2021-05-02
荃灣心意。好耐冇出post, 最近工作實在忙到透不過氣。難得今日放假,真真正可以出去食下野。本人返開果間教會附近有間日本餐廳,價錢不嬲都平靚正,當然你唔能夠要求佢有超靚既食材啦,但絕對係性價比之選。首先order左一個紫薯餅,同平時出邊食開嘅差不多,不過不失,紫薯味都有保留到。最喜出望外係柚子炸蝦壽司卷,完全冇諗到柚子醬配壽司係幾match!! 值得推介另外一樣值得推介嘅,就係日式墨魚咀,炸粉人會特別多,墨魚咀又唔硬,可以一試。另外刺身方面,甜蝦就唔係太甜,不過屋村附近嘅日本菜,你好難要求佢咁高。最後其他菜式,例如大阪燒,鍋物,同埋其他壽司,都係正常嘢,冇乜特別。但係最開心嘅係,我哋三個大人食,埋單都係只需要$350!真係實在太抵食呀,大家不妨經過去試吓啦
但係最開心嘅係,我哋三個大人食,埋單都係只需要$350!
真係實在太抵食呀,大家不妨經過去試吓啦