評!

2023-06-25
2023-07-05 9 浏览
我愛慢煮 - 灣仔同男朋友放工周圍搵嘢食 去咗呢間好有田園文青picnic feel既餐廳食晚飯蒜香花椒蜆肉拼原隻吉列蝦意粉 有淡淡花椒味 好香 第一次食西式意粉用花椒做食材 吉列蝦好香脆香口七日熟成澳洲穀飼安格斯西冷牛扒8安士 五成熟 牛肉都算Juicy 伴碟仲有薯條/粟米/三色椒清酒煮甲殼生物 有扇貝/青口/蝦/蜆 個湯底幾好飲 成盤都係海鮮另外叫主食可以加$32配餐湯 蒜蓉包同飲品或 加$45配小牛角包 飲品同是日甜品 當日係千層蛋糕 熱情果水果茶 唔會過甜千層蛋糕好Creamy 食落唔會太膩餐廳環境好適合同朋友坐喺度慢慢傾計慢慢食慢慢Chill
我愛慢煮 - 灣仔

另外叫主食可以加$32配餐湯 蒜蓉包同飲品
或 加$45配小牛角包 飲品同是日甜品 當日係千層蛋糕

熱情果水果茶 唔會過甜

千層蛋糕好Creamy 食落唔會太膩

餐廳環境好適合同朋友坐喺度慢慢傾計慢慢食慢慢Chill
2023-07-05 18 浏览
餐廳環境走露營風格,所有裝飾及設備都好精美!好似高級版露營感覺,仲有不少靚靚打卡位!慢煮溫泉蛋牛油果沙律 $78沙律加左溫泉蛋令味道更豐富!牛油果大大粒原粒上,抵食呀!吉列蕃茄芝士 $58濃濃嘅薯蓉、芝士、仲有蕃茄味,加上脆炸嘅外皮,好好食!微酸嘅蕃茄味道仲好開胃添!慢煮原條豬肋骨 (半份) $108豬肉肉質鮮嫩 juicy,肋骨肉軟硬度剛剛好!蔬菜包括車厘茄都有微烤過,好顯誠意。整個份量比想像中大,又大份又好食,推介!忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 $168蟹肉蟹黃非常足料,好濃郁嘅蟹味,仲有咸蛋黃味道拱托,超香口好食但又一啲都唔膩!通粉口感剛剛好al dente 嘅感覺!好出色,必點!!朱古力咖啡蛋糕 $48超超超濃郁咖啡味道!有tiramisu的感覺,好香甜!上面嘅cream口感似雪糕,而下面嘅蛋糕濕潤軟熟,好食!慢煮系列或主食系列+$32 配餐湯、蒜蓉包、飲品+$45 配牛角包、飲品、是日甜品熱朱古力外表雖然不太特別,但入口都幾濃郁!奶茶似chai tea感覺。粟米忌廉濃湯唔係罐頭湯feel,的確真材實料有粟米蓉,都幾濃粟米味道!牛角包脹卜卜好飽滿新鮮,仲超香牛油味!而是日甜品為雜莓慕絲

慢煮溫泉蛋牛油果沙律 $78
沙律加左溫泉蛋令味道更豐富!牛油果大大粒原粒上,抵食呀!

吉列蕃茄芝士 $58

慢煮原條豬肋骨 (半份) $108

忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉 $168

朱古力咖啡蛋糕 $48

慢煮系列或主食系列
+$32 配餐湯、蒜蓉包、飲品
+$45 配牛角包、飲品、是日甜品
熱朱古力外表雖然不太特別,但入口都幾濃郁!奶茶似chai tea感覺。粟米忌廉濃湯唔係罐頭湯feel,的確真材實料有粟米蓉,都幾濃粟米味道!牛角包脹卜卜好飽滿新鮮,仲超香牛油味!而是日甜品為雜莓慕絲蛋糕,酸酸甜甜而且莓味濃郁,好食!

Score 分數: 70講堅喎,這間餐廳真係好有特色,又多打卡位。首先,餐廳主題係露營,當中室內設計用大量露營為主題嘅裝飾,就連椅子和枱都係。加上唔使怕有蚊蟲,可以享受住冷氣慢慢坐在餐廳中,感覺真係與別不同,真係別有一返風味。而加上,位置方便(灣仔),所以不用擔心要上山下海一輪先可以有得食!最重要係....唔使洗碗呀麻🙈 這幾點真係加左唔少分數。露營最後必須要自己清潔一輪,又要拿回重裝備回去,這點唔知大家覺得點啦~ 至於味道就都好有露營feel嘅,姐係咩?你有冇去過露營先?有?食開高檔次嘅你一定覺得唔好食。如果冇試過露營,今次去下這間餐廳,咪當試下露營高級版食物羅!總結:講到重視餐廳氣氛和格調,E 間餐廳算幾好,堅唔錯嘅,可以一試
Score 分數: 70

2023-07-04 5 浏览
🐽 日式燒牛肉他他沙律牛肉燒得啱啱好,唔會太生或太熟。佢哋嘅他他醬好惹味,酸酸地同牛肉搭配得好好。沙律蔬菜都新鮮,整體味道好開胃🐽 清酒煮蜆、帶子同埋海蝦清酒味道唔會太濃烈,但都突顯咗海鮮嘅鮮味。蜆肉彈牙,帶子鮮甜,海蝦肉質緊緻,食落去好爽口🐽 蕃茄芝士漢堡意粉蕃茄醬做得唔錯,酸酸甜甜,好開胃。漢堡肉扒煎得啱啱好,外脆內嫩,海量芝士搭配仲提升咗整體味道同埋罪惡感😁🐽 慢煮寶雲酥羊架羊肉煮得非常入味,唔會有羶味。寶雲酥好酥脆,同羊肉搭配得好好。羊肉熟度啱啱好,肉質鬆軟,好有功架🥰
🐽 日式燒牛肉他他沙律

🐽 清酒煮蜆、帶子同埋海蝦

🐽 蕃茄芝士漢堡意粉

🐽 慢煮寶雲酥羊架
2023-07-03 12 浏览
餐廳環境裝修走渡假露營風格,像置身於郊外營地之中,燈光昏暗感覺很放鬆,有不少打卡位如帳幕、懷舊沙發等等,讓人可以嘆住冷氣享受野餐的樂趣。二人餐$598的菜單看起來非常豐富,包含前菜、湯品、主菜、小食、甜品和飲品。首先有前菜,慢煮溫泉蛋牛油果沙律看起來非常精緻,牛油果的鮮味和蛋的柔軟口感一定很搭配。粟米湯和羅宋湯也是經典的湯品,搭配牛角包應該會很美味。接下來主菜,澳洲榖飼安格斯西蘭8安士的牛肉是高品質的肉類,燒春雞也是簡單卻美味的選擇。小食方面,味噌豚肉串燒、酥炸雞軟骨和紫蘇腸都是日式風味的小吃,很開胃。甜品方面,千層pancake和香蕉蛋糕同士多啤梨雪糕都是非常美味的選擇,搭配啤酒和水果茶很消暑。整體來說,夏日炎炎想體驗露營野餐又怕熱,非常值得一試。

整體來說,夏日炎炎想體驗露營野餐又怕熱,非常值得一試。

2023-06-26
  • 澳洲穀飼安格斯西冷8安士
  • 味噌豚肉串燒
  • 燒春雞
位於灣仔的露營風主題西餐廳。近來露營風餐廳大行其道,光是最近我便已光顧了幾間以露營為主題的餐廳;可見現時香港人對親近大自然的渴求,但亦同時深切體會到有一部分人(當然包括我) 不願意離開冷氣的矛盾。 餐廳地方寬敞,裝潢設計盡見心思,除了以大量植物、木椅木桌營造的野餐感外,更有幾個大帳蓬在餐廳當眼處,很有氣氛;而餐廳亦設有露天座位,不怕熱的勇者們也可選擇入座於室外,氣氛相信更見濃厚更ᴄʜɪʟʟ喔。 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ° 七日熟成澳洲殼飼安格斯西冷(12ᴏᴢ) $378° 忌廉蟹黃蟹肉粗管意粉 $168° 加配小牛角包、飲品及是日甜品 +$45  ___⋆ ⋆ ___ ✿ 七日熟成澳洲殼飼安格斯西冷12ᴏᴢ的西冷果然厚切大塊,口感非常濃郁。西冷熟成的過程讓牛肉的肉質變得更加柔軟,口感更加豐富,搭配上適量的鹽和黑胡椒調味,更能提升牛肉的口感及提味。西冷點了五成熟,粉嫩細緻的色澤及紋理更使人垂涎欲滴喔。.✿ 忌廉蟹黃蟹肉粗管意粉上桌時,蟹肉的香氣已經相當突出,香氣四溢;蟹肉和蟹黃的鮮味與忌廉的濃郁完美結合,非常滋味!粗管意粉Q爽彈牙,掛汁力不錯,每一口都能吃到忌廉
位於灣仔的露營風主題西餐廳。
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
° 七日熟成澳洲殼飼安格斯西冷(12ᴏᴢ) $378
° 忌廉蟹黃蟹肉粗管意粉 $168
° 加配小牛角包、飲品及是日甜品 +$45
  ___⋆ ⋆ ___
✿ 七日熟成澳洲殼飼安格斯西冷
✿ 忌廉蟹黃蟹肉粗管意粉
上桌時,蟹肉的香氣已經相當突出,香氣四溢;
蟹肉和蟹黃的鮮味與忌廉的濃郁完美結合,非常滋味!粗管意粉Q爽彈牙,掛汁力不錯,每一口都能吃到忌廉蟹黃醬汁的奶滑濃郁,吃起來毫不膩口,加入微量香草提味,蟹黃味更是突出!
✿  是日甜品:千層蛋糕
本來對是日甜品就沒甚麼期望,懂的都懂~(笑
但這間的是日甜品有意外驚喜呢!
ᴠᴀɴɪʟʟᴀ味道清新淡雅,甜度適中,千層的餅皮層層分明,非常有層次感。以是日甜品來說,完全不馬虎呢~
2023-07-03 31 浏览
我愛慢煮 - 露營風餐廳今日嚟到銅鑼灣一間西餐廳,設計非常特別,到處都有唔同嘅露營用品,係走露營風嘅餐廳,可以坐住露營摺凳或者係露營帳篷入邊用餐。日式燒牛肉他他沙律 $88燒得剛剛好肉質粉嫩嘅燒牛肉,配上流心嘅溫泉蛋同埋爽口嘅沙律菜,非常開胃豐盛嘅前菜。忌廉芝士雜莓貝果 $52鬆軟嘅貝果麵包,加上幼滑嘅忌廉芝士同埋果甜嘅雜莓。西冷牛扒 $268分量十足,足足八安士嘅西冷牛扒,厚度十足,油脂豐盈,啖啖肉,另外仲配有粟米同粗炸薯條!蒜香花椒蜆肉拼吉列蝦意粉 $98炒得夠晒鑊氣嘅意粉,當中仲有鮮味嘅蜆肉同埋脆炸吉列蝦。+$45 可以升級套餐可以包牛角包、餐湯、飲品同埋是日甜品。
我愛慢煮 - 露營風餐廳

日式燒牛肉他他沙律 $88

忌廉芝士雜莓貝果 $52
鬆軟嘅貝果麵包,加上幼滑嘅忌廉芝士同埋果甜嘅雜莓。

西冷牛扒 $268

蒜香花椒蜆肉拼吉列蝦意粉 $98
炒得夠晒鑊氣嘅意粉,當中仲有鮮味嘅蜆肉同埋脆炸吉列蝦。

+$45 可以升級套餐可以包牛角包、餐湯、飲品同埋是日甜品

以露營風做主題,入到去就覺得好特別🏕⛺️成間餐廳空間非常大,有啲座位以大帳篷覆蓋住,私隱度好高,一班朋友嚟食飯吹水氣氛一流~有啲就用露營枱櫈,可以好chill咁食餐飯,而且入面有好多裝飾,有好多唔同大細嘅植物,好似置身森林,有度假優閒感覺今次叫咗兩個set ,會有牛角包做前菜,仲用木板上菜配有烤粟米、三色烤椒、炸薯條慢煮法國無激素春雞以慢煮方法烹調、雞肉嫩滑,外皮都烤得好脆口七成熟安格斯西冷(8oz)牛扒好juicy!! 慢煮方法令肉質幼嫩得嚟好人味,食落入口即化,牛味好濃鹽麴雞肉3串超彈牙,一啲都唔鞋口~鹽麴調味好夠味,鹹鹹地好好食~甜品芒果熱情果慕絲蛋糕朱古力咖啡慕絲蛋糕今次最欣賞係甜品兩款都好高質,雖然偏甜,但入面mousse好絲滑,做得好出色😋
以露營風做主題,入到去就覺得好特別🏕⛺️

慢煮法國無激素春雞
以慢煮方法烹調、雞肉嫩滑,外皮都烤得好脆口

鹽麴雞肉3串
超彈牙,一啲都唔鞋口~鹽麴調味好夠味,鹹鹹地好好食~

甜品
芒果熱情果慕絲蛋糕