食物同刺身款式又多又好食~日本放題餐廳中我最愛食刺身+壽司及手卷。大部分食物都係係電話落單,任叫唔嬲!🍽️刺身併盤(自選)帶子、吞拿魚、挪威三文魚、希靈魚、北寄貝、八爪魚、俄羅斯甜蝦、珍寶赤海蝦、泰式生蝦榮螺粒、赤貝、鮑片及蟹柳全部款式併於大盤內好靚啊!望落好新鮮,全部都係我至愛,放題最好就係每樣都食,可以食晒所有款式!款款刺身都咁新鮮,最好食係兩款蝦蝦、新鮮又鮮甜。吞拿魚同三文魚魚依兩款魚都係我最愛,入口即溶~各款壽司及手卷必食海膽手卷,好creamy。多款壽司選擇🍣,無論卷物定火炙/壽司都製得好好食~多款驚喜熟食🐑腩煲(迷你)日式放題竟然有依款食品🍲,好中式feel呀。汁濃肉又冧,好味🤤🥣日式肥牛煲及蠔煲(迷你)經典日本餐廳熱食款式。暖心之選,食肉之餘,底下亦有菜好健康。燒蠔蒜蓉汁為海鮮提鮮好邪惡,肉質嫩滑
食物同刺身款式又多又好食~日本放題餐廳中我最愛食刺身壽司及手卷。大部分食物都係係電話落單,任叫唔嬲!

🍽️刺身併盤(自選)

款款刺身都咁新鮮,最好食係兩款蝦蝦、新鮮又鮮甜。
吞拿魚同三文魚魚依兩款魚都係我最愛,入口即溶~

各款壽司及手卷

多款驚喜熟食
🐑腩煲(迷你)

🥣日式肥牛煲及蠔煲(迷你)

燒蠔
蒜蓉汁為海鮮提鮮好邪惡,肉質嫩滑
  • 刺身
2024-04-15 24 浏览
荃灣嘅呢間放題岩岩裝修完仲升級左做御滿屋,梗係即刻約埋朋友試試。今次試左77品嘅放題。自選入座時間2小時 $288。🐟刺身主打三文魚油甘魚同北寄貝。特色嘅仲有北海道角螺。仲有大赤蝦鮮味十足。泰式冷鮑魚亦好特別,好少見。🍣創意一流嘅壽司都係御滿屋嘅賣點。有咖喱芝士肉醬玉子燒壽司,火炙海鰻壽司,馬刀貝壽司等。最特別一定係榴槤加州卷,估唔到榴槤同加州卷又幾夾。絕對係必試之選。仲有海膽迷你手卷同香蔥吞拿魚蓉手卷,細細個,食多幾個都唔怕無位食其他嘢。🍲熟食方面蒜蓉燒生蠔,鹽燒牛舌同海蝦,一定要叫。卜卜蜆鍋同肥牛鍋都好好味,最啱暖返個肚。炸物方面最推薦嘅係椰汁流心球同埋貓山王榴槤炸彈,食完即刻encore。燒有機菠蘿當然都唔可以錯過。🍦甜品方面都有超多選擇,除咗有Movenpick同Dreyers雪糕,仲有好多日本韓國同泰國雪糕雪條。又有千層蛋糕,布甸。仲有得自己整雪糕。🍺飲品亦包羅萬有,白酒清酒都任飲,啤酒都有十款,鍾意飲酒嘅朋友就啱晒。仲有特色飲品仙草奶茶,蝶豆花香桃梳打,藍糖荔枝梳打賣相超級吸引。款式選擇極多,CP 值爆登,十分滿足。🤰值得一讚就係完全唔會漏單。服務態度亦非常友善。#御滿屋荃

款式選擇極多,CP 值爆登,十分滿足。🤰
值得一讚就係完全唔會漏單。服務態度亦非常友善。

#御滿屋荃灣 #御滿屋日式放題 #御滿屋 #放題 #荃灣美食 #香港美食 #foodie #foodpics #foodlover #foodporn #foodphotography #instafood #restaurant #foodpics #allyoucaneat #sushi #durian #おいしい #ごちそうさまでうた #すし
2024-04-11
工作又再起變化,生活突然清閒自在起來...... 為了調節情緒,讓心情愉快,當然要以美食來為自己製造「快樂荷爾蒙」!聽說位於荃灣的《御滿屋日本料理》早前全新裝修,新裝配美食,相信有助改善心情。全新裝潢,環境更光猛、更整潔,整體感覺簡約舒適,在這裡進餐,蠻不錯喔!第一時間,當然點選刺身,除了 BeautySearch 最愛的挪威三文魚、劍魚腩及帶子三款刺身,我還添加了北寄貝、鮑片、八爪魚及松葉蟹棒,在大大碗的冰粒冰鎮下,刺身份外冰凍鮮味。壽司方面,也有相當多選擇,幸好飯團比例不是很大,我可以多嘗幾款。花之戀、牛油果蟹肉他他是我的必然之選;火炙三文魚經輕炙後魚油更豐腴;而我更推薦這裡的燒壽司,特別是是特濃芝士醬燒皇帝蟹棒壽司及特濃芝士燒醬牛肉壽司,濃濃的芝士經火炙後,不但更香濃,而且芝士半溶的口感,份外「芝」味!燒物方面,我們點選了鹽燒牛舌、燒有機菠蘿、鹽燒雞翼、鹽燒海蝦,不用多說,鹽燒海蝦當然最令人吃不停口,鮮味彈牙,簡簡單單以鹽燒製,已相當味美。竹笙瑤柱蟹肉羹略帶稠身,味道與口感有點像碗仔翅,添加了竹笙、瑤柱、蟹肉,可算是矜貴版碗仔翅。御品鮑汁燴花膠,相信是不是女士的恩物,大大片的花膠
御品鮑汁燴花膠,相信是不是女士的恩物,大大片的花膠,口感軟稔,充滿著滿滿的蛋白質及骨膠原,絕對不能錯過!
我倆都是榴槤,雖然很飽,但也絕對不會錯過這裡的貓山王榴槤炸彈,剛剛炸起的貓山王榴槤炸彈,上桌時熱烘烘的,外皮脆口鬆化,咬開一刻,榴槤飄香即時散發,十分濃郁。不過因為真的很熱,吃時要當心,小心燙咀喔!
甜品選擇不但多,外型也相當吸睛,試問我又怎可不試!
印象中,很多放題都只附送一杯雪糕,而這裡卻連雪糕也任食,而且有很多雪糕、雪條選擇,當中更有 BeautySearch 最愛的 Häagen-Dazs及movenpick,而我當然第一時間享用兩杯不同口味的movenpick。
🇯🇵餐廳分左4個餐,我地揀左A餐但已經好多野食, 夜割8點半後有平$268一位,性價比好高,所以8點半前好多人排隊等入座一入去見到自助區已經好多野食,炸物、前菜,連中湯都有。🍣刺身 刺身有十款以上,油甘魚、劍魚腩、赤蝦、帶子等,刺身都好厚切,食落新鮮,再翻兜幾轉完全無問題🍣壽司試左幾款比較特別,龍蝦三色塔、芝士鰻魚卷,仲有迷你海膽手卷。壽司同手卷嘅飯比例都好合理🍢串燒推介鹽燒牛舌、有機菠蘿,厚牛舌燒得香口,菠蘿好甜,見到有枱十件十件咁叫蒲燒鰻魚同西京比目魚都極力推介,比目魚嘅西京燒魚肉滑嫩,醬汁偏甜🍤炸物推薦椰汁流心球,煙韌嘅皮包住椰汁西米露。地瓜球、芝麻雞翼都炸得好香口🍲熟食料理仲有冬菇炆花膠、卜卜蜆鍋、羊腩煲等,真係多款式到每樣食少少都勁飽🍺飲品方面,飲酒嘅朋友真係好適合黎,啤酒種類好多,連somersby 蘋果酒同日本啤酒都有,除左啤酒,仲有清酒梅酒都係任飲🍨甜品控覺得回本之選絕對係雪糕,有Häagen-Dazs 同movenpick ,全部都係任食!當日movenpick 仲有薄荷朱古力味同espresso 味,輕鬆食左3杯雪糕,除左雪糕,仲有好多雪條,推介比較少見嘅Parm嘅

一入去見到自助區已經好多野食,炸物、前菜,連中湯都有。

🍣刺身

🍣壽司

🍢串燒

🍨甜品控覺得回本之選絕對係雪糕,有Häagen-Dazs 同movenpick ,全部都係任食!當日movenpick 仲有薄荷朱古力味同espresso 味,輕鬆食左3杯雪糕,除左雪糕,仲有好多雪條,推介比較少見嘅Parm嘅黃豆粉黑糖雪條

🤍整體食物質素好滿意,都冇出現漏單情況,兩個鐘都唔洗就食到抱任個肚走
今次同朋友嚟到荃灣食放題,一入到去就見到琳瑯滿目嘅甜品、冷盤、小食自助吧!甜品方面,有多款特色雪糕同埋精美甜品(千層蛋糕/泡芙/焦糖布甸/牛奶布甸等等)小食方面,薯條、麥樂雞、餃子等基本炸物都有,特別之處係佢仲有部爆谷機,即炸爆谷!冷盤方面,蝦、青口、鴨胸同田螺等等,種類豐富,應有盡有!飲品方面除咗有普通罐裝飲品之外,仲有多款特調飲品(例如:仙草奶茶/白桃梳打)同清酒葡萄酒!食物方面,刺身都算新鮮,但特色壽司方面就有少少唔係好夾(例如榴槤壽司),可以進步!店員上菜速度同埋收碟速度都幾快,張枱唔會堆到成枱碟,服務態度都幾好!加分加分!

冷盤方面,蝦、青口、鴨胸同田螺等等,種類豐富,應有盡有!

2024-04-13 37 浏览
有時岀街唔知食咩好都會揀食放題🤩食物種類又多 唔洗選擇困難近排去左呢間係荃灣既御滿屋食放題一入去已線勁見到好多甜品前菜飲品雪糕🥰-🥢 前菜有好多各種各樣既日式冷盤,有少少令我意想不到既係竟然有凍蝦,蜆同青口呢啲海鮮🦐 種類都好多 想每樣都攞d試下🤣🥢熱食熱食方面有湯有炸物有中菜,質素都幾好,有麥樂雞,薯條,煎餃,見都好快就比人清哂!🥢飲品由普通茶類果汁類去到日本清酒梅酒都有!另外仲有比較適合老人家嘅熱茶提供🥢放題種類食物種類真係非常之多,刺身每片都好厚肉好新鮮😋 壽司同手卷都唔會整得太大嚿,令到食少少就飽晒食唔到其他嘢,反而係細細舊可以有多啲quota食多啲🤣另外仲有熱食,中菜同鍋物,啱晒一啲大米屋企一家大細食放題嘅人!唔食生冷嘢嘅都有好多選擇,其實我意想不到嘅係竟然有花膠!另外花蟹小龍蝦乜都有😍 我就最鍾意食佢個地瓜球!🥢甜品話晒甜品係另一個胃,一見到甜品突然之間又可以食到好多嘅感覺🤣 有tiramisu,牛奶布甸,木糠布甸,蛋糕仔,曲奇,雪糕應有盡有!雪糕仲要係Dreyers同Häagen-Dazs😋-呢間放題CP值真係好高,食物種類多,日式中式都有,啱晒一家大細過嚟食!

有時岀街唔知食咩好都會揀食放題🤩

🥢飲品

🥢放題種類

🥢甜品
2024-04-12 35 浏览
朋友介紹,真的要訂位才敢去,超多人食,除了可在手機點單外,外面也有很多前菜、小食及甜品等自取,馬卡龍、爆谷及軟雪糕等都有,超驚喜!瑤柱海皇粥真的是必吃,估唔到超美味,粥底又棉,味道又夠味,內裡的粥料有大蝦、蜆及大量芫荽,大蝦新鮮彈牙!芝麻雞翼也是很推介,雞翼皮脆肉嫩,大大隻,熱辣辣!御泰味冷鮑魚也是超好吃,以泰式香料調味,味道酸酸辣辣很開胃!燒有機菠蘿也是很正,燒後菠蘿暖暖的,很有果香及甜美!整體性價比挺高,貼地價而食物多款式!

芝麻雞翼也是很推介,雞翼皮脆肉嫩,大大隻,熱辣辣!

燒有機菠蘿也是很正,燒後菠蘿暖暖的,很有果香及甜美!

整體性價比挺高,貼地價而食物多款式!
2024-04-11 5124 浏览
荃灣🚇大鴻輝嘅滿屋裝修升級咗做御滿屋,🤩環境寬敞舒適,食物方面亦都有所提升,👍性價比十足。飲品🧃方面除咗有一般放題都有嘅🥤飲品之外,仲有多款🍺啤酒、清酒🍶同埋紅/白餐酒🍷添。自助區💪有多款前菜,選擇☺️眾多。刺身🔪都幾豐富,有三文魚、🐟油甘魚、劍魚腩、甜蝦、阿根廷赤蝦🦐同埋希靈魚等等。佢哋有唔少創作🍣壽司,其中我最鍾意龍蝦🦞三色塔同埋榴槤加州卷,🥰口味獨特。而且又有我中意嘅吞拿魚🐟蓉手卷同埋海膽手卷,另外仲有埋🌶️麻辣小龍蝦任食真係好正!熟食方面亦都幾👍高質,尤其係🧄蒜蓉燒生蠔同埋吉列炸蠔🦪都好鮮味。串燒🔥火喉十足,咸香🤤美味。令我感到😍驚喜嘅係境然有薑蔥炒🦀花蟹!仲有佢個🧄蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋🍲十分之鮮甜,入邊有啲杞子感覺好有🥰誠意,最正係啲湯同埋菜🥬吸收晒啲蜆肉嘅鮮味😋勁好食! 甜品🍮比較突出嘅係有千層蛋糕,🍰層層分明水準唔錯,而且仲有埋 Mõvenpick 雪糕🍨,絕對係大滿足嘅放題!

自助區💪有多款前菜,選擇☺️眾多。

串燒🔥火喉十足,咸香🤤美味。

令我感到😍驚喜嘅係境然有薑蔥炒🦀花蟹!

午餐
🍣🥟🍥🍤🍙🍶生日優惠🎊4-8個人送蛋糕 8人壽星公仲半價添~-今次同媽咪來到荃灣食放題揀咗 套餐A* - 77品 $238 +10%佢哋有A,B,C,D餐 主要B-D就係魚生種類再多啲 由於我哋唔太食生嘢 所以A餐都好夠 都有77樣有排你食😆啲朋友成日話唔食生嘢食放題好唔抵姐 其實唔係阿~熟食同甜品都好多 食到飽一飽唔係問題😂😂😂雪糕仲有movenpick同Häagen-Dazs,食多兩杯就回晒本🤪呢度服務員好好的 入座唔洗等好耐 收碟好快手 完全唔會堆到成台都係👍🏻姐姐仲安排咗個窗口卡位比我哋tim💛食咗咁多樣嘢 總結左幾樣必食 係回本位黎架快啲Mark低📸️排名不分先後✌🏻-雪糕🍦(唔使講啦)三文魚 (好鮮)甜蝦(真甜 不是hea)鮑魚(特別之處 係用泰式醬料)海膽手卷 (超得意 細細件 兩啖食左🤣)燒蠔🦪芝麻雞翼(食過咁多放題 大部份都有佢,依然出色 係我食得最多的一款😝)小龍蝦🦞梅酒清酒任飲(不過我地無飲酒 浪費咗🤨)-其他嘢都唔錯 出面啲頭盤仲Refill得好快 完全唔會空寥寥 都食咗好幾轉😌御滿屋日本料理 @manyajapanesetw地址• 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)
🍣🥟🍥🍤🍙🍶

生日優惠🎊4-8個人送蛋糕 8人壽星公仲半價添~
今次同媽咪來到荃灣食放題
揀咗 套餐A* - 77品 $238 +10%
佢哋有A,B,C,D餐 主要B-D就係魚生種類再多啲
由於我哋唔太食生嘢 所以A餐都好夠 都有77樣有排你食😆
啲朋友成日話唔食生嘢食放題好唔抵姐 其實唔係阿~
熟食同甜品都好多 食到飽一飽唔係問題😂😂😂
呢度服務員好好的 入座唔洗等好耐 收碟好快手

食咗咁多樣嘢 總結左幾樣必食 係回本位黎架
快啲Mark低📸️排名不分先後✌🏻
雪糕🍦(唔使講啦)
三文魚 (好鮮)
甜蝦(真甜 不是hea)
鮑魚(特別之處 係用泰式醬料)
海膽手卷 (超得意 細細件 兩啖食左🤣)
燒蠔🦪
小龍蝦🦞
梅酒清酒任飲(不過我地無飲酒 浪費咗🤨)

御滿屋日本料理 @manyajapanesetw
地址• 荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
之前係旺角試過御滿屋,食到舔舔脷😋今次荃灣開左分店,當然要去試試😁餐廳裝修別緻、開揚,空間感十足食品多元化,超過120款😊另設有多個自助區提供各款海鮮冷盤、前菜、小食、炸物、甜品、飲品…等,高質素食品👍🏻👍🏻🤤小編必食推介🤤👇🏻🐟刺身刺身種類多樣,包括厚砌三文魚、肥美油甘魚、鮮甜帶子、甜蝦、螺肉、赤貝……🐟🦐🦀🐙🐚 整體刺身質素高,鮮甜美味食多幾個round已經值回票價😆🦐🦐大大隻赤蝦、泰國虎蝦、原隻甜蝦,岩曬我呢個蝦痴食左幾個round蝦蝦了🫣🫣😎🐚冷盤鮑魚放題有鮑魚食😊 你無聽錯🤣見到有泰式原隻鮑魚,即時心心眼😍😍鮑魚吸收曬泰式酸辣醬,輕微辣度,十分惹味😋 必食推薦👍🏻👍🏻🍣壽司壽司做得幾精緻,細細舊,可以多試幾款👏🏻尤其是火焰左口魚壽司,左口魚燒到啱啱好一啖咬落口,油分出晒嚟,美味極致🤤🤤🐠照燒比目魚喜歡魚味/魚油味的你,萬萬不可錯過😙比目魚扒燒到岩岩好,魚油出曬黎加埋照燒汁 um~ yummy 😝小編食左3 round🤣🤣仲有好多壽司、燒物、炸物、一品料理、手卷、串燒、鐵板、甜品……💕食左幾round 都未試曬😝 下次叫再黎先😉
之前係旺角試過御滿屋,食到舔舔脷😋
今次荃灣開左分店,當然要去試試😁

餐廳裝修別緻、開揚,空間感十足
食品多元化,超過120款😊

🤤小編必食推介🤤👇🏻

🐟刺身
整體刺身質素高,鮮甜美味
食多幾個round已經值回票價😆
🦐🦐大大隻赤蝦、泰國虎蝦、原隻甜蝦,岩曬我呢個蝦痴
食左幾個round蝦蝦了🫣🫣😎

🐚冷盤鮑魚
放題有鮑魚食😊 你無聽錯🤣
見到有泰式原隻鮑魚,即時心心眼😍😍

🍣壽司
壽司做得幾精緻,細細舊,可以多試幾款👏🏻

🐠照燒比目魚
喜歡魚味/魚油味的你,萬萬不可錯過😙
比目魚扒燒到岩岩好,魚油出曬黎
加埋照燒汁 um~ yummy 😝

冷盤鮑魚
刺身
  • 冷盤泰式鮑魚
2024-04-09 59 浏览
今次又嚟encore荃灣御滿屋啦,環境舒服,食物CP值高👍🏻我揀咗實惠嘅A套餐,有77款唔同料理有幾個唔同嘅自助區、沙律🥗吧、飲品、甜品蛋糕、清酒,梅酒、白酒都係任飲放題有三文魚、油甘魚、劍魚腩、帶子刺身、甜蝦、象拔、赤貝等等,泰式生蝦係我次次都會order幾次.同埋配埋佢個泰式酸辣汁真係好正😋特別要介紹佢個海膽手卷,一啖一個,好新鮮,好creamy熟食方面有燒蠔、竹笙瑤柱蟹肉羹、天婦羅、一口牛柳、芝麻雞、燒八爪魚丸、吉列炸蠔,同埋榴槤控嘅我,每次必叫貓山王榴槤炸彈食物種類選擇多,味道同質素都唔錯,order完食物就會係幾分鐘內送上,最後一定要食埋Häagen-Dazs雪糕,真係好滿足📍御滿屋日本料理
我揀咗實惠嘅A套餐,有77款唔同料理
放題有三文魚、油甘魚、劍魚腩、帶子刺身
特別要介紹佢個海膽手卷,一啖一個,好新鮮,好creamy
📍御滿屋日本料理

2024-04-09 39 浏览
2百多元的自助晚餐,想不到竟有多達77款的食物可選擇,性價比真的超高‼️未夠鐘開門,客人都已經在門外排長龍等入座,足見客人的熱情及食物質素~刺身除了基本外,更有劍魚腩、油甘魚、帶子及鮑魚等較貴價的刺身,肥美新鮮~海鮮的有海蝦、蒜蓉燒生蠔、花膠及海膽手卷等等也有,海膽手卷的海膽很creamy,份量比想像中更多,每件也有數瓣~另發現有清酒及梅酒機等任飲,能喝數杯都已佔回本一大部分了~雪糕及雪條種類比想像多,放滿兩個雪櫃,雪糕更是有貴價品牌 haagen-dazs 及 Movenpick的另有韓國雪條任吃,絕對值回票價~

另發現有清酒及梅酒機等任飲,能喝數杯都已佔回本一大部分了~

N訪御滿屋任食放題 每次水準都keep到👍🏻今次食A餐 平日8點半入座HKD258任食兩小時想食蟹腳大拖羅海膽可以揀D餐HKD500瘋狂豪食🫡每過幾個月黎食一次都多左唔同既款式💗上菜速度保持咁快 熱食炸物上碟熱辣辣今次多左薑蔥炒蟹🦀鮑汁花膠 羊腩煲仲有蠔鍋都有🦪🤲🏻必食推介📍刺身三文魚 帶子 赤貝同赤蝦必嗌夠厚切又新鮮 帶子真係食極都唔膩好鮮甜🤤📍壽司🍣火炙左口魚壽司同海鰻壽司大推🤏🏻火炙三文魚都好味 欣賞舊飯好細舊又可以食多幾件👍🏻📍燒物串燒蒜蓉燒生蠔🦪 回本位!! 生蠔大隻蒜蓉唔搶味encore!!燒牛舌👅好爽口燒菠蘿🍍勁juicy勁甜💦📍天婦羅🍤粉漿夠薄又脆全部款都有叫 真心高質💗📍自助區有生果🍉 炸物🍟 甜品🍨同冷盤小食任拎最中意食涼拌魚皮 另外仲有熟蝦🦐青口等等飲品多左日本啤酒揀仲有象啤清酒梅酒紅酒乜都有🍻雪糕🍦Haagen-Dazs同Movenpick係任食😙仲有好多款雪條 自家制雪糕機有北海道8.0牛奶味🍦諗起都feel到果日食得有幾飽><
N訪御滿屋任食放題 每次水準都keep到👍🏻

雪糕🍦Haagen-Dazs同Movenpick係任食😙
仲有好多款雪條 自家制雪糕機有北海道8.0牛奶味🍦
諗起都feel到果日食得有幾飽><
2024-03-20
御滿屋係一間位於荃灣大鴻輝嘅放題餐廳,我冇嚟食好耐啦,但佢嘅質素仲係好唔錯。食放題當然要試吓佢嘅刺身先,呢度嘅種類好多,全部都好新鮮。三文魚、油甘魚同帶子等等都好鮮甜。另外壽司嘅種類都好多,卷物都好有創意,例如蟹肉沙律忌廉芝士軟殼蟹卷同龍蝦三色塔,口感好豐富。其他火炙壽司都好香口,例如特濃芝士醬燒皇帝蟹棒壽司同鹽燒左口魚邊壽司。小食方面,我哋叫咗御泰之味冷鮑魚,鮑魚好爽口,而佢嘅泰式醬又酸又辣,好開胃。熟食方面,我哋叫咗蒜蓉焗生蠔,大隻又新鮮。仲有啲熱辣辣嘅卜卜蜆。我最鍾意嘅就係佢嘅貓山王榴槤炸波波,熱辣辣入面仲有流心,好香榴槤味。甜品方面,雪櫃入面有好多選擇,一定可以搵到自己鍾意嘅雪糕或蛋糕。飲品方面,除咗支裝罐裝飲品,佢仲有自家調配嘅特飲。例如有紫背天葵白桃同蝶豆花白桃,打卡一流,味道唔會太甜。酒類方面,可以揀凍嘅清酒同梅酒,有時仲有熱清酒。

2024-04-02 102 浏览
位於荃灣嘅御滿屋日本料理最近岩岩裝修完, 店內環境比之前更加舒適優雅😍我同朋友揀咗$288/人的放題套餐🤩可以任食77款🍣日式料理,包括:刺身﹑🍣壽司﹑🍤天婦羅﹑燒物﹑🥘鍋物﹑壽司卷﹑🍱一品料理﹑🍝麵食等等, 種類非常豐富! 店內仲設有自助區, 有🥗大量前菜﹑🥤汽水﹑🍶清酒﹑🍿爆谷﹑🍗炸物﹑🍮甜品等任君選擇! 連häagen-dazs雪糕🍦都係任食ga! 真係食多2杯都已經歸晒本! 個人非常推薦🦪蒜蓉燒生蠔, 平時出面單點都幾十蚊一隻, 依家任食得黎仲要高質, 蠔肉都幾飽滿😛芝麻雞翼同埋係唔錯嘅選擇, 即叫即炸,夠晒香口, 仲幾juicy tim!