2019-08-28 801 浏览
有啲朋友食量唔多,食親自助餐都好擔心回唔到本好似好蝕咁。今日我就帶左我個friend 去旺角呢間仕德福酒店入面既德福閣餐廳食dinner buffet, 連我個friend 都話輕鬆回本!喺德福閣食dinner buffet 每位三百幾蚊相對其他酒店自助晚餐黎講,呢度都算係平價不過餐廳就一樣有提供多款食buffet 必食既海鮮!生蠔,長腳蟹,凍蝦,蜆,青口,一應俱全坦白講,食幾隻生蠔同長腳蟹已經回到本呢度既生蠔size 算大,蠔味比較淡但肉夠厚身,口感爽脆。呢款蠔出去食都要幾十蚊隻!主菜都唔差另外飲品都係任飲甜品都幾多選擇,最正係即整pancake
有啲朋友食量唔多,食親自助餐都好擔心回唔到本好似好蝕咁。

喺德福閣食dinner buffet 每位三百幾蚊
相對其他酒店自助晚餐黎講,呢度都算係平價

不過餐廳就一樣有提供多款食buffet 必食既海鮮!
生蠔,長腳蟹,凍蝦,蜆,青口,一應俱全

坦白講,食幾隻生蠔同長腳蟹已經回到本

主菜都唔差

另外飲品都係任飲

甜品都幾多選擇,最正係即整pancake
  • 生蠔
2019-08-27 758 浏览
去左食早午餐buffet,11:30食到14:30,折後217元。食物種類也多,蠔同魚生壽司係任取任食,唔似有d酒店係要排隊,每次取兩三件。熱食的種類也多,其中特別的有小小的菇蒸雞飯。其中湯有中湯同西湯,中湯係青紅蘿蔔湯,好夠味,好好飲。即製的有清湯or喇沙湯底的幼面or米粉,食左個喇沙米粉,配料自選的,份量也好多,湯底夠辣,配上蕃茄,酸辣度好夾。另外一個即製的有pancake,有不同配料選,暖暖的軟軟的pancake包住香蕉cream,好好味。甜品也有好多款,不太甜。雀巢雪糕有不同囗味任食。
去左食早午餐buffet,
11:30食到14:30,
折後217元。
食物種類也多,

蠔同魚生壽司係任取任食,
唔似有d酒店係要排隊,每次取兩三件。

熱食的種類也多,
其中特別的有小小的菇蒸雞飯。
其中湯有中湯同西湯,
中湯係青紅蘿蔔湯,好夠味,好好飲。

即製的有清湯or喇沙湯底的幼面or米粉,
食左個喇沙米粉,配料自選的,
份量也好多,湯底夠辣,配上蕃茄,酸辣度好夾。

另外一個即製的有pancake,有不同配料選,
暖暖的軟軟的pancake包住香蕉cream,
好好味。
甜品也有好多款,不太甜。
雀巢雪糕有不同囗味任食。
2019-08-25
2019-08-26 540 浏览
同事生日我就特意選擇了德福閣的自助晚餐為他慶祝,呢度既dinner buffet cp值都不過的!!!第一個回本位就是生蠔 ,生蠔雖然唔係超级级鮮味同creamy,但個質素絕對得住個價價錢!!食過幾Round~感覺已經超值!除左生蠔之外在,仲有其他蝦、長脚蟹脚、青口、三文魚等等!!味道都不錯除左海鮮,酒店的熱盤和冷盤都好多元化,而且都使用左不同的海鮮入讚。同事唔係太食生野,見到有不同款式的熱盤都好開心甜品區都有非常多的選擇!令人心大心細,而必食有即製自選配料鮮果班戟,同朱古力噴泉,味道一定令你有驚喜。

2019-08-24 608 浏览
平時過黎旺角都係食下放題呀壽司立食之類今次過黎食Lunch buffet Lunch buffet 最好係咩 係全部自取呀生蠔任食 refill 速度好快 即使比人拎哂生蠔都唔洗驚仲有熟蠔仲要係雙重芝士 真係超邪惡 慢慢食 熟食都好多樣化 士多啤梨骨 陳皮滷水浸鴨髀 當然唔少得仲有唔同嘅壽司三文魚 燒三文魚之類 日本冷麵 好多自選配料自己配仲有比較特別啲嘅蒸飯 鹹蛋黃香菇雞蒸飯依樣真係少見 之前食過咁多次Buffet 都未見過 除此之外仲有麵食 我就只選左一個冬陰公麵 好足料仲比埋蝦忝 味道唔辣 湯味好濃 甜品方面多到 有選擇困難症咁 唔知食咩好 我就拎咗啲生果料類 全部都 Fresh
平時過黎旺角都係食下放題壽司立食之類

鹹蛋黃香菇雞蒸飯

甜品方面多到 有選擇困難症咁 唔知食咩好
我就拎咗啲生果料類 全部都 Fresh

2019-08-23 428 浏览
相隔十年再到這裡吃飯,今次是家族生日會,我哋在地下一層包了房間,鵝掌鮑魚依舊水準一流龍蝦🦞份量大得驚人乳豬皮脆肉嫩是我最愛👍我家酒鬼多包了房間玩到瘋癲,可以暢所欲言個個飲到盡興而歸,服務員態度非常非常的very good👍一家人渡過了勁開心的晚上🙏😘
龍蝦🦞份量大得驚人
2019-08-22 685 浏览
星期六走走貢,耐無食自助餐嘅男朋友問左好耐,咁都要回應下嘅!慳妹上網做research 見旺角有間性價比高嘅德福閣,預早一個月訂位,今日找數先。未訓醒去行個圈望下有咩食先,環境挺寧靜,唔似得一些好受歡迎嘅自助餐咁打晒仗咁,可以悠悠閒閒,食完一轉再拎新鮮嘅!食下熱盤先,熱食多達十幾款,咕嚕雞球,芝士焗蠔,陳皮滷水浸鴨腿,麻辣湯浸肥牛,等等。冷盤沙律係例牌,仲有數款碟仔小吃如螺肉,豆腐,仲有仲有,不得不提嘅係生蠔,出一轉好快掃晒又出一轉,絕對新鮮,不停refill係餐廳抵讚位。而熱湯選擇有中西兩款,中湯我自己都飲左兩碗呢!雖然食自助餐唔應該向粉面埋手,但是湯底有冬蔭公,好難唔試下,叫左一碗米面(識食一定要咁叫,好似喇沙滲滲架)配鮮魷魚同紅腸,湯都比我清晒呀!最後,留番個肚食甜點,各式布甸果凍,還有朱古力噴泉,小蛋糕,更有少見的日本果子,午餐來說種類算不少!

而熱湯選擇有中西兩款,中湯我自己都飲左兩碗呢!

2019-08-17
午餐
2019-08-17 696 浏览
德福閣我之前吃了很多次自助餐都是晚餐, 今日又有我老公生日所以去試下食lunch buffet, 又適逢佢放假,而且用匯豐卡找數每人計都係 151蚊一個,真係好抵生蠔lunch buffet都有好勁👍,味道可以接受啦,仲有芝士焗蠔味道不錯,壽司只是有幾款。有一個日本叉燒又幾好味喎,估不到咕嚕肉同蒜香意粉味道好得👏,反而個生滾粥就好麻麻,整完出來隔一陣就好水啦,到甜品啦,我好中意個芒果布甸同班籣蛋糕仔同芝士餅又不是太甜又好有芒果,班蘭同濃郁芝士味,總括來講平價又可以嘅buffet,可以有下次

,總括來講平價又可以嘅buffet,可以有下次
2019-08-08
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
2019-08-15 486 浏览
興起想搵個自助餐食 上網見到人哋話呢間200+蚊到就自助餐 Lunch, 即管訂位試試!上到去見到好多人,差唔多滿座 ,所以如果要食就記得訂位啦 !冷盆有肉類~冷麵~木耳等等 大路野~值得一提 係佢呢一個價位竟然都有生蠔😍😍 仲要一冇就會有人refill,唔使排隊😜仲要係都幾大隻好肥美㗎~~熱葷種類 有菜 , 有 燒 🐄肉, 有炒粉面有焗蠔喎~仲有日式茶碗蒸都幾好食佢都有即製嘅湯粉麵 ,可以揀米粉或者麵。材料有青口, 水魷,肥牛, 墨魚丸,魚片仲可以揀沙嗲湯底👌👌另外有興趣嘅~梗係想知佢甜品有咩食啦😍佢有香港舊式嘅雞蛋餅亦都有切蛋,仲有芝士撻 ,樣樣嘢都整到細細件肯定可以食多幾款~仲有 tiramisu 同埋生果 唔少得佢仲有的製嘅班戟架~~ 可以自己加唔同嘅生果同配料 當然唔少得雪糕係 雀巢飲品亦都已經包埋在內, 有凍飲亦都有咖啡機,朱古力。雖然食物種類唔算真係太多,但係呢個價錢有生蠔嘅自助餐,真係好少見!如果鍾意食生蠔嘅朋友即管可以嚟試下~~

冷盆有肉類~冷麵~木耳等等 大路野~

仲要係都幾大隻好肥美㗎~~

熱葷種類 有菜 , 有 燒 🐄肉, 有炒粉面

有焗蠔喎~

仲有日式茶碗蒸都幾好食

佢都有即製嘅湯粉麵 ,可以揀米粉或者麵。

另外有興趣嘅~
梗係想知佢甜品有咩食啦😍

仲有 tiramisu 同埋生果 唔少得

佢仲有的製嘅班戟架~~ 可以自己加唔同嘅生果同配料

當然唔少得雪糕係 雀巢

飲品亦都已經包埋在內, 有凍飲亦都有咖啡機,朱古力。

2019-08-15 441 浏览
經已忘記來過多少次, 實在太過抵食, 大約一百三十蚊就吃了這麼多款式沙律, 冷盤, 就連青口同海蝦都有, 熟食, 湯, 粥粉, 甜品, 飲料樣樣齊!就係連飲品都有, 非常大方嘅酒店呀!青口同海蝦都很新鮮, 肉質實!粥雖然有點咸, 不過很綿, 而且非常受歡迎, 耍等一段時間製作!义燒酥非常脆口, 就放在粥檔旁邊, 一連食咗兩個!甜品款式都很多, 又有朱古力噴泉, 即叫即製 PANCAKE坐得舒服, 價錢又抵, 仲會無限次再來呀!
2019-08-10
位於旺角嘅Stanford酒店,香港人就應該好少會有機會住啦,但係裏面有一間餐廳就必須去試吓!點解?因為CP值非常高呀!屋企嘅退休人士成日去搵好嘢食,搵到呢間酒店嘅自助晚餐,於是我同另一半今日就去左試吓。八月嘅主題係繽紛海鮮自助晚餐,場內有好多唔同種類嘅海鮮選擇。包括來自美國同埋法國嘅生蠔,松葉蟹,藍青口,大蝦,大蜆,同多種類嘅日本刺身。其他嘅熟食,中式,西式,日式等等都包羅萬有。另外酒店亦會每人送一客蟹肉銀絲蒸帆立貝,雖然size唔係好大,但係味道夠晒!甜品方面更係另一驚喜,種類非常多,除咗有唔同嘅蛋糕同餅之外,仲有即場整可以自選材料嘅pancake,朱古力噴泉,生果等等。主要介紹我食過最好嘅幾款菜啦。第一位必定係松葉蟹!雖然佢唔算超大隻,但係每晚一出嚟都比大家秒速清晒就知道有幾高質。蟹鮮味十足,而且食得出海水嘅鹹味,而且肉質鮮嫩,啖啖都係海水嘅味道,再加上蟹本來嘅甜味,人間享受。第二位係美國生蠔,雖然佢嘅size比法國生蠔細,但係味道有過之而無不及,同蟹一樣,係淡淡海水味,而且食落口鮮甜滑嫩無比。第三位係即切嘅燒牛肉,可以見豆板上有好大舊牛,廚師會幫你切需要嘅大細,然後可以加上燒汁

第三位係即切嘅燒牛肉,可以見豆板上有好大舊牛,廚師會幫你切需要嘅大細,然後可以加上燒汁或者黑椒汁,個人覺得呢舊牛係食牛嘅味道多過食油脂分布,所以鍾意食重牛味嘅朋友可以試下!

埋單每人都係$300多,淨係食生蠔同松葉蟹都返本啦!真係唔錯嘅選擇大家一定要去試吓!
2019-08-07
2019-08-10 521 浏览
有驚喜既tea buffet啊~百幾蚊有咁多選擇❤️朋友已一早預約好,大約3點就到了,吧位果邊有個位置可以坐陣!食左約轉既有 👍🏻蠔皇鮮菇雙花 ~ 菠菜口感唔太浸身,加上吸左上湯既蒜粒,送飯一流!擺放整齊,一邊係沙律、壽司,另一邊係甜品生果同熟食!值得一提係配料多選擇,壽司前菜紅薑片都有~小碗冷麵旁都準備好冷麵專屬汁!雖然蝦同青口都好搶手,不過今轉反而比熟食吸引左!生滾粥好搶手😂廚師姨姨好忙,依然保持到好服務、有禮👍🏻 配料任點,圈好就比姨姨,再攞個號碼,煮好就跟號碼去拎,蠔仔、咸瘦肉、皮蛋,好豐富,粥又棉又有薑絲打底!甜點有即製鮮果pancake(煉奶、花生醬、乾果任選)、木糠布甸!凍飲有清清地既維他命水、蘋果汁~
有驚喜既tea buffet啊~百幾蚊有咁多選擇❤️

食左約轉既有 👍🏻

擺放整齊,一邊係沙律、壽司,另一邊係甜品生果同熟食!

值得一提係配料多選擇,壽司前菜紅薑片都有~
小碗冷麵旁都準備好冷麵專屬汁!

雖然蝦同青口都好搶手,不過今轉反而比熟食吸引左!

凍飲有清清地既維他命水、蘋果汁~

• 蠔皇鮮菇雙花
2019-08-05 670 浏览
可能係全香港最高性價比既buffet.最正既地方係可以自己夾生蠔同刺身 ,fill得快又乾淨新鮮。蟹腳都比好多自助餐好,最重要係經常有折扣!勁抵!然後每隔一排就會有唔同既頭盤一份,通常喺你拎完第一輪野食就會出現喺你個位,今次係大蝦加薯蓉,好好食。其他熟食就不過不失,甜品種類都唔少,但我唔太好甜品,所以比唔到評價。唯一一樣想改善既係即切既西冷(?)每次都係韌到食唔到…All in all, 職員態度同服務都好好,去過不下五次,仍然一樣咁好講到又想再食
可能係全香港最高性價比既buffet.

講到又想再食
  • 生蠔
今日同朋友來吃下午茶自助餐,好有驚喜,有超多款式!中日西全部都有。白灼青口、蜆肥美鮮甜,不用點醬已經很美味,而蜆肉加上醬汁,配搭剛好~關東煮內有蘿蔔、獅子狗卷、名門卷、魚片、雞蛋配上湯汁,香甜入味,值得一試!滷水雞翼味道濃郁,炸物香脆可口。而自選沙律可以配上肉碎粒、芝士粉、沙律醬,好開胃。甜品方面,芝士撻撻皮鬆脆,芝士甜度適中;哈密瓜糯米茲香軟外皮加上哈密瓜餡料,口感煙韌;即制班戟,即叫即整,加上自選配料款式頗多,不錯!

而自選沙律可以配上肉碎粒、芝士粉、沙律醬,好開胃。
2019-08-02 412 浏览
星期六因為可以放個大假抖一抖,約定老公食BUFFET ,但又唔想食得太貴!於是簡左旺角德福酒店食BRUNCH BUFFET,之前朋友試過,佢推介我地去食下!需於酒店大堂坐電梯上一層,餐廳環境都幾舒適,一開門就見到好搶眼既朱古力噴泉。一開始先食一D沙律同冷盤,都有好多選擇,BRUNCH 都有生蠔,而且都幾大隻,唔食生既就可以簡芝士燒蠔,我一個人都拎左兩隻,入面重要唔止一隻蠔肉!熟食方面,我覺得個滷水鴨腿同士多啤梨骨唔錯,好入味!旁邊就有好大既羊架即場切,可以叫廚師幫你切,由於我唔太好羊,所以就無試了,老公對即叫即煮既麵好有興趣,即叫左一碗,一黎到好大碗,好香既沙嗲味,都好入味!佢好快食哂成碗!朱古力噴泉旁邊其實就係甜品區,又有師傅即叫即製PANCAKE, 本人甜食怪,緊係主攻呢邊,我簡左香蕉提子乾花生醬,好正,好MATCH!食落重係熱辣辣既,新鮮即製果然唔同D! 甜品種類都算多選擇,試左一盤,斑蘭朱古力蛋糕好正,有陣斑蘭味之餘,又唔會太甜!CHEESECAKE 就正常!細細件,唔會咁易滯!最側都有另外一個雪櫃放好咗小甜品! 雪糕方面,有我喜愛的雀巢紅豆小小杯,好正,食落有粒粒紅豆,同老公

熟食方面,我覺得個滷水鴨腿同士多啤梨骨唔錯,好入味!

食落重係熱辣辣既,新鮮即製果然唔同D!
甜品種類都算多選擇,試左一盤,斑蘭朱古力蛋糕好正,有陣斑蘭味之餘,又唔會太甜!CHEESECAKE 就正常!細細件,唔會咁易滯!最側都有另外一個雪櫃放好咗小甜品! 雪糕方面,有我喜愛的雀巢紅豆小小杯,好正,食落有粒粒紅豆,同老公一次過食左3杯先夠!

總體環境都唔錯,平平地食得好飽!
2019-08-02 455 浏览
最近好攰, 好想食下大餐放鬆下,之前聽朋友講呢間既tea buffet幾抵食, 呢日特登黎旺角試下tea buffet係3:15pm準時開始, 我地去到已經有唔少人坐係度出去望下有咩食先~一開始緊係要食下沙律先啦有美式熱狗添喎~蛋花馬蹄露, 睇落好似係咸既, 但係甜食黎架~冷盤~我幾鐘意下面個奶皇水晶角呢個非常吸引!!一定要食!!芝士味唔會好重, 岩我仲有好多野食, 真係好豐富~炸魚柳好大件, 好香實在太多野食, 影唔哂咁多哈哈咩都試D!原來仲有自選配料既粉麵~ 細細份岩岩好要留quota食其他野飲品~我就鐘意飲維他命水, 好fresh!食到咁上下, 就係時候食下甜品係木糠布甸呀, 點忍呀~~仲有朱古力噴泉~最後食埋杯雪糕就完美喇!
最近好攰, 好想食下大餐放鬆下,

出去望下有咩食先~
一開始緊係要食下沙律先啦

有美式熱狗添喎~

蛋花馬蹄露, 睇落好似係咸既, 但係甜食黎架~

冷盤~

我幾鐘意下面個奶皇水晶角

呢個非常吸引!!
一定要食!!

芝士味唔會好重, 岩我

仲有好多野食, 真係好豐富~

炸魚柳好大件, 好香

實在太多野食, 影唔哂咁多哈哈
咩都試D!

原來仲有自選配料既粉麵~ 細細份岩岩好
要留quota食其他野

飲品~我就鐘意飲維他命水, 好fresh!

食到咁上下, 就係時候食下甜品
係木糠布甸呀, 點忍呀~~

仲有朱古力噴泉~

最後食埋杯雪糕就完美喇!