2020-03-10
好耐冇同幾位好朋友敘舊,有朋友提議食放題,推薦呢間位於旺角的「御滿屋」,每人二百幾蚊就可以品嚐任點任食的日式放題,朋友大夥兒聚會用餐最佳之選一入門口已經有個自助前菜沙律吧同朱古力噴泉,供應多款日式漬物及前菜點菜紙分門別類,種類豐富,創作壽司卷物、軍艦、一品料理、炸物、鐵板燒等等日式食物超多選擇,總有一款啱你食蟹籽軍艦、芝士蟹棒壽司 芝士蟹棒好大條,有蟹肉鮮味~蟹籽軍艦好新鮮,紫菜夠脆,好食!由於同行只有一位朋友食刺身,所以我地只係點左每款幾片的油甘魚、甜蝦、吞拿魚同三文魚,有魚鮮味,好新鮮燒蝦 時間控制得剛好所以燒得好靚,蝦肉鮮甜爽彈鮑汁花膠 估唔到食日式放題都有鮑汁花膠!花膠吸哂鮑汁精華,充滿骨膠原的感覺,回本必食燒比目魚 比目魚色澤端好,魚肉嫩滑鮮甜鐵板牛柳粒 牛柳粒加入左三色椒同洋蔥炒香,入口軟腍,肉味濃郁,正!炸物方面叫左一大盤炸獅子狗、魷魚圈、芝麻雞翼同榴槤炸彈等等,金黃香脆,好香口,好好食呀食放題竟然有自助咖啡機,飲品有多款選擇。而最特別之處就係可以選擇不同圖案,或者即場拍照,然後透過打印機把圖案或照片打印在咖啡表面上,非常有特色!由於最後太飽冇食到甜品,所以只係製作左一杯
蟹籽軍艦、芝士蟹棒壽司
燒蝦
時間控制得剛好所以燒得好靚,蝦肉鮮甜爽彈
鮑汁花膠
燒比目魚
比目魚色澤端好,魚肉嫩滑鮮甜
鐵板牛柳粒
牛柳粒加入左三色椒同洋蔥炒香,入口軟腍,肉味濃郁,正!
由於最後太飽冇食到甜品,所以只係製作左一杯自助鐳射打印咖啡作結尾
採用精選咖啡豆,咖啡味特別濃郁芳香!