難得約咗朋友收工時間食晚飯又想飲少少嘢傾偈諗起以前成班朋友去彌敦左岸飲嘢再聽live music 🎶🎷記得佢好似仲有得叫嘢食係尖沙咀 又近地鐵站 就揀呢個地方去girl's talk。香煎鵝肝多士🥖配無花果醬 2pcs $138鵝肝非常厚身 鵝肝煎得外香內嫩 濃濃鵝油滲入烘得香脆嘅多士 平常鵝肝多士都配青蘋果 呢個無花果口味完全解開鵝肝既油膩入口清新 一件唔夠喉 🤤不過因為我要留肚食其他嘢就冇再encore啦🤣。香蒜辣椒橄欖油煎虎蝦🦐 4pcs $98送緊黎已經聞到陣陣香味 上到枱仲係熱辣辣見到泡泡 虎蝦大大隻又彈牙鮮甜 仲有微微蒜香帶出蝦嘅鮮甜仲有2片法包點橄欖油食朋友唔習慣點橄欖油食 而我自己就好鍾意呢一個食法。烤原隻鮮龍蝦🦞 龍蝦汁意大利飯法國雞油菌 嫩菠菜 蕃茄 $308一上枱比隻龍蝦🦞嘅size嚇親非常大隻 我由佢條尾開始食上去越近頭位嘅肉越濃龍蝦鮮味 有淡淡炭燒香氣 唔會乾身食落juicy可能隻龍蝦太新鮮 個意大利飯食落都好味 啖啖都有嫩菠菜 唔會食少少就膩不過就唔太食到個龍蝦汁味 帶有蕃茄香味。THE 菠蘿冰🍸 $78炎炎夏日飲呢一杯好fresh 即時解渴菠蘿清甜加上少許
難得約咗朋友收工時間食晚飯

。
Meh Spring 🍹$78

飲落有莓香甜味 賣相好適合打卡
有荔枝香👍

white wine sauvignon2018 per glass 🥂$88
white wine sauvignon2018

食海鮮飲白酒 清清地唔太酸
淺嘗一杯

呢間去食飯飲野幾chill又有情調
今晚都見到唔少枱係慶祝生日 見到仲有提供靚靚蠟燭添
同朋友夜晚傾心事或者生日飯都幾好👍同多幾個朋友去可以食多幾樣
(因為個份量都好足)

食物 9/10
價錢 7/10
環境 8/10
2021-06-08
香蒜辣椒橄欖油煎虎蝦 4PCS
烤原隻鮮龍蝦🦞龍蝦汁意大利飯
THE 菠蘿冰
2021-06-12 71 浏览
朋友生日,搵左間食物質素不錯又有氣氛既餐廳食😋呢間之前食過,印象不錯😆睇睇餐牌先,好多野簡😍😍Scottish smoked salmon($158)三文魚低溫慢煮,所以口感相當鮮甜嫩滑,配埋香芒同藜麥,味道幾refreshing!German pork knuckle($268)豬手配酸椰菜同薯角,豬手大大份,好彩店員好好會幫手切開,呢個豬手比想像中有驚喜,一開始驚會烤到好乾,但肉質其實幾嫩滑,而出面外皮同時又好香脆,Sea urchin, crab meat, hand-curved tagliatelle($258)好鐘意呢個飯!海膽份量有半隻手掌,入口即溶,相當新鮮,配埋蟹肉、紫菜、芝士,味道都幾豐富~特別欣賞手製意大利,口感無彈牙煙韌啲!叫左兩杯mocktail

睇睇餐牌先,好多野簡😍😍

Scottish smoked salmon($158)

German pork knuckle($268)

叫左兩杯mocktail

2021-06-11 43 浏览
今日同同事happy hour不如就順便食埋晚飯喇 黎到尖東嘅呢間彌敦左岸 裝修非常有架調 好似去咗外國嘅酒吧咁 仲有得睇波同埋有live band 不過今日就冇喇餐廳做緊Promotion 黑海龍 有半價優惠$399超級抵呀 入面已經有一斤半重嘅鮮澳洲龍蝦 上面鋪滿海膽醬同埋原片嘅黑松露 新鮮澳洲龍蝦係唔同啲 肉質非常彈牙 而且好鮮甜 海膽醬味道濃沃 令到龍蝦肉增加一份軟滑嘅口感 極度奢華嘅原片黑松露 香氣十足Supreme pizza 餅底係薄批 薄脆得嚟有少少煙韌嘅口感 上面加上海量嘅水牛芝士 同莎樂美腸 口感豐富又夠足料Mea spring 係少女嘅粉紅色 甜而不膩Pineapple 非常清甜又夠解渴 夏天必飲

新鮮澳洲龍蝦係唔同啲 肉質非常彈牙 而且好鮮甜

Mea spring 係少女嘅粉紅色 甜而不膩

Pineapple 非常清甜又夠解渴 夏天必飲

2021-06-10 48 浏览
閨蜜生日🎂,想搵間餐食飯慶祝🎉閨想食pizza 去openrich 睇佐啲介紹,彌敦佐岸餐廳的pizza🍕🍝都唔錯,餐廳仲有歌廳,就去試試😋先叫2杯飲品,因2個都唔太飲酒,所以叫2杯Mocktail,一杯菠蘿冰🍹,酸酸甜甜,大熱天飲一口舒服,一杯Mea spring🍸,有啲似荔枝味道,清甜。好姊妹喜歡食菌,就order佐籃芝士野菌比薩,籃芝士配野菌,好夾,厚厚一層芝士,餅底博脆,真係好食😋跟住是12小時低溫慢煮烤乳猪件,本來都怕會不會太肥膩,但食落一啲都唔會,係皮脆肉諗滑,點上秘制無花果蜜糖燒汁,2個就把整件食曬☺一點都唔覺食好溜😋最後點鮮魷魚自家手制寬條面,制作需時😅因手制寬面🤭寬面依依勒勒,配上帕馬芝士忌廉汁,太滿足啦😍因疫情都真好耐冇出街食飯,今時晚簡佐這間餐廳,食物真不錯,下次一定要帶老公來食☺😚
就去試試😋
有啲似荔枝味道,清甜

☺😚
2021-06-10 67 浏览
今日嘅晚飯黎到尖沙咀,揀咗呢間,環境幾舒適,夠晒chill嘅餐廳。叫嘅嘢食並唔多,但都夠晒飽,有飽足成晚嘅感覺。分別叫咗個海膽蟹肉闊條麵同德國鹹豬手。嘢飲我叫咗杯mocktail try try, ginger and tonic. 闊條麵用料豐富,有蟹肉,海膽,三文魚子,蕃茄仔同芝士碎。忌廉同芝士非常掛麵,淡淡都食到蟹肉加三文魚子嘅感覺。海膽就有兩大舊,食落一啲都唔失禮。德國鹹豬手就有酸菜同薯條,有茄汁同埋芥末醬。我覺得豬手整得非常好,外皮脆到不得了,但裏面啲肉仲係好柔嫩,少許粉紅色,仲保持到個水份。薯條亦都非常新鮮好味,口感極佳。嘢飲味道有少少似薑味汽水,但唔會好甜,微微嘅酸味,幾好飲。總結:場內環境幾好,嘢食亦都幾好味。款式多選擇,下次黎會試唔同嘢。

嘢飲味道有少少似薑味汽水,但唔會好甜,微微嘅酸味,幾好飲。

2021-06-08 151 浏览
呢間酒吧喺尖沙咀K11 後面,地點就腳,依家晚市訂枱仲有折添酒吧環境好大,有兩層,二樓係幾大幾寬,環境好正,中間有個台,應該間中會有live band食物方面,選擇都唔少,正常西餐有嘅佢都有提供煙三文魚凱撒沙筗:好好味,啲沙律菜真超級爽脆,食得出好新鮮,煙三文魚都好香半份焗芝士薯皮:焗得好香脆,芝士都俾得好重手,送酒一流黑海龍:依家做緊特價,398$就有一隻足斤半嘅新鮮龍蝦,龍蝦肉鮮甜彈牙,仲有海膽,超香蛋香,好滑溜,面頭仲有原片嘅黑松露,真俾好豪華。連配菜都好好味

食物方面,選擇都唔少,正常西餐有嘅佢都有提供

半份焗芝士薯皮:焗得好香脆,芝士都俾得好重手,送酒一流

跟朋友來了尖沙咀吃晚飯其實都不是第一次來的了之前不是疫情, 有LIVE BAND SHOW很可惜疫情期間都停了表演項目不同了的是燈光, 光了不小。座位夠闊很好坐, 2人聊天來喝酒吃飯也很好情調-今天同朋友叫了一人一杯MOCKTAIL朋友喝的是MEH SPRING然後叫個陣, 同事說OK 一杯”乜春”好搞笑好HK地道的名字都幾好味>w< 係好似lychee jelly味的飲品好岩女仔!我就叫左菠蘿冰, 都好好飲! 相比起MEH SPRING呢杯再FRESH D同埋有小小MINT好開胃的感覺!-同朋友叫了個SWEET POTATO FRIES (FULL SIZE) $78勁抵食(._.) 來到勁大盤嚇死, 皮好香脆內心好軟又有香甜的蕃薯味, 朋友都話好中意食但2個女仔建議可以叫番BITE SIZE >V< 多人先叫FULL-然後叫左個SKEWER PLATTER 勁多野食串燒熱辣辣,影相又打卡ABLE*海鮮串有帶子,鰻魚, 三文魚&蝦 (^___^) 都好新鮮同埋燒到岩岩好佢配有沙嗲汁, 泰式生蝦汁, 同埋 羅望子醬我最中意就係生蝦汁, 因為咩野點完都好F
跟朋友來了尖沙咀吃晚飯
其實都不是第一次來的了
之前不是疫情, 有LIVE BAND SHOW
很可惜疫情期間都停了表演項目
不同了的是燈光, 光了不小。
座位夠闊很好坐, 2人聊天來喝酒吃飯也很好情調

今天同朋友叫了一人一杯MOCKTAIL
朋友喝的是MEH SPRING
然後叫個陣, 同事說OK 一杯”乜春”
好搞笑好HK地道的名字
都幾好味>w< 係好似lychee jelly味的飲品
好岩女仔!
我就叫左菠蘿冰, 都好好飲!
好開胃的感覺!

勁抵食(._.) 來到勁大盤嚇死, 皮好香脆內心好軟
又有香甜的蕃薯味, 朋友都話好中意食

影相又打卡ABLE*
佢配有沙嗲汁, 泰式生蝦汁, 同埋 羅望子醬
我最中意就係生蝦汁, 因為咩野點完都好FRESH好有泰國風情!
另外牛肉, 五花腩好香香茅味, 辣肉腸都燒到好脆皮 .
一個SET有甘多唔同野食, 岩哂我地呢D咩都想食小小既女仔!

最後雖然已經好飽飽, 但都叫左個甜品食下
(見到好多人來慶生, 都會有煙花放, >w< 大家可以來慶生影下相)
吃左個爆醬cheesecake 好可惜無durian ice cream
雖然佢話配pistachio ice cream但食落好似係vanilla@@
但個cheesecake都係好味的, 2個人share份量岩岩好<3

2021-06-07 147 浏览
想搵一個方面又浪漫嘅地方好好享受2人浪漫嘅一餐?我諗彌敦左岸幫到你。步上二樓,見到極具英式風格,酒吧餐廳配上liveband表演,感覺特別醒神。咁浪漫西餐廳有美食、生蠔外...更有羊架、串燒、龍蝦等...非常吸引。Mocktail 正有優惠$78/杯...當然唔可以執輸,叫番2杯慢慢歎。THE 菠蘿冰/ Meh SpringTHE 菠蘿冰清甜易入口,檸檬跟菠蘿汁配合得剛剛好,冰涼感覺!Meh SpringMeh Spring味道較甜,玫瑰跟荔枝味,顏色酒紅,相當少女心,一飲愛上。脆香雞翼 (6件)雞翼加上香脆炸粉,每一口都食到脆香嘅味道、而雞翼中仍能保持嫩滑彈牙,非常不錯。黑海龍 - 烤焗 黑松露 海膽 龍蝦一睇個名已覺勁...仲要係一斤半重嘅新鮮澳洲龍蝦,現在仲做緊限量半價,唔食真係走寶。來到時龍蝦大大隻上面鋪滿金黃色嘅海膽、黑松露片,聞起來已香味十足!輕輕拆開龍蝦肉非常多肉,肉質結實有彈牙,配上海膽、黑松露更顯鮮味。自家製意大利芝士餅意大利芝士餅質感香滑而濃郁,啖啖creamy。

THE 菠蘿冰/ Meh Spring

Meh Spring

脆香雞翼 (6件)

黑海龍 - 烤焗 黑松露 海膽 龍蝦

自家製意大利芝士餅
意大利芝士餅質感香滑而濃郁,啖啖creamy。
2021-06-05 211 浏览
燈光比較暗 環境幾寬敞~ 適合情侶們談談心🥰法式干邑龍蝦湯 $78半熟芝士撻·自家製榴槤雪糕 $72因為當日無榴槤雪糕 所以佢地比左開心果雪糕比我地 芝士撻好流心 裏面仲超級熱🤩 味道都唔錯 食到有啲膩時可以食返個雪糕 不過甜品等得有啲耐🤔至尊比薩 $188比薩都幾多料既 但唔知點解比薩底比較濕 但邊邊又好脆 唔知係味因為散唔到熱搞到咁🤣經典意大利卡邦尼·自家製手造幼蛋麵 + 新鮮冬季黑松露菌(5g) $80由於我同男朋友都未試食真正既黑松露菌同埋唔係好多餐廳有提供 所以今日就點左黎試~ 食落口感幾特別 不過又唔係好重既黑松露味

燈光比較暗 環境幾寬敞~ 適合情侶們談談心🥰

法式干邑龍蝦湯 $78

半熟芝士撻·自家製榴槤雪糕 $72

至尊比薩 $188

2021-06-04 244 浏览
兩個女仔三個main,我地一行二人,雖然大家都怕肥,但如果好食,又食得開心,一切都值得啦。本身係想食龍蝦,但因為8點半先放工來到,所以已經賣曬。但因為我地咩都想食,pizza, pasta 還是BBQ ribs, 所以就叫了3個main 加甜品,一於黎個大滿足。 先叫飲品,Meh spring 兩杯,明早又要返工,所以唔飲酒了。叫了mock tail裡面有lemon juice ,ganberry juicy立即覺得好fresh¸好清新。做左成日野,好想有這種感覺。 第一個main -黑松露菌醬野菌pizzaPizza份量一D都唔細架,一共有8件,最深刻係芝士份量,真係好多好多,係好厚好厚既一層,配合唔同既野菌,加上新鮮整作,熱辣辣。 經典意大利卡邦尼大意粉特別在於佢個汁,與平時食到既卡邦尼汁好唔同,可能有落蛋黃汁,好creamy¸好rich,而且麵質都有點唔同。但係幾特別既,有別於一般餐廳卡邦尼。 美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨Size其實可以選擇bite或者係full,今日揀了bite,其實係好大份,裡面有菜絲,等你可以fresh一D有薯條,仲要係超級脆既薯條Ribs本身都好好味道,
兩個女仔三個main,

先叫飲品,
立即覺得好fresh¸好清新。做左成日野,好想有這種感覺。
Meh  spring

第一個main -黑松露菌醬野菌pizza
Pizza份量一D都唔細架,一共有8件,

經典意大利卡邦尼大意粉
特別在於佢個汁,與平時食到既卡邦尼汁好唔同,
可能有落蛋黃汁,好creamy¸好rich,
而且麵質都有點唔同。但係幾特別既,有別於一般餐廳卡邦尼。

美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨
Size其實可以選擇bite或者係full,
今日揀了bite,其實係好大份,
裡面有菜絲,等你可以fresh一D
有薯條,仲要係超級脆既薯條
Ribs本身都好好味道,黑毛豬肋骨食材本身都有好香肉味,加上燒既時間岩岩好,真係唔錯。

食到E度,
我都兩個都好飽,但最後都係食得曬。唔好曬呀ma!

甜品Tiramisu
好大件,好大件呀。
一層一層既咖啡香味,咖啡cream。正
Tiramisu

另外,今日現場應該有2枱都有生日,我見係度慶生好開心呀,見到店員都會拎一個小小既煙火連埋甜品一齊出,
平日多數只係係甜品上寫生日快樂,
我下次都好想試下。好開心既感覺

Meh  spring
2021-06-04 36 浏览
今日同男朋友去咗尖沙咀呢一間酒吧食晚餐雖然佢係一間酒吧但係佢嘅晚餐食物嘅質素都非常之唔錯我哋首先每人叫咗一杯cocktail 佢呢度嘅Cocktail都幾有特色 唔係出面平時普通嗰幾種之後我哋叫咗個藍青口呢個真係勁好食 食得出係新鮮嘅藍青口唔係急凍 而且個汁亦都好好食佢仲好貼心咁提供咗啲發包俾我哋點啲汁嚟食之後我哋仲叫咗個西班牙海鮮飯上面有一隻大大隻嘅龍蝦分開咗兩邊其他海鮮都好出色呢個海鮮飯就係意大利飯我覺得口感啱啱好
今日同男朋友去咗尖沙咀呢一間酒吧食晚餐

上面有一隻大大隻嘅龍蝦分開咗兩邊
其他海鮮都好出色
呢個海鮮飯就係意大利飯我覺得口感啱啱好
2021-06-03 134 浏览
約朋友到尖東的酒吧happy hour,這間彌敦左岸感覺開陽,而且食物選擇多。入到去的氣氛好好,有種酒吧的感覺,但又帶點浪漫溫馨,不會太hardcore。可以見到除了情侶,也有一家大細來吃晚餐的,絕對冇問題。.美式煙燻醬燒西班牙黑毛豬肋骨$138 是細份的,我以為真的很細份,結果有一整排豬肋骨,而且又有薯條及沙律,超級豐富的,一個人沒有可能吃得完,絕對不細份!豬肋骨切開有6塊,適合happy share,肉質嫩滑,好意咬得開方便吃用,煙熏味特別。.Hand-pulled pizza 煙三文魚芝士Pizza $168我以為Pizza是一開四的那種細size,但原來超大!餅底很香脆,芝士超多cheesy好食,在酒吧這種價錢吃到這種質素,真的令人驚喜。.米蘭式燴牛仔膝·蕃紅花意大利飯 $228這個飯絕對可以當牛扒吃,牛肉份量很多,牛味香濃,有少少筋口感好好,意大利飯也燴得很出色。.我和朋友都想過一個輕鬆的晚上,所以點了沒有酒精的mocktail。除了賣相靚,味道也調和得很清新自然。.又有情調,食物價錢又抵,絕對可以再encore。

Hand-pulled pizza
煙三文魚芝士Pizza $168

米蘭式燴牛仔膝·蕃紅花意大利飯 $228

又有情調,食物價錢又抵,絕對可以再encore。

2021-06-02 70 浏览
今日應邀朋友嘅邀請到尖沙咀食晚飯, 咁其實佢想嚟呢間餐廳到食龍蝦,因為個龍蝦做緊promotion, 好唔好彩來到餐廳,老闆話龍蝦賣曬,感覺有點兒失望,因為我諗住今晚可以食龍蝦大餐, 咁冇辦法啦我唯有同朋友叫咗其他嘢食。 講返呢間餐廳嘅裝修,其實都幾有氣氛 ,而且我見到都幾多人嚟呢度食,有一啲人就家庭聚會,有啲人就慶祝生日。 咁我哋就叫咗以下食品:凱撒沙律: 前菜就一定要食下啲菜幫助消化 呢個凱撒沙律做得ok, 沙律汁同埋菜都balance到好勻循 。 不過個份量就少咗啲如果多少少菜就更加好。Salami Pizza: 呢個pizza啊我覺得合我心意 ,裡面有沙樂美腸, mozzarella cheese,車厘茄、黑水攬,俄勒岡。 重點係呢個pizza充滿住芝士 ,pizza可以有拉絲嘅程度,我覺得仲好過某啲大型店舖整出嚟嘅pizza,而且我食到仲要係新鮮焗出嚟嘅, 材料亦都幾fresh。 呢個我重點推介。烤黑松露菌醬海鱸魚貓耳粉: 裏面有煙豬腩法邊豆、白菌、半乾車厘茄、羅勒 Parmesan cheese sauce, 咁其實呢一個分嘅主角始終都係條魚,咁我講下條魚啦,條魚其實個肉質

烤黑松露菌醬海鱸魚貓耳粉: 裏面有煙豬腩法邊豆、白菌、半乾車厘茄、羅勒 Parmesan cheese sauce, 咁其實呢一個分嘅主角始終都係條魚,咁我講下條魚啦,條魚其實個肉質都幾滑,而我重點食嘅就係塊魚皮,因為塊魚皮夾雜著黑松露嘅味道,所以如果品嚐嘅話,最好魚肉同塊魚皮一齊食,咁就可以嘗試到魚嘅鮮味同黑松露的香味,我覺得呢一道菜都唔錯,幾適合女士食。

甜品叫咗朱古力心太軟、馬卡龍、自家製椰子雪葩, 咁其實我覺得呢個甜品都唔錯嘅,個心太軟都算唔係太甜,幾適合香港人食,而且個macaroon 我覺得都唔錯,因為食到係真係新鮮整出嚟嘅,而我覺得綠茶嘅maccarone較好味,因為有少少似日本個啲草餅味。

最後我同朋友叫左杯cocktail飲,叫咗菠蘿冰 & Meh spring, 咁其實自己個人覺得杯菠蘿冰都幾好飲,鍾意飲嘅朋友大家可以試下 ,最後如果大家行開尖沙咀呢頭,都可以試下呢間餐廳,雖然試唔到個龍蝦,但係我自己覺得個pizza都唔錯,因為我鍾意食芝士!
2021-06-01 113 浏览
今日去了尖沙咀!落雨濕濕我們就去了赫得道酒吧街!我地去左"彌敦左岸"是一間酒吧,音樂加餐廳!一入餐廳好有氣氛!濃濃的音樂感!我們點了北海道帶子意大利麵烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉黑毛豬火腿pizza菠蘿冰Meh spring北海道帶子意大利麵帶子好大粒!好鮮甜!麵質好彈牙!味道真不錯!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉貓耳朵粉好特別我都是第一次食!味道彈牙爽口!比較有咬口!松露菌味道香濃!🤤黑毛豬火腿pizza外皮脆脆內面都好豐富!味道不錯
今日去了尖沙咀!
落雨濕濕我們就去了赫得道酒吧街!
我地去左"彌敦左岸"
是一間酒吧,音樂加餐廳!
一入餐廳好有氣氛!濃濃的音樂感!
我們點了
北海道帶子意大利麵
烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉
黑毛豬火腿pizza
菠蘿冰

北海道帶子意大利麵

烤黑松露菌海鱸魚貓耳朵粉
貓耳朵粉好特別我都是第一次食!
味道彈牙爽口!比較有咬口!
松露菌味道香濃!🤤

黑毛豬火腿pizza
外皮脆脆內面都好豐富!
味道不錯
2021-06-01 945 浏览
記得上次黎已經係3年前,餐廳無咩點變過,上次好欣賞既低温慢煮三文魚‧香芒木瓜藜麥沙律同低温慢煮豬件都仲有。因為疫情既關係明顯少左人,但都見到有唔少人黎慶祝生日。因為好肚餓既關係同2 個都係芝士控,我地放棄左望落好抵食既黑海龍,轉戰芝士盛宴。墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片(配忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎)芝士控既第一擊,粟米片配芝士已經好好味,芝士多到可以拉絲。酸忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎可以中和芝士粟米片既油膩感,加埋肚餓真係食唔停。藍芝士野菌比薩真係芝士控既第二擊,本身我朋友都怕藍芝士味太濃,但真係比巴馬臣果D 更香,無太強既芝士味,同菠菜係PERFECT MATCH,真係足料到不得了,一次過食左三件,比必勝客好食百倍,但價錢一樣,非常大份。烤黑松露菌醬海鱸魚柳‧貓耳粉今晚係炭水化合物夜,為左平衡下,叫左海鱸魚柳,相對清淡。第一次食貓耳粉,比較厚身有口感,配埋個黑松露菌醬汁,唔咸但好濃郁既味道,令本身只有口感既貓耳粉更加好味。爆漿芝士蛋糕‧自家制開心果雪糕真係芝士控既第三擊,爆漿芝士蛋糕唔洗講都好芝士,係好食,creamy 又cheesy, 但一食都覺得到頂,好彩配個勁好食既開心果雪糕,第二個

墨西哥香辣牛肉芝士焗粟米片(配忌廉‧牛油果醬‧蕃茄莎莎)

爆漿芝士蛋糕‧自家制開心果雪糕
真係芝士控既第三擊,爆漿芝士蛋糕唔洗講都好芝士,係好食,creamy 又cheesy, 但一食都覺得到頂,好彩配個勁好食既開心果雪糕,第二個胃出左黎。唔知點形容,就是CHEESE得起。

Ginger & Tonic
好鍾意呢一個mocktail 好清新,食咁多油膩食物,去油膩感一流,但飲到最後就有少少淡

Meh spring
呢一杯係打卡一流既Mocktail, 好靚,但個人覺得偏甜,配辣既食物會好好。
Meh spring

可惜餐廳開到10pm,咁舒適既環境想再坐耐d。聽聞下個月會開夜少少,好期待。
2021-05-27