2023-11-19
今日第 1 次嚟啟德 Airside 食飯 , 因為朋友 book 咗靚靚餐廳同我慶祝 😱😱 嘩 !! 地方好闊落 , 裝修設計用心 , 加咗好多綠色植物嘅元素 , 高雅得黎又舒服 ~呢度嘅茗茶好講究 , 每款都有詳細介紹 ~ 我哋揀咗碧螺春 😀😀 茶好香 , 唔鞋口 , 飲落似龍井加日式綠茶嘅混合版 辣朱古力伴法國鴨胸 ($128)睇餐牌見到呢個菜式好特別就叫黎試下 😋 有 2 件鴨脾仔同 2 件鴨肉 , 外皮超薄脆 , 就咁食都好正 , 點埋辣朱古力醬 , 又甜又辣 , 味道好特別 🤩🤩🤩桔柚黑鱈魚 ($288)黑鱈魚炸左之後仍然保持到其嫩滑同油份 , 外脆內軟 😍😍 個桔油汁酸酸甜甜好特別 !蘋果木燻泰安雞 ($288)間唔中會聞煙燻嘅香氣 , 原來係呢個菜式 😲😲 店員會喺你面前打開玻璃罩 , 蘋果木嘅煙即刻蜂擁而上 , 好香好香~ 雞嘅賣相亦好吸引 😋😋 大部份雞件拆咗骨 , 啖啖肉 ! 用筷子一夾 , 未食已經知 d 雞肉好軟滑 , 不得了 !! d 煙燻味真係入曬肉 , 好好食 !! 嵐月西班牙黑豚叉燒 ($298)不得了 , 睇個樣就知好食 , 厚切一大舊 , 啖啖肉
不得了 , 睇個樣就知好食 , 厚切一大舊 , 啖啖肉 , 非常軟腍 🥰🥰 一啲都唔鞋 , 帶少少肥膏 , 好好食呀 !!
好大碗啊 ! 入邊好多皇帝蟹肉 , 翠玉瓜 , 肉碎等 ~ 食之前灑上脆米 , 又軟又脆嘅多重口感超正 ! 湯帶少少清甜 , 唔會太鹹 , 好好食 , 食完一碗又一碗 ! 👍
整體黎講 , 食店裝修 , 服務 , 食物質素都冇嘢可以彈 !! 絕對係物有所值 ❤️❤️ 極度推介對飲食同餐廳環境有要求嘅朋友嚟食吓 , 絕對唔會失望 !!