2021-10-09
葵廣有好多手搖店同食店,掃完街就飲翻杯茶中和下,咁就後左試呢間怒茶巷,都係係3樓。呢間手搖都幾特別,佢仲出左個粟粟芝愛,今次我冇試呢個因為太飽既關係。所以簡左另一d茶。佢既價錢相當親民,完全唔貴,份量都適中,賣相又靚。芝士碳焙烏龍茶佢既芝士奶蓋份量都幾多下,好香芝士味,好creamy甜鹹度適中,面頭加左d茶粉,飲到2樣野結合埋,令到個芝士唔會太溜,中和翻,佢個碳焙烏龍茶味好濃,好香,同普通烏龍茶有d唔同,幾特別,呢個茶底溝埋芝士奶蓋幾唔錯,好岩鍾意茶味既人。紅柚四季春我就簡左少糖,所以會偏酸,如果怕酸可以正常糖,佢d料都好足,好多果肉,飲落啖啖都有果肉,好香紅柚味,另外個茶味好香但又唔會遮左紅柚既味,紅柚好清新既感覺,食完d好油膩好重口味既小食飲就岩哂 ,完全係解左d油膩感,而且又唔會好heavy,因為佢糖既份量係好以選擇到好底糖,岩哂健康減肥人士。如果掃完街想解下膩可以去怒茶巷飲翻個茶,佢d茶真係好岩食油膩野配翻。葵廣怒茶巷
佢既價錢相當親民,完全唔貴,份量都適中,賣相又靚。
芝士碳焙烏龍茶
紅柚四季春