終於有時間去呢一間喺尖沙咀好出名嘅平民印尼餐廳🇮🇩餐廳🍴,喺尖沙咀呢個出晒名貴嘅地段,竟然都有間價錢好合理,食物質素又唔錯嘅樓上餐廳。.餐廳位於尖沙咀警署對面,對住條大馬路,非常容易搵到,地點夠方便。.餐廳嘅環境好開陽☀️,陽光可以照射到餐廳,感覺好舒服。餐廳裝修充滿東南亞特色,有雕像同圖畫🎨。.打開餐牌之後真係覺得價錢好親民👏🏻,基本上一個午餐嘅價錢都係$50至$60左右👍🏻😍,普羅大眾都可以負擔得到,夠晒有良心💛!.📍印尼沙爹炒豬肉飯($59)𝙸𝚗𝚍𝚘𝚗𝚎𝚜𝚒𝚊𝚗 𝚂𝚝𝚒𝚛 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚝𝚊𝚢 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚠. 𝚁𝚒𝚌𝚎條狀嘅豬肉口感實在🐷,唔係想像中鬆軟嘅口感不過有啲驚訝啲料同飯量嘅比例喺1:1😍,真喺好豐富另外加上車厘茄同青瓜絲🥒一齊食好有口感最後加上大量甜味嘅印尼沙爹醬都幾有特色🧡🤟🏻.📍峇里式燒豬比高($55)𝚁𝚒𝚋𝚜 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 (𝙱𝚘𝚗𝚎𝚕𝚎𝚜𝚜)Bagel口感煙韌🥯 ,中間夾住大量豬肉絲伴上甜味醬汁,juicy又開胃😋.📍吃不停口•巴東牛肉A.O.P牛角包($52)𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚁𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗𝚐 𝙰.𝙾.𝙿. 𝙲𝚛𝚘𝚒𝚜𝚜𝚊𝚗𝚝脹卜卜嘅牛角包🥐烘得香脆,口感鬆化,賣相好靚仔
印尼沙爹炒豬肉飯𝙸𝚗𝚍𝚘𝚗𝚎𝚜𝚒𝚊𝚗 𝚂𝚝𝚒𝚛 𝙵𝚛𝚒𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚝𝚊𝚢 𝙿𝚘𝚛𝚔 𝚠. 𝚁𝚒𝚌𝚎
📍印尼沙爹炒豬肉飯($59)
條狀嘅豬肉口感實在🐷,唔係想像中鬆軟嘅口感
不過有啲驚訝啲料同飯量嘅比例喺1:1😍,真喺好豐富
另外加上車厘茄同青瓜絲🥒一齊食好有口感
最後加上大量甜味嘅印尼沙爹醬都幾有特色🧡🤟🏻
峇里式燒豬比高 𝚁𝚒𝚋𝚜 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 (𝙱𝚘𝚗𝚎𝚕𝚎𝚜𝚜)
峇里式燒豬比高 𝚁𝚒𝚋𝚜 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 (𝙱𝚘𝚗𝚎𝚕𝚎𝚜𝚜)
📍峇里式燒豬比高($55)
𝚁𝚒𝚋𝚜 𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 (𝙱𝚘𝚗𝚎𝚕𝚎𝚜𝚜)
Bagel口感煙韌🥯 ,中間夾住大量豬肉絲
伴上甜味醬汁,juicy又開胃😋
吃不停口•巴東牛肉A.O.P牛角包 𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚁𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗𝚐 𝙰.𝙾.𝙿. 𝙲𝚛𝚘𝚒𝚜𝚜𝚊𝚗𝚝
📍吃不停口•巴東牛肉A.O.P牛角包($52)
𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚁𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗𝚐 𝙰.𝙾.𝙿. 𝙲𝚛𝚘𝚒𝚜𝚜𝚊𝚗𝚝
脹卜卜嘅牛角包🥐烘得香脆,口感鬆化,賣相好靚仔😍
中間夾住大量半筋半肉嘅牛𦟌🐃,口感Q彈充滿膠質
配以香濃惹味嘅巴東醬汁,味道好好👍🏻
雖然價錢比較貴但真係好正,推薦❤️‍🔥
羊肉串燒𝙼𝚞𝚝𝚝𝚘𝚗 𝚂𝚊𝚝𝚊𝚢
📍羊肉串燒($39)
𝙼𝚞𝚝𝚝𝚘𝚗 𝚂𝚊𝚝𝚊𝚢
一客2串,羊味幾濃🐏鍾意食羊嘢我哋覺得幾啱食
另外仲可以配上香甜嘅沙嗲醬,唔錯👍🏻😆
整體來講呢一間印尼菜,食物非常唔錯,特別係巴東牛肉牛角包,中間有充滿膠質嘅牛展同香嫩嘅牛肉,真係非常好食😋。加上整體上價錢親民,性價比高😍,推介大家來試一試🤤!
2022-04-18
午餐
羊肉串燒𝙼𝚞𝚝𝚝𝚘𝚗 𝚂𝚊𝚝𝚊𝚢
本身想去樓下間cafe睇下有無得walk in都預左無架喇 睇到樓上有間印尼菜款式都幾多 價錢又親民 所以決定上去試下😚座位都幾多 裝修比較簡約但勝在坐落好舒服雙色咖央多士 $39粉紅x黑色既脆多士兩邊都搽左甜甜地既咖央醬再加上塊凍牛油😚正呀 峇里堂海鮮煎 $69原來呢個係海鮮煎蛋 入面勁多帶子同蝦蛋唔會煎到太熟 面頭仲有秘制醬汁同炸蝦片巴東牛肉金貝飯 $78揀左金貝飯(+$8)由香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料 混合新鮮椰汁烹調蒸成既所以無論聞落定食定都特別香巴東牛肉係店鋪既招牌菜式牛肉大大舊但煮到好腍 醬汁甜甜辣辣真係好惹味而且超級送飯😋沙嗲炒豬肉金貝飯 $67另外都試左佢地既沙嗲 都係偏甜既味道豬肉絲食落真係好有鑊氣 印尼咖哩巨大化魚蛋 $34咖哩汁比較浠 相對沙嗲汁就遜色少少不過炸魚蛋都好彈牙 😬鮮椰汁紅豆冰 +$27鮮椰汁真係唔同啲 好香好滑紅豆蓉夠腍 但又唔算好甜 真係幾好飲鮮青檸梳打 +$18
本身想去樓下間cafe睇下有無得walk in

峇里堂海鮮煎 $69
原來呢個係海鮮煎蛋 入面勁多帶子同蝦
蛋唔會煎到太熟 面頭仲有秘制醬汁同炸蝦片

巴東牛肉金貝飯 $78
揀左金貝飯(+$8)
由香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料
混合新鮮椰汁烹調蒸成既

紅豆蓉夠腍 但又唔算好甜 真係幾好飲

鮮青檸梳打 +$18
  • 印尼沙爹炒豬肉飯
  • 峇里堂海鮮煎
峇里堂前身叫峇里餐廳,1975年已經開店,係間已經開咗47年嘅印尼餐廳🇮🇩。網上一直都有人話好食又唔貴仲要係黃店💛,草根姐妹一於去試一試。.📍不變.招牌巴東牛展肉飯($70+8)𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚁𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗𝚐 𝚠. 𝚁𝚒𝚌𝚎牛展肉軟腍入味🐂,醬汁濃郁帶甜味加$8可以轉金貝飯,即係平日嘅黃薑飯💛飯粒粒粒分明,勁好食😋。.📍香濃惹味醬燒雞脾飯($59)𝙸𝚗𝚍𝚘𝚗𝚎𝚜𝚒𝚊𝚗 𝚁𝚘𝚊𝚜𝚝𝚎𝚍 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝙻𝚎𝚐 𝚠. 𝚁𝚒𝚌𝚎 雞脾厚肉,肉質夠腍但又未夠嫰滑🐓。醬汁帶甜品,整體上冇另外個款飯咁突出。.📍峇里堂珍多公雞冰冰($58)𝙸𝚌𝚎 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙲𝚎𝚗𝚍𝚘𝚕 冰底配上紅豆、大樹菠蘿、同綠色粉條,色彩豐富除咗我哋點嘅椰子雪糕仲可以揀海鹽味食落椰奶味幾香、冰冰涼涼一啲都唔會膩❄️.餐廳新淨企理,仲有一個對住尖沙咀街景嘅大玻璃,坐得幾舒服。今次食完發現大部份印尼菜都帶甜味,真係幾啱我哋口味😋!

📍不變.招牌巴東牛展肉飯($70+8)
𝙱𝚎𝚎𝚏 𝚁𝚎𝚗𝚍𝚊𝚗𝚐 𝚠. 𝚁𝚒𝚌𝚎
牛展肉軟腍入味🐂,醬汁濃郁帶甜味
加$8可以轉金貝飯,即係平日嘅黃薑飯💛
飯粒粒粒分明,勁好食😋。

📍香濃惹味醬燒雞脾飯($59)
雞脾厚肉,肉質夠腍但又未夠嫰滑🐓。
醬汁帶甜品,整體上冇另外個款飯咁突出。

📍峇里堂珍多公雞冰冰($58)
𝙸𝚌𝚎 𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖 𝙲𝚎𝚗𝚍𝚘𝚕
冰底配上紅豆、大樹菠蘿、同綠色粉條,色彩豐富
除咗我哋點嘅椰子雪糕仲可以揀海鹽味
食落椰奶味幾香、冰冰涼涼一啲都唔會膩❄️

2022-04-20 102 浏览
鍾意營多撈嘅我應該係第一次食印尼菜~啲菜式overall調味會係偏甜少少🤏🏻🤏🏻✨印尼沙嗲炒豬肉飯 $59 (金貝飯+$8)一上枱已經聞到好香沙嗲同醬汁味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)豬肉條好入味,肉質頗嫩唔柴撈埋青瓜絲、洋蔥、車厘茄~飯底揀咗少見啲有特色嘅金貝飯係以香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料仲混合埋椰汁而成嘅香料飯~所以食落係有種甜甜哋嘅味道~用咗珍珠米呢點都幾加分!啲飯粒粒分明,每粒飯都索到啲汁~🔹雙色咖央多士 $39黑色同桃紅色嘅多士夾埋都幾大contrast~包體食落又冇乜特別嘅味,中間夾住牛油同咖央啲牛油融融哋,鹹甜鹹甜咁不錯喔~🔹蜜糖牛油雞翼 $60total有三隻雞全翼~食落有少少似平時bbq個種重蜜糖版嘅燒雞翼牛油味就唔係好覺,蜜糖味會較出~🔹椰汁紅豆冰 $27 (跟餐價)紅豆🫘似用糖水浸過,食落比較淋身接近紅豆蓉個種~飲落對我嚟講偏甜少少(利申飲開檸茶走田*✨為私心推介!
鍾意營多撈嘅我應該係第一次食印尼菜~
啲菜式overall調味會係偏甜少少🤏🏻🤏🏻

✨印尼沙嗲炒豬肉飯 $59 (金貝飯+$8)
印尼沙嗲炒豬肉飯
一上枱已經聞到好香沙嗲同醬汁味(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
豬肉條好入味,肉質頗嫩唔柴
撈埋青瓜絲、洋蔥、車厘茄~
飯底揀咗少見啲有特色嘅金貝飯
係以香茅、檸檬葉、薑黃等多種香料
仲混合埋椰汁而成嘅香料飯~
所以食落係有種甜甜哋嘅味道~
用咗珍珠米呢點都幾加分!
啲飯粒粒分明,每粒飯都索到啲汁~

🔹雙色咖央多士 $39
雙色咖央多士
黑色同桃紅色嘅多士夾埋都幾大contrast~
包體食落又冇乜特別嘅味,中間夾住牛油同咖央
啲牛油融融哋,鹹甜鹹甜咁不錯喔~

🔹蜜糖牛油雞翼 $60
蜜糖牛油雞翼
total有三隻雞全翼~
食落有少少似平時bbq個種重蜜糖版嘅燒雞翼
牛油味就唔係好覺,蜜糖味會較出~

🔹椰汁紅豆冰 $27 (跟餐價)
紅豆🫘似用糖水浸過,食落比較淋身接近紅豆蓉個種~
飲落對我嚟講偏甜少少(利申飲開檸茶走田

*✨為私心推介!
印尼沙嗲炒豬肉飯
蜜糖牛油雞翼
2022-04-19 277 浏览
《清新印尼樓上鋪🏝》———————————————-#Balitown 🇮🇩-早排weekend朋友介紹咗去撐呢間位於尖沙咀山林道嘅隱世小店💛主打印尼菜🇮🇩店面寬敞光猛,坐得幾舒服,可以望到彌敦道景色~-🐽 印尼沙爹炒豬肉飯印尼沙爹豬肉燒得好香,我哋仲特別加錢食金貝飯,佢係由香茅檸檬葉、薑黃等多種香料混合新鮮椰汁而製成~小店仲要選用高級珍珠米,係蒸咗6小時嘅用心之作,米飯粒粒分明,香而不膩🤤-🍢 嘴刁小食拼盤小食拼盤包咗蝦丸、魚餅、素春卷同蝦片,都幾豐富,整體質素都唔錯😙❄️ 珍多冰冰加椰子雪糕特別推薦呢款甜品,佢係峇里堂嘅招牌珍多冰,用咗懷舊公雞碗🐓打卡一流,而且份量十足,上面仲有一球雪糕,可以選擇海鹽或者椰子味🥥我哋就揀咗椰子味,夠晒夾南洋風味 🌴 -⭐價錢參考:印尼沙爹炒豬肉飯:$67嘴刁小食拼盤:$73珍多冰冰加椰子雪糕:$58🍌抵deal 指數:8/10💰人均消費:$100
《清新印尼樓上鋪🏝》

🍌抵deal 指數:8/10
💰人均消費:$100
2022-04-17
2022-04-17 94 浏览
黎左峇里堂尋找已經好耐無食既加多加多❤️其實我都好鍾意食東南亞野食😆1. 雙色咖央多士唔會太重口味,食落唔油膩,唔油膩先好,因為娘惹菜呢類都比較濃味多醬汁,太油膩會消化不良🤣2. 加多加多整體都唔錯,惹味,好多材料,不知不覺就會食左好多蔬菜落肚,又有雞蛋。唯一缺點隻碟太細,自己撈既話比較困難,或者廚房預先撈好會比較方便。3. 巴東牛肉配金貝飯個巴東牛肉同出面餐廳唔同,佢係用牛展去整,一定唔會靭,好加分,男朋友高評價。4. 沙嗲雞肉羊肉串唔洗點醬串燒上面已經多醬汁,相當好食😋5. 薄荷甘草檸檬草本茶呢個茶好多層次,一開始會聞到檸檬茶既香味,飲落口甘草個個甜味會慢慢透出黎,飲到底又飲到薄荷味☺️都唔錯
黎左峇里堂尋找已經好耐無食既加多加多❤️

巴東牛肉配金貝飯

3. 巴東牛肉配金貝飯
沙嗲羊肉雞肉串

4. 沙嗲雞肉羊肉串
唔洗點醬串燒上面已經多醬汁,相當好食😋
薄荷甘草檸檬草本茶

薄荷甘草檸檬草本茶
  • 加多加多
  • 串燒
2022-04-15 18 浏览
🧳峇里堂🧳-餐廳位於佐敦站附近 大約1分鐘路程屬於尖沙咀性價比高嘅印尼餐廳舖頭寬敞 員工嘅態度都好好 -💁🏻‍♀️雙色咖央多士 $38顏色無得揀 麵包係冇乜味嘅中間好大塊牛油 椰香味都幾香 小食首選-💁🏻‍♀️巴東牛肉飯 $69有得揀白飯定金貝飯 今次揀咗金貝飯金貝飯唔會太乾或者太濕 仲好有特色添牛肉煮得好淋 好入味 撈飯食 非常惹味-💁🏻‍♀️鮮青檸梳打 跟餐$18好適合而家悶熱嘅天氣飲味道就不過不失啦 唔會太甜-📍 峇里堂 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
🧳峇里堂🧳

牛肉煮得好淋 好入味 撈飯食 非常惹味
💁🏻‍♀️鮮青檸梳打 跟餐$18

好適合而家悶熱嘅天氣飲
味道就不過不失啦 唔會太甜
📍 峇里堂 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate3樓
2022-04-12 318 浏览
今次黎到香港少見嘅印尼餐廳同朋友敘舊好耐冇黎尖沙咀嘅我依家先知原來山林道多左咁多新餐廳😳今次就去左The Nate嘅樓上鋪3樓全層都係呢間峇里堂 所以空間感十足 而且裝修行簡約路線 大玻璃窗引入陽光真係特別寫意☀️.🌟雙色咖央多士 ($39)今次嘅咖央多士係黃綠配色 造型精美香脆多士之間夾左塊肥仔牛油🧈 食落好幸福🥰而且咖央嘅味道同比例都啱啱好 係必食之選👍🏻.🌟巴東牛肉飯 ($78)巴東牛肉飯係經典嘅東南亞菜式牛肉煮得好腍 而且味道比想像中甜我地特意加左8蚊點金貝飯🍚 呢個香料飯由香茅、檸檬葉、薑黃同椰汁煮成配埋巴東牛肉真係好惹味😋.🌟印尼沙爹炒豬肉飯 ($59)至於呢個豬肉飯用上好多洋蔥🧅 沙爹亦都較甜而且唔辣豬肉切成一條條 對我黎講呢個味道都幾新穎.🌟峇里堂珍多公雞冰冰 ($58)呢度嘅甜品可以係點餐紙揀選後上 咁就唔會溶晒 非常貼心有齊珍多冰嘅材料 色彩繽紛😙雪糕口味有椰子🥥或者海鹽可供選擇 係一個經典嘅東南亞甜品😚

今次黎到香港少見嘅印尼餐廳同朋友敘舊
好耐冇黎尖沙咀嘅我依家先知原來山林道多左咁多新餐廳😳
今次就去左The Nate嘅樓上鋪

3樓全層都係呢間峇里堂 所以空間感十足
而且裝修行簡約路線 大玻璃窗引入陽光真係特別寫意☀️

🌟雙色咖央多士 ($39)

今次嘅咖央多士係黃綠配色 造型精美
香脆多士之間夾左塊肥仔牛油🧈 食落好幸福🥰
而且咖央嘅味道同比例都啱啱好 係必食之選👍🏻
🌟巴東牛肉飯 ($78)
巴東牛肉飯

巴東牛肉飯係經典嘅東南亞菜式
牛肉煮得好腍 而且味道比想像中甜
我地特意加左8蚊點金貝飯🍚
呢個香料飯由香茅、檸檬葉、薑黃同椰汁煮成
配埋巴東牛肉真係好惹味😋
🌟印尼沙爹炒豬肉飯 ($59)
印尼沙爹炒豬肉飯

至於呢個豬肉飯用上好多洋蔥🧅
沙爹亦都較甜而且唔辣
豬肉切成一條條 對我黎講呢個味道都幾新穎
🌟峇里堂珍多公雞冰冰 ($58)
峇里堂珍多公雞冰冰

呢度嘅甜品可以係點餐紙揀選後上 咁就唔會溶晒 非常貼心
有齊珍多冰嘅材料 色彩繽紛😙
雪糕口味有椰子🥥或者海鹽可供選擇
係一個經典嘅東南亞甜品😚
午餐
峇里堂.巴東牛肉飯食剩指數:0/100巴東牛肉肉質軟腍醬汁帶點椰香無乜辣味~配飯一流加$8白飯可轉金貝飯即薑黃飯口感唔錯.雙色咖央多士食剩指數:10/100呢個係打卡必點之選有顏色既多士味道就同一般差唔多烘左都幾脆入面就夾左牛油同咖央甜甜香香咁.峇里堂海鮮煎食剩指數: 0/100海鮮煎既海鮮有蝦同帶子加埋芽菜,青瓜,雞蛋,同佢既特式醬汁再用新鮮蝦片鋪面食落幾香又唔算油幾有特色 .喇沙包心魚丸湯食剩指數:0/100魚丸有3粒質感好彈牙入面既餡都唔會太咸喇沙湯幾順口唔會辣傳統既喇沙味
[尖沙咀]峇里堂
甜甜香香咁
峇里堂海鮮煎
食剩指數: 0/100
海鮮煎既海鮮有蝦同帶子
加埋芽菜,青瓜,雞蛋,同佢既特式醬汁
再用新鮮蝦片鋪面
喇沙湯幾順口
唔會辣
傳統既喇沙味
2022-04-02 41 浏览
今日放工當然就要去行吓街,輕鬆吓啦,成日困係屋企實在太悶啦!☺️今日就去左位於尖沙咀嘅「峇里堂 」,餐廳環境好有峇里風情,真係好有度假嘅感覺呀!😊加埋有峇里地道Feel嘅嘢食,真係令人好放鬆😆而且食物款式非常多,一次真係食唔晒所有嘅款式,價錢亦十分親民!真係又好味又抵食!要再encore先得啦😝香濃惹味醬燒雞髀飯 $59 + $22 玫瑰鮮奶咖啡呢個香濃惹味醬真係令人好開胃 同 難忘!好特別嘅味道,好冧又入味,好好味雞髀🍗亦都好大隻😋峇里式燒豬比高(Bagel) $55用上峇里式燒豬做餡,好特別!好濃嘅肉汁,個餡亦好惹味,Bagel又好煙韌😋雙色咖央多士 $39色彩好鮮艷,令人好有食慾!加上 中間夾住塊厚厚嘅牛油,真係好邪惡呀😂打卡一流😊熱情果汁 $22

香濃惹味醬燒雞髀飯 $59 + $22 玫瑰鮮奶咖啡

峇里式燒豬比高(Bagel) $55

雙色咖央多士 $39

熱情果汁 $22
2022-03-20 49 浏览
係山林道附近開左好多火鍋店 西餐 中餐等等行過一個入口見到有幾間樓上舖雙色咖央多士Menu 上面會係大路綠色個款但見過其他食客有post過黑色夾紅色所以就問店員係咪有 店員答黑色係黑炭夾紅菜頭 聽落唔吸引 所以保守啲揀返班蘭味底同面個層多士烘得好脆 中間夾住塊牛油 峇里堂海鮮煎上面撒左蝦片 中間放左沙嗲醬 而海鮮煎餅煎得好脆 而且份量夠4個人食海鮮亦好足料 煎餅蘸沙嗲醬夠惹味印尼沙嗲粉豬肉飯上到枱依碗飯份量唔少 豬肉條份量佔三分一配料有青瓜絲同洋蔥 畢一啖一次過食又爽又脆又少少辣幾好食峇里堂珍多公雞冰冰 用甜品包底係必然既 咁樣先完滿依款甜品啱啱好又唔膩 雪糕仲係椰子味再有紅豆同芒果粒配料
係山林道附近開左好多火鍋店 西餐 中餐等等

再有紅豆同芒果粒配料
2021-07-17
  • 峇里堂珍多公雞冰冰
  • 印尼沙嗲炒豬肉飯
當日在山林道搵食,點知好多cafe同埋餐廳都關門,有d餐廳只做外賣..我地見樓下個餐牌,寫住呢間餐廳營業中,搭lift上去睇下是否屬實~幸好真係有營業~不過我以往同同事lunch time上來都係比較靜,一直都係唔駛等位,當日也不例外~安排坐窗邊, 如果推出set lunch就好了,此店一直都係用單點menu,有精美圖片就真係可以有圖有真相今次我同樣想食雞脾飯男友點了招牌巴東牛展肉飯 (上),醬汁清甜,唔會辣,d肉好淋身我點的惹味醬雞脾飯(下),個脾比較短身,就咁睇有d似雞扒.啖啖都係肉,當然有骨,不過也要小心食用今次無圖片中秋葵,有不少青瓜絲,好爽口~另外order左 雙色咖央多士餡料有厚厚的鮮牛油,再加上咖央醬~好清香呢款小食,我前兩次order都係紅絨毛色加上竹炭色的麵包,今次係班蘭色加黃色,我朋友見到張圖片話覺得好似百潔布..喂呀口感也是很好吃,脆脆的,帶上香甜的餡雞軟骨串燒兩串沙嗲醬好香又唔會辣,對我來說,食多d都無問題!!肉質很不錯,好jusicy!我好中意呢度環境好清幽,而且好乾淨的感覺而且兩旁都有窗,好光猛,人都醒神d有自助水bar可以斟水飲,幾乾淨!當日我地坐到2:4
當日在山林道搵食,
點知好多cafe同埋餐廳都關門,
有d餐廳只做外賣..
我地見樓下個餐牌,寫住呢間餐廳營業中,
搭lift上去睇下是否屬實~
幸好真係有營業~
不過我以往同同事lunch time上來都係比較靜,
一直都係唔駛等位,當日也不例外~
安排坐窗邊, 如果推出set lunch就好了,
此店一直都係用單點menu,
有精美圖片就真係可以有圖有真相

今次我同樣想食雞脾飯

上: 招牌巴東牛展肉飯 下: 惹味醬雞脾飯

男友點了
招牌巴東牛展肉飯 (上),醬汁清甜,唔會辣,d肉好淋身

我點的
惹味醬雞脾飯(下),個脾比較短身,就咁睇有d似雞扒.
啖啖都係肉,當然有骨,不過也要小心食用
今次無圖片中秋葵,有不少青瓜絲,好爽口~

另外order左
雙色咖央多士
餡料有厚厚的鮮牛油,再加上咖央醬~好清香
呢款小食,我前兩次order都係紅絨毛色加上竹炭色的麵包,

雙色咖央多士

口感也是很好吃,脆脆的,帶上香甜的餡

雞軟骨串燒兩串
沙嗲醬好香又唔會辣,對我來說,食多d都無問題!!
肉質很不錯,好jusicy!
雞軟骨串燒x2

我好中意呢度環境好清幽,而且好乾淨的感覺
而且兩旁都有窗,好光猛,人都醒神d
有自助水bar可以斟水飲,幾乾淨!

當日我地坐到2:40離開,我地已經係最後一枱客離開了..老闆娘話之後都未必有客入來,
佢地推出左真空凍肉包,都有客會買,放在冰格的話,大概可以放1星期左右
佢地亦有做晚市外賣,不過樓上店外賣,在尖沙咀區,
相信真係要熟客仔才會光顧
而家入夜後,香港的油尖旺區真係靜到人同車都好少好少....
希望疫情可以盡快離開地球...回復原有的生活
2022-03-11
上: 招牌巴東牛展肉飯 下: 惹味醬雞脾飯
雞軟骨串燒x2
  • 惹味醬雞脾飯
  • 招牌巴東牛展肉飯
行行下發現原來呢橦層層都係餐廳,見有間係食🇮🇩印尼野,又未食過,咁啱又有位,就試試佢😊😊😊😊我同朋友叫咗個飯同小食share,加多杯嘢飲。如果唔飲野,餐廳都有水提供。- 雙色咖央多士一睇個賣相,真係笑出嚟🤣🤣🤣黃綠色個樣好似百潔布。我再望望其他枱,原來有黑紅色嘅,睇嚟咩色嘅多士,要睇彩數啦🤣🤣麵包烘咗底,入面嘅咖央醬甜甜地,食到有班蘭味嘅。食得嘅百潔布,正😄😄😄- 印尼沙爹炒豬肉飯 配珍珠香米一食落口,冇諗過佢嘅沙爹醬係甜架,甜嘅餸配飯,幾特別,幾好食嘅,但食到後尾….有啲膩同漏啦😅😅😅- 鮮檸氣泡咖啡(只限凍飲)可能係加咗檸檬🍋,味道有啲似洗潔精,但又帶啲啲咖啡苦味☕️,味道複雜。個人覺得麻麻😅😅😅

- 雙色咖央多士
麵包烘咗底,入面嘅咖央醬甜甜地,食到有班蘭味嘅。
食得嘅百潔布,正😄😄😄

- 印尼沙爹炒豬肉飯 配珍珠香米
- 鮮檸氣泡咖啡(只限凍飲)
2022-02-21 78 浏览
之前已經食過一次 @bali_townhk1975 ,印象中就係平靚正!同埋啲飯好好食♡´・ᴗ・`♡呢度環境光猛,坐得舒服~星期日嘅下晝嚟食𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵,都幾多人,好熱鬧下。仲見到有印尼姐姐喺度食,信心保證🤣ღ 香濃惹味醬燒雞髀飯 $𝟱𝟲雞髀大大隻,肉質軟腍,啖啖肉超滿足!一定要+$𝟴轉做金貝薑黃飯~~飯粒粒粒分明,濕潤度適中,有淡淡嘅咖喱香,同甜甜地嘅醬汁好夾!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 峇里式豬肋骨飯 $𝟱𝟲上次你已經覺得呢個飯好好食,豬肋骨非常之軟腍。醬汁調味少少重口味,好惹味~同樣建議加錢轉金貝飯👍🏻╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬ღ 印尼風味串燒 $𝟯𝟬/𝟮串今次試咗雞肉同雞軟骨,配上沙嗲醬汁,甜甜地,幾惹味。整體都唔錯但未去到超驚喜。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬ღ 梳多黃金雞湯 $𝟲𝟰見到佢係假日限定,諗住試吓,點知⋯中伏了🥵係一碗好鹹好鹹嘅粉絲雞湯,飲完飲咗勁多水都覺得勁鹹☹️唔太推薦~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟯/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟮/𝟭𝟬峇里堂 @ba

ღ 香濃惹味醬燒雞髀飯 $𝟱𝟲
雞髀大大隻,肉質軟腍,啖啖肉超滿足!

ღ 峇里式豬肋骨飯 $𝟱𝟲
同樣建議加錢轉金貝飯👍🏻

ღ 印尼風味串燒 $𝟯𝟬/𝟮串

ღ 梳多黃金雞湯 $𝟲𝟰
見到佢係假日限定,諗住試吓,點知⋯中伏了🥵

峇里堂 @bali_townhk1975
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_jordan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_indo
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_affordable • $𝟴𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓
睇menu已經bookmark定要叫牛角包🤩▪️巴東牛肉AOP牛角包 $50|牛角包鬆軟酥脆,夾有軟腍又入味嘅牛肉餡,估唔到鹹食嘅牛角包味道都唔錯👍🏻雖然牛角包同主食差唔多價錢,但以味道嚟講,值得一試。▪️印尼咖喱牛腩飯 $62|主食都有6款可以揀,見牛𦟌、雞髀飯同牛腩都好似幾正。最後揀咗正路口味嘅咖喱牛腩配珍珠飯,所以味道亦都正常,無特別🙈▪️峇里公雞珍多冰冰 $45|食完正餐又食得落甜品😆叫碗東南亞風味嘅冰嚟食先~珍多冰冰用公雞碗裝住🐓有feel。隔離枱嘅人見到都忍唔住問,個冰有啲咩㗎🤭個冰就係有椰汁冰、紅豆、珍多冰同大樹菠蘿果肉。想再豐富啲,可以加埋雪糕🤤▪️玫瑰latte$20|面頭舖有玫瑰花瓣,有漸層效果,味道正常。▪️天堂茶$32|天堂茶係用樽裝住嘅冷泡茶,飲唔晒就連樽拎走~無咩特別,下次再去的話會叫特飲🙈
睇menu已經bookmark定要叫牛角包🤩

咖哩牛腩飯