2022-06-06 509 浏览
晚上挺多人排隊等候的,等了30分鐘才能進去。坐下之後就有個高高瘦瘦的帥小哥來給我們介紹當天的新鮮推薦,雖然戴了口罩,但已經很好看,留些幻想給自己也是很開心的。對比下,遲來的朋友點餐時,另外的服務員就沒有主動提醒有配餐的飲品/甜品,帥小哥服務態度更棒更親切。食物新鮮,刺生很厚很肥美
晚上挺多人排隊等候的,等了30分鐘才能進去。
食物新鮮,刺生很厚很肥美
2022-06-02
2022-06-01 2094 浏览
呢間開咗咁耐都未試過去食,今日喺Marco想食日本嘢就去試吓!聽人講話呢間午市好苦,所以一早打定嚟book位~呢度嘅午市定食有好多款!我哋揀完午市套餐,再加咗少少壽司嚟食,因為好耐冇聚喺一齊,當開心吓因為有個朋友話呢間質素OK,我哋就試吓IG海膽嚟食!果然質素唔錯! $88有兩件價錢合理佢哋好多都揀咗最貴嗰個壽司午餐,真係超級長同埋豐富!見帶子我仲望到好口!之後令到我加帶子刺身,但係嗰個反而唔值,只係將同佢哋壽司帶子嘅相同份量切成四件收$68有少少失望, 因為以為份量會多啲,我寧願佢成粒上唔好切四件赤蝦刺身OK啦,唔算話太新鮮,不過$68有四件算係咁銀雪魚喎仲配埋少少刺身非常足料,不過預料之內嘅,就係佢銀雪魚嘅份量應該唔會比得多,呢度有三件,不過只有一件係大少少,其餘兩件都係皮同埋好少肉嘅位置不過OK嘅,一分錢一分貨而且個鍋有好多蔬菜配料同埋豆腐,我好滿意呢一點蒸蛋唔夠熱,不過可以接受~ 環境可以,不過呢間嘅服務就生少少,始終佢午市實在真係非常之繁忙,人手或會有有少少🤏不足
赤蝦刺身OK啦,唔算話太新鮮,不過$68有四件算係咁
不過OK嘅,一分錢一分貨
而且個鍋有好多蔬菜配料同埋豆腐,我好滿意呢一點
蒸蛋唔夠熱,不過可以接受~

午餐
2022-05-07 1435 浏览
昨晚7/5同老婆去新世紀廣場Shopping,之前一日想訂呢間食市,點知話冇得訂,只有walk in。當晚七點等位入座,知客話只可食一個鐘,無奈接受。那那聲睇menu,點左一個$298炙燒壽司拼盤,再加一碟兩件大吞拿魚腩$198,最後叫多一蝶$128嘅雜錦串燒。半小時吃完以上物,兩隻字講完"把鬼" ,免費都唔會再幫襯個隻。最後評語:食物物非所值,服務不週。
2022-04-17 1510 浏览
本來諗住去附近食奈何假期太多人最後決定食日本嘢!都要等左45分鐘😅叫左魚生飯,份量算多。餐仲包湯,蒸蛋同沙律!女仔嚟講都夠食❤️海膽非常鮮甜且大舊,配埋帶子一齊食好正👍🏻員工服務屬中上👍🏻

海膽非常鮮甜且大舊,配埋帶子一齊食好正👍🏻

員工服務屬中上👍🏻
2022-04-09 1139 浏览
我哋一行二人去到旺角新世紀廣場 , 岩鹽日本料理食午餐,唔需要等位直接入咗,座位寬闊舒適。天婦羅皮略為厚,如果可以個粉漿薄身啲會更加好,天婦羅蝦有成三隻,份量非常好!味道中規中矩。烏冬細緻柔滑好味,魚生壽司刺身新鮮。仲有蒸蛋、沙律、麵豉湯。 不過蒸蛋,等咗成20幾分鐘,連甜品都食埋先至上蒸蛋。午市套餐份量足夠,價錢唔算貴合理,午餐包咖啡/茶/雪糕。不過一路食一路有職員喺度掃地,感覺非常唔衛生,有待改善。

不過一路食一路有職員喺度掃地,感覺非常唔衛生,有待改善。

🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻fai lunch 次次見岩鹽都好多人等位,今日見佢唔多人就食下。想知道又靚又好玩地方,  fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。岩鹽有啲精選午餐定食比較抵($100),而且有限數量,應該可以話係好少添,基本上你唔係12點開鋪就入去叫,係唔會有你份。燒安格斯牛扒定食  ( $148 )安格斯牛扒, 燉蛋, 味噌湯, 刺身(甜蝦,帶子, 三文魚, 吞拿魚), 沙律, 飯,燒安格斯牛扒定食 個餐好豐富,不過百幾蚊話係好抵就唔係嫁啦,不過間唔中食下都幾正,刺身有齊我鍾意食款式而且都好新鮮,燉蛋又夠滑,安格斯牛扒唔韌同好稔,但牛扒上面舊肥膏都幾大舊,廚師真接切走無咁外眼。同埋就咁望張相牛扒都已經夠熟,fai建議大家就唔好燒太耐,基本上fai淨係燒左右兩邊比較生位置,同埋每邊都係燒8-10秒,主要係燒返熱啲。滑蛋黑豚陶板燒    ( $148 )上台個下啲滑蛋仲係汁狀未熟,煮大約一分鐘到就差唔多熟,fai建議大家如果熟到自己喜歡的熟度,記
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務:  👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

fai lunch 次次見岩鹽都好多人等位,
今日見佢唔多人就食下。
想知道又靚又好玩地方,
fai.lok.mode仲會ig分享張相攝影心得。

岩鹽有啲精選午餐定食比較抵($100),
而且有限數量,應該可以話係好少添,
基本上你唔係12點開鋪就入去叫,係唔會有你份。

燒安格斯牛扒定食  ( $148 )
燒安格斯牛扒定食
燒安格斯牛扒定食 個餐好豐富,
不過百幾蚊話係好抵就唔係嫁啦,
不過間唔中食下都幾正,
刺身有齊我鍾意食款式而且都好新鮮,
燉蛋又夠滑,
安格斯牛扒唔韌同好稔,
但牛扒上面舊肥膏都幾大舊,
廚師真接切走無咁外眼。
同埋就咁望張相牛扒都已經夠熟,
fai建議大家就唔好燒太耐,
基本上fai淨係燒左右兩邊比較生位置,
同埋每邊都係燒8-10秒,主要係燒返熱啲。
燒安格斯牛扒定食

滑蛋黑豚陶板燒    ( $148 )
滑蛋黑豚陶板燒
上台個下啲滑蛋仲係汁狀未熟,
煮大約一分鐘到就差唔多熟,
fai建議大家如果熟到自己喜歡的熟度,
記得要叫侍應熄火。
黑豚炸得好脆,一啲都唔差過安格斯牛扒。

最後跟餐會有飲品or 雪糕送,
日本餐廳飲熱茶已經好ok,
當然揀左雪糕,
今日係抺茶haagen dazs,正!
2021-12-14
滑蛋黑豚陶板燒
2021-12-14 1356 浏览
去MOKO shopping,發現好多新食肆,見呢間幾多人就膽粗粗試下佢!叫了一個魚生飯,Sukiyaki ,燒鯖魚、啤酒!😄尤其魚生飯,啲魚生幾鮮味!質素都幾好,賣相又靚,食物都幾好食,水準咁。惟服務員好趕,幾乎未食完就想收嘢,呢下需要要改善一下,喺舖出面排左半小時,入到去都係想食餐「安樂茶飯」,但真係一放低筷子,佢地就想收嘢了,感覺不太良好🤷🏻‍♂️不過,都會再去嘅,希望會改善. Will go again 😄

質素都幾好,賣相又靚,食物都幾好食,水準咁。

2021-11-20
2021-11-27 1277 浏览
叫了一個極上壽司拼盤和鰻魚斧飯,食完斧飯隔左好耐都未上壽司,催咗3次先嚟,嚟到賣相似已經放左好耐,吾新鮮,粒帶子可以完全冇味,再加上飯偏硬,整體感覺好失望好差!而鰻魚斧飯亦唔見得出色,吾會再幫襯同推介俾朋友!
2021-11-21 1548 浏览
Moko入面如果想揀一間食物有質素而且環境唔錯嘅餐廳,岩鹽係值得一食。但係要趕係中午1230前入到座,如果唔係嘅話,相信你都幾難有位!(咁你知道呢間餐廳係唔錯啦😀)🔹燒安格斯牛扒定食因為考慮到日式餐廳嘅食物份量會比較少(對於男士),所以就揀塊牛扒食!咁就一定夠飽!一個set lunch, 首先就食個沙律,正常發揮啦,新鮮又爽口,開一開胃!刺身:有帶子、三文魚、甜蝦、油甘魚,刺身size 比較細同薄,食落都新鮮嘅,但係厚啲會滿足感高啲!麵豉湯:唔會太濃味/太咸,岩哂用黎食牛扒食到悶悶地,濕下個口轉下口味,豐富餐晏仔嘅整體感覺,有湯落肚會滿足啲!茶碗蒸:蛋黃比例高,食落每啖都有濃厚雞蛋香,而且唔會整得太老,一入口就「咕嚕」一聲吞下,加上少少配料咬下,唔會喧賓奪主,都係食雞蛋味為重心!牛扒:重頭戲黎啦,牛扒上枱已經煎熟左兩面,令到賣相更吸引(唔會血淋淋嘛)。放上火爐條輕輕一燒一拖,即刻入口,外層有香烤過嘅味,咬落牛肉香味濃郁,加埋少許牛脂肪,大滿足之選!而且夠哂飽肚!㊙️ 食完甜蝦刺身,可以拎個蝦頭去火爐燒熟燒香食埋!

🔹燒安格斯牛扒定食

㊙️ 食完甜蝦刺身,可以拎個蝦頭去火爐燒熟燒香食埋!

Lunch  set
Lunch  set
2021-11-11 1588 浏览
這是值再次光顧的日本料理餐廳🥰可能因為有兩座寫字樓位於商場上蓋, 於上次用餐時, 又正值午餐時段, 所以等位等了好久才能入座.. 今次是大約中午12時入座,還有很多位置可選擇呢😉😃喜歡近窗口的卡位座💕有陽光滲進, 令心情舒暢,座位寬敞舒適😍$108-298多款午市套餐選擇每逢一至五的餐單內還有特選午餐限量供應刺身沙律套餐刺身新鮮,蔬菜爽口🥰主菜外,還包括麵豉湯蒸蛋及烏冬一人份量十分足夠😋牛肉湯鍋定食套餐內包括沙律,麵豉湯四件刺身,蒸蛋酸菜及白飯這份一人套餐, 簡直是大滿足😃套餐內還包括兩款選擇餐茶或甜品(👆雪芭或Haagen-Dazs 雪糕可供選擇)超級大滿足,怎能不再光顧呢!😍🥰💕
這是值再次光顧的日本料理餐廳🥰
今次是大約中午12時入座,還有很多位置可選擇呢😉😃

喜歡近窗口的卡位座💕
有陽光滲進, 令心情舒暢,
座位寬敞舒適😍

$108-298
多款午市套餐選擇
每逢一至五的餐單內
還有特選午餐限量供應

刺身沙律套餐
刺身新鮮,蔬菜爽口🥰
主菜外,還包括麵豉湯
蒸蛋及烏冬
一人份量十分足夠😋

牛肉湯鍋定食
套餐內包括沙律,麵豉湯
四件刺身,蒸蛋
酸菜及白飯
這份一人套餐, 簡直是大滿足😃

套餐內還包括兩款選擇
餐茶或甜品(👆雪芭或Haagen-Dazs 雪糕可供選擇)
超級大滿足,怎能不再光顧呢!
😍🥰💕
2021-11-10
午餐
2021-10-31 1331 浏览
食日本嘢唔需要考慮其他⋯就一定去呢間🤣✊🏻平日去3:00就會休息假期唔擔心⋯因為冇落場時間假期三點唔會休息所以慢慢食不過食用時間都有70分鐘充分☺️佢嘅刺身飯或者火鍋都用心製作刺身梗係新鮮啦火鍋配菜都好用心配搭佢嘅午餐除咗刺身飯仲有沙律仲有前菜麵豉湯同埋燉蛋⋯仲有仲有當日嘅餐飲或甜品🍮雪糕🍦今日雪糕係Häagen-Dazs士多啤梨🍓總之佢啲套餐就好抵食😙服務態度梗係好啦環境舒服😌乾淨程度好好!🙌🏻加油一直支持🙂🙊(補充一句食過出邊好多都係不似預期⋯名不符實)🙊
食日本嘢唔需要考慮其他⋯就一定去呢間🤣✊🏻
🙊(補充一句食過出邊好多都係不似預期⋯名不符實)🙊
午餐9號
2021-10-31
午餐9號
同一個勁鍾意周圍食好西嘅朋友一齊,就一定有好多美食指南!今次佢帶我去左食地道日本菜,係思鄉之選!極上季節刺身盛厚切,勁新鮮,口感真係好似令你去左趟日本旅行咁!原來佢主廚係日本人,先可以帶你唇齒遊走左一次日本!鍾意食刺身嘅朋友呢個都算係必叫啊!和牛紋路清晰,好靚,唔油膩口感很鮮甜,一級高尚味道,很不錯!串燒都燒得到位,唔會太焦太油,非常好食。這個鵝肝有點失色,唔係好食到鵝肝味,略咸。菠蘿青檸梳打小朋友味道,清甜可口,配刺身都幾match荔枝薄荷梳打,呢個比較似漱口水味道🙈

極上季節刺身
鍾意食刺身嘅朋友呢個都算係必叫啊!

串燒都燒得到位,唔會太焦太油,非常好食。

這個鵝肝有點失色,唔係好食到鵝肝味,略咸。

菠蘿青檸梳打
小朋友味道,清甜可口,配刺身都幾match

荔枝薄荷梳打,呢個比較似漱口水味道🙈

2021-10-26
庆祝纪念
纪念日
  • 極上季節刺身盛
  • 和牛刺身
2021-10-25 783 浏览
CP值頗高的餐廳 有每天不同的lunch set之餘還有很多其他的選擇,比如說 魚生set、壽司set、斧飯set、火鍋set和自己燒肉set每個set除了主食以外有沙律魚生作為頭盤、味噌湯、蒸蛋、主食、飯、餐飲/甜品(HagenDaz雪糕或季節限定乳酪雪條)如果有moko card 可以餐飲AND甜品一起享用我個人比較喜愛火鍋set、有明火煮的壽喜鍋牛肉、滑蛋牛肉、滑蛋豬排set etc.我朋友點了斧飯,餐廳配了一個一分鐘的漏斗,規定一分鐘之後才可以打開斧飯蓋lunch時段雖然外面有很多人等候,但因為餐廳裡很多位子,沒訂位通常只需要等10-15分鐘就可以入座冬天到了,這餐廳是不錯的選擇
CP值頗高的餐廳

冬天到了,這餐廳是不錯的選擇
2021-10-17 881 浏览
星期日商場不算多人,lunch time walk-in 等了十分鐘。服務員有禮,座位舒適,午餐選擇很多。燒牛肉定食,自己的牛肉自己燒,過足燒肉癮,牛肉熟度又可以自己掌握。可以慢慢燒,慢慢品嚐,職員又耐心幫我們換火。魚生新鮮,蒸蛋很嫩滑。跟餐配上冰茶,牛肉肉質鮮嫩,份量大,非常滿足。魚生沙律定食,帶子甜蝦非常鮮甜,五款魚生都新鮮美味。底下配了新鮮沙律菜,特製沙律汁加了芝麻,特別香口。烏冬幼滑,容易入口,份量恰到好處。我將沙律的蟹子加入蒸蛋中,口感非常獨特,口腔充滿暖暖的蛋味和蟹子的鹹味,非常match
服務員有禮,座位舒適,午餐選擇很多。

烏冬幼滑,容易入口,份量恰到好處。

2021-10-17 515 浏览
嚟到moko食岩鹽, 等咗大約五分鐘左右就可以入座了。 中午有很多套餐食可是不能選星期一至五的套餐。 我叫了一個鵝肝牛肉釜飯, 即是套餐,有魚生, 麵豉湯和沙律。之後還有雪糕, 味道一般沒有太大驚喜。