2018-09-01
去過台灣嘅朋友仔好大機會食過度小月,我就無試過台灣嘅度小月,因為去親台灣玩,我多數去夜市周圍隨處食據知「度小月」在香港都開了分店, 就在尖沙咀及銅鑼灣,對於未食過度小月嘅人嚟講都算係個好消息,唔駛飛去台灣食今日難得放半天假,一家大細到尖沙咀,順道來了度小月,時間尚早人流不多,店內環境寬落,光線充足,很乾淨的,讓人感到舒適店員告知我們用餐為九十分鐘時間限制對我哋嚟講無任何影響,預咗食完就走唔會坐得耐,一口氣點了幾樣嘢,上菜速度奇快,慣咗相機食先嘅我爭啲影唔切相,兩位大少都好肚餓,相機食完輪到我哋開餐 ✳古早味滷豆腐$20質感屬於嫩滑結實,味道蠻好✳綜合丸湯$28湯比仔仔飲咗大半,啲丸幾彈牙嘅,如果丸嘅份量多番啲就更加好紹興酒香雞$68酒味濃, 而且好入味!雞唔鞋都滑嘅,好味道!✳祖傳肉燥飯$28我只食過一啖,好快就比仔仔食曬 ,皆因份量唔大碗,味道只屬一般,未覺有驚喜擔仔麵 $28份量亦是好的色,叫咗一碗完全唔夠食,要再叫多碗,麵條夾埋湯底飲,味道都唔錯,幾好食!灸烤胡椒肉$68最好食呢一款胡椒肉灸烤得香,啲肉腍得嚟有少少肥肉,咬落仲有胡椒味道,惹味又香口!仲可以點醋汁,不過加咗醋汁會襟
店員告知我們用餐為九十分鐘
✳古早味滷豆腐$20
質感屬於嫩滑結實,味道蠻好
✳綜合丸湯$28
湯比仔仔飲咗大半,啲丸幾彈牙嘅,如果丸嘅份量多番啲就更加好
紹興酒香雞$68
酒味濃, 而且好入味!雞唔鞋都滑嘅,好味道!
✳祖傳肉燥飯$28
擔仔麵 $28
灸烤胡椒肉$68
最好食呢一款胡椒肉灸烤得香,啲肉腍得嚟有少少肥肉,咬落仲有胡椒味道,惹味又香口!仲可以點醋汁,不過加咗醋汁會襟咗啲胡椒香味,按各人喜好,兩者食法我都覺得好味,推介
以環境食物方面計都幾滿意,唯一感到店員不夠積極主動,服務方面就不太理想!