2020-01-31
御滿屋算係旺角區放題之中水準比較好ge一間tongue食物種類都幾多,無論刺身、壽司、炸物、串燒、料理等夾夾埋埋有成佰款,加埋自助沙律吧,中式湯水,仲有甜品、水果,連爆谷都有埋。飲品方面,清酒、熱維他奶同特飲,當然啤酒汽水任飲梗係唔少得啦,所以我都好滿意。先講刺身,成本問題,我自己唔會期望放題食到頂級水準ge刺身,只要夠新鮮我就已經收貨,呢到當然做到水準以上。另外壽司飯同刺身比例好好,唔會係咁比大舊飯塞飽你個肚,等你可以試多幾款,由以火炙種類最得我歡心。熟食方面,天婦羅炸蝦同蟹柳雖然係細路仔食物,但係我又好鍾意喎,貪佢熱辣辣又?得夠香脆。串燒同樣唔錯,雞肉串好似日式超市買返果種,有少少雞軟骨裏面幾,爽口又有口感,加埋醬汁燒好惹味,大人細路都應該鍾意食。本人最鍾意西京燒雪魚,足足order左三份一個人食晒,醬汁燒起魚皮脆脆地、甜甜地,魚肉雖然唔算好滑但係都有魚味,好好食。當然其他料理都唔錯,例如香蒜牛柳粒、牛舌、雞腎等,啱晒鍾意熟食ge朋友。 最後梗係要食埋個水果同甜品先走,水果我最鍾情係西瓜,夠甜、多水又起晒沙,自己都買唔到咁靚ge西瓜,所以食左好多塊,好舒暢!另外每人仲可以揀一款雪糕
最後梗係要食埋個水果同甜品先走,水果我最鍾情係西瓜,夠甜、多水又起晒沙,自己都買唔到咁靚ge西瓜,所以食左好多塊,好舒暢!另外每人仲可以揀一款雪糕有Movenpick Haagen-Dazs同埋Dreyers,我就梗係揀返Haagen-Dazs喇,因為我係fans呀嘛。