Lee
2018-07-09 828 浏览
Worst-ever music. The DJ just non-stop playing irritating birthday songs when there were no one cutting birthday cakes. When the music stopped they invited people onto the stage like letting kids singing kindergarten songs twinkle stars or someone singing songs like those on mongkok street. Totally speechless. You cannot even speak to each other at all what’s the point of going to a restaurant with friends?
2018-07-05 969 浏览
今次生日飯剛剛遇到世界杯,於是乎飯局上半場可以一還食飯一邊欣賞live band表演,live band唱到夠鐘開波便轉成大平幕睇波!現場氣氛很好,同枱的平時唔睇波的也睇到好緊張。食物質素及份量很好,沒有另人失望。環境也是輕鬆的氣氛,随便一點。服務員也是。現在有優惠,可惜服務員沒有在我下單時介紹,如果唔係我會盡量點有優惠的菜色。
2018-07-03 606 浏览
今屆世界杯好出人意表,上屆冠軍德國竟然分組賽出局,咁唯有去食餐德國野歡送佢地啦。King Ludwig集團大家都好熟悉,想飲德國啤同食豬手一定係諗起呢度先。今日得兩個人,唔叫咁多野食啦。我係好中意食ceasar salad既人,而香港真係好少地方既ceasar salad好食,包括呢一間。醬汁太膩太咸,而配埋既兩舊蝦餅都唔知有咩用意,總之ceasar salad應有既野佢都冇啦。豬手正!皮好脆,唔會係好難咬果種,最怕d皮勁硬既豬手;肉好嫩,份量其實夠四個人食,所以我地最後都係食唔哂。By the way佢配菜既薯仔好好食!外脆內綿!呢間店d service好好,亦有live band,氣氛熱鬧。

今日得兩個人,唔叫咁多野食啦。
2018-07-02 687 浏览
嚟食BRUNCH...趁假期食豪D!呢間德國嘢一直聽人講好食,今次可以試到,都算有意外驚喜!沙律同前菜算多選擇,味道可以。主菜嘅選擇幾多,而且最想試嘅豬手比想像中好食,肉本身夠味,加上個汁亦好香,冇令我失望!海鮮選擇得3樣︰蝦、螺、青口,我覺得夠新鮮,而且供應快、流轉快,食得都好放心!熱食方面,選擇都算多,大多都係肉類,當中以牛舌最好食,印尼深刻。到最後甜品,蛋糕我覺得偏甜,好彩雪糕有Dreyers幾好味,以一餐brunch嚟講係幾豐富收貨。
嚟食BRUNCH...趁假期食豪D!
呢間德國嘢一直聽人講好食,今次可以試到,都算有意外驚喜!

2018-07-02
  • 豬手、牛舌
일끝나고 급!! 맥주가 땡기는 날 !!침사추이 미라몰에 위치한 한 독일 맥주 독일 음식점이 머릴 스쳐 바로 갔습니다. 왜냐면 이 음식점은 12시 라스트 오더 라서 좀 늦은 시간이라도 부담없이 이용할수있기에 ㅎㅎㅎ역시 맥주는 굉장했습니다!! 1L 짜리 한컵을 주문해서 음식 나오기전까지 홀짝 홀짝 마시다 보니 어느새 반컵 으로 줄어 있었습니다. 독일 맥주다 보니 맥주의 홉 의 맛이 강한게 역시!! ㅎㅎㅎ 한국 맥주에 비하면 찐한맛 그리고 마시고 나서 입안에 감도는 홉의 맛은계속 남아 돌아 쩝쩝 거리게 됩니다.주문한 음식은 독일 소시지!! 역시 소시지는 독일꺼! 미국 호주꺼 보단 독일께 진리 ㅎㅎ하지만 모든 소시지중 하나가 쫌... 껍질이 너무 질긴거... 말곤 다른 소시지는 충분히 맛있었습니다. 그리고 같이나온 삶은 감자를 반은 매시 형태로. 처음 딱 먹었을땐 신맛이 강해 흡... ! 했지만 먹다보니 소시지의 느끼함을 잘 잡아줘서 밸런스 를 잘 맞게 해주었숩다.다음 시킨 음식은 은대구
일끝나고 급!! 맥주가 땡기는 날 !!

다음 시킨 음식은 은대구 구이!! 껍질은 바삭히 속은 부드럽게 비린내가 나지않아 요리를 잘한 느낌이 들었습니다.

가게 인테리어 에 신경을 많이 써서 분위기도 괜찮았고 특히 야외 에서도 먹을수있어! 색다른 느낌을 낼수있었습니다. 다만!! 여름엔 더워서.... 가을이나 겨울에 추천합니다.
2018-06-01 949 浏览
weekend brunch:2星期前已book 定位。注意歺廳只接受2星期內的booking.食物:一心來食主食豬手,点知最令人失望反而係豬手。炸到D皮又乾又un. 食吾到。D肉咬到,但冇味,吾好食。西冷OK, 欠汁。雞全翼超大隻,好有香芧味,正!德國腸三款,好油,不好食。海鮮:螺,好大隻,新鮮蝦和青口新鮮,size 中等食物款式不多,但勝左大部份好味道。甜品:朱古力蛋糕太甜。baked apple pie仲有新鮮熱既蛋撻!手快有手慢冇!服務:OK, 算係甘。唯一不滿既係叫埋單後,佢拎住我張單行到一半停下,同同事一齊睇部电話+傾計。。。需改進:全部食物冇牌,好多熟食或甜品都吾知係乜。
weekend brunch:

食物:

西冷OK, 欠汁。
雞全翼超大隻,好有香芧味,正!

德國腸三款,好油,不好食。

海鮮:螺,好大隻,新鮮
蝦和青口新鮮,size 中等

食物款式不多,但勝左大部份好味道。

甜品:朱古力蛋糕太甜。
baked apple pie

仲有新鮮熱既蛋撻!手快有手慢冇!

需改進:全部食物冇牌,好多熟食或甜品都吾知係乜。
2018-05-07 1069 浏览
第一次去光顧,由於覺得焗,要求調位,未能提供,說坐在另一張,回覆說已有人booked.誰知其他客就可以選位,而這張其實是冇人坐,這樣的服務態度,何解。食物方面更差,是德國腸,不好味,食了吾舒服,失望
2018-04-28 1085 浏览
星期五梗係要去食好嘢 為左方便朋友今次我哋揀咗去尖沙咀食飯Prost 真係一個relax的好地方 餐廳好有情調,而環境內比較昏暗 ,加上有live band表演, 所以好有氣氛, 好relax我哋叫咗一個德國脆皮燒豬肘 豬手係原隻上,然後職員就幫我地切開。豬皮燒得好脆,咬嘅時候都聽到個脆皮聲 而啲肉燒得啱啱好, 唔會話好乾,而味道我覺得就比較鹹,不過配埋啤酒就ok! 另外仲叫左個德國腸拼盤配酸椰菜及燒薯。 雖然d腸有五款唔同嘅口味, 不過食落覺得條條差唔多,冇乜驚喜。
星期五梗係要去食好嘢
為左方便朋友
今次我哋揀咗去尖沙咀食飯

Prost 真係一個relax的好地方

我哋叫咗一個德國脆皮燒豬肘

2018-04-27
  • 脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔
2018-04-22 1093 浏览
第二次黎到Prost by King Ludwig用餐,食物同氣氛依然都係咁正呢!最鍾意食德國脆皮燒豬肘,好好味呀!今次我地仲試埋甜品呀! 另一個吸引我地再黎既原因就係餐廳現場有樂隊表演,唔單止有生日慶祝既環節,仲會邀請食客一齊玩遊戲。岩曬幾個人一齊黎放鬆下!
庆祝纪念
生日
2018-03-30 1431 浏览
其實之前已經幫襯過,因為員工話每天4:00pm-7:00pm做緊50蚊一位任食串燒,30蚊,0.5L生啤,所以就同朋友落嚟happy hour,都係個句,服務一流,所有員工都係咁好笑容,大家都打成一片,就連去洗手間,經過 live band台,歌手們唱緊歌都會同你笑一笑揮一揮手, open kitchen的廚司們都會同你say個hi,今時今日的餐廳,好多服務員,都是一張不願做的樣子,但這餐廳真的令我有個家的感覺。當晚由下午4點坐到零晨一點,同朋友傾吓飲吓,員工有空檔時間又埋嚟傾吓, 氣氛十分好,感覺好舒服,星期一的晚上,全場爆滿,原因只因為,您們真的做得很好,很用心去招呼每位客人,謝謝您們

2018-03-26
其他
2018-03-29 1341 浏览
Prost by King Ludwig去年聖誕經過時,已對此店留下深刻的印象,一直很想有機會進去用餐,今天終於能如願以嘗。進店後侍應安排了我們到窗邊座位就坐,今次我們點了海鮮德國啤酒湯、凱撒沙律魚蟹餅脆包片、露筍白菌配薯餅、德國脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔、Baby Mulled Wine及火焰雪山蛋糕。店內佈置很有格調,棕色的磚牆、酒吧、木造的台椅,幽暗的燈光、露天用餐處及表演用的舞台。用餐廳期間,駐場歌手在台上獻唱情歌及生日歌,為生日當天帶來不少驚喜。海鮮德國啤酒湯:湯的酒味不重,但用料十足,令人食指大動! 凱撒沙律魚蟹餅脆包片:份量比相像中多,配菜中的芝士片及脆包片味道略咸,幸好生菜及魚蟹餅味道較淡,剛好平衡了配菜的咸味;露筍白菌配薯餅:白菌汁用料豐富,露筍爽脆、蘑菇香軟,配以薯條造成的香煎薯餅,層次豐富;德國脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔:豬皮燒得很香脆,豬手肉質煙靭,味道較咸;酸甜中帶點肉桂香的Baby Mulled Wine,為味道較濃的主菜帶來一點味蕾的沖擊! 火焰雪山蛋糕:蛋糕的外層是帶點酒香的忌廉,內裡是雪糕、藍莓醬及海綿蛋糕,配料方面有紅莓、芒果、奇異果等,令人回味無窮!
Prost by King Ludwig

露筍白菌配薯餅
德國脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔
火焰雪山蛋糕
2018-03-23 1080 浏览
近排有渣打信用卡優惠,好似話食滿$500就減$200,全部都係King Parrot Group 旗下嘅餐廳,咁啱今期想食徳國餐,即刻睇吓有冇啱心水嘅餐廳,平時行開美麗華都發現有呢間餐廳,但係德國餐廳只係食過尖東嗰間,一於打電話去訂枱,不過打電話去已經話full晒,得返outdoor位,照殺啦🤪話晒今日都係happy Friday,一收工就即刻過去啦,入到去其實都未Full,即刻問個侍應可唔可以安排坐indoor,即刻安排左,服務態度真係好好😉打開個Menu真係花都眼亂,不過豬手就一定唔使講啦,德國餐廳唔食豬手不如唔好黎。嗌左個海鮮冷盤,海鮮西班牙飯,雞翼薯條,由於呢度嘅薯條真係好好食,再嗌多round炸薯條,加埋happy hour時段,嗌咗幾round Stella。呢度啲侍應節茄汁好得意架,佢會節啲得意嘅公仔樣架
2018-02-28 1033 浏览
狗年第一次同Bro & Sis 聚聚,想了好耐。Bro Dick recommend “Prost by King Ludwig”, 尖沙咀方便大家放工,約7點剛好。 有人遲到都可飲住等,德國啤酒🍺無得輸,Order 咗 garden salad, sausage platter, rocket pizza & pork knuckle, 款款都可口。 最喜歡德國咸豬手的皮脆而肉昧又是咸香。 sausage platter 就𣎴是每款腸的質感都啱口味。倒是服務貼心,當我們多要求一枝飲管,男侍應用紙巾包住飲管奉上,抵讚👍🏻
2018-02-15 1144 浏览
上 OpenRice 睇過有室外,啱晒我呢啲鍾意摸吓酒杯底+食吓煙仔+傾吓計嘅人,環境唔錯,室內有 live band ,比較熱鬧,室外比較靜,傾計會舒服啲,食物有質素,但只可惜份量比較巨型,兩個人唔可以叫多啲款式嚟試。員工服務一流,笑容好,初初我地坐高檯,但越坐越大風,我同哥哥講,佢就馬上幫我地轉檯,又主動幫我地影相,就連我行出去行個圈,哥哥都主動跟出嚟幫我影相,同埋介紹一吓餐廳,無得頂呀。是晚兩個女仔飲咗4支香檳,真係飲飽食醉,又過了一個愉快的晚上

2018-02-11
2018-01-11 1701 浏览
另一半的生日係閒日, 諗住今日公假放假食下愛食的豬手, 可惜得個幾舊 , 點解? 因為我兩點左右入座, 佢兩點半前已經無再拎過豬手出黎成個兜剩返個3舊仔 ,最終我喺兩點半忍唔住夾出黎的, 個自助餐係去到3點半囉唔該, 你兩點半仲有人入座緊, 兩點半前已經停晒唔加熱盤!? 仲有個做廚房既師傅態度極度有問題 ,我見有人搵師傅切牛,咁我咪去排隊叫師傅切一件俾我, 但個廚房師傅個樣子同態度極度不悅, 更同隔離既同事大聲講 " 唉, 15分鐘都出唔到一個餐" ,意指你自己辦事不力定我阻住你? 雪糕好明顯係溶過再雪 之前差不多每月去一次, 但以後都唔會再去
另一半的生日係閒日, 諗住今日公假放假食下愛食的豬手

雪糕好明顯係溶過再雪

之前差不多每月去一次, 但以後都唔會再去

2018-01-07