2021-07-07 89 浏览
彌敦左岸地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓電話: 23691333====================出街食就是要食自己唔想花時間精神做的菜式,考功夫廚藝更加值得食。性格要大堆頭,生日食飯就是儀式感呀!$388 串燒拼盤有好多野食,因為點左飲品,想輕鬆食一路談天,一串串會更自在,串燒鱔,蝦,三文魚,牛肉,豬腩,辣肉腸,雞肉,粟米,翠玉瓜。跟埋3個dipping sauce 令人享受不同地方風味。聽住music 又可食到唔到串燒,人多推薦點的,保証大伙人食得開心暢快。串燒幾香,我自己就食了不小肉串同腸,而海鮮類就合男朋友心水。$138 半份ribs己經好大條,炸薯仔仲粗身大大條,岩追求粗身口感架人。個汁是畫龍點睛,酸甜中含有焦香味,有bbq 明火燒架風味。Mocktail 一杯好香rose ,甜架女生都入到口。另一杯菠蘿飲,比較夏日,兩杯都岩女生及不太愛酒精架人。
彌敦左岸

地址: 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
電話: 23691333
====================

2021-07-07 71 浏览
今日朋友請食生日飯,話彌敦左岸唔錯,果然餐廳播d音樂幾有品味,坐落好chill!.首先叫左一款小食脆辣單骨雞翼 $88雞翼啲皮略嫌厚咗啲,味道都算正常,蒜蓉蛋黃醬好香.美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 $138個豬肋骨就絕對冇嗌錯!抵食又好味,bite size $138 都唔細份!切開時仲出煙,最緊要焗到啱啱好,肋骨肉好Juicy 一啲都唔乾,食得出唔係平價雪豬。而薯條炸得好正又大兜,熱辣辣唔油又食到啲松露味,呢款菜式真係好抵食!.烤黑松露菌醬海鱸魚柳·貓耳粉 $188一嚟到就聞到好香牛油味,鱸魚扒感覺幾新鮮又煎得好靚,魚皮是脆的,魚質都好嫩滑! 貓耳粉好似手做意粉咁樣好有咬口, 同啲蒜容牛油汁好夾味,一匙一匙就好快K.O.成碟,下次嚟一定會試其他意粉!.最後上菜嘅係牛肉墨西哥烤餅 $158烤餅入面超級勁多餡料!牛肉同埋芝士都好多!每舊都脹卜卜,啲料多到瀉,配埋酸忌廉·牛油果醬·番茄莎莎醬,好夾好好味.飲品方面叫左兩杯Mocktail ,一杯THE菠蘿冰(菠蘿汁薄荷檸檬梳打水mix),幾清新唔太甜,不錯!.另一杯Meh Spring (荔枝檸檬玫瑰桑莓mix埋),略甜,我個人一般.總括而

首先叫左一款小食
脆辣單骨雞翼 $88

雞翼啲皮略嫌厚咗啲,味道都算正常,蒜蓉蛋黃醬好香
美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨 $138

烤黑松露菌醬海鱸魚柳·貓耳粉 $188

最後上菜嘅係牛肉墨西哥烤餅 $158

飲品方面叫左兩杯Mocktail ,一杯THE菠蘿冰
(菠蘿汁薄荷檸檬梳打水mix),幾清新唔太甜,不錯!

總括而言,感覺疫情下除了幫襯大商場連鎖餐廳食肆,都應該幫襯返啲有心小店,話晒舖大人手多坐得舒服service又好,最緊要食材新鮮又俾足料食客,廚藝不錯,值得再去支持!
2021-07-06
2021-07-06 48 浏览
{超有feel的西餐廳📸}#kong_girl_foodie出街食#彌敦左岸.❣️菠蘿黑毛豬火腿Pizza $168Pizza超大份,4個人啱啱好!.❣️魷魚自家製意粉 $158忌廉好香,配上菠菜,魷魚,火腿超級好食❤️.❣️松露薯條 $78大份松露味唔算囉,清清地,重點係超大份✨.❣️炸雞翼 $68 4件炸雞翼配上泰式辣醬,非常惹味!.❣️Tiramisu $68呢個有驚喜,係成份,本身以為一份仔!非常滿足!唔會太甜✨.📝總結餐廳環境好有feel,唔算太多人,可以慢慢咁傾住計✨而且食物份量好大份,超級夠飽!.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 8/10🌟環境: 8/10🌟服務: 8/10🌟打卡: 8/10🌟推介: 8/10.📍 彌敦左岸尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodie #hk #food #hongkong #hkig #尖沙咀美食 #尖沙咀
{超有feel的西餐廳📸}
#kong_girl_foodie出街食
#彌敦左岸
❣️菠蘿黑毛豬火腿Pizza $168
Pizza超大份,4個人啱啱好!
❣️魷魚自家製意粉 $158
忌廉好香,配上菠菜,魷魚,火腿超級好食❤️
❣️松露薯條 $78大份
松露味唔算囉,清清地,重點係超大份✨
❣️炸雞翼 $68 4件
炸雞翼配上泰式辣醬,非常惹味!
❣️Tiramisu $68
呢個有驚喜,係成份,本身以為一份仔!
非常滿足!唔會太甜✨
🌟推介: 8/10
📍 彌敦左岸
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓

2021-07-05
約咗朋友喺尖沙咀食飯,佢帶咗我嚟呢間酒吧餐廳,話要同我一齊食美味食物😆- $138嘅「香煎鵝肝多士2件」:鵝肝厚切,好滑,冇筋,唔羶,好美味😋;配埋無花果 同 脆卜卜嘅多士一齊食,好正😋;呢個價錢有咁大塊厚切鵝肝,抵食😆- $98嘅「香蒜辣椒橄欖油虎蝦」:呢個係新派 西班牙🇪🇸蒜片🧄蝦做法,虎蝦🍤新鮮,肉質結實又大隻,充滿橄欖油 同蒜頭 嘅濃郁香味😋- $308嘅「烤原隻鮮龍蝦🦞・龍蝦汁意大利飯」:龍蝦🦞好大隻,上桌嘅時候都幾吸睛🤩,龍蝦🦞有好多肉,肉質鮮甜😋;意大利飯 煮得al dente,夠硬啱晒我胃口,仲幾 creamy 😋- $78嘅 Ginger & Tonic:裏邊有 Ginger Beer 同 Tonic Water, 清新好飲😋- $78嘅「菠蘿冰🍍」:唔係好甜有淡淡嘅菠蘿香味😋雖然我哋只係叫咗三款食物,但係全部都高質美味,仲食得飽飽😋;非常感謝朋友帶我嚟呢度😆

- $78嘅「菠蘿冰🍍」:唔係好甜有淡淡嘅菠蘿香味😋

2021-07-04 37 浏览
重點1: 食物大大碟 前菜好出色兩個人叫咗2個前菜,1 個main,2杯嘢飲🥢冇諗過前菜好大碟,食完都飽了🤦🏻‍♀️💛羅望子醬配4隻雞翼 $68 個醬入口先甜後辣,辣味幾過癮, 愈食愈好味😋 雞翼好大隻,不過啲肉好滑😍 唯一可以改善嘅地方係啲皮炸得太厚🙈 唔食皮嘅朋友可以成塊拆出嚟 再點醬就好好味👍🏻💛墨西哥雞肉卷配牛油果酸忌廉沙沙醬 $158前菜嚟講 太出色, 主菜嚟講 冇人會欣賞🙈可能因為主菜太多 將呢個相對冇咁吸引嘅食物放去前菜。 但係! 絕對 有 驚 喜 😍😍😍😍呢份卷餅有四大塊, 每件餡料好豐富有芝士🧀洋蔥🧅蘑菇🍄 蕃茄🍅本來咬落去 皮脆 慢慢食到芝士拉絲仲咬到蕃茄汁😆 mix 哂三隻醬一齊食係最佳配搭....一定要試,因為唔會太油膩😛💛威靈頓牛 $368見好多人都食豬手,就試下好需要手工心思整嘅威靈頓牛。 記住一去到就要叫 因為都需要時間先整好😛 等咁耐果然唔會失望! 佢酥皮脆脆地好味,厚度岩岩好不過一接觸到空氣 就好快扁 錯過咗打卡時間🤦🏻‍♀️ 去到重點 牛! 外熟內嫩 鎖得住肉汁 又保持到嫩滑咬口 👍🏻 菠菜墊底減油膩感非常好😍呢個價錢本來覺得略貴,但呢個質素都一啲都唔貴
重點1: 食物大大碟 前菜好出色
兩個人叫咗2個前菜,1 個main,2杯嘢飲🥢
冇諗過前菜好大碟,食完都飽了🤦🏻‍♀️

💛羅望子醬配4隻雞翼 $68
羅望子醬雞翼

💛墨西哥雞肉卷配牛油果酸忌廉沙沙醬 $158
前菜嚟講 太出色, 主菜嚟講 冇人會欣賞🙈
可能因為主菜太多 將呢個相對冇咁吸引嘅食物放去前菜。
但係! 絕對 有 驚 喜 😍😍😍😍
呢份卷餅有四大塊, 每件餡料好豐富
有芝士🧀洋蔥🧅蘑菇🍄 蕃茄🍅
本來咬落去 皮脆 慢慢食到芝士拉絲
仲咬到蕃茄汁😆
墨西哥雞肉卷

💛威靈頓牛 $368
佢酥皮脆脆地好味,厚度岩岩好
不過一接觸到空氣 就好快扁 錯過咗打卡時間🤦🏻‍♀️
去到重點 牛! 外熟內嫩 鎖得住肉汁 又保持到嫩滑咬口 👍🏻 菠菜墊底減油膩感非常好😍呢個價錢本來覺得略貴,但呢個質素都一啲都唔貴🤞🏻
威靈頓牛

威靈頓牛
  • 威靈頓美國特級牛柳
  • 墨西哥雞肉卷餅
2021-07-04 112 浏览
和老公晚飯撑枱脚,彌敦左岸到尖沙咀赫德道。兩層的Bar & Restaurant ,樓下適合暢飲聊天,在地舖晚上氣氛特别歡樂,情緒高漲,樓上地方十分寬敞。場中央有舞台,以前吃飯可以同時欣賞現場歌手演唱,疫期期間暫停,螢幕播放著音樂短片。娛樂區有桌球枱,這段時間封存起來,保持適當社交距離,以防疫為上,吃得較安心。燈光微暗有情調,餐桌上均放了盞兩頭小燈,可以打燈拍照打卡,手機先吃很方便。橙漬芝蔴吞拿魚柳 $168~美味的頭盤小食,茴香夾著果香,以香橙清新酸甜味,黃車厘茄和意大利白豆很搭檔。吞拿魚柳潤澤嫩滑,最特別是底部沾滿了黑白芝蔴,份外香口滋味。香蒜辣椒欖油煎虎蝦 $98/ 4件 ~原個小煎鍋上,虎蝦煎得香口而不膩,鮮甜肉嫩有蝦味!烤12小時低温慢煮乳豬件 $278~西班牙乳豬以低温慢煮,12小時火侯十足,外皮香脆,脂肪夾著肉汁,腍軟嫰滑,恰到好處,入口融化,很美味!托底的燴煙肉、皺葉甘藍及蘭度豆,還有手指薯,吸收了慢煮乳豬的精華,再蘸點無花果蜜糖燒汁 ,超美味!THE 菠蘿冰 $78~不一樣的菠蘿冰,菠蘿汁加檸檬汁,有疏打水的氣泡,和清新薄荷味,吃完肉類喝一杯,口感特别好!Meh Sp

橙漬芝蔴吞拿魚柳 $168~

香蒜辣椒欖油煎虎蝦 $98/ 4件 ~
原個小煎鍋上,虎蝦煎得香口而不膩,鮮甜肉嫩有蝦味!

烤12小時低温慢煮乳豬件 $278~

THE 菠蘿冰 $78~

Meh Spring $78~
檸檬汁加紅莓汁、帶玫瑰和茘枝味,果香甜美。

彌敦左岸
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓
+852 23691333
  • 香蒜辣椒欖油煎虎蝦
  • 橙漬芝蔴吞拿魚柳
  • 12小時低溫慢煮烤乳豬件
2021-07-04 3403 浏览
嚟到赫德道第一時間想去酒吧happy hour飲番杯酒有間西餐廳有兩層高嘅特別餐廳,裏面台上有霓虹燈恍如懷舊嘅感覺,坐枱都比較寬敞坐喺度都比較舒適可以同朋友聚一聚傾吓計食餐飯 ,好chill😍✨烤12小時低溫慢煮乳豬件烤左用咗12個鐘頭時間低溫煮嘅乳豬肉質非常鮮嫩,外層豬皮非常鬆脆,配上無花果蜜糖燒汁口感更加獨特又唔會太鹹中和乳豬肥膩口感,份量亦都比較多兩個人食會食唔晒😝✨燒低溫慢煮原隻法國黃油春雞釀入西班牙辣肉腸同意式白豆即order煮溶咗低溫原隻油春雞,製作時間需要30分鐘所以耐心等候後上枱就見到中間嘅份量都唔算太少,切開嘅時候即時聞到陣陣煙燻嘅味道,原來讓左西班牙臘腸同埋有白豆真係好豐富,辣肉腸香味滲入雞肉特別濃郁,食落去增加左嗰個口感好特別另外吼完嘅粟米特別香甜配薯仔🥔絕配嘅配菜😚✨炸雞拼盤(炸雞翼、炸雞鎚、雞寶、甜番薯條🍟🍠)炸雞非常之鬆脆,,呢邊嘅肉質好Juicy細滑,呢度雞鎚細細件啱晒配杯酒,炸好雞寶之後更加香,皮比較薄雞肉都比較腍,用秘製嘅醬汁好好味😋平時拼盤都係配薯條,依度用咗甜番薯,炸過既番薯條做小食夠晒特別,味道甜甜地都唔錯😗✨pineapple juice幫我封

嚟到赫德道第一時間想去酒吧happy hour飲番杯酒

✨烤12小時低溫慢煮乳豬件

✨燒低溫慢煮原隻法國黃油春雞
釀入西班牙辣肉腸同意式白豆

炸雞拼盤
(炸雞翼、炸雞鎚、雞寶、甜番薯條🍟🍠)
炸雞非常之鬆脆,,呢邊嘅肉質好Juicy細滑,

✨pineapple juice
幫我封特登同我平時都會嗌記得飲完佢返學先發覺菠蘿想唔渣出咗一種婆婆香嘅味道另外仲有

✨rose syrup
玫瑰糖漿香氣同酒香同時滲入,每一口都係香濃

2021-06-21
  • 烤12小時低溫慢煮乳豬件
2021-07-01 70 浏览
暢快輕鬆的音樂🎹🎼🎤⋯⋯優美浪漫的環境⋯⋯美酒🍷配美食⋯⋯活在當下⋯⋯享受人生⋯⋯曾幾何時,這條街充滿熟鬧的氣氛,疫情😷下消失了一段時間,近日疫情好轉,有賴大家注重安全意識,酒吧重開,普天同慶的熱鬧氣氛又可以再度出現了👏👏👏————————🔮蒲吧的日子又怎能無红酒🍷?😀SHIRAZ紅酒🍷喜歡這個提子🍇的味道茶餘飯後一杯酒🍷快樂人生伴你走🏃‍♀️———————-🇪🇸西班牙黑毛豬火腿菠蘿Pizza:豐富的西班牙黑毛豬火腿,佈滿了整個Pizza內,夠份量的芝士也是鋪滿了整個pizza,伴著甜甜的菠蘿🍍和輕盈的白菌,配合埋火箭菜,吃落滋味誘人又特出的味道,軟熟的上層、脆卜卜的底層,意想不到的好味道⋯⋯😋——————-🍊橙漬芝麻吞拿魚柳菠菜沙律🥗:配合著新鮮鮮橙、茴香、黃車厘茄、意大利白蘭、柑🍊甜又鮮甜、甘香又醒胃的蔬菜,尤其黃車厘茄的甜蜜、半熟的吞拿魚、令人看見就已經誘人的食物😋😋🥗————————🍗脆香雞翼:配泰式辣汁:嘩👏👏👏👏👏超巨型的雞翼、超級脆的外層、入面軟熟又滑溜溜的肉質、鮮嫩無比、配上的辣汁更是令人越吃越想吃的惹味⋯⋯—————————快樂人生伴美酒開心時光伴你走開心🥳⋯⋯簡單——
暢快輕鬆的音樂🎹🎼🎤⋯⋯

開心時光伴你走
開心🥳⋯⋯簡單
—————————
2021-07-01 65 浏览
這間餐廳酒吧好耐之前已經聽過,今次就同朋友黎試下!餐廳有兩層,下層主要是飲酒居多,上層環境都幾大,而且還會有live band,不過疫情下就暫時沒有了!餐牌上都有多款食物可以選擇,另外亦有多款酒類可以選擇!彌敦小食拼盤,這個小食拼盤都幾豐富,而且有別於平時吃到的拼盤!這個拼盤有黑毛豬火腿蜜瓜、煙三文魚拌青瓜三文魚籽、低溫慢煮龍蝦尾配香芒莎莎、香蒜辣椒欖油煎虎蝦、烤八爪魚韓式泡菜鷹嘴豆、牛油焗田螺、西班牙五花腩同埋炸雞搥,足足有8樣野!當中蜜瓜清甜,配上巴馬火腿味道好match!三文魚籽粒粒脹卜卜,十分有口感!炸雞搥炸得香口,雞肉嫩滑!虎蝦爽口,好香蒜味,亦帶有微辣!龍蝦尾爽口鮮甜,配上酸酸味味既香芒沙沙味道唔錯!八爪魚配上泡菜一齊食,酸酸辣辣幾開胃!五花腩外皮脆卜卜,配上芥辣醬青蘋果,酸酸味味能減去油膩感!鮮海膽蟹肉手造寬條麵 ,這碟意粉都幾大碟,意粉是手造的所以比較煙韌!意粉拌些蟹肉、煙肉、三文魚籽和海膽,味道好鮮!The菠蘿冰,這杯cocktail這是看名字就知道是菠蘿味,味道有淡淡的菠蘿味,加上有檸檬汁,酸酸甜甜,酒味不算好濃,有種開胃的感覺!Meh spring,這杯cockt
這間餐廳酒吧好耐之前已經聽過,今次就同朋友黎試下!
餐牌上都有多款食物可以選擇,另外亦有多款酒類可以選擇!
五花腩外皮脆卜卜,配上芥辣醬青蘋果,酸酸味味能減去油膩感!
Meh spring,這杯cocktail粉紅色已經好lady,而且飲落去有淡淡的玫瑰同荔枝香,甜甜地,幾岩女仔飲!
2021-06-15
2021-06-30 68 浏览
好一段日子沒跟美女友人相聚了~是晚早跟她約好在這兒相見進膳記得上一次跟她來這裏吃飯見面已有兩三年之久吧!!所以不論是飲料還是食品的菜單也略有改變,尚未感餓的我倆先各點一杯mocktail喝著聊天我所點的“The 菠蘿冰”HKd$78+10%既有菠蘿的香甜,又有薄荷的冰感清爽,正是適切夏日的特調吧喝著飲料,胃口也逐漸漸開,就先來一份bite size的“Chicken Combo”HKd$128+10%作為小食伴著喝脆炸之物固然香口,沾上泰式辣汁更能刺激味蕾,令食欲大增拼盤中還有外層乾脆內則軟糯又甘甜的蕃薯條呢之後美女友人點上的“Pork Rib(bite size)”HKd$138+10%也隨後登場猜不到bite size的份量也不少,有兩份肋骨外,更配上一籃粗炸薯條喔!!!吃上一輪香脆小食跟香烤肋骨後,也點上一份較為清淡鮮味的“Sea Bass Orecchiette”HKd$188+10%為主食分享是一整塊香煎的海鱸魚柳,味道恰到好處,不油不膩,清而不寡最後當然是來一份美美的甜品作結才覺完美吧
好一段日子沒跟美女友人相聚了~

是晚早跟她約好在這兒相見進膳

記得上一次跟她來這裏吃飯見面已有兩三年之久吧!!

脆炸之物固然香口,沾上泰式辣汁更能刺激味蕾,令食欲大增

拼盤中還有外層乾脆內則軟糯又甘甜的蕃薯條呢

是一整塊香煎的海鱸魚柳,味道恰到好處,不油不膩,清而不寡

最後當然是來一份美美的甜品作結才覺完美吧
2021-06-29 72 浏览
因為公事繁忙,已經很久沒有和相公一起晚膳,今天晚上便為他補償一下。彌敦小食拼盤,包括有黑毛豬火腿蜜瓜,煙三文魚伴青瓜三文魚籽,低溫慢煮緬因州龍蝦尾香芒莎莎,香蒜辣椒欖油煎虎蝦,烤八爪魚韓式泡菜醃鷹嘴豆,香草牛油焗田螺芝士薯蓉,燒西班牙五花腩芥末醬青蘋果,炸雞鎚。整個小食拼盤,包含了西班牙、法國、韓國和美國,不同國家的風味。黑毛豬火腿蜜瓜, 黑毛豬火腿鹹香味道十足,配上蜜瓜的甜味,可以提升層次感。煙三文魚伴青瓜三文魚籽, 三文魚籽的天然鹹味,加上煙三文魚的煙熏香味,已經十分好味,而青瓜的清新香氣,更加令到兩者味道得以平衡。低溫慢煮緬因州龍蝦尾香芒莎莎,龍蝦味爽口彈牙,加上由芒果製造的莎莎,味道層次豐富。香蒜辣椒欖油煎虎蝦,廚師控制火候功力十足,虎蝦沒有過熟,蝦肉保持爽口鮮甜,值得一讚。烤八爪魚韓式泡菜醃鷹嘴豆,西餐廳比較少遇到以泡菜入饌,配以八爪魚的味道,更加特別,亦帶點韓式的風味。香草牛油焗田螺芝士薯蓉,薯蓉內的牛油和芝士味道十足,田螺味道鮮甜,很有法國菜的特色。燒西班牙五花腩芥末醬青蘋果,蘋果醬味道清新,正好中和腩肉的肥膩感,很不錯。炸雞鎚,一口咬下去,竟然有肉汁及雞肉味道,甚有驚喜

炸雞鎚,一口咬下去,竟然有肉汁及雞肉味道,甚有驚喜。不竟今時今日,要雞有雞味,並不是必然。😌😌

至尊比薩 $188,材料極豐富,有雞肉、 鮮蝦、西班牙辣肉腸、莫薩里拉芝士、白菌、洋蔥、黑水欖及俄勒岡,其中辣肉腸最為惹味;欣賞廚子的細心,每一片比薩都有齊多款饀料,值得一讚👍 。比薩🍕的薄邊,有如餅乾般香脆。

Meh Spring $78,由玫瑰、荔枝、檸檬汁及紅莓汁混合,入口甜如液態糖,很有戀愛的感覺,適合戀人們享用。

菠蘿冰,並不是普通的菠蘿冰,調酒師用薄荷糖漿和檸檬汁,將菠蘿汁的味道提升,味道酸甜中帶點薄荷的味道,創新又美味。
2021-06-28 68 浏览
尖沙咀,我比較少黎,唔想去shopping mall入面食,就周圍搵普通街舖,搵到呢間,好彩無伏,service, food quality都好,值得下次再encore. dishes唔太記得全名,睇相..Japanese Sweet potato fries - 好正,好甜,個coating炸得好鬆.野菌Pizza - 餅底夠薄,多mozzarella, toppings好多,略為濕左d d, 但都夠好食,火速秒殺。spagetti Carbonara - 呢個無得輸,汁超濃,非常creamy, 蛋味好香,bacon唔係炸到超燶個隻,只係想大份啲可以食多啲Tiramisu - coffee味啱啱好,多啲bailey會更好,都算幾大份。爆醬cheese cake + 開心果ice cream - 呢個有驚喜,雖然個名有爆醬,我未見有醬流出黎,但個cheese cake 加埋上面 cream,flakes好夾,好好味。名呢樣嘢,唔洗太介懷,好食就得啦。service 好,地方夠大,因為係bar, music比較大聲。仲有好多嘢想試,chicken wing, sausage...下試再黎

Japanese Sweet potato fries
- 好正,好甜,個coating炸得好鬆.

Japanese sweet potato fries

野菌Pizza

野菌pizza

spagetti Carbonara

spaghetti carbonara

爆醬cheese cake + 開心果ice cream

爆醬cheese cake

service 好,地方夠大,因為係bar, music比較大聲。仲有好多嘢想試,chicken wing, sausage...下試再黎過!

用餐优惠
  • spaghetticarbonara
  • Japanesesweetpotatofries
  • 黑松露菌醬野菌pizza
2021-06-27 50 浏览
今晚朋友話帶我去chill下♥️♥️♥️首先梗係叫咗兩杯mocktail😂😂😂THE菠蘿冰同埋Meh Spring,好正,好fresh♥️♥️♥️橙漬芝麻呑拿魚柳,嫩波菜沙律😚😚😚入面有橙,茴香、黃車厘茄同埋意大利白豆!估唔到平時唔食豆既我都覺得好好食♥️♥️♥️♥️意大利生牛肉他他♥️♥️我的最愛!好鐘意配埋多士食,食到舔舔脷😍😍😍😍烤12小時低溫慢煮乳豬件,入邊有燴煙肉皺葉甘藍蘭度豆,手指薯同埋無花果蜜糖燒汁♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️好好食!唔同我哋平時個d,好入味♥️♥️♥️

2021-06-27 69 浏览
真心推介高質嘅尖沙咀酒吧,環境好舒服,食物好高質,而且店員嘅服務都好好😍同朋友嚟過一次之後,再次返嚟,小聚片刻。一入嚟背景係星空嘅燈光,我哋被安排坐到吧台附近,高身吧台非常之有放假嘅放鬆氣息,成個人坐落嚟都覺得好舒服🥰點咗兩個主食,同埋兩杯mocktail。雖然係非酒精,但同樣好高質。🍍菠蘿味的pineapple仲帶有檸檬的酸甜。🌹Mea Spring口感偏向甜蜜,有一點玫瑰花的香味,比較適合女仔。諗唔到佢哋嘅德國豬手真係性價比好高,兩百幾268,已經可以食到原隻,而且佢係新鮮即整,脆皮即炸😍口感好鮮嫩,外皮更加香脆。令我同朋友都覺得非常之滿意。另一個主菜我哋叫咗乳豬,乳豬好嫩滑,伴碟嘅薯角,同埋配菜🥬仲有我最愛嘅蜜糖芥末醬,令菜式更添驚喜。

依間餐廳佈置偏暗幾有feel,樓上好多枱而且位置又闊落,一大班friend黎食飯都ok嫁!可能疫情關係我地去個晚就無band show,如果有埋嘅話氣氛應該更加好,不過都有好多人係食完飯過黎飲下野🍻**********<美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨> $138(Bite)有得揀bite或者full size,兩個人叫bite有五條ribs都夠食,另外仲配埋紫椰菜絲及薯條🍟**********<墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片> $98 (Bite)同樣地依個tacos叫左bite都好大份,粟米片上面有勁多熱熔芝士,再配酸忌廉、牛油果醬及番茄莎莎,脆卜卜幾好食🍅**********<鮮魷魚自家製手造寬條麵> $158意粉揀左自家製手造寬條麵,加上鮮魷魚、煙肉、菠菜及帕馬臣芝士忌廉汁,個鮮魷魚好新鮮爽口,有別於平時嘅冰鮮魷魚🦑**********<半熟芝士撻> $72<自家製意大利芝士餅> $68半熟芝士撻係甜品推介,切開一半有流心效果,即叫即焗所以食嘅時候要小心熱,外層嘅曲奇皮脆口,裏面就係濃濃嘅芝士醬🧀另外個ti

**********
<美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨> $138(Bite)

**********
<墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片> $98 (Bite)

<鮮魷魚自家製手造寬條麵> $158

<半熟芝士撻> $72
<自家製意大利芝士餅> $68
半熟芝士撻係甜品推介,切開一半有流心效果,即叫即焗所以食嘅時候要小心熱,外層嘅曲奇皮脆口,裏面就係濃濃嘅芝士醬🧀另外個tiramisu質素就比較一般,不過就幾大件,兩個人都食唔曬🍰

<THE菠蘿冰> $78
<Ginger & Tonic> $78
THE菠蘿冰帶有輕微嘅薄荷味,係清新版嘅菠蘿梳打🍹而Ginger & Tonic味道似係酸沙檸檬可樂糖嘅飲品版,想叫mocktail嘅話推薦依杯!