2011-03-14
之前有人想請我食飯,咁我當然即刻答應啦。不過,果日咁啱喺金鐘。佢又想黎呢度食飯,咁我當然唔會反對啦。首先黎左個蒜蓉包,個包焗得好香,蒜蓉味都幾重。等左陣,就黎左個惹味既酥皮龍蝦湯。脹卜卜同好香牛油味既酥皮係多麼的吸引,而龍蝦湯都幾creamy,味道同以往既一樣好飲。飲完湯,個芝士焗茄子就送到我地面前啦。雖然只有四件茄子,不過依然惹味。茄子預先炸過再加上芝士同白汁去焗,點可能唔惹味呢!食完茄子,就食個意粉屋既經典產品------焗蝦、蟹蘑菇意粉。呢個意粉既配料都頗多,有蝦、蟹肉等。再加上巴馬臣芝士焗到金黃,相當認真。個意粉好爽口彈牙,配料都幾新鮮。而且份量絕不欺場,果然係經典產品之一。再之後,個煙三文魚海鮮pizza都送到啦。呢個pizza同以往既煙三文魚pizza有好大既分別,呢隻piiza比以前既多左蝦、蟹肉、魷魚同蟹子。雖然個pizza係薄批,但係個批整得好脆口。而且芝士可以拉到一絲絲咁長,即使係薄批都可以咁好食。食完咁多美食,再食個甜品作結吧。我叫左杯意式濃情,係tiramisu特飲。但我覺得咖啡味都幾重,tiramisu既感覺就唔多feel到。不過杯特飲又幾有睇頭既,喺面頭加左
咁我當然唔會反對啦。
飲。
炸過再加上芝士同白汁去焗,點可能唔惹味呢!
料都幾新鮮。而且份量絕不欺場,果然係經典產品之一。
可以咁好食。
感覺就唔多feel到。不過杯特飲又幾有睇頭既,喺面頭加左啲朱古力粉。
有特色。面頭有啲杏仁,而底下就係朱古力同香蕉。再配上雪糕,感覺
都幾特別。不能談上正宗,但可以食到咁特別既甜品,已經算唔錯啦。
質素不俗。咁已經無乜野可以挑剔。此外,服務都唔錯架。所以再有
機會既一定會翻兜。