2022-10-12 218 浏览
星期日去旺角逛街和吃晚餐。餐廳內部環境舒適,清潔衛生,座位寛敞,店員服務親切。意式脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬78元,有兩隻軟殼蟹,即叫即炸,熱辣辣,外層香脆,內層軟,沾一些蒜味芥末醬一起吃,很滋味。意分狂熱套餐268元。凱撒沙律(半份),車厘茄和青菜均新鮮,麵包粒香口,芝士粉味濃,芝士醬汁帶咸味。忌廉蘑菇湯,蘑菇香氣四溢,湯內有大量蘑菇粒,蘑菇粒爽口,湯底濃滑稠密咸味適中。法式芝士洋葱湯,洋葱粒甜,芝士麵包味道和洋葱湯味道很夾,加入少少香草,有助提升味道層次。南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉,雞肉嫩,粗意粉口感彈牙,南瓜忌廉汁甜,十分滋味。海老意粉配檸檬忌廉汁,蝦肉彈牙,幼意粉滑,檸檬忌廉汁不會太酸。意大利芝士蛋糕 配芒果肉和忌廉,賣相美麗,口感軟滑,甜度適中。熱檸水味道正常。南非白酒120ml,甜甜地,易入口。總結:環境適舒,食物美味抵食。
意分狂熱套餐268元。
熱檸水味道正常。
南非白酒120ml,甜甜地,易入口。
總結:環境適舒,食物美味抵食。
2022-10-09
2022-10-07 246 浏览
Monday都可以好開心! 放工就去左食最喜愛食物之一既意粉happy下!今次呢間主打意粉同pizza,超多選擇!! 而且性價比高!! 呢度環境同氣氛都好好,好熱鬧好chill! 我地坐左卡位,好寬敞好舒服,我地叫左好多野食:.🦀軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉Soft Shell Crab Fresh Pasta in Sea Urchin Cream Sauce真係成隻大大件既軟殼蟹原隻上!啖啖肉,炸得好香脆! 意粉吸收哂海膽忌廉汁好creamy好惹味! 上邊仲鋪左唔少蟹籽,脆卜卜,口感好豐富,好好食!!..🐟鮭魚菠菜忌廉意粉 Salmon & Spinach with Cream Sauce有5大片三文魚係面,加上菠菜同忌廉意粉,而且灑滿左大量既芝士粉,好香! 簡單又美味..🍕明太子海鮮PizzaSeafood Pizza with Mentai Sauce呢度既Pizza有分Small同Regular size既,我地當然叫個細size啦,咁先可以叫多樣試下味🤪 細Size既Pizza有4大件,長方形咁,係薄底,好脆! Pizza上既餡料好足! 海鮮料有蝦、帆立貝、帶子同魷魚,加埋大
🦀軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
🐟鮭魚菠菜忌廉意粉
🍕明太子海鮮Pizza
呢度既Pizza有分Small同Regular size既,我地當然叫個細size啦,咁先可以叫多樣試下味🤪 細Size既Pizza有4大件,長方形咁,係薄底,好脆! Pizza上既餡料好足! 海鮮料有蝦、帆立貝、帶子同魷魚,加埋大量芝士一齊焗,好香!!仲可以拉絲!!.
🍗香烤雞翼 配檸檬蜜糖 (4件)
Grilled Chicken Wings with Honey Lemon (4pcs)
我地都好鍾意食雞翼,雞翼有2款,另一款係蒜味芝士雞翼,我地就叫左呢款! 4大件雞翼都大大隻,多肉,本身唔駛點檸檬蜜糖都已經好香口,有黑白芝麻係雞翼面,點埋醬汁酸酸甜甜咁好開胃!!.
☕Café Mocha
叫飲品是必須的!呢杯凍朱古力咖啡都幾大杯,唔會好甜,保留返可可既濃郁同咖啡既香,幾好!.
🍵Matcha Latte
呢杯係凍抹茶鮮奶,濃郁既抹茶味同鮮奶融合,好香甜好滑! 比起上一杯朱古力咖啡,甜度就比較高D!.
今次真係食得好開心呀! 好滿足! 呢度價錢唔貴,又多食物選擇,大家可以去食下
2022-09-26
2022-10-02 115 浏览
好耐之前食過意粉狂熱覺得唔錯,今晚又想食意粉,收工就約同事去食,因為唔想諗嘅關係就揀咗個二人套餐有9 個items,分別有湯x2、沙律、主食x2、餐飲和甜品x2,另外再加一碟軟殼蟹沙律,埋單唔洗$400,以地區,環境及食物水準嚟講,性價比高呢度地方唔算大,裝修雅緻,環境舒服,座位闊落餐牌選擇多,而且選用QR 落單,方便又快捷軟殼蟹沙律-同事見隔離枱嘅軟殼蟹沙律好正,所以我哋又點了一碟,軟殼蟹新鮮即炸,熱辣辣香脆可口,沙律菜夠新鮮,配上酸酸的汁,食起來清新又開胃📌法式芝士洋蔥湯-將芝士法包浸在湯內,入面有好多洋蔥絲,散發清甜味道📌忌廉磨菇湯-湯內滿滿磨菇碎甚有咬口,忌廉很滑加上淡淡香草味,味道濃郁📌凱撒沙律(半份)-爽口沙律菜配以多士粒,醬汁開胃感覺清新📌蒜香白酒汁海蜆意粉-意粉有咬口唔會太淋,蒜蓉煮得夠香,蜆肉份量多充滿酒香惹味帶鮮甜📌蕃茄香草雞肉天使麵-雞肉嫩滑,天使麵幼身爽口,蕃茄味颇濃,酸酸甜甜好開胃📌甜品Tiramium-兩件細細的咖啡味濃,食落軟綿綿📌餐飲:水果茶同一般唔同係奇異果同橙,甜度適中;另檸檬茶亦頗夠茶味

呢度地方唔算大,裝修雅緻,環境舒服,座位闊落

餐牌選擇多,而且選用QR 落單,方便又快捷

📌凱撒沙律(半份)-爽口沙律菜配以多士粒,醬汁開胃感覺清新

📌甜品Tiramium-兩件細細的咖啡味濃,食落軟綿綿

2022-09-30 96 浏览
一睇名就知呢間係食意粉嘅專門店啦!意粉煮得啱啱好,唔會過淋或者過硬。不過今次係第一次一次,所以唔知啲質素係咪每次都有保證,不過今次啲意粉軟硬度同埋醬汁都調校得唔錯,作為意粉愛好者嘅我都收貨啦,有機會下次再試吓其他意粉先😆😆😆
2022-09-29 349 浏览
原來意粉狂熱是和民集團的,價錢親民,和男朋友去食一個晚飯。坐位很闊落,雖然今天QR code壞了,但是店員幫忙下單有禮貌又親切,反而加分!【軟殼蟹沙律】先試一個開胃菜,軟殼蟹炸得脆卜卜,但個殼和肉又軟荏荏,吃落味道又新鮮!最意想不到是洋蔥沙律醬汁,酸酸甜甜配牛油果、生菜和車厘茄好開胃。【忌廉蘑菇湯】蘑菇味道突出又搞得夠碎,啖啖蘑菇蓉,十分足料。【蒜味芝士雞翼】端出來的時候超熱氣,一咬就爆汁,本身雞翼已經有香濃嘅香蒜芝士粉,再配芥末沙律醬更加重口味。【芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉】鮮製意粉的口感實在令人上癮,結實得來又濕潤,掛滿牛肝菌汁,好惹味。【蘆筍煙肉卷伴羅勒醬意粉】煙肉真的有點肥,中間的蘆筍沒有渣,清脆爽口,羅勒醬汁勁重橄欖油香味,好正!【黃金四重芝士披薩】Pizza薄薄一片,水牛芝士和藍芝士味道最突出,本身都不是苦,但是沾着蜜糖更加好吃。

蒜味芝士雞翼

2022-09-25
蒜味芝士雞翼
2022-09-28 63 浏览
隨著疫情開始緩和, 生活回復正常,已相約好友旺角意粉狂熱聚聚。方便大家搭車。呢度係用掃QR code落單的,簡單又快捷!上菜速度非常之快。都只系過左幾分鐘左右就送到枱面。$78 脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬 一板有兩隻軟殼蟹🦀,岩岩炸完即食係又香好脆,成隻軟殼蟹實肉冇空心,蟹膏仲唔好少。配D芥末醬味道一流。$158豪華5式拼盤小食擺盤喜出望外。有魷魚圈、雞翼、薯條、帕爾馬火腿等四款。魷魚圈最正,夠脆又有咬口。同時唔太油。$58帕爾馬火腿三色沙律披薩火腿同平時食開好唔同,鹹香味十分出色。同時披薩唔系太硬。容易入口。$68(大)雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉除左份量足以應付三個人食外。辣味煙肉既味道夠搶。意粉亦都比較乾身。呢一餐坐得舒服又好味,人圴約$200左右

$78 脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬

$158豪華5式拼盤

$58帕爾馬火腿三色沙律披薩

$68(大)雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉

呢一餐坐得舒服又好味,人圴約$200左右
2022-09-27 91 浏览
今日同朋友來到旺角逛街購物,夜晚便在附近吃個晚餐,朋友推介吃西餐,於是選了這家食物選擇眾多的意粉狂熱。餐廳地點方便易找,來到後很快便入座,安排和服務都很週到。餐廳環境寬落,坐得舒適,很適合聚會聊天。有多款不同的套餐以供選擇,真的很豐富。我和朋友選了一個二人套餐。意式脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬軟殼蟹是餐廳最近的新品之一,所以我們快被軟殼蟹吸引了,直接點了一個賣相最吸引的一款。軟殼蟹即叫即炸,份量很大隻,外脆內軟,蟹肉汁豐沛,肉質軟稔美味,很鮮甜。意粉&披薩狂熱套餐香草雞肉凱撒沙律(半份)沙律菜新鮮爽脆,清新美味,配有嫩滑雞肉,凱撒汁等,口感豐富。忌廉蘑菇湯蘑菇湯濃滑稠密,香甜可口,有淡淡的忌廉味,還有豐富的蘑菇粒,滑溜美味。秘製炸雞炸雞熱騰騰,外面卜卜脆,炸粉較薄,肉質嫩滑多汁,很香甜。蒜香白酒汁海蜆意粉意粉爽滑彈牙,吸收醬汁精華,白酒令味道更清甜,蜆肉新鮮甜美。芝士牛油果烤雞披薩披薩香脆可口,麵粉味道香濃,有蕃茄醬味道作底,配有芝士,牛油果,和烤雞等,嫩滑美味。是日甜品甜品很令人驚喜,是Tiramisu 配芒果肉和忌廉,蛋糕香濃滑溜,咖啡味道香甜。

意式脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬

意粉&披薩狂熱套餐
香草雞肉凱撒沙律(半份)

秘製炸雞
炸雞熱騰騰,外面卜卜脆,炸粉較薄,肉質嫩滑多汁,很香甜。

蒜香白酒汁海蜆意粉

芝士牛油果烤雞披薩

是日甜品
2022-09-25 88 浏览
比起傳統餐廳食材餐單亦不陌生食物水準融合配搭變化多端,不管下午茶或晚膳時段單獨或多人眾餐或當作派對口味多變又夠飽腹感輕鬆速食多款不同口味,而且用料、份量、價格感覺夠實在,難怪吸引到不少香港人前來光顧 !口味部分就看個人喜歡,熱辣辣即做即吃風味,融進餡料濕潤薄皮、鬆厚既餅皮充滿彈性,烘烤過披薩令人胃口大開較有咬勁兩款披薩「黄金四重芝士」、「帕爾馬火腿三色沙律」都甘愛「芝士煙肉帶子忌廉意粉」煙韌混合淡忌廉攪匀,份量相對多加上調味拌以煙肉、帶子相對有質素又夠惹味「脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬」薄層沾附粉漿炸至金黃,原隻即叫即炸軟殼蟹肉感豐富搭配得很對味卻感不到一點的油膩感,熱愛炸物至愛之一
比起傳統餐廳食材餐單亦不陌生

「芝士煙肉帶子忌廉意粉」
煙韌混合淡忌廉攪匀,份量相對多
加上調味拌以煙肉、帶子相對有質素又夠惹味

「脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬」

2022-09-22
2022-09-24 101 浏览
每次行過雅蘭中心搵嘢食都見到意粉狂熱,餐廳成日好多人等位,可能因為價錢合理適合大眾口味。餐廳裝修走簡約時尚路線 , 柔和燈光配合輕快音樂,看見情侶們都充滿浪漫氣氛。地方闊敞,侍應店員服務態度貼心,QR code 下單方便快捷。Non-alcohol Mojito $38Fresh Kiwi 清新冰爽,入口少甜帶淡淡的奇異果🥝香,生津解渴。主廚精選沙律 $43沙律新鮮健康之選,每口蔬菜充滿芝士的甜香, 十分滋味。沙律菜新鮮爽甜,配搭雞肉和漬三文魚的軟嫩,口感好清爽。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128店長特別推薦軟殼蟹食品,意粉狂熱顧名思義意粉煮得好出色,所以我特意揀咗軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 。香脆軟殼蟹配搭手工意粉🍝特別滋味。拌以鮮甜海膽忌廉汁,真係每一啖都愛不釋口啊!Soft Shell Crab 蟹香脆出色大有驚喜,鮮製意粉軟硬適中,口感煙煙韌韌夠彈牙有蛋香,海膽忌廉汁鮮味十足,沾滿每條意粉挺嫩滑,味道超開胃越吃越滋味。照燒雞蛋黃醬披薩 10” (Regular) $78照燒雞蛋黃醬披薩好薄好香脆可口, 香濃惹味。!照燒雞蛋黃醬再加紫菜,好有日本風味,非常吸引,兩個人食已經夠份

Non-alcohol Mojito $38

主廚精選沙律 $43

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $128

拌以鮮甜海膽忌廉汁,真係每一啖都愛不釋口啊!

照燒雞蛋黃醬披薩 10” (Regular) $78
照燒雞蛋黃醬披薩好薄好香脆可口, 香濃惹味。
!照燒雞蛋黃醬再加紫菜,好有日本風味,非常吸引,兩個人食已經夠份量足,拉絲效果入口卜卜脆。

香蕉朱古力披薩 $48
即叫即製 , 香蕉朱古力披薩 上枱時香氣十足, 批邊烤得香脆, 散發香蕉的香氣 , 面鋪滿滑溜的香蕉。口感濕潤鬆軟,散發迷人朱古力香甜, 讓人驚喜。

總括是價錢合理抵食,讚侍應好有禮貌又友善,食物質素好有水準!

• 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
  • 香蕉朱古力披薩
  • 照燒雞蛋黃醬披薩
2022-09-23 278 浏览
 與朋友到旺角雅蘭中心購物完再覓食,在中心二樓發掘了這間主打意粉和pizza的西餐廳,舖前的Menu菜式款式非常多元化 琳瑯滿目的 !除了歐美日 fusion 菜式還有我喜歡的軟殼蟹意大利粉菜式。多款不同的套餐配搭,也有新肉素菜菜式爲素食者提供了選擇。這餐廳菜式相當合我們的口味,選定這裡一試!從長長入口內進……地方是光亮 寬敞的,待應亦相當有禮貌的招呼,坐在卡位上感到舒適。開始用 QR Code點餐十分方便!精美吸引的插圖看得我們垂涎三尺!點了一客五款的自由配搭小食拼盤~香烤鷄翼~皮香脆肉質濕潤嫩滑惹味。海蝦牛油果法包多士~多士超軟熟,滑滑牛油果醬和海蝦非常夾口味豐盈很滋味!意式魷魚圈 配他他汁~柔軟的魷魚圈外的脆漿厚度恰到好處,香脆可口!帕爾馬火腿~咸咸香香滑滑的質素不差!配上果酒也相當不錯!忌廉汁煮青口~一客份量不少,賣相吸引即時令人食指大動!青口肉雖不太大粒但勝在夠鮮嫩,沾上奶白柔滑的忌廉汁口感層次豐富!軟穀蟹酡海膽忌廉汁鮮製意粉主打的意粉一定要嚐!加上炸軟殼蟹超級的好味!每條意粉都Q彈有口感,沾滿鮮味醬汁又滑又鮮甜!軟殼蟹外脆肉嫩,非常香口惹味!吃過餐前小食和特色意粉等。

多款不同的套餐配搭,也有新肉素菜菜式爲素食者提供了選擇。

這餐廳菜式相當合我們的口味,選定這裡一試!
從長長入口內進……
開始用 QR Code點餐十分方便!

精美吸引的插圖看得我們垂涎三尺!

豪華五式拼盆

點了一客五款的自由配搭小食拼盤~
香烤鷄翼~皮香脆肉質濕潤嫩滑惹味。
海蝦牛油果法包多士~
多士超軟熟,滑滑牛油果醬和海蝦非常夾口味豐盈很滋味!
意式魷魚圈 配他他汁~
柔軟的魷魚圈外的脆漿厚度恰到好處,香脆可口!
帕爾馬火腿~
咸咸香香滑滑的質素不差!
配上果酒也相當不錯!

忌廉汁煮青口~
忌廉汁煮青口
一客份量不少,賣相吸引即時令人食指大動!

軟穀蟹酡海膽忌廉汁鮮製意粉
主打的意粉一定要嚐!
加上炸軟殼蟹超級的好味!
軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

每條意粉都Q彈有口感,沾滿鮮味醬汁又滑又鮮甜!

軟殼蟹外脆肉嫩,非常香口惹味!
吃過餐前小食和特色意粉等。十分回味真是間惹味餐廳!好滿意啊!
豪華五式拼盤
2022-09-21
豪華五式拼盆
豪華五式拼盤
  • 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉, 豪華五式拼盤, 忌廉汁煮青口
2022-09-23 88 浏览
朋友生日想食意粉🥳見到呢間餐廳地點好就腳,又多野食😍就book左晚上7點半~餐廳位置闊落,光暗適中,幾有feel🫶🏻餐單已經印有每款菜式既相,方便選擇~我地簡左意粉狂熱套餐(2人餐),入面有2款餐湯、半份沙律、2款主食、2份甜品及飲品!另外見到新出既軟殼蟹餐單🦀同埋我最中意既牛油果🥑,就追加左牛油果沙律同埋脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬🤤💎 $268 意粉狂熱套餐(2人餐).💎 忌廉蘑菇湯餐湯份量適中,除左聞到好香既忌廉味,飲落仲發現入邊有超多蘑菇粒😍好濃郁呀🙈.💎 法式芝士洋蔥湯有好多洋蔥粒粒,整體味道係甜甜地🤣個湯有跟一塊麵包,索曬啲洋蔥湯好夾!.💎 凱撒沙律雖然係跟餐嘅半份沙律,但份量好足!!!🥗有芝士粉、生菜、番茄同埋麵包粒,沙律菜仲要好新鮮!🤩.💎 溫泉蛋松露油蘑菇鮮製意粉溫泉蛋同松露係非常好既組合,佢地各有特色但又唔會蓋過對方既味道😋最有驚喜係個鮮制意粉,係比較粗身既意粉~好掛汁同好好咬口🍝.💎 蒜香白酒汁海蜆意粉有差不多十隻海蜆咁多😆冇沙之餘又好鮮甜,配埋個蒜香~好惹味呀🤤.💎 $48 牛油果沙律有成半個牛油果鋪係沙律上面😍牛油果好冧,上面滴左柚子汁,食落酸酸地好開胃.💎 $78
朋友生日想食意粉🥳
見到呢間餐廳地點好就腳,又多野食😍
就book左晚上7點半~
餐廳位置闊落,光暗適中,幾有feel🫶🏻
餐單已經印有每款菜式既相,方便選擇~
我地簡左意粉狂熱套餐(2人餐),
入面有2款餐湯、半份沙律、2款主食、2份甜品及飲品!
另外見到新出既軟殼蟹餐單🦀
同埋我最中意既牛油果🥑,
就追加左牛油果沙律同埋脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬🤤

💎 $268 意粉狂熱套餐(2人餐)
💎 忌廉蘑菇湯

餐湯份量適中,
除左聞到好香既忌廉味,
飲落仲發現入邊有超多蘑菇粒😍
好濃郁呀🙈
💎 法式芝士洋蔥湯

有好多洋蔥粒粒,
整體味道係甜甜地🤣
個湯有跟一塊麵包,
索曬啲洋蔥湯好夾!
💎 凱撒沙律

雖然係跟餐嘅半份沙律,
但份量好足!!!🥗
有芝士粉、生菜、番茄同埋麵包粒,
沙律菜仲要好新鮮!🤩
💎 溫泉蛋松露油蘑菇鮮製意粉

溫泉蛋同松露係非常好既組合,
佢地各有特色但又唔會蓋過對方既味道😋
最有驚喜係個鮮制意粉,
係比較粗身既意粉~
好掛汁同好好咬口🍝

食落酸酸地好開胃
💎 $78 脆炸軟殼蟹配蒜味芥末醬

今餐最期待同埋最值得嗌嘅菜色😍
一碟有兩大隻軟殼蟹🦀🦀
新鮮炸完即食真係好脆,
擠啲檸檬汁,
再點埋芥末醬味道真係冇得輸👏🏻
💎 甜品
兩件Tiramisu~
細細件岩岩好
有咖啡味又有酒味
💎 蘋果汁
酸甜適中
食食下意粉飲兩啖好解膩🍎
💎 +$12 Suntory高級啤酒

呢隻啤酒好飲就大家都知架啦😆
最欣賞係佢上台既時候雪到凍一凍之餘
個杯都係雪凍左先上台既!
真係好加分🥰
2022-09-21 78 浏览
🧀黃金四重芝士pizza配蜜糖朋友同我都係芝士控,好快就被餐牌上面呢一個黃金四重芝士pizza吸引。Pizza質感鬆軟,芝士味非常香濃。微鹹嘅芝士味配上甜甜嘅蜜糖,口感同味道令人非常滿足。🍝芝士煙肉帶子忌廉意粉由個名字就可以知道呢個意粉嘅材料相當豐富。帶子係主角,肉質豐富,帶有海鮮嘅鮮味。煙肉永遠係意大利菜令味道更香濃嘅重要材料。意粉軟硬適中,口感彈牙。最後加上芝士及蒜蓉,增加忌廉意粉嘅層次。🦀意式脆炸軟殼蟹配酸味芥茉醬軟殼蟹受歡迎並唔係冇原因嘅,用軟殼蟹製作前菜,小食,主菜,都非常出色。一人可以享用一整隻軟殼蟹,連蟹膏亦都得以保留。灑上檸檬汁,增加味道嘅層次。而酸味芥茉醬就可以將軟殼蟹本身油膩嘅感覺中和。🥤抹茶沙冰 & 咖啡焦糖沙冰充滿意大利夏日風味嘅晚餐,點少得冰凍嘅飲品?抹茶沙冰同咖啡焦糖沙冰,為我哋帶嚟解暑冰涼嘅感覺。而且很喜歡沙冰顏色柔和精緻,像甜品一般賞心悅目。

🧀黃金四重芝士pizza配蜜糖

🍝芝士煙肉帶子忌廉意粉

🦀意式脆炸軟殼蟹配酸味芥茉醬

🥤抹茶沙冰 & 咖啡焦糖沙冰

2022-09-15 136 浏览
意粉狂熱,出色的意粉產品,不少特色食物及限定食物,地方闊敞,服務貼心,手機下單方便易用。牛油果沙律牛油果新鮮軟嫩,健康之選。香烤雞翼蜜糖檸檬味,金黃香脆外皮,雞翼肉嫩多汁,皮下油脂滿溢,香濃惹味。洋蔥湯略嫌有點不夠味。明太子海鮮薄餅份量提供兩種不同大小選擇,兩個人選小的已經夠,魷魚、帆立貝、蝦肉份量足粉,餅底薄身香脆。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉大大大大驚喜,改得意粉狂熱這名稱真的沒有錯,意粉煙韌富蛋香,醬汁沾滿每條麵條,海膽忌廉汁鮮味十足,配軟殼蟹香脆出色。超抵食的一餐。

牛油果沙律
牛油果新鮮軟嫩,健康之選。

香烤雞翼
洋蔥湯
略嫌有點不夠味。

明太子海鮮薄餅

超抵食的一餐。
2022-09-03 226 浏览
一時口痕想食意粉,旺角搵間意粉狂熱試吓。2個人平日6點去到都唔洗等位,但門口未有人招呼我哋,要我哋入去餐廳叫人出嚟。本身想叫2人套餐,但發覺唔係好想食沙律同飲湯,於是散叫pizza,意粉同小食。總之,我應該就咁叫意粉,唔洗試其他野。蘆筍煙肉卷伴羅勒醬意粉(大)3/5我以為係濕濕地既意粉,點知原來已經收乾曬水份,羅勒醬入曬味,但想好食啲都要加辣肉碎同tabasco。蘆筍煙肉都正正常常,爽口清脆,平衡質感。明太子海鮮披薩 4.5/5個人幾鐘意呢個pizza,有魷魚蝦仁芝士,明太子醬又好出,pizza脆薄邊唔會太厚太麵團太乾,食得開心。美式辣肉腸披薩 3.5/5呢個相比之下失色不少,本身眼見上一個pizza幾出色,諗住追加多個辣肉腸,可惜腸肉欠味道,茄醬又太出,蓋過風味。意式炸魷魚圈配他他汁,蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)2.5/5真係太普通,無咩特別,無乜味,要點醬加辣肉碎先有啲味。Fresh Mango Mojito個人幾喜歡,芒果係生芒果唔會太甜,整粒狀更易食。地點:雅蘭中心,易搵,同和民share門口。環境:一般,同隔離好近,講嘢都唔敢太大聲。價錢:算平食西餐架啦。人頭$190。

蘆筍煙肉卷伴羅勒醬意粉(大)3/5

明太子海鮮披薩 4.5/5

明太子海鮮披薩

美式辣肉腸披薩 3.5/5

美式辣肉腸披薩

意式炸魷魚圈配他他汁,蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜
味芥末醬)2.5/5

真係太普通,無咩特別,無乜味,要點醬加辣肉碎先有啲味。

意式炸魷魚圈配他他汁
蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬)

Fresh Mango Mojito

個人幾喜歡,芒果係生芒果唔會太甜,整粒狀更易食。

地點:

雅蘭中心,易搵,同和民share門口。

環境:

一般,同隔離好近,講嘢都唔敢太大聲。

價錢:

算平食西餐架啦。人頭$190。

服務:

有待改善,唔計6點啱啱開店無人招呼我哋,係入面就有個新手侍應招呼我哋,有好多野唔熟手,表示要問經理,代表人手短缺要請人。
明太子海鮮披薩
2022-08-01 429 浏览
呢間餐廳成日見到好多人幫襯,所以我今日終於黎食吓~雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉有煙肉蒜香當然已經好好味!蕃茄醬本身酸酸地,再加上辣粉,味道超開胃~意粉唔會過淋,夠彈牙!照燒雞蛋黃醬 pizza餅皮好薄好香脆!照燒雞、蛋黃醬,再加紫菜做點綴,好有日本風~
呢間餐廳成日見到好多人幫襯,所以我今日終於黎食吓

雙重辣味煙肉蒜香魔鬼意粉

有煙肉蒜香當然已經好好味
!蕃茄醬本身酸酸地,再加上辣粉,味道超開胃
~意粉唔會過淋,夠彈牙!

照燒雞蛋黃醬 pizza

餅皮好薄好香脆
!照燒雞、蛋黃醬,再加紫菜做點綴,好有日本風