常滿百家菜,你嘅美味私房菜,點心好好食,老細羅生好好人又好靚仔。鳳爪好吃汁濃蒜香,唔似一般酒樓俾啲紅色油浸住,蝦餃大大粒,蝦鮮味又爽又彈牙,腸粉夠滑又有米香,甜品楊枝金露奶滑芒果香美味又可口,芒果布丁果香味濃又夠滑配花奶一同吃一流,小菜非一般水準。既味美又夠鑊氣,小食種類多,人人食過笑哈哈。火煱配料極新鮮,海蝦上枱仲會跳,飲品,啤酒款色又多,環境舒適,景觀開揚,氣氛濃厚,地點交通方便,值得同大家推介。
2020-01-12 3700 浏览
星期六來常滿食午餐,1:35pm到達選左午市任點餐,有3張紙,每位96元另加一收費下午2時後入座,可選下午茶任點餐,有2張紙(圖中,下面的2張),每位83元另加一自己霸枱,要搭枱,我是任點,搭枱客是散叫飲茶。點心紙內的點心最好吃,同散叫一樣,即叫即蒸,蝦餃大大粒,皮厚,蝦肉大,粒粒都有3粒蝦仁。其他蒸點、包點、炸物都好好味。除咗牛柏葉硬到食唔到之外,其他點心都好好。麵飯、甜品類就一般般,粉麵飯類都好大碗,蠔仔粥不錯,雪菜炒年糕冇味道。馬豆糕、桂花糕都不錯,楊枝甘露就麻麻哋。最唔掂嘅係小食類,全部都有叫,白灼菜苗上枱是碎濕濕嘅白灼生菜。流沙蛋,冰凍有冰粒,雪得太耐。花雕醉雞都食得下,叉燒又薄又乾。辣鹹菜牛肚、茄子,味道好,賣相差。海蜇頭得兩條仔,碎濕濕,唔好俾好過啦。
星期六來常滿食午餐,1:35pm到達
選左午市任點餐,有3張紙,每位96元另加一收費
自己霸枱,要搭枱,我是任點,搭枱客是散叫飲茶。

點心類

馬豆糕、桂花糕都不錯,楊枝甘露就麻麻哋。
白灼生菜

流沙蛋,冰凍有冰粒,雪得太耐。
花雕醉雞都食得下,叉燒又薄又乾。
辣鹹菜牛肚、茄子,味道好,賣相差。
海蜇頭得兩條仔,碎濕濕,唔好俾好過啦。
小食類-筍
  • 燒賣
  • 牛肉球
  • 炸雲吞
2019-12-24 2542 浏览
假期前加左價,都係$178+1。一見2張單,以為選擇不多....魚蛋任取,街買,但可愛嘛,仲要有,唔係到到任食有嫁。丸類自取,但手打丸同蝦就可剔單,基本上都任食嘅。有少許冷盤,都ok嘅仲有糖水,紅豆沙,豆腐花薑醋好好味,調較到唔太甜,有薑嘅辣,個蛋又入味。熱葷唔多,但雞串同麥樂雞,好味,雞串個汁同質地好鮮夠林但唔韌。無限量嘅花膠,食左4轉。飲品都唔少,其實每樣飲一支,飲左4支都飽左一半添。點心就一定要早叫,因為第一轉,真係要等成個鐘。但值得等。個蝦餃真係超大,我地encore左2粒。仲有個蘿蔔絲酥卷,都超正,係大件左,食到飽晒。總之,一句,抵食嘅,8點前先減$20。總之幫襯左4,5次,一定會再黎。
假期前加左價,都係$178+1。
一見2張單,以為選擇不多....

魚蛋任取,街買,但可愛嘛,仲要有,唔係到到任食有嫁。

丸類自取,但手打丸同蝦就可剔單,基本上都任食嘅。

有少許冷盤,都ok嘅仲有糖水,紅豆沙,豆腐花

薑醋好好味,調較到唔太甜,有薑嘅辣,個蛋又入味。

無限量嘅花膠,食左4轉。

飲品都唔少,其實每樣飲一支,飲左4支都飽左一半添。

仲有個蘿蔔絲酥卷,都超正,係大件左,食到飽晒。
總之,一句,抵食嘅,8點前先減$20。
總之幫襯左4,5次,一定會再黎。
2019-12-06 2180 浏览
今個星期天氣突然凍左超多!大家記得要著夠衫啊☃️天氣咁凍最想做既野就係打邊爐! 今日就介紹我同👦🏻之前食既一間邊爐加點心任食既餐廳😆其實佢係酒樓黎,不過就專做邊爐加點心任食~.🔸鍋底估唔到湯底都幾多選擇,免費既都可以揀雞煲、魚煲等,但今次我地想試多啲款點心,就揀左無咁飽既鮮茄薯仔排骨鍋,湯底味道普通~.🔸火鍋配料有落單既肉類同手打丸類,亦都有自助既火鍋配料區。肥牛當然唔係啲靚牛穀飼牛果啲,只係普普通通既肥牛,但都算幾好唔會話成塊得肥膏果種,肉質都唔嚡口。佢個一級牛拼盤仲居然連牛脷都有,都算厚切嫁。🔸熟食及飲品區熟食區啲食物有驚喜!都幾多選擇有涼拌、豬腳薑、炸薯角等等,涼拌整得幾好食!好香花椒味🤤而其他熟食普遍都幾不錯手,而且一盤食完仲會fill其他款添🤣飲品除左有枝裝汔水、同大大壺涼茶,最得我心係個暖粒粒既維他奶!冬天凍冰冰飲枝真係好正😍🔸點心區果然係專做點心既舖頭,點心好不錯!大推蘿蔔絲酥餅!首先依樣野本身已經唔係間間有得食,加上佢個酥餅皮超級鬆脆但又唔會太油膩,入面滿滿蘿蔔餡,仲有佢既點心係落單即蒸/整熱,所以每次上碟都熱辣辣😍我地食到好飽都仲要encore左個蘿蔔絲酥餅!另外炸雲啓
今個星期天氣突然凍左超多!大家記得要著夠衫啊☃️
其實佢係酒樓黎,不過就專做邊爐加點心任食~
🔸鍋底

🔸火鍋配料

🔸熟食及飲品區

🔸點心區
另外炸雲啓同樣新鮮炸起,入面仲有大大隻蝦,好味!
蝦餃都有驚喜!大大粒之餘,入面係滿滿都係蝦!無撈肥豬肉基本上就真係成粒都係蝦咁🤣
食佢啲點心食得好開心🤣🤣
最後特別一提,佢凍櫃仲有芒果布甸同啫喱,記得細個果時去飲茶我最鐘意就叫芒果布甸落超多奶,所以今次當然要回味下🤣
埋單連加一大約$170一位,痈任食邊爐加唔錯既點心,啲食物絕對對得住個價錢
2019-11-18 2327 浏览
見呢間酒樓以傳統點心自居, 要排下隊都要試下!點心種類都幾多, 我哋就以特色為主. <<黑椒大腸>>愈來愈少地方有得食.無一陣味, 乾淨夠淋, 夠入味!!<<沙嗲魷魚>>又係好出色! 爽口而彈牙!! <<百花釀魚肚>>啖啖蝦膠, 魚肚亦有海鮮甜味!!<<燒賣>>同一般茶樓食嘅差不多.<<芝麻卷>>呢樣出面最難搵!!!又煙韌又清甜!! 同回憶中嘅味道相近似!酒樓全日都有點人放題任食,自問食量大嘅可以一試!!
見呢間酒樓以傳統點心自居, 要排下隊都要試下!

點心種類都幾多, 我哋就以特色為主.

<<黑椒大腸>>
愈來愈少地方有得食.
無一陣味, 乾淨夠淋, 夠入味!!

<<沙嗲魷魚>>
又係好出色! 爽口而彈牙!!

<<百花釀魚肚>>
啖啖蝦膠, 魚肚亦有海鮮甜味!!

<<燒賣>>

同一般茶樓食嘅差不多.

<<芝麻卷>>
呢樣出面最難搵!!!
又煙韌又清甜!!
同回憶中嘅味道相近似!

酒樓全日都有點人放題任食,自問食量大嘅可以一試!!
2019-11-16
午餐
2019-10-20 2668 浏览
史力加先生又綁了幾位朋友來試一試任吃點心。沒辦法,就是看到「任吃」兩字欲罷不能😂午市任吃點心主要有3張點心紙👇但所提供的點心並非只有飽點,一般去茶樓都會點的燒賣、蝦餃、牛肉球及鳳爪等也有👍🏻而我們4人當然瘋狂地點了很多,為大家重點推介幾款不得不試點心😋👍🏻蝦籽燒賣:大粒,多蝦,平時為特點,屬可番本之選👍🏻蝦餃:比燒賣更大粒,咬開見到多隻蝦,外皮不會過厚,重點番本位!👍🏻薑蔥牛柏葉:現時較少茶樓提供的懷舊點心,濃郁薑、蔥、蒜味,值等一試👍🏻炸物:咸水角、春卷、炸雲吞均是即叫即炸,熱騰騰👍🏻牛肉球、鳳爪、飽點、燒味:水平如平常茶樓的味道,但以任吃來說,都可試一試最後4人只需400多元,就吃了接近30籠或碟點心😆所以都值得推介大家試試👍🏻😄

午市任吃點心主要有3張點心紙👇

👍🏻蝦籽燒賣:大粒,多蝦,平時為特點,屬可番本之選

👍🏻炸物:咸水角、春卷、炸雲吞均是即叫即炸,熱騰騰

最後4人只需400多元,就吃了接近30籠或碟點心😆
所以都值得推介大家試試👍🏻😄
2019-10-05
  • 蝦餃
  • 薑蔥牛柏葉
  • 蟹籽燒賣
2019-05-12 6601 浏览
今日咁岩工作來到荃灣,剛巧經過大鴻輝,見到好多任食火鍋,但竟然比我見到間任食點心,咁當然點都要試試,一入到去見到人頭湧湧,但我地2個人,所以都幾快就有位啦,就係搭枱,一坐低就問你任食定散叫,咁我哋望一望餐牌,其實任點點心都幾多選擇,咁我哋研究左一陣之後,就希望叫碟小炒食下,所以就放棄咗任食念頭,食物都好快就到,咁我哋叫咗蝦餃,三色腸,蘿蔔卷,仲有我覺得最正嘅廈門炒米,食物出色,並且價錢唔貴,同任食差不多價,下次一定會再來試。
呢間常滿上一次幫係三年前,當時都係一間正正常常任食打邊爐,食材都係正常水準,但都算乾淨,又有點心叫,一家人或者同同事一齊去食都幾開心。事別三年,竟然變左一間我成世女覺得最差既食店,我11點去食,個場勁亂,以後好快搞掂,點知由開始食到食完都keep 住咁亂,有三四個侍應,佢地不到清枱拉枱拉凳,移黎移去,但整極都係咁亂,最搞笑既係無啦啦拉左張枱係我地旁邊,我老公行開左,就拉斜左我老公張凳,方便佢地係我地旁邊set張枱同4張凳,我伸手就可以掂到張枱,可想而知係幾迫。啲下欄車,不停係旁邊拉黎拉去,清完枱就放係路中心,完全無諗住要拉返入廚房,清清下枱既侍應,又無啦啦係度掃地。好恐怖!我點左個東陰公魚湯底,成嚿未斬過既鯇魚(正方形咁),放咗喺湯嘅中間,嚿魚佔咗煲嘅面積5分3左右。個湯有鹹酸菜,係大陸嗰種酸菜魚咁嘅味,個湯好似水溝鹹酸菜加少少辣咁,難食到不得了,完全唔冇可能係冬陰公。佢用咗個鐵嘅雞煲煱,勁少水,好奇怪呀成個煲!打邊爐嘅材料,都係垃垃圾圾咁放喺個膠兜上面,唔同種類都冇分開,放得好亂,個場又亂,啲嘢食又亂,覺得食完會肚痛,個稻庭烏冬係冰嗰隻,放喺枱上面已經解凍左又乾爭爭,夾上嚟已經碎晒,

打邊爐嘅材料,都係垃垃圾圾咁放喺個膠兜上面,唔同種類都冇分開,放得好亂,個場又亂,啲嘢食又亂,覺得食完會肚痛,個稻庭烏冬係冰嗰隻,放喺枱上面已經解凍左又乾爭爭,夾上嚟已經碎晒,煮熟左仲好難添。

最後,兩公婆食唔飽,埋單$330 。

同樓下間火鍋店都係差30 ,好似貼錢買難受咁!

今次係我第一次寫食評,想記錄低30幾歲人第一次食過咁差嘅嘢,曾經我試過去食飯試過食物裏面有曱甴,我都冇咁嬲,因為我知道食店裏面有曱甴都係好正常嘅事,有時佢哋都唔想,亦都好難控制。但係呢次唔同,佢哋完全係比垃圾客人食,有冇一個合理嘅環境比食客我覺得好過份!

其實呢間鋪,以前喺荃灣返工都食過不下六七次,好心痛依家搞成咁! anyway,唔會有下次,冇諗過有一間有唔錯回憶既食店,而家變左一間成世女食完最差既食店。

PS :返到屋企,個肚有少少痛,不過冇屙。
2019-04-30 4116 浏览
之前看過 《常滿百家菜》的食評,我想:他們真的那麼差嗎?於是,請自試一下。下午 3:45到場了,於是點餐了。山竹牛肉、乾蒸燒賣、鮮蝦豆苗餃、荔芋鴨腳扎、三色蒸腸粉、椰汁馬豆糕承惠:港幣 126 圓牛肉球比較紅,是真的牛肉嗎?馬蹄比較爽口。乾蒸燒賣的鮮蝦跟豬肉,達到標準。豆苗餃的豆苗很爽,不老的,也有鮮蝦,不過薑汁比較多。鴨腳扎的配料很好,荔芋入口溶掉,達標。三色腸粉只有叉燒腸粉達標,其他粉料太厚,醬油不夠味道。馬豆糕很衛生,口感很好。
之前看過 《常滿百家菜》的食評,
我想:他們真的那麼差嗎?
於是,請自試一下。

下午 3:45
到場了,於是點餐了。
承惠:港幣 126 圓

2019-04-30
2019-04-23 3416 浏览
我最近常常看到電視見到有一間任食點心好似好好味,打算復活節同家人一齊去品嚐,去到真的好多人,又有懷舊點心真的好期待,我先叫了一個點心拼盤、炸蝦角、三色腸粉和銀針粉,先來個腸粉皮好厚身唔好食個豉油不是甜豉油,蝦角有拳頭今大蝦肉也算ok 個皮好脆因為是新鮮炸出來,點心拼盤來到個樣子好差不美觀睇見就唔想食,蝦餃蝦唔太新鮮,燒賣還可以入口,豆芽餃入面菜好差霉霉爛爛真的好難食,中間還有一個大大雞包也是唔好食得個大字,最後是食水晶飽也好有點甜個皮又是一樣好厚身,我最喜歡食甜品也覺得好差好難放都入口,還有個銀針粉冇來到,你們想想我只叫了4個點心又2點坐到4點幾到未來到我未走唔食啦!去到收銀比錢還唔比你走話要取消了個點心先可以收到錢,是否好其怪呢?我未話去這裡是食任食點心,因為任食點心種類好普通和選擇好少,所以放棄冇食了。
2019-04-22
下午茶
2019-04-19 3140 浏览
今次係第N次食..我響熊貓酒店嗰邊.食到大鴻輝呢邊.....最喜愛蝦餃...其他點心都好好......今日168+10%...最重要係無限時間..1800-0030...任飲任食.. 朋友聚會最佳選擇... 群組聚會最佳選擇..呢度係我經常去嘅地方.. 推介蝦餃..鮮蝦燒賣..我嘅下一次群組聚會.. 都係選擇呢度.. 應該會有三十幾人.. 朋友吹水聚會必選嘅地方......我和我的朋友.....已將呢度成為飯堂...小馬字
我和我的朋友.....已將呢度成為飯堂...小馬字
蝦餃
2019-04-19
蝦餃
2019-03-14 1796 浏览
老公話試下3間,我見食平要不太好,本想唔去,但老公話試下啦,所以就去了試下,雞煲味道ok ge ...但食完真係好口渴,應該好多味精。點心叫左小籠包,不過不失,d皮厚,但味道ok ...ge...鳳爪,蝦餃,燒賣,雞摘,牛肉球正常無特別 ...出面d夾餸無咩點夾,因為唔太吸引,有腸粉,薯條,幾款糖水,麥樂雞,豬肉餅,薑醋等等 ...火鍋配料其實正正常常ge. 但無太多選擇。
牛肉球正常無特別 ...
火鍋配料其實正正常常ge. 但無太多選擇。
2019-03-13 1759 浏览
今天和家人出荃灣吃飯,經過大鸿輝商場,整座商場都是經營食店,中式,台式、日式等等,入了一家邊爐點心任飲任食的常滿火鍋酒家,店内算人多但也不難入座,也不需要輪筹,先來一個麻辣鷄煲,味道分大辣、中辣、小辣和不辣,我們選擇了小辣,味道不錯全是用雞脾斬件的,吃完雞煲加湯可打邊爐,材料有鷄、蝦、蜆、鲩魚、肥牛,水尤'牛柏葉,云吞,魚頭等等,種類不算多也不算少,但除左蝦比較好大隻新鮮外,其他都不算新鮮,再點了些點心,但不知是否漏了單,足足等了半小時以上才到,味道则麻麻不太好,可能生粉用得太多,其他還有豬腳羗,鸡腳,口水鸡,炸鸡亦.酸辣湯、糖水等等,片皮鸭出一次要排隊取,飲品種類也算多,有牛奶公司雪糕,服務员態度也算好的,埋單每位一百七十幾,不過不失吧!
2018-10-07 2968 浏览
垃圾 d人態度又差。野又難食3點3坐低 5分鐘就落單啦 等到4點都未有野食 好啦野食到左 又差一個牛栢葉 問個呀姐話要蒸耐d check都吾check 甘好啦等多5分鐘仲未到再問另一個呀姐 佢話原來冇落單 野食黎到 真系超難食如果想挑戰自己就去食啦
垃圾 d人態度又差。野又難食
3點3坐低 5分鐘就落單啦 等到4點都未有野食

野食黎到 真系超難食

如果想挑戰自己就去食啦
上海粗炒
楊枝甘露
2018-10-07
2018-08-07 3260 浏览
今天突然又想 打返個邊爐 ,見上次常滿的晚飯都不錯 ,點知打邊爐都有些驚喜 。除了平時打邊爐的 必備食物之外,竟然仲有 蝦餃燒賣, 排骨鳳爪,食物種類包羅萬有 ,精美點心即叫即蒸 ,又要打邊爐 ,又要食蝦餃 ,不得不提就是有埋我心愛的維他奶 。大人細路都食得開心又滿足
2018-08-06