2021-10-09 25 浏览
葵廣有好多手搖店同食店,掃完街就飲翻杯茶中和下,咁就後左試呢間怒茶巷,都係係3樓。呢間手搖都幾特別,佢仲出左個粟粟芝愛,今次我冇試呢個因為太飽既關係。所以簡左另一d茶。佢既價錢相當親民,完全唔貴,份量都適中,賣相又靚。芝士碳焙烏龍茶佢既芝士奶蓋份量都幾多下,好香芝士味,好creamy甜鹹度適中,面頭加左d茶粉,飲到2樣野結合埋,令到個芝士唔會太溜,中和翻,佢個碳焙烏龍茶味好濃,好香,同普通烏龍茶有d唔同,幾特別,呢個茶底溝埋芝士奶蓋幾唔錯,好岩鍾意茶味既人。紅柚四季春我就簡左少糖,所以會偏酸,如果怕酸可以正常糖,佢d料都好足,好多果肉,飲落啖啖都有果肉,好香紅柚味,另外個茶味好香但又唔會遮左紅柚既味,紅柚好清新既感覺,食完d好油膩好重口味既小食飲就岩哂 ,完全係解左d油膩感,而且又唔會好heavy,因為佢糖既份量係好以選擇到好底糖,岩哂健康減肥人士。如果掃完街想解下膩可以去怒茶巷飲翻個茶,佢d茶真係好岩食油膩野配翻。葵廣怒茶巷

佢既價錢相當親民,完全唔貴,份量都適中,賣相又靚。

芝士碳焙烏龍茶

紅柚四季春

葵廣
怒茶巷
大家一提起葵涌廣場第一時間就會諗到係「掃街」,咁我今日搵到一間隱生小店,佢嘅位置可能好少比人留意到,咁見佢又係黃店所以就幫襯下💛佢嘅味道真係令我好驚喜,呢間我飲完第一次之後,我誇張啲講句呢間我覺得係葵廣最好飲嘅一間飲品店🤩.我就叫左兩杯飲品。芝士巧濃朱古力$34,價錢同出面奶茶店差唔多,但呢杯我覺得值得呢個價,上面奶蓋仲有少少朱古力粉,芝士味都好濃郁,咸度啱啱好, 好少有啲小店整到個奶蓋咁好飲🤤,另外朱古力味都好濃,甜度啱啱好,呢杯真心推介👍🏻.泡沫鮮奶茶$22+$6寒天晶球,呢款我嗌左少甜,甜度啱啱好,奶味重,一飲就知道唔係用奶粉沖出黎嘅,呢款奶茶我覺得都幾特別,令人回味無窮🤤,推介推介👍🏻

• 芝士巧濃朱古力
2021-10-02 25 浏览
葵廣太多茶飲店五花八門。今次行街特別揀咗買依間,因為舖頭掛咗貼咗好多mirror, 支持本地男團,而且都有其他local元素,值得支持。有好多mirror 心心眼緊貼最近大叔的愛仲有食諧音嘅粟粟芝愛,不過自己唔係好鍾意粟米味就冇買。種類好多元化,有純茶、鮮奶茶、黑糖珍奶、芝士奶蓋、果茶。點咗比較大路同推介嘅芝士宇治抹茶 ($34)見佢面頭灑咗啲綠茶,賣相ok, 感覺唔馬虎。芝士奶蓋同宇治抹茶比例ok, 個奶蓋唔會太浠,不過如果再重d芝士味會再邪惡d. 宇治抹茶方面,抹茶味好濃,飲到有啲位飲到抹茶嘅粉粉嘅感覺。整體嚟講唔錯。
葵廣太多茶飲店五花八門。

有好多mirror 心心眼

種類好多元化,有純茶、鮮奶茶、黑糖珍奶、芝士奶蓋、果茶。

點咗比較大路同推介嘅芝士宇治抹茶 ($34)

見佢面頭灑咗啲綠茶,賣相ok, 感覺唔馬虎。

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🥭 Ⓜ︎ⒶⓃⒼⓄ ⒹⓇⒾⓃⓀ @ 🌟 怒茶巷 Fury Tea《👽食神大媽愛飲嘢》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:多肉芒芒甘露 HKD 34芝士宇治抹茶 HKD 34.👽 大媽喺葵廣瘋狂掃街嘅時候,覺得有一樣嘢係不可或缺,就係一杯好味嘅嘢飲。如果唔係,成口嘢食嘅味道混雜,就會越食越覺得太膩會食唔落。而呢間台式溝港式嘅茶飲店,淨係見到門口擺設滿滿嘅連豬同埋MIRROR都已經即刻要盲撐啦 😍.👀 認真睇吓餐牌,發現佢除咗有品味鍾意MIRROR之外,都好多元化有分四個系列㗎:怒純茶、怒果茶、怒鮮奶、同怒芝士系列。最近仲要因為教主而推出全新嘅「粟粟芝愛」🌽 創意滿分呀 😆.🌞 天氣咁熱,大媽又食咗咁多嘢,好想消濟,見到佢呢一杯「多肉芒芒甘露」,即刻忍唔住要試下。冇呃人㗎,真係有好多芒果肉喺入邊,而最神奇係呢度凍飲反而平過熱飲架 😂 另外一杯「芝士宇治抹茶」就真係非常之濃郁,奶味十足,同酸酸甜甜嘅芒果相映成趣。價錢唔貴,份量夠大杯,絕對係掃街精選呀!.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️.꧁𖠌ꕥ𖠌
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖
☎️ +(852)6360-6176
多肉芒芒甘露
2021-09-29 19 浏览
去葵涌廣場掃街食完野就想買杯野飲下,呢度野飲都好多選擇,有日本果汁,咖啡,珍珠奶茶,仲有糖水添,我今日就行左去摩登世界嗰邊,一間叫怒茶巷既手搖飲品,一見到張餐牌,就俾個叔叔之愛(粟粟芝愛)吸引住,即刻叫左一杯,另外叫左杯怒之水果茶。店員好貼心,見我拎住好多野,就用貼紙貼好開口位,等兩杯飲品唔會溜出黎。呢度仲有好多mirror既相,鏡粉行過記得黎睇下。粟粟芝愛 - 即係粟米奶蓋,唔係淨係得個名有創意,係真心好味,芝士奶蓋咸香幼滑得黎夠企身,可以用湯匙不黎食,好濃粟米🌽味,好似飲緊濃濃粟米湯咁,甜品飲品一次過做到晒。怒之水果茶 - 茶底香濃,入面有有好多果肉,有蘋果🍎,西柚🍊,熱情果,同橙,飲落去啖啖果肉,感覺好清新。

呢度仲有好多mirror既相,鏡粉行過記得黎睇下。

2021-09-27
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 粟粟芝愛
2021-09-27 27 浏览
🍵宇治抹茶鮮奶💲2️⃣8️⃣我就叫咗微糖走冰🧊唔會太甜❗自己就覺得都幾重抹茶味😋又唔會重到有苦澀嘅茶味道😛不過就好似冇乜奶香味🤔🍓芝芝莓莓💲3️⃣2️⃣呢杯我就嗌咗微糖少冰🧊好似冇咁肥🤭杯野好凍🥶夏天飲真係好好好解暑!奶蓋係偏甜嘅…唔係平時飲開鹹鹹地個啲🤔冰沙嘅士多啤梨味唔假🍓~鍾意飲甜甜地嘅奶蓋都可以try try呢間😳
🍵宇治抹茶鮮奶💲2️⃣8️⃣
我就叫咗微糖走冰🧊唔會太甜❗
自己就覺得都幾重抹茶味😋
又唔會重到有苦澀嘅茶味道😛
不過就好似冇乜奶香味🤔

🍓芝芝莓莓💲3️⃣2️⃣
呢杯我就嗌咗微糖少冰🧊好似冇咁肥🤭
杯野好凍🥶夏天飲真係好好好解暑!
奶蓋係偏甜嘅…唔係平時飲開鹹鹹地個啲🤔
冰沙嘅士多啤梨味唔假🍓~
鍾意飲甜甜地嘅奶蓋都可以try try呢間😳
2021-09-13 51 浏览
今日去左葵涌廣場行街行葵廣一定要上3樓掃街今次試下呢間怒茶巷係摩登世界果條巷門面好靚,好有香港既特色屬於香港小店,支持有八達通機呀,好方便,唔洗用現金找續咁麻煩怒。芝士個list好吸引呀因為我係芝士控店內好多mirror既相,鏡粉可以打下卡丫我叫左杯芝士炭培烏龍茶$28同埋惡魔芝士杯$16店員都好好人,會主動問你甜度選擇因為我平時飲野少甜我仲以為烏龍茶無得少甜tim上面一層濃濃既芝士咸咸地芝士上灑咗一啲抹茶粉加埋烏龍茶既清新一啲都唔會漏好飲個杯真係好得意印左間店既公仔惡魔芝士杯,叫果時其實唔知咩黎,貪得意試下上面好厚一層既芝士,加左oreo餅乾同餅乾碎最底果層係,黑糖漿同珍珠成個好感好好,有咸咸地芝士既軟,加埋oreo餅乾碎既脆脆口感,再加埋黑糖珍珠甜甜地,三重口感,值得一試仲有參與好多網上外賣平台想飲都好方便
今日去左葵涌廣場行街
行葵廣一定要上3樓掃街
今次試下呢間怒茶巷
係摩登世界果條巷

門面好靚,好有香港既特色
屬於香港小店,支持

有八達通機呀,好方便,唔洗用現金找續咁麻煩

怒。芝士個list好吸引呀
因為我係芝士控

店內好多mirror既相,鏡粉可以打下卡丫

我叫左杯芝士炭培烏龍茶$28
同埋惡魔芝士杯$16
店員都好好人,會主動問你甜度選擇
因為我平時飲野少甜

一啲都唔會漏
好飲

個杯真係好得意
印左間店既公仔

惡魔芝士杯,叫果時其實唔知咩黎,貪得意試下
上面好厚一層既芝士,加左oreo餅乾同餅乾碎

最底果層係,黑糖漿同珍珠

仲有參與好多網上外賣平台
想飲都好方便
外卖自取
每次去葵廣,最開心就是可以狂吃狂喝,喜歡喝飲料的我每次都會找未試過的茶飲店試招牌飲品,這間店的芒果系列特別出色,這個天氣試最適合不過~芝芝芒芒 $32芝芝芒芒用了很充足的芒果加冰攪成沙冰狀態,入口感受到芒果的清甜,選用的新鮮越南蘋果芒果熟成度剛剛好.散發著淡淡清香芒果味,更可以吃到綿綿的芒果蓉!厚厚的芝士奶蓋鹹香濃郁,扎實的口感和芒果沙冰混合喝起來很搭,最好是不會很快融化成水,不錯! 鳳梨四季春茶 $27天氣這麼熱當然要喝解渴的四季春!我叫了微甜的鳳梨四季春茶,茶的濃度足夠,冰涼清茶配上甜甜帶微酸的菠蘿肉令飲品解渴度大大提升,有些店的菠蘿粒會多到讓人喝不到茶自帶的清新感,這裡的份量調配剛剛好,下次可以試試奶蓋茶~
芝芝芒芒 $32
芝芝芒芒

鳳梨四季春茶 $27
芝芝芒芒
2021-09-07 39 浏览
葵廣咁多嘢食咁多嘢飲,真係眼花繚亂,今次飲咗呢間三樓主打芒果飲品嘅黃店十分出色,推介一下大家試下!多肉芒芒甘露 - 夏日消暑之選,用咗香甜芒果,清新的西柚果粒,同埋椰奶,彈牙波波等元素,口感層次好豐富~比起話佢係杯飲品,佢更似一杯甜品,高級版楊枝甘露芒芒莓莓 - 芝士奶蓋士多啤梨沙冰,每一個環節都做得好好,芝士奶蓋十分濃郁,質地軟滑,芝士咸香味足~個沙冰食到好強嘅士多啤梨味道,好明顯用料唔孤寒,水準好高!見到佢地仲新推介粟粟芝愛,係粟米沙冰加奶蓋,食返個大叔熱潮,應該都好正,下次都試下先!

2021-08-31 31 浏览
女兒想飲黑糖珍珠奶茶,試過share tea和珍煮丹我都覺奶味過重或甜得滯所以今日試新嘢佢好的地方係可以選擇冰度和甜度,唔似其它地方的黑糖珍珠奶係固定咗無得選擇閒日無人幫襯,好快有得飲,賣相靚,又好飲,下次去會再幫襯
所以今日試新嘢
閒日無人幫襯,好快有得飲,賣相靚,又好飲,下次去會再幫襯
2021-08-30
5 分钟 (外卖自取)
2021-08-31 19 浏览
📍怒茶巷 𝗙𝘂𝗿𝘆 𝗧𝗲𝗮 (葵芳) 葵廣既茶飲店越開越多,呢間😡怒茶巷位於葵涌廣場3樓既一條小巷入面,之前已經試過佢哋嘅奶蓋茶,超高質超好飲😍!怒茶巷提供多款茶飲系列,包括:怒純茶、怒果茶、怒鮮奶 同埋怒芝士。而家佢地仲全新推出左「粟粟芝愛」,一齊嚟感受下粟粟噴射式既愛意爆發啦!❤️‍🔥𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️多肉芒芒甘露 ($34)夏日焫焫焫焫焫焫著~ 🔥呢個時候就梗係要飲番啲fresh啲嘅嘢飲啦,呢杯多肉芒芒甘露就啱哂啦!🥭而家正正係芒果當造嘅時候,所以芒果味道超香甜!而且入面仲會有好多配料,口感層次超級豐富,😋飲落就好似食緊一個甜品一樣~▪️芝士炭焙烏龍茶 ($28)嚟到一定要試吓佢哋嘅怒芝士系列呀!! 🧀 佢哋嘅芝士奶蓋好濃厚,上面仲會有少少抹茶粉。首先梗係要就咁品嚐下個奶蓋啦,奶蓋嘅鹹香味十足,質地仲好軟滑好杰身,食落感覺好幸福🥰!炭焙烏龍茶茶味好香濃,而且唔會有苦澀味。🍵 清香既茶夾埋芝士奶蓋好match!! 正好可以一解奶蓋嘅膩~
📍怒茶巷 𝗙𝘂𝗿𝘆 𝗧𝗲𝗮 (葵芳)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️多肉芒芒甘露 ($34)

▪️芝士炭焙烏龍茶 ($28)
2021-08-25 26 浏览
掃街不能少的就是飲品! 三樓葵廣是聖地,一上電梯看過去,這家小巷中的飲品店插畫相當Sharp,黃色主調令人立即聯想到一種非常吸引的水果——芒果。全新推出的粟粟芝愛,消暑聖品芒果特飲系列,多肉芒芒甘露真的太吸引,顧名思義就是很多芒果肉楊枝甘露的朋友。這店採用越南蘋果芒果,喝下去就知道用料多足,啖啖肥美的芒果肉,又香又甜,加上紅柚肉,真是滋味!怒純茶作為純茶系列見真章,點了一杯大馬士革綠茶走糖,茶的甘香,餘韻悠長!#hkfoodie #hkigfood #hongkongfood #hkfoodblogger #hkkol #hkblogger #hkfoodpic #hkgirl #hkfoodporn #葵廣 #葵涌廣場 #潮流廊 #葵廣美食 #怒 #茶飲

外卖自取
2021-08-23 27 浏览
葵廣越開越多茶飲店,今次食完布甸燒就去咗都係3樓嘅怒茶巷買野飲。呢間良心茶飲店提供多款茶飲系列,包括:怒純茶、怒果茶、怒鮮奶同怒芝士💛 好多選擇😍 店舖入面有好多mirror 同error嘅周邊,鏡粉可以去朝聖🤣 而且佢最新推出咗粟粟芝愛🌽 鍾意粟米嘅朋友仔不妨試下💓🥭芝芝芒芒好鍾意呢款😋 芝士奶蓋比例啱啱好 而且夠鹹香 芒果味都好突出 有啲似飲楊枝甘露🤤 正常甜度 沙冰好幼細 唔會好多冰👍🏻🧀芝士宇治抹茶呢款幾有驚喜 叫咗少甜少冰 抹茶味好濃 甜度適中😛 芝士奶蓋上面加咗用抹茶粉整嘅圖案 幾有心思❣️如果芝士奶蓋再多啲芝士味就更加正😋
🥭芝芝芒芒

🧀芝士宇治抹茶
2021-08-23 20 浏览
去開葵廣搵食,經朋友推介黎到宜間係3樓TOP世界香港人既飲品店,種類簡單黎講有4款,分別係怒純茶,怒果茶,怒鮮奶同怒芝士系列。最近仲有個粟粟芝愛新系列tim😂多肉芒芒甘露34新出系列之一梗係要飲,勁足料呀,有好多芒果同西柚果肉,又有西米露,分不同層次,口感豐富,味道酸酸甜甜,夏日飲清爽又飽肚。芝士黑糖珍珠鮮奶 35一見到就心心眼因為好厚芝士奶蓋,黑糖掛杯又好靚😍芝士味香濃又香滑,岩哂芝士控。底下既黑糖珍珠細細粒煙韌有咬口,加埋香濃既鮮奶大大杯,真係好邪惡,攪拌之後飲更好味,甜度適中。。。怒茶巷葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖。。

多肉芒芒甘露34

芝士黑糖珍珠鮮奶 35

怒茶巷
葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓摩登世界31號舖

尋日同朋友去葵涌廣場掃街,見到喺3樓小食街附近有一間有好多mirror 產品同大叔的愛嘅黃店🎗,梗係要去支持下啦😍我哋叫咗兩杯飲品,包括凍嘅芝芝芒芒加仙草🥭同埋凍嘅芝士四季春茶加黑糖珍珠🧋芝芝芒芒係芝士奶蓋加芒果肉,芝士非常香滑同味道濃郁,而芒果出奇地唔酸,仲有勁多芒果好足料,兩種味道勁夾㗎🥰酸酸甜甜真係唔錯!而四季春茶嘅茶味有少少回甘,啱晒鍾意健康嘅我,免頭嘅芝士奶蓋仲同啲茶可以融為一體,mix 埋一齊飲係雙重享受👍🏻珍珠雖然黑糖味唔係太濃郁,但勝在口感彈牙,整體來講都係值得推介!