(非会员)
2006-10-15 5 浏览
食左3樣餸:1. 蝦醬通菜,咁簡單的餸都整得唔好食,根本無將蝦醬炒勻,結果得個咸字!2. 薑蔥炒蟹,蟹唔新鮮,佢就塗粉用油先炸過再炒,結果無蟹味,食落去成口粉同油!3. 花雕蒸蟹,蟹唔新鮮,蟹肉無鮮味仲有,汽水有怪味!呢間都唔知係咩黎架,我已經要求唔高架啦,回水呀)))
食左3樣餸:

3. 花雕蒸蟹,蟹唔新鮮,蟹肉無鮮味

仲有,汽水有怪味!

呢間都唔知係咩黎架,我已經要求唔高架啦,回水呀)))
2006-10-11 25 浏览
星期日晚五點半左右同男友經過,間間d亞姐都叫你幫襯,好抵食架!!!但我地都係諗住睇定邊間,夜d先食,咁行到呢間,就比亞姐不停纏住,我地話夜d先啦,亞姐就話睇定先啦,細細聲話等陣黎送例湯,我心諗,間間大排檔都送架啦!!跟住我話好好好,就行左去,再去睇第間..........到左夜晚八點去食飯,見橫掂間間都未試過,咪是旦一間囉,點知行行下就番黎呢間,都冇所謂,我地坐海邊張,跟住叫,叫左個四套餐,淨係有湯,冇飯送,都冇所謂,橫掂都唔係咁肚餓,但我記得第間有飯有汽水送........蒜蓉蒸扇貝:我認識o既扇貝係好大個殼、扇形、卡通片有珍珠咁樣果隻,但我地果碟只係大隻少少o既蜆,可能我唔識野啦,或者呢d先係真正o既扇貝,OK無問題,照食,但又油又鹹,d粉絲又碎濕濕,好似唔係好熟,唔多掂........豉椒炒蜆:蜆仔一碟,份量都唔少,但d味怪怪地,完全唔似沙田果d,冇豉椒味又唔辣,但有少少類似蒜蓉o既味.....椒鹽賴尿蝦:細細隻,但好大碟,幾夠椒鹽味,可惜唔夠乾身,而且非常油,一楂住隻蝦,d油就"吱"出黎,搞到成手都係油.........上湯蝦干浸菜:係白菜仔黎o既,因為唔係炒,所以唔油,但又係

上湯蝦干浸菜:係白菜仔黎o既,因為唔係炒,所以唔油,但又係好鹹,d菜又唔靚,個菜頭污漕又唔切左去.....

*** 一路食一路有d水係旁邊經過,好彩冇走上......另外,當我食緊第二味果陣個肚開始有d嘰嘰咕咕,之後就想去大大,食完即刻番上渡假屋抖抖,去左幾轉廁所,去完一陣抖唔夠五分鐘又要再去,斷斷續續去左5、6次,每次想出街食糖水,個肚又作怪,肯定係食左d唔乾淨o既野啦~~~ 下次請我都唔再食呢間!!! ***
2006-09-11 68 浏览
上月與朋友一行八人往長洲一遊,朋友提議一起食海鮮,結果去了她相熟的餐館。我們只選擇了套餐,價錢主要視乎點了多少道菜或海鮮。是晚我們點了:椒鹽瀨尿蝦、白灼蝦、蒜蓉扇貝、薑蔥炒蟹、花雕蒸蟹、豉汁蒸饍、清蒸紅魚、辣酒煮角螺(因為花螺售罄,唯有試吓角螺)椒絲腐乳通菜、辣椒炒硯等等。價錢真的很便宜,可惜大部份海鮮上枱時只有微溫,明顯不是即叫即蒸,我估這大概就是套餐與散叫的分別了。每碟份量頗細,味道也只是一般罷了。呢餐飯結帳只是$575,由於朋友是熟客,因此老闆娘給了九五折,實收$540,每人只須付$68,真的超平呢!不過,我想下次有機會,還是試試即叫即蒸的海鮮吧!

2006-03-03 19 浏览
去到長洲, 都唔知食咩好, 去到海鮮街入左去恆昌, 叫左個4餸加一麵,灼蝦,蒜蓉焗聖子, 西蘭花鮮魷, 豉油皇炒麵, 清蒸紅魚蒜蓉焗聖子量就多啦, 但煮得過左時, 搞到un左, 但個蒜蓉做得好好, 唔油又唔太咸, 西蘭花鮮魷的魷魚好彈牙, 好新鮮, 同一般酒樓食的“鮮魷”好唔同, 真係食得出係新鮮的! 西蘭花未夠熟, 有d硬…..,清蒸紅魚個size好大條喎, 但可惜又係overcooked, 搞到魚肉鞋恰恰…..好浪費呢….., 豉油皇炒麵就ok啦, 呢d係大排檔招牌野, 無理由失手的, $20大大碟, 勁啊!!食物真係一般啦, 不過坐係海邊大排檔, 飲大啤睇下電視加牛角扇, 消費又唔係多, 真係好有風味的, 加上阿姐得閒過來打下牙較, 都幾過癮架, 哈哈!!

2006-02-03 3 浏览
昨晚同男友去長洲食海鮮~間間都冇位~哩間既waiter話有位~我地就坐低啦~點知~惡夢就開始啦!我地要左3個\"食送\"~等左幾個字先上第一個粉絲蒜蓉扇貝,我地食完等左成個鐘~仲未有\"食送\"上~其間我地都催左好多次~但都冇人理!直到我發脾氣先有人黎睇下咩事!哩餐\飯足足等左個半鐘!食就食左半個鐘!好後悔冇上黎睇過食評先去食!真係食到把幾火><!!哩間落單既waiter態度十分惡劣~而且好似喝我地咁~我知佢\地人多好難應付~但都唔可以咁既態度對客人囉~漏單都好似係我地唔岩咁!野食又唔係好食~d蟹又冇肉~份量又少~一d都食唔過!一定冇下次!
點知~惡夢就開始啦!

哩間落單既waiter態度十分惡劣~而且好似喝我地咁~
我知佢\地人多好難應付~但都唔可以咁既態度對客人囉~

一定冇下次!
(非会员)
OK
2006-01-16 15 浏览
星期六去食過一次, d服務態度一般, 如前者所講, 叫你光顧時態度很好, 一坐低就唔同左. 食物都可以, 碟頭係細, 但以$148 的2人餐有瀨尿蝦,粉絲蒜蓉扇貝,薑蔥蟹,紅魚,西芹蝦仁, 送汽水,好底. 不過, 椒鹽賴尿蝦有1/3唔新鮮, 西芹蝦仁比較salty...
2006-01-13 20 浏览
因為之前去長洲o既時候,試過恆樂~覺得味道唔錯~所以最近去長洲都專登走返去食...點之食完之後有10萬個失望....上次食完叫我評分o既話~味度 *****今次食完再叫我評分~味度 ** 唔明點解今次會咁~真係唔想比錢就走~:p我地叫左4樣野食...冇一樣我想再食~希望佢快d有進步~不過我係唔會再去的了~
因為之前去長洲o既時候,試過恆樂~覺得味道唔錯~
所以最近去長洲都專登走返去食...

點之食完之後有10萬個失望....

上次食完叫我評分o既話~
味度 *****

今次食完再叫我評分~
味度 **

唔明點解今次會咁~真係唔想比錢就走~:p
我地叫左4樣野食...
冇一樣我想再食~

希望佢快d有進步~不過我係唔會再去的了~
2005-07-17 10 浏览
前兩日為慶祝生日同bf去左長洲食海鮮, 之前食過一間幾好, 但係想試下新野, 所以就揀左間叫"恆樂"...本身諗住行哂咁多間先決定, 但係恆樂個亞姐係咁拉住我地, 又話送多兩個飯, 又話轉食第二樣菜都無問題仲唔洗加錢, 加上態度又好nice, 所以我地就決定食lee間喇! 但係坐底& 叫"食送"後佢o既態度就180度轉變喇~~d"食送"唔大碟都算喇(但係碟菜就大碟到死)..我地同隔離都叫左個"蒜蓉粉絲扇貝",佢地碟扇貝黎先..之後見到佢地同果個亞姐投訴..亞姐就收番佢地碟"粉絲蒜蓉扇貝"入去,之後唔夠一分鐘..我地條"扇貝"就到喇..我忍唔住問亞姐頭先人地碟扇貝有咩事,佢話冇事!(無事就唔洗收番啦) 我問佢會唔會俾番頭先佢地果碟"扇貝"我地嫁, 佢好理直氣壯話唔會..我地就信佢冇再追問喇..但係d扇貝跟本唔係chi住個殼,分明有事,加上d肉"梅梅"地..為免唔想嘈交收場,我地唯有成碟唔食!之後黎o既炒蜆..又係殼多過肉..d殼多得好離譜!跟住黎o既椒鹽賴尿蝦..一半ok啦..另一半係"梅"o既(直程係一睇就知係死蝦果隻)忍唔住同佢理論..亞姐態度差..話最多換過碟俾你lor..(換過碟

d"食送"唔大碟都算喇(但係碟菜就大碟到死)..
我地同隔離都叫左個"蒜蓉粉絲扇貝",
之後黎o既炒蜆..又係殼多過肉..d殼多得好離譜!
忍唔住同佢理論..亞姐態度差..話最多換過碟俾你lor..(換過碟我相信咪又係咁..點知佢會唔會吐啖口水先比我地)..所以嘈完就算喇!
唉~~最後仲要俾左$5貼士佢..真係唔抵

結論:tum 你坐低就nice到死,咩都得..坐低左就話之你!
2005-03-28 16 浏览
入到長洲同老婆試下食平野, Set Lunch 只係$88 唔收加一茶芥, 有一碟瀨尿蝦+聖子(可轉)+ 炒西蘭花+例湯, 但瀨尿蝦唔多新鮮, 聖子ok, 西蘭花有魚味怪怪的, 不過以$88 黎講不能要求好好喇~~~~~~~~~
2001-04-16 32 浏览
在昨晚7:30pm 到此酒家吃飯, 真是非常多人, D 人多到出馬路, 朋友已親身提早訂位, 老板娘話冇問題, 當我們去到居然冇位比, 是但叫我們在其中一人等就算, 等了數分鐘已聽見很多人說D單非常亂, D 菜等了很久才來, 叫了此味菜, 轉頭又話已售清, 叫人另外再叫, 又是這樣。我們等了一陣, 終於放棄, 到碼頭左面的大排檔去吃, 為何選恒樂, 因為朋友以前吃過, 覺得味道都幾好。但這酒家真是非常冇系統, 如果沒有留位, 可以和我們說, 我們可以早些到去等位, 這數十分鐘給我的感覺只有一個"亂"字, 希望日後會改善, 否則只會趕客走.