2022-08-18 96 浏览
原隻豬手上菜!呢間碟碟小菜都好有份量係大排檔的風味!脆皮原隻豬手 $118即炸即食 豬皮超級香脆!完全唔覺好油膩 忍唔住食左好多嚿~而且起咗骨啖啖肉 超級飽肚的!酥炸牛坑腩 $168呢個好特別~外皮好香脆入面嘅牛肥瘦比例適中~如果鍾意可以配上喼汁一齊食喔~份量超級多的西蘭花炒鮮魷 $88我自己超鍾意食西蘭花!不過個人覺得呢碟偏重口味~幾咸的!除咗魷魚仲有三色椒 同埋青蔥~建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣 #疫情下的生活 #兩人世界

原隻豬手上菜!
呢間碟碟小菜都好有份量
係大排檔的風味!

脆皮原隻豬手 $118
即炸即食 豬皮超級香脆!
完全唔覺好油膩 忍唔住食左好多嚿~
而且起咗骨啖啖肉 超級飽肚的!

酥炸牛坑腩 $168
呢個好特別~外皮好香脆
入面嘅牛肥瘦比例適中~
如果鍾意可以配上喼汁一齊食喔~份量超級多的

西蘭花炒鮮魷 $88
我自己超鍾意食西蘭花!
不過個人覺得呢碟偏重口味~幾咸的!
除咗魷魚仲有三色椒 同埋青蔥~

建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)
屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖

媽咪大時大節都會話好想食椒鹽鮮魷XD平時都去開元朗食 今次帶佢試新野✨大排檔係工業區熟食市場但平日7點左右已經坐滿人 好受歡迎👯‍♀️第一次黎所以叫住啲招牌小菜試下先~📍招牌咕嚕肉HKD108咕嚕肉啖啖肉無骨🦴最開心係唔會食到啲超級肥膏位 肥瘦好均勻!外皮仲係好脆 而且唔厚粉~個汁酸酸甜甜但唔會好濃味燒菠蘿🍍擺盤好特別 而且好甜又易咬 大推💗📍椒鹽鮮魷 HKD108炸得岩岩好 外脆內軟~而且份量足夠👌🏻魷魚🦑都新鮮 唔會咬唔斷~配埋炸蒜蓉同個喼汁👍🏻📍酥炸牛坑腩 HKD168味道比賣相出色好多好多(´▽`)估佢唔到肉質咁嫩 牛味好出🥩食落好似食緊鬆化版既吉列牛!唔知大家有無食過炸芋角炸既口感非常相似 比吉列牛出色~而且大排檔既份量真係好大碟🤣🤣最後食唔曬仲要打包XDD📍金銀蛋浸莧菜 HKD68問店員 佢話依個月份莧菜當做🥬食咁多炸野要叫返碟菜平衡返先🤪毫無懸念 好食又大碟XD
媽咪大時大節都會話好想食椒鹽鮮魷XD

平時都去開元朗食 今次帶佢試新野✨
大排檔係工業區熟食市場
但平日7點左右已經坐滿人 好受歡迎👯‍♀️

第一次黎所以叫住啲招牌小菜試下先~

📍招牌咕嚕肉HKD108
咕嚕肉啖啖肉無骨🦴
最開心係唔會食到啲超級肥膏位 肥瘦好均勻!
外皮仲係好脆 而且唔厚粉~
個汁酸酸甜甜但唔會好濃味
燒菠蘿🍍擺盤好特別 而且好甜又易咬 大推💗

📍椒鹽鮮魷 HKD108
炸得岩岩好 外脆內軟~
而且份量足夠👌🏻
魷魚🦑都新鮮 唔會咬唔斷~
配埋炸蒜蓉同個喼汁👍🏻

📍酥炸牛坑腩 HKD168
味道比賣相出色好多好多(´▽`)
估佢唔到肉質咁嫩 牛味好出🥩
食落好似食緊鬆化版既吉列牛!
唔知大家有無食過炸芋角
炸既口感非常相似 比吉列牛出色~
而且大排檔既份量真係好大碟🤣🤣
最後食唔曬仲要打包XDD

📍金銀蛋浸莧菜 HKD68
問店員 佢話依個月份莧菜當做🥬
食咁多炸野要叫返碟菜平衡返先🤪
毫無懸念 好食又大碟XD
2022-07-26
2022-07-27 91 浏览
呢種大排檔已經買少見少,估唔到係屯門站後面的工業區便可以找到。有室外坐位,如果想坐室內,記得要提早訂位。點了椒鹽鮮魷,魷魚新鮮,外脆內彈牙,而且份量很多,2個人食完已經飽左一半有多。建榮招牌炒飯好足料,有鮮蝦肉,蛋,干瑤柱,翠玉瓜等,炒得乾身,粒粒分明,小朋友食得很滋味。招牌小炒王絕不欺場,韮菜花加上小魚乾,魷魚鬚,蝦,炸腰果和菜脯粒,炒得很有鑊氣,送啤酒真的一絕。這裡貫徹大排檔的特色,食物大大碟,上枱速度快,食物都是熱辣辣有鑊氣,而且價錢合理。一大班人真係好岩黎呢度。氣氛好又絕不拘促。

有室外坐位,如果想坐室內,記得要提早訂位。

點了椒鹽鮮魷,魷魚新鮮,外脆內彈牙,

而且份量很多,2個人食完已經飽左一半有多。

2022-07-24
2022-07-15 65 浏览
屯門原來都幾多嘢食(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 今次去咗一間主打鍋氣小炒嘅大排檔,距離屯門西鐵站大約五分鐘路程~~~入面有分室外同室內區域,大熱天時,咁就緊係揀室內涼冷氣啦(。・ω・。)乾扁四季豆 炒得啱啱好,唔會太硬太淋,調味都恰到好處食落有少少辣,好惹味,啱曬我呢啲食辣bb 班 (≧▽≦)啫啫雞煲 配料好多,唔止有雞仲有豬潤同埋菇菇,好足料,成個煲要塞爆咁制♪(´ε` ) 啫啫雞食落又滑又嫩,雞煲醬又唔會太咸~~讚👍🏻豉椒炒蜆 熱辣辣上碟,好有鑊氣同惹味,食蜆最驚就係腥同埋有沙。今次完全冇呢個問題有鮮味得黎唔腥仲要一啲沙都冇!誠意推介(≧∇≦)整體嚟講呢間大排檔係非常值得一試,交通方便得黎,性價比又高~~推٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

乾扁四季豆

啫啫雞煲

2022-07-11 58 浏览
夠晒獲氣建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖今日放工帶阿媽去見識吓乜嘢係地道大排檔,夠晒鑊氣,夠晒熱辣辣,但開住大風扇,飲可樂,食小炒,爽。好多街坊嚟食飯,全部都啤啤佢,一大班friend吹水天地,真係好地方。今日叫咗三味小炒。椒鹽鮮魷 108炸得非常酥脆,一啲都唔會韌,椒鹽嘅辣真係辣,食到索索聲,要飲番可樂去解辣,炸蒜蓉好好食我係啖啖食。招牌小炒皇 108蝦🦐、魷魚、腰果、韭菜花、菜甫、蝦乾仔,配料非常充足,名副其實嘅小炒王,所有味道都好配合。菠蘿咕嚕肉 108新鮮燒菠蘿🍍賣相一流!甜味十足,真係好清新,咕嚕肉外脆內嫩,厚肉唔油膩,甜酸醬稠度得宜,食到停唔到口,正😄。
夠晒獲氣

建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)
屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖

今日叫咗三味小炒。

椒鹽鮮魷 108

招牌小炒皇 108

菠蘿咕嚕肉 108
2022-07-11
2022-07-08 728 浏览
#屯門💃話說有朋友剛搬到屯門, 常常周圍發掘隱世美食! 竟然又被她發現十分有穫氣的小炒! 雖然是鐵皮屋熟食市場, 但是有冷氣座位的💨! 是日跟著閨蜜去工業區搵食, 估不到星期日仍然全場滿座! 第一次來的我們, 按餐牌推介菜選梗無錯! 🍖招牌咕嚕肉 $108 ~ 完全出乎意料之外…菠蘿竟然是以這形式上桌! 咕嚕肉大大粒, 肥瘦均勻, 炸得香脆, 肉汁滿滿, 醬汁不會過酸,好有穫氣! 菠蘿好甜、好甜! 🦑金沙鮮魷 $108 ~ 金沙份量剛剛好包裹鮮魷, 不會一碟油, 火喉控制得十分恰當! 鮮魷爽脆, 入口嫩滑, 超級讚! 🐚豉椒炒蜆 $108 ~ 大大碟, 隻隻蜆肉飽滿, 無砂, 好鮮甜! 🌱啫啫通菜 $68 ~ 份糧多, 內裡有滿滿的原粒蒜及蝦米, 增添香氣! 🐟唔止有小炒、火鍋、烤魚, 仲可以自來海鮮加工 $50-$80/斤, 當日有釣友帶同收穫來加工! 🚶‍♀️最後吃得太飽, 慢慢步行到西鐵屯門站, 原來很近…
#屯門

🚶‍♀️最後吃得太飽, 慢慢步行到西鐵屯門站, 原來很近…
2022-07-07 55 浏览
小店位於建榮熟食市場內,主打多款大排檔風味嘅特色中菜😍 非常適合同一班朋友嚟呢度聚餐💞 環境方面都係一般大排檔嘅格局但勝在有冷氣房間,夏天都可以食得好滋味🌻 唔怕出到一身汗🫣 🐟 薑蔥火腩白鱔煲 $138一上枱就聞到好香嘅薑蔥味🥹 白鱔肉質非常肥美,夠嫩滑而且完全唔腥~ 火腩啖啖肉,鹹香惹味,配飯一流💖 十分推介!超級好食😭🍲 海皇雜菜煲 $128 有蝦🦐 蜆🐚 魷魚🦑 蟹柳🦀️ 木耳🍀 菇🍄 菜🥬 同粉絲🍜 湯底較重白胡椒味但夠清淡,飲完都唔會覺得頸渴~ 整體口感豐富😛 份量十足,健康得嚟又好食,大推😗🐮 黑椒茄子牛仔柳煲 $98雖然唔係用煲裝住但食到最後仍然保持到熱辣辣🫣 牛仔柳有成7-8舊☺️ 肉質鬆軟,鮮嫩多汁,加上黑椒汁食起上嚟香中帶辣😆 同牛肉十分般配😊 茄子香口惹味而且份量都唔少🍆 整體炒得好有鑊氣~ 大排檔必點小菜🥰

🐟 薑蔥火腩白鱔煲 $138

🍲 海皇雜菜煲 $128
海皇雜菜煲

🐮 黑椒茄子牛仔柳煲 $98
黑椒茄子牛仔柳煲

海皇雜菜煲
黑椒茄子牛仔柳煲
2022-07-06 35 浏览
大排檔是香港特色美食之一,每個地區都會有各自的特色。搬入屯門後首試道地大排檔,位於屯門站不遠,地鐵站出口路程幾分鐘,就可以找到一個大排檔的位置。這間建榮特色桑拿菜火鍋店有打邊爐、炒小菜、連煲仔飯都有。酥炸牛坑腩 HK$168 見餐牌有手指公推介,就試試。新鮮熱辣,酥炸非常鬆脆,內裡牛坑腩又非常嫩滑,再點上喼汁,可減低油炸膩感。海皇雜菜煲 HK$128被一大煲陣容嚇倒,份量超大的。而且海鮮都好多,粉絲份量都非常多。不一般的煲仔菜,感覺多吃了一個菜。內裡有大蝦、蜆、魷魚、蟹柳、魚柳,跟幾款雜菜,這是3-4人份吧...湯加了胡椒,不過不算辣,湯底帶甜。大蝦都好新鮮,這個分量只收128,非常抵食呀!豉汁蒸白鱔 HK$128這個一般般,豉汁味是濃的,肉感似加了些生粉,都滑身的。感覺這裡的食物都不錯,而且好地道。點菜姐姐都好nice,而且多都是街坊食客。附上餐牌給各位參考:📍建榮特色桑拿菜火鍋店屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖
大排檔是香港特色美食之一,
每個地區都會有各自的特色。
搬入屯門後首試道地大排檔,
位於屯門站不遠,地鐵站出口路程幾分鐘,
就可以找到一個大排檔的位置。
這間建榮特色桑拿菜火鍋店有打邊爐、炒小菜、連煲仔飯都有。

酥炸牛坑腩 HK$168
見餐牌有手指公推介,就試試。

新鮮熱辣,酥炸非常鬆脆,
內裡牛坑腩又非常嫩滑,
再點上喼汁,可減低油炸膩感。
海皇雜菜煲 HK$128
被一大煲陣容嚇倒,份量超大的。
而且海鮮都好多,粉絲份量都非常多。

不一般的煲仔菜,感覺多吃了一個菜。
內裡有大蝦、蜆、魷魚、蟹柳、魚柳,
跟幾款雜菜,這是3-4人份吧...
湯加了胡椒,不過不算辣,湯底帶甜。

大蝦都好新鮮,這個分量只收128,非常抵食呀!

豉汁蒸白鱔 HK$128
這個一般般,豉汁味是濃的,
肉感似加了些生粉,都滑身的。

感覺這裡的食物都不錯,而且好地道。
點菜姐姐都好nice,
而且多都是街坊食客。

附上餐牌給各位參考:

📍建榮特色桑拿菜火鍋
2022-07-05 75 浏览
見完客,客人好客氣話要盡地主之宜,帶我品嘗現在香港買少見小嘅大排檔風味,嘩! 係冬姑亭呀❤️童年回憶返晒泥呀!🤩🤩🤩估唔到佢地分咗室內室外區好窩心❤️喜歡同朋友吹水行出行入嘅緊係坐室外啦😁室內有冷氣當然喺我哋啲首選啦😁😁佢地仲有好多間房添呀😉😃嘩!熱辣辣豉椒炒蜆,完全無沙d蜆肉又大隻又入味,仲好有鑊氣添超惹味添呀!豉汁蒸白鱔,嘩😃好大碟呀,d鱔好滑好清甜,鱔當然係有骨啦但係又唔太多嘅😁我好朋友話好好味好新鮮又彈,用豉汁蒸超惹味呀!脆皮原隻🐷豬手woo脆卜卜好香口呀,超窩心幫我地碎上好有愛呀,豬手皮好脆好正,多脆內軟淋淋同埋唔太喊,味道超正呀💯咁開心就緊係要啤啤佢啦🍻呢到好有大排檔feel又有鑊氣真係好正呀💯💯建榮特色桑拿菜火鍋店地址: 屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖

豉汁蒸白鱔

咁開心就緊係要啤啤佢啦🍻
呢到好有大排檔feel又有鑊氣真係好正呀💯💯

建榮特色桑拿菜火鍋

• 豉汁蒸白鱔
  • 脆皮原隻豬手
2022-06-16 86 浏览
今日去到屯門特色大排檔,食肆位於建榮熟食市場,非常熱鬧嘅熟食中心,坐滿食客。我哋食地道風味小炒。涼瓜火腩白鱔煲🐠 $138熱騰騰嘅煲仔菜,好香嘅鼓椒味,白鱔香滑而且肉厚肥美,燜得好香口又惹味,配搭鹹香嘅火腩同爽脆嘅涼瓜,增添口感。酥炸牛坑腩🐮 $168厚切牛坑腩炸到酥香,牛坑腩軟腍,肥瘦適中而且肉汁juicy,食到停唔口。籠仔海蝦炒飯 $108海蝦開邊、用蒜蓉蒸,聞到香噴噴味道,炒飯粒粒分明,籠仔底舖上荷葉,飯帶有荷葉香味。@kinwingsauna建榮特色桑拿菜火鍋店地址: 屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖#屯門 #屯門美食 #大排檔#HKBlogger #hkinfluencer #foodblogger #instagood #foodieiffan

我哋食地道風味小炒。

涼瓜火腩白鱔煲🐠 $138
熱騰騰嘅煲仔菜,好香嘅鼓椒味,白鱔香滑而且肉厚肥美,
燜得好香口又惹味,配搭鹹香嘅火腩同爽脆嘅涼瓜,增添口感。

酥炸牛坑腩🐮 $168

籠仔海蝦炒飯 $108

@kinwingsauna
建榮特色桑拿菜火鍋

#foodieiffan
  • 酥炸牛坑腩
  • 籠仔海蝦炒飯
2022-06-13 584 浏览
在飲食界,有兩類的餐廳好像頻危絕種動物,愈來愈少,一種是街邊小販,另一種就是熟食檔了。記得小時侯,逢大時大節,父母就會來大排檔吃一頓豐富,之後就轉了上茶樓,基本上很少光顧了,想不到在屯門工業區中竟然有一間熟食檔中心,住了十多年,都是第一次知道。位置:由屯門站A出口走建安站,再轉入建安街,就會看到富臨酒樓,正是旁邊的熟食檔中心。環境:是地道的大排檔風味,雖是位於室內,但也分有冷氣和風扇的區域。服務:職員落力介紹招牌菜,都不用看餐牌,就點了三款小菜,五分鐘後上齊了。晚市:🥢小炒皇🌱 $108之前曾看過鼎爺炒過,已經好想吃,今次來到大排檔,一定要點這招牌菜,我和朋友一致認同有鑊氣,配料豐富,有炸銀魚仔、🦑魷魚、蝦乾🦐、腰果、韮菜花等,炒得鹹香惹味,韮菜花入口爽嫩無渣,👍🏻十分棒!😍🥢酥炸牛坑腩🐄 $168🥰第一次吃炸的牛坑腩,有點似吃吉列牛,做法差不多,口感類同,旨在吃外脆內軟的口感。唯一不同的是性價比高少少,因為在日式餐廳吃,通常只有數塊,而大排檔就是堆了兩層牛坑腩,所以吃得多會少少滯。🥢酸菜羅非魚🐠 $108想不到大排檔炮製的酸菜魚都不錯,份量是一個大湯盤,魚肉不多骨,☺️細嫩滑溜,調味料

環境:是地道的大排檔風味,
雖是位於室內,但也分有冷氣和風扇的區域。

晚市:

🥢小炒皇🌱 $108

🥢酥炸牛坑腩🐄 $168

🥢酸菜羅非魚🐠 $108
想不到大排檔炮製的酸菜魚都不錯,
份量是一個大湯盤,魚肉不多骨,☺️細嫩滑溜,調味料足夠,整體酸辣十足,朋友負責吃魚,我就喜歡其酸菜,將整個菜吃光。
2022-06-09
  • 小炒皇

#建榮特色桑拿菜火鍋店 今次帶朋友黎屯門食餐正既~又抵又好味既大排檔😆😆雖然係大排檔,但有冷氣房(冇食煙)既😉酸菜羅非魚🐟 $108呢個同蜆都係伙記推介既😎$108一大盤我都O咗咀😳😳🤭酸菜好夠味,魚係冇骨既所以勁啱我😆😆

豉椒炒蜆 $108冇沙👍🏼👍🏼👀個汁既咸度啱啱好,好啱餸飯呀,所以不經不覺清咗一碗『靚仔』🍚

啫啫通菜煲 $68最後叫咗個菜就Perfect,入面仲有D咸魚吊味,所以又係餸飯一流🥰🥰🥰📍 建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)屯門建榮街32號建榮熟食市場地下C6號舖

#建榮特色桑拿菜火鍋

酸菜羅非魚🐟 $108

豉椒炒蜆 $108

啫啫通菜煲 $68

📍 建榮特色桑拿菜火鍋店 (屯門)
2022-06-09 58 浏览
原來近西鐵站附近有一個熟食市場,親戚唔知點樣發現就帶咗我哋去食🤭*酥炸牛腩坑🐮 $168第一次食已經驚艷味蕾😍 牛味濃之餘,外層好鬆化,內裏軟腍嫩滑🤤 又唔會食到成口油,真係推薦👍🏾 不過始終腩位食得多有少少膩*避風塘蝦🍤 $128蝦大大隻蝦新鮮又彈牙,蝦頭仲有少少膏😋 份量加加埋埋起碼有成斤雖然望落成盤辣椒🌶 但食落譚小辣,如果再多啲炸蒜就正*豆豉蒸白鱔🐟 例牌 $128蒸得岩岩好夠熟,肉質超滑彈牙,豉汁味道調配得岩岩好完全無蓋過白鱔既鮮甜如果你係屯門牛可以試下呢間大排檔~

*酥炸牛腩坑🐮 $168
*避風塘蝦🍤 $128
雖然望落成盤辣椒🌶 但食落譚小辣,如果再多啲炸蒜就正

*豆豉蒸白鱔🐟 例牌 $128
如果你係屯門牛可以試下呢間大排檔~
[#屯門小菜] || 地道夠鑊氣小炒@屯門.建榮特色桑拿菜火鍋店 / 講女搵食團  = = = = = = = = = = = = = = =總括💬:小菜夠鑊氣,大排檔風味。分量大碟,推介比三五知己飲啤酒食小菜好地方環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★ 服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★ ———————————————— 要食地道風味當然要去香港特色既大排檔、冬菇亭.餐廳位置距離屯門站10分鐘左右估唔到係夜晚比較冷清既工業區中間竟然有個好熱鬧既熟食中心 . 去到門口姐姐們好主動帶位同落Order 環境黎講都係一般大排檔格局 勝在內外都有充足冷氣供應 唔怕坐到一身汗 . 2個人叫咗3個小菜送啤酒 ———————————————— ˚‧⁺ ・ ˖ · 薑蔥火腩白鱔煲 ・ ˖ ·⁺‧˚ 熱辣辣煲仔菜 好香薑蔥味白鱔份量多 肉質肥美又嫩滑 燜得入味非常惹味 加埋鹹香火腩 啖啖肉火腩 口感超豐富 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 蝦醬通菜鮮魷 ・ ˖ ·⁺‧˚ 通菜好夠鑊氣 上枱依然翠綠 蝦醬炒得好惹味 鮮魷分量多同厚切 食起好有口感 . ˚‧⁺ ・ ˖ · 脆皮原隻豬手 ・ ˖ ·⁺‧˚ 豬手皮脆
  = = = = = = = = = = = = = = =

環境:★★★★☆ | 味道:★★★★★

服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★
 要食地道風味
當然要去香港特色既大排檔、冬菇亭
餐廳位置距離屯門站10分鐘左右

鮮魷分量多同厚切

食起好有口感

˚‧⁺ ・ ˖ · 脆皮原隻豬手 ・ ˖ ·⁺‧˚
豬手皮脆肉嫩軟腍

冇油膩感覺,唔會乾噌噌

豬皮脆卜卜送啤酒一流
 食完一件又一件
 𝙋.𝙎. 睇完Menu仲有火鍋雞煲 等天氣涼再黎食過
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 建榮特色桑拿菜火鍋
網址: https://s.openrice.com/QrbS0jt8700~uEWuIAw
電話: 27725333
#屯門 #屯門美食 #小菜 #大排檔 #風味小炒
脆皮原隻豬手
大排檔在香港真的愈來愈少了,但在大排檔吃飯能感受更多香港的味道,多了一份市井的氣息。而且最重要的是大排檔多數味道都挺不錯,不會令你失望!薑蔥白鱔煲(138元)來到非常熱,聞到薑蔥味非常香,白鱔的份量挺多的,白鱔的肉質滑嫩緊致,而且有被炸了一下,所以非常吸汁,吃起來非常惹味!白切咸鵝(108元)這個醃得很入味,直接吃就能吃到鵝肉的香味又帶點鹹香口味,肉質緊實,鵝皮爽滑!而且鵝胸的部位很好地幫你去骨了,所以吃起來非常方便。如果怕太單調,其實還配有沙薑汁,配上來一起吃,味道會更香!椒鹽鮮魷(108元)這個脆漿很薄,吃起來非常酥脆,內裡魷魚鮮嫩爽滑,而這裡的椒鹽是帶點香香的味道的,所以吃起來挺香的!
薑蔥白鱔煲(138元)
薑蔥白鱔煲
白切咸鵝(108元)
白切咸鵝
椒鹽鮮魷(108元)
2022-05-30