2023-05-12 146 浏览
今日一個人無無聊聊就入咗呢間御滿屋食午市放題,超近旺角地鐵站,一出地鐵站,唔使1分鐘就到餐廳。佢有三款價錢,每款到有唔同種類嘅嘢食,我就揀咗最平嘅$238,都有77種選擇,而家仲好方便用電話落單就得。一入門口就見到冷盤吧,蒜蓉螺肉、八爪魚、海蜇頭、中華沙律、泡菜蘿蔔應有盡有,隨便夾嚟食,旁邊都仲有炸雞薯條同薯塊,幾方便。甜品都係自助吧形式,隨便揀隨便夾。大大個飲品櫃,汽水綠茶基本飲料都有,連啤酒Apple cider都有提供,選擇頗多。刺身都有10種左右,我就每樣都試吓,三文魚油甘魚食落好新鮮,螺肉好彈牙,甜蝦赤蝦都好鮮甜👍🏻👍🏻手卷就叫咗海膽手卷同埋吞拿魚用手卷,細細個好迷你,試到佢嘅味道又唔會太飽,材料都新鮮。同時都叫咗鮑魚軍艦同埋海膽墨魚軍艦,賣相好吸引,材料都好新鮮😝熟食都有唔少選擇,天婦羅基本款都會有,海老天婦羅就啖啖肉,其他蔬菜天婦羅都好Juice,而佢天婦羅嘅粉都唔算厚。蒜蓉焗蠔,蒜蓉整到好香,但係蠔就比較細隻。相反,吉列炸蠔嘅蠔就大大隻,識落好香口同好多汁。燒鰻魚食落都好香,冇乜細骨,辣酒翡翠螺就偏辣,不過螺就好大舊肉。最驚喜就係香辣小龍蝦,小龍蝦整到好入味同好惹味,不

熟食都有唔少選擇,天婦羅基本款都會有,海老天婦羅就啖啖肉,其他蔬菜天婦羅都好Juice,而佢天婦羅嘅粉都唔算厚。蒜蓉焗蠔,蒜蓉整到好香,但係蠔就比較細隻。相反,吉列炸蠔嘅蠔就大大隻,識落好香口同好多汁。燒鰻魚食落都好香,冇乜細骨,辣酒翡翠螺就偏辣,不過螺就好大舊肉。最驚喜就係香辣小龍蝦,小龍蝦整到好入味同好惹味,不停encore😙😙

佢都有提供movenpick 同Häagen-Dazs嘅雪糕,但我真係太飽食唔落了😝😝,唯有下次再嚟過
2023-05-03
午餐
  • 海膽手卷
旺角E1出口轉右上一樓就係「御滿屋日本料理」。午市放題係由12點開始食到3點,2點半last order,大家記得準時12點到!任飲任食3個鐘真係超正呀!😍重有免費雪糕送、梅酒清酒任飲!有四款放題,我同朋友揀左「經典三重新鮮刺身江洋盛宴」。成人星期一至五:$238;星期六、日、公眾假期前夕及正日:$258。食客可以用手機scan QR code落單亦可以出去攞野食。出面有冷盤亦有熱盤。冷盤有:黃金螺、蜆、海蜇、青口、泡菜蘿蔔、筍、沙律菜、泰式鳳爪、甜品等。熱盤有:爆谷🍿、中湯、菜等。飲品亦都係自助。用QR code落單有壽司、刺身、炸物、鐵板燒等。❤️咁多款刺身裏面我最鍾意食「北海道角螺」😋,肉質結實,有咬口。❤️花之戀有大量蟹籽鋪喺面,食落卜卜脆。三文魚夠新鮮。❤️牛油果忌廉芝士軟殼蟹卷卷物上有弄成蓉的牛油果和蕃茄仔,賣相特別又美觀。❤️芒果加州卷也不錯👍🏻酸酸甜甜的芒果配加州卷,味道毫不違和之餘重要出奇地夾!❤️燒汁鮑魚仔軍艦 切成薄薄一片的青瓜十分爽脆❤️海膽魷魚軍艦魷魚有口感❤️芝麻雞翼炸過嘅雞翼,熱辣辣,皮十分香脆,肉嫩。連平時唔食皮嘅我都食埋塊皮!❤️鹽燒牛舌彈牙爽脆,好有口感。❤️御品鮑汁
旺角E1出口轉右上一樓就係「御滿屋日本料理」。

有四款放題,我同朋友揀左
「經典三重新鮮刺身江洋盛宴」。

用QR code落單有壽司刺身、炸物、鐵板燒等。

❤️花之戀
有大量蟹籽鋪喺面,食落卜卜脆。三文魚夠新鮮。

❤️牛油果忌廉芝士軟殼蟹卷
卷物上有弄成蓉的牛油果和蕃茄仔,賣相特別又美觀。

❤️芒果加州卷也不錯👍🏻
酸酸甜甜的芒果配加州卷,味道毫不違和之餘重要出奇地夾!

❤️燒汁鮑魚仔軍艦
切成薄薄一片的青瓜十分爽脆

❤️海膽魷魚軍艦
魷魚有口感

❤️芝麻雞翼

❤️鹽燒牛舌
彈牙爽脆,好有口感。

❤️御品鮑汁燴花膠
估唔到重有花膠食!

❤️「辣酒煮加拿大翡翠螺」和「清酒煮蜆」
鍾意食海鮮的人必點!

「辣酒煮加拿大翡翠螺」辣辣地,刺激食慾,令人胃口大開🤤。

❤️甜品櫃入還有細細件的蛋糕🍰、曲奇🍪、水果撻🥧、泡芙等。

大家記得準時12點到!食盡3個鐘佢!💪🏻
2023-05-09 85 浏览
漏單情況非常嚴重,5個人去,落左兩次燒鰻魚先黎左一次,仲要係等左成個鐘先到,坐低已經落左單,其它嘢叫20隻甜蝦就黎10隻,20片三文魚就黎10片,總之減半上,非常差評,有個短頭髮服務員服務態度非常之唔好,今時今日咁噶服務態度梗係唔得啦,覺得唔會再去,果個榴槤波居然變成西米波
剛與合作夥伴安頓好工作的煩麻事後,要吃放題放縱一下,連他平常說好的減肥也拋諸腦後😂滿屋放題是我喜歡的其中一間,因為有各類酒類任飲,可以滿足好飲的朋友; 今次到交通方便的旺角分店,第一次食午市放題$238/位,估不到種類也不少,餐牌點菜有77品,還有現有的熟食加甜品小食等,加起上來也有百款 由於友人是個大忙人,不能抽太多時間吃飯,所以我們分秒必爭,很有策略地安排食物,先用手機掃QR code落單,等候食物期間再到現有食物區掃食物及飲品,現貨區有炸物如薯條炸雞等 / 冷盤/ 蔬菜/ 小食 / 爆谷等 ; 飲品主要有紙包飲品/ 汽水/ 啤酒等等點餐主要分幾大類 ,刺身/ 壽司/卷物/燒物/鍋物 / 鐵板/天婦羅/ 炸物/雪糕 🔸首先到自助清酒機斟一酎熱清酒 (有冷熱選擇);另外還有梅酒 / 啤酒 🔸刺身幾新鮮 ,點了三轉;個人比較喜歡帶子 / 赤蝦 / 赤背 ;任點任食真值回票價🔸必試蒜蓉燒生蠔, 香口之選🔸必食火炙壽司🔸炸蝦天婦羅👍🏻 即叫即炸熱辣辣,沒有萬年油的味道🔸很喜歡鹽燒雞翼,外皮燒至脆口,把油分逼出🔸燒菠蘿幫助消化,可以再吃更多😂🔸一口牛柳粒及清酒煮蜆也很有風味❤️最後一定要記得吃
炸物
清酒
刺身
蒜蓉燒生蠔
🔸必試蒜蓉燒生蠔, 香口之選
火炙壽司
🔸必食火炙壽司
天婦羅
🔸炸蝦天婦羅👍🏻 即叫即炸熱辣辣,沒有萬年油的味道
鹽燒雞翼
🔸很喜歡鹽燒雞翼,外皮燒至脆口,把油分逼出

🔸燒菠蘿幫助消化,可以再吃更多😂
🔸一口牛柳粒及清酒煮蜆也很有風味

❤️最後一定要記得吃 MÖVENPICK / Häagen-Dazs雪糕 才結束
2023-05-04
午餐
刺身
蒜蓉燒生蠔
火炙壽司
天婦羅
鹽燒雞翼
2023-05-08 85 浏览
熱食味道一般,上菜速度慢,因為已下單不知有沒有漏單,由於用手機下單,不敢再點餐,怕重複點了食物,所有員工只顧翻枱,出食物,收垃圾比較少人做。刺身一般,正常發揮。雪糕只限一杯。地方很逼
2023-05-06 163 浏览
早餐食放題🤣🤣🤣勁豐富,呢間放題都幾出名,聽過好多次,真正食就真係今次啦🤫#刺身 回本必吃系列#三文魚 #鮑片 #蝦 #北寄貝 #帶子 #生蝦 呢啲一定係每間放題都要食🤭整體都唔錯👍🏻刺身選擇都幾多~#芝麻雞翼 又係放題必食系列好脆熱辣辣,又唔會太咸,食多幾隻都食得落🤣可惜既就係食少左!#海膽手卷海膽呢樣嘢真係好容易中伏,尤其是食放題已經伏過好多次,但呢間既海膽食落有驚喜,唔會腥,無雪味,味道又唔錯喎!呢間放題嘅質素整體都唔錯,對得住呢個價錢,如果大家都想怒吃一頓,又唔想太貴,放題真係一個好選擇🤣🤣🤣

#刺身 回本必吃系列

#芝麻雞翼 又係放題必食系列

#海膽手卷

2023-05-06 6700 浏览
星期二跟數位朋友聚會,選擇了香港的正中心旺角食放題,「御滿屋日本料理」位於胡社生行1樓,其實就是雅蘭中心的對面。這間餐廳環境乾淨,地方大得很,坐得很舒服,適合一大班人聚會。我們選了經典放題,性價比都已經很高。放題少不免刺身,有三文魚、大赤蝦、甜蝦、鮑魚片、北海道帶子刺身、吞拿魚、希靈魚、松葉蟹棒、深海八爪魚、螺肉等等。整體的刺身都算新鮮嫩口,種類也不少,其他都好滿意。當中帶子刺身,晶瑩剔透,肉質彈牙爽口。其次大赤蝦最為新鮮美味,晶瑩剔透,肉質彈牙爽口,膠質非常重,可以encore。壽司卷物方面,有火炙香蔥三文魚腩壽司、芝士蟹棒黃金燒壽司、醬爆吞拿魚沙律玉子壽司、火炙蒜香牛肉壽司。 另外有許多不同的卷物和軍艦,數之不盡。串燒和日式料理方面,有燒有機鮮菠蘿、蒲燒鰻魚、燒帆立貝、鹽燒牛舌、帝皇蟹棒天婦羅。當中天婦羅炸得香脆可口,外脆內軟,很有口感。蟹肉不覺乾柴,都是不錯的小吃呢!熟食區方面,有不同炸物和冷盤等, 什至有爆谷機。飲品方面都是任飲,選擇也很多,有我至愛的somersby!還有不同的酒水,清酒、茶和汽水。選擇多之餘亦有誠意!甜品也值得一讚,可以挑選Haagen dazs和moven

熟食區方面,有不同炸物和冷盤等, 什至有爆谷機。

甜品也值得一讚,可以挑選Haagen dazs和movenpick雪糕!!而且這裡的服務員上食物的速度也算快,而且沒有漏單的情況,值得一試。
2023-04-25
  • 帝皇蟹棒天婦羅
  • 帶子刺身
  • 大赤蝦
  • 燒帆立貝
  • 蒲燒鰻魚
2023-05-06 138 浏览
魚生新鮮除左海膽,天婦羅勁多油和厚粉唔好食,串燒同燒羊鞍都太熟有啲硬,食物好快上枱,雪糕有限量不是任食有些失望,服務都可以,不過真係幾多人幾嘈,4人卡位空間剛好少少迫,但因為太嘈好難邊食邊傾計。
2023-05-05 137 浏览
好耐冇食過放題~~每次食親都有種青春回憶嘅感覺(以前讀書嘅時候成日一班人去食,因為啲男仔唔怕唔夠飽🤣🤣)~今次去咗旺角試吓呢間OpenRice推介嘅滿屋放題,嘢飲任飲就當然㗎喇~但係呢間竟然有啤酒清酒梅酒任飲🤤🍻🍻食物款式種類都好多,刺身串燒小食鍋物都有,我最喜歡嘅係燒牛肉 燒菠蘿 壽喜燒鍋 雞翼同埋刺身🥰🥰不得不稱讚嘅係食物上菜嘅速度非常快👍🏻👍🏻絕對唔會拖你時間,兩個鐘頭任食 真係夠有突 哈哈📍滿屋 (@旺角)地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓

📍滿屋 (@旺角)
地址: 旺角彌敦道655號胡社生行1樓
2023-05-02
  • 刺身拼盤
  • 燒菠蘿
2023-05-04 119 浏览
之前吃過大埔的滿屋 這次看到旺角開了新店馬上就來試吃了。時間剛到12點就已經開始有人在排隊了這次我們選擇的是B套餐因為C和D都沒有貨,刺身的選擇還不錯也有一些熱食跟大埔的差不多,另外也有一些自助的一些炸的食物和飲料甜點可以自己拿。大多數的刺身都算蠻新鮮的,但生蠔有一點點味道,所以後來都沒有在叫了 午市有三個小時可以吃,所以時間很充裕總體而言還算不錯不是試食

不是試食

2023-05-04 114 浏览
心血來潮突然想食放題,見呢間係旺角站一出行兩步就到,見咁方便一於試下😆放題有分四級,基本個級已經有77樣野食,最高級別有成128樣野,仲有極品大拖羅食🤤不得不讚呢度既刺身溶雪做得唔錯,食落亦好新鮮,帶子仲要厚切有鮮味👍手卷壽司等都唔馬虎🍣串燒既牛舌絕對係放題必點😋自助區有唔少凍海鮮、前菜同炸物,甜品櫃仲要勁多選擇,見到都心心眼😍冷盤以外,熱食既燒蠔同麻辣小龍蝦勁惹味👍而我最鍾意既~一定係呢度有清酒梅酒供應🍶食日本野真係唔可以少左佢😆

2023-05-01 393 浏览
如題~真係勸世文千奇唔好以身犯險食左個B set,因為是日晚上無 C同D提供人均400蚊埋單員工服務態度無問題最差真係食物,差到要用災難級黎形容1.食物種類 極少好快你就睇哂有咩食,都無咩好比你選擇。2.食物質素 極劣未試過食放題1 Round就唔想order第2 round 三文魚,普普通通 都無咩要求*燒*菠蘿,無燒過 凍既清酒煮蜆,啲蜆臭既 霉哂燒羊鞍,好耐無食過咁蘇媚既羊 唔知擺幾耐先做到呢個效果燒蠔個樣睇相就好抵食,一落枱就蒜茸辣椒重味到 都遮唔到啲蠔有幾腥幾霉,啲辣椒都係放左好耐個隻,難食程度爆分!全場搵唔到一樣食物可以稱讚,屬超天然災難~如果真係要讚,哈根大師 係正常既。好少打食評,真係難食到好想分享…避雷勸世🥲三思而不要前行啊
如題~真係勸世文
千奇唔好以身犯險

食左個B set,因為是日晚上無 C同D提供
人均400蚊埋單
員工服務態度無問題
最差真係食物,差到要用災難級黎形容

1.食物種類 極少
好快你就睇哂有咩食,都無咩好比你選擇。

2.食物質素 極劣
未試過食放題1 Round就唔想order第2 round

三文魚,普普通通 都無咩要求
*燒*菠蘿,無燒過 凍既
清酒煮蜆,啲蜆臭既 霉哂
燒羊鞍,好耐無食過咁蘇媚既羊 唔知擺幾耐先做到呢個效果

全場搵唔到一樣食物可以稱讚,屬超天然災難~

如果真係要讚,哈根大師 係正常既。
好少打食評,真係難食到好想分享…
避雷勸世🥲三思而不要前行啊
2023-04-30
  • Movenpick雪糕
2023-04-27 242 浏览
小編好耐都冇食過日本放題,今次搵到一間好多樣化嘅日本放題,入面有4款組合可以選擇:A有77品、B有97品、C有114品、D有128品。小編今次揀左B款,入面係可以揀埋A款嘅嘢食架。餐廳設有自助式飲品、冷盤同小食,即使嘢食未到都可以即時止一止肚餓呀。飲品都包羅萬有,基本上市面有嘅嘢飲,都會有齊,但最意不到喺有提供清酒、梅酒等,想飲酒嘅朋友唔好錯過。冷盤同小食都離不開,八爪魚、章魚、海藻沙律、薯條、薯角等,餐廳提供特別小食,炸帶子同炸雞腿肉。主菜部分刺身-食左三文魚、螺片、希靈魚、甜蝦、空運吞拿魚(B),全部魚生都好新鮮、好快就會上枱,份量都會比足。一口壽司火灸三文魚壽司-好香火灸味、鮮甜火灸牛肉壽司-牛肉一啲都唔韌,好重牛味芝士燒牛肉壽司-多左芝士,更立體帶子壽司-輕輕火灸過,唔錯鰻魚壽司-好大條,夠晒入味一品料理紅燒汁煮飽魚-好冧好入味,一試再試西京比目魚-煎得金黃色,香脆可口和風牛柳粒-牛柳粒好多,味道唔咸,好入味三杯生蠔-三種唔同味道,可以一試燒物美國薄燒牛肉-好大塊,重牛味燒帶子-大大粒,好鮮甜燒牛舌-味道十足,鹽度岩岩好。最後一站,梗係嗌甜品啦。今次揀左紅豆抹茶雪糕同士多啤梨雪

主菜部分

一口壽司
火灸三文魚壽司-好香火灸味、鮮甜
火灸牛肉壽司-牛肉一啲都唔韌,好重牛味
芝士燒牛肉壽司-多左芝士,更立體
帶子壽司-輕輕火灸過,唔錯
鰻魚壽司-好大條,夠晒入味

一品料理
紅燒汁煮飽魚-好冧好入味,一試再試
西京比目魚-煎得金黃色,香脆可口
和風牛柳粒-牛柳粒好多,味道唔咸,好入味
三杯生蠔-三種唔同味道,可以一試

燒物
美國薄燒牛肉-好大塊,重牛味
燒帶子-大大粒,好鮮甜
燒牛舌-味道十足,鹽度岩岩好。

最後一站,梗係嗌甜品啦。今次揀左紅豆抹茶雪糕同士多啤梨雪糕。兩款都好出色,推薦食紅豆抹茶雪糕,夠晒濃🫢。
2023-04-27 167 浏览
今日約咗朋友食lunch,跟住去旺角朗豪坊shopping,好耐冇食日式放題,我哋去咗附近嘅御滿屋日本料理食午市放題,任食三小時,💰238一位,包刺身、壽司、卷物、炸物、天婦羅、串燒、一品料理、雪糕,自助區有中華沙律同多種前菜小食,甜品泡芙,茶類、清酒,飲品任飲,選擇非常多👍午市初段,已相繼有客人入座,餐廳用QR code自助落單,食物上枱速度快,十分鐘左右就陸續送到😄刺身光潤新鮮,點咗油甘魚、三文魚、劍魚腩、北寄貝、帶子、鮑片、赤蝦、甜蝦😋廣島牡蠣,虎蝦天婦羅即炸即食,夠鬆脆,燒紐西蘭羊胺有唔靱,有肉汁😋,鰻魚一口size,一啖一件啱啱好,推介👍,另外仲點咗鹽燒牛舌同美國薄燒牛肉,清酒煮蜆同燒有機菠蘿可以清下油膩😋最後當然要食埋甜品同雪糕,雪糕係HaagenDaz同Movenpick😋,任揀一款,放題可以食足3小時,邊食邊傾🤭
今日約咗朋友食lunch,跟住去旺角朗豪坊shopping,好耐冇食日式放題,我哋去咗附近嘅御滿屋日本料理食午市放題,任食三小時,💰238一位,包刺身壽司、卷物、炸物、天婦羅、串燒、一品料理、雪糕,自助區有中華沙律同多種前菜小食,甜品泡芙,茶類、清酒,飲品任飲,選擇非常多👍
2023-04-24
2023-04-26 165 浏览
全港多間分店呢間嘅放題食材一啲都唔少!最好就訂位,可能要排隊🤣刺身來講真係質素好高,同埋真係食完都好快會再上數QR code落單,唔使等好耐最鍾意呢度嘅選擇多八爪魚、三文魚、鮑片、馬刀貝大赤蝦真係好大,同埋好鮮甜肉質一啲都唔散油甘魚有入口即溶嘅感覺佢咁覺得好新鮮希靈魚都有啊~赤蝦大大隻,三文魚又鮮甜海膽手卷呢個價錢一啲都唔苦,絕對有驚喜想再食,海膽質素有保證!天婦羅同埋炸物串燒都有好推介呢個海鹽蝦燒蝦啲蝦嘅肉質夠彈牙整體菜式都唔會好油膩❤️芝麻雞翼同埋邪惡嘅炸香蕉、芝士年糕出面仲可以自己揀小食、甜品、飲品😆
全港多間分店呢間嘅放題
食材一啲都唔少!
最好就訂位,可能要排隊🤣
刺身來講真係質素好高,同埋真係食完都好快會再上
數QR code落單,唔使等好耐最鍾意呢度嘅選擇多
八爪魚、三文魚、鮑片、馬刀貝
大赤蝦真係好大,同埋好鮮甜肉質一啲都唔散
油甘魚有入口即溶嘅感覺佢咁覺得好新鮮
希靈魚都有啊~赤蝦大大隻,三文魚又鮮甜
海膽手卷呢個價錢一啲都唔苦,絕對有驚喜
想再食,海膽質素有保證!

天婦羅同埋炸物串燒都有好推介呢個海鹽蝦燒蝦啲蝦嘅肉質夠彈牙
整體菜式都唔會好油膩❤️
芝麻雞翼同埋邪惡嘅炸香蕉、芝士年糕
出面仲可以自己揀小食、甜品、飲品😆