2020-03-26 311 浏览
我从来都唔写食评,但呢间饺子店真系唔好食 👎🏻服务态度仲不知所谓写完张纸搵极都无人黎收,d 野食又出得慢我点左个担担面,鸡翼,同青瓜......鸡翼同青瓜都 ok,但个担担面呢,个汤底好够色,但 d 面就一pat 野咁,食完第一啖以为自己味觉有问题,完全无味既!😰同个员工讲,碗面无味,佢净系,”哦,无味牙,我同个厨讲返”,咁就算,我食左 2 啖根本完全入唔到口,都无食到 !真系离哂谱,唔洗指意会有下次!!😡
写完张纸搵极都无人黎收,d 野食又出得慢
我点左个担担面,鸡翼,同青瓜......
真系离哂谱,唔洗指意会有下次!!😡
2019-09-24 548 浏览
大家都知道我最爱就系食饺子而我对饺子嘅要求都非常之高首先就系要皮薄多汁第二就系要材料新鲜我拣左2款饺金玉满堂同埋西洋菜鲜肉饺呢个西洋菜鲜肉饺真系好正㗎因为啲菜好爽口最後加个热嘅冬瓜茶午餐时段所有饮料仲要半价真系好抵呀最後饮埋个冬瓜茶真系超满足
大家都知道我最爱就系食饺子

因为啲菜好爽口

最後加个热嘅冬瓜茶

午餐时段所有饮料仲要半价真系好抵呀
最後饮埋个冬瓜茶真系超满足

寻日经过太子,唔想食啲咁重口味嘅嘢,我同老窦见到呢一间山东饺子店便说进去试一试。我们点了羊肉水饺面,鲜虾饺和津白猪肉饺,还有一份麻辣鸡。首先来的是麻辣鸡,基本上是一份冻鸡,晒一点麻辣的辣椒油,没有什麽惊喜,份量也很少。然後是羊肉水饺面,羊肉味道很重,如果不喜欢的人要小心,饺子味道可以,可是那个汤很明显是鸡粉汤。之後来的是鲜虾和津白猪肉饺子双拼,首先他们来错了,所有饺子里面也没有虾,等了差不多20分钟才把对的东西给我们,饺子没有什麽惊喜。一次货仔而已。
2019-09-08 215 浏览
差服务态度食物质素差上海汤面,D面无松开,不是一条条,是一旧旧给客人,超级失败。猪排燶晒都照様比客。楼面不但无招呼,重要黑口黑面,点左杯豆浆,迟来重要追才有,原来纲上话这间店的不满都是真的,不妨亲身一试就知真假。

服务态度
食物质素

猪排燶晒都照様比客。
2019-09-06 201 浏览
今晚收工来到太子花园街的《山东饺子馆》分店吃个北方水饺作晚饭,点了一碗双拼汤饺$44,餐牌上都有多款饺子口味可以选择,最後我分别点了白菜马蹄鲜肉及韮菜鲜肉饺,前者饺子有马蹄的爽口,後者饺子带出韮菜味道较为香惹爽脆,两款饺子皮薄馅多,一碗有8只,都够晒满足果腹,都不错。再另外点了一款冷盘凉拌海蜇$44,仍然爽口弹牙,可是味道太淡,水准就一般,饮品来一杯蜂蜜生姜茶$10,有点甜腻,姜味一般,好似是冲制调配,个人就晤太推介,可赞是饺子的味道就较好

海蜇

双拼汤饺
韮菜猪肉饺
马蹄白菜鲜肉饺
2019-08-12 155 浏览
好日都唔黎太子食野点知中伏上堂放lunch得一个仲谂住快快脆脆食餐谂住食饺子实无死啦点知等左成八个字啲饺子先到仲谂住整咁耐啲饺子会有特别整法或者味道上面会有特别惊喜点知系完全冇普通到不得了饺子入边个馅普通到不得了,食完完全讲唔出系食咗啲咩希望真系可以改善下上菜嘅速度另外个朋友就叫咗碗面配饺子普通整个面但系都用咗八个字先上到最後由於时间紧迫嘅关系我哋都食唔晒啲嘢就要赶住走如果系中午时段过嚟食就真系唔太建议大家嚟啦
好日都唔黎太子食野点知中伏
上堂放lunch得一个仲谂住快快脆脆食餐
谂住食饺子实无死啦
点知等左成八个字啲饺子先到
仲谂住整咁耐啲饺子会有特别整法或者味道上面会有特别惊喜
点知系完全冇
普通到不得了
饺子入边个馅普通到不得了,食完完全讲唔出系食咗啲咩
希望真系可以改善下上菜嘅速度
另外个朋友就叫咗碗面配饺子
普通整个面但系都用咗八个字先上到
最後由於时间紧迫嘅关系我哋都食唔晒啲嘢就要赶住走
如果系中午时段过嚟食就真系唔太建议大家嚟啦

2019-07-27 102 浏览
星期六行过花街买植物之後顺便食埋晚饭才回家, 来到山东饺子店吃饭, 之前已经食过几次,是非常熟悉的上海菜餐馆。 餐厅环境不大,座位比较狭窄, 这里主打上海菜, 今次点了韭菜鲜肉水饺面$44, 酸辣汤面$42, 酸甜皮蛋豆腐$28, 葱油饼$32。韭菜鲜肉水饺面的韭菜鲜肉水饺皮薄馅靓, 不过汤底完全冇味, 面条质地松散不够烟韧。酸辣汤面的汤料很少, 汤的面层望到有红卜卜的辣椒油, 酸味不足。酸甜皮蛋豆腐的豆腐是百福豆腐, 完全没有切开, 卖相相当求其。葱油饼份量很少, 饼底不够松化,味道麻麻。记起上次来的时候食物质素都是普通,但有阵时贪方便, 都会过嚟食个快饭的。

葱油饼份量很少, 饼底不够松化,味道麻麻。

酸辣汤面

酸甜皮蛋豆腐

韭菜鲜肉水饺面

葱油饼

2019-07-20
2019-07-23 100 浏览
原本想食隔离间面店,点知去到座无虚席而朋友又唔想等,朋友见饺子店无人就话入去食。基於我同朋友两个系为医肚而不是搵地方落脚再吹水嘅原故,所以都好快咁划咗张点餐纸即刻落Order。点知...一路入机时,佢就一路话呢样无嗰样卖哂,唔系生意好到哂都卖哂,系佢自己爆响口话生意唔好,所以唔整咁多,比着以前我实即刻走,但见佢无生意又好似好惨咁,算啦...无酸辣汤面改牛肉面西芹拼西洋菜,无西洋菜鲜肉就改白菜马蹄鲜肉,点知呢样又无,咁改金玉满堂鲜肉想食个木瓜桃胶百合莲子炖糖水又无,改咗黑糖冬瓜茶另外点咗个酸甜皮蛋豆腐&凉拌海蜇先上咗碟豆腐,$28碟嘅四方Size百福豆腐上面放少少皮蛋碎,呢碟我睇完都识自己整之後上个凉拌海蜇,朋友食咗一旧话佢人生从未食过咁难食嘅海蜇,我即刻拎近自己望吓,突然闻到阵酸宿味(由於我个鼻超灵敏,加上我朋友系泰拳教练,开头都以为阵味系佢身上发出,但谂吓又无理由吖,因为佢上我车时我都闻唔到佢有味)但都无谂过系由碟海蜇发出,点知一放入口就中伏了,吐都吐唔切,我仲笑我朋友点解佢可以食得落肚!到双拼饺,我拣咗个金玉满堂,一放入口又系宿咗!终於明白点解佢地唔整咁多野食存货呢个故事系教训系如

无酸辣汤面改牛肉面
想食个木瓜桃胶百合莲子炖糖水又无,改咗黑糖冬瓜茶
另外点咗个酸甜皮蛋豆腐&凉拌海蜇

呢个故事系教训系如果一间食店塞满人,另外一间系无人,千万不要贪快唔排除!

埋单$170
2019-07-22
$85 (宵夜)
2019-07-19 74 浏览
上次未装修既时候,曾经带过朋友黎,今晚约同一位朋友,佢建议继续食山东饺子,佢觉得味道几好,於是佢带埋另一位朋友黎!我地一行人三位,叫了八种食物,每种份量好少,一人一口已经唔够食青岛流亭猪手,第一次食猪手系冻既,上碟以为多多,入面有凝固左既酱汁叫我地食汁?哈哈山东手撕鸡,原来山东手撕鸡是这样子,我以为肉类系一丝丝既...韭菜猪肉馅饼,几好食,好似生煎包既感觉!齐菜鲜肉饺,好好食,我第一次食齐菜,味道似韭菜!西洋菜鲜肉饺,一般啦,呢度系韭菜/白菜饺比较好最後想食完,全底倾计,点知俾职员赶走

青岛猪手
叫我地食汁?哈哈
山东手撕鸡
韭菜猪肉馅饼,几好食,好似生煎包既感觉!
齐菜鲜肉饺,好好食,我第一次食齐菜,味道似韭菜!
西洋菜鲜肉饺,一般啦,呢度系韭菜/白菜饺比较好
最後想食完,全底倾计,点知俾职员赶走

2019-07-16
  • 韭菜饺
2K
2019-06-14 130 浏览
经过花园街见到「山东饺子馆」,好像是新开的店子,晚饭时间客人也不少,男友话想试试,当然无问题,反正天时暑热都冇乜谓口,食饺子、面食等较好内里枱子密密的有小小迫,但我们也绝不介意,首要是吃到美食来到饺子店当然要吃山东饺子。无论单点和双并也是 $44十只, 平均每只 $4.4 几抵食。 我点了 拼 饺子只只够大, 皮不会太薄,够烟韧,馅料丰富,手功扎实。 口感相当佳的一款饺子, 马蹄爽口 ;加上白菜清甜;肉汁不缺。 材料有瘦肉、粟米和西芹,香味较突出,两款也好味饱肚。 $44一般的云吞皮必要比水饺薄而滑, 这里做到恰好之余, 材料切得十分细致,肉和菜的比例差不多一半,整体感新鲜, 绝对称得上宗皮薄馅靓 ,质素绝不输给水饺子。 夏天凉菜, 必点 $28其酱汁绝对应记一功, 以香醋取代了酱油,配以较淡口的皮蛋和豆腐上,甜甜酸酸的香醋, 令人食慾大增, 价钱也相宜 , 有惊喜! 香煎猪扒$18猪扒太薄,口感削左小小, 幸好唔会好油腻。 中国人点都要饮下汤水,就算天气热辣辣我都唔怕饮热汤, 就心抵饮价 跟餐$30应该没有调味, 盐要自己落。 料多,但味道称不上劲鲜甜, 平平地绝

内里枱子密密的有小小迫,但我们也绝不介意,首要是吃到美食

来到饺子店当然要吃山东饺子。

我点了 [白菜马蹄鲜肉饺] 拼 [金玉满堂鲜肉饺]
饺子只只够大, 皮不会太薄,够烟韧,馅料丰富,手功扎实。

[白菜马蹄鲜肉饺] 口感相当佳的一款饺子, 马蹄爽口 ;加上白菜清甜;肉汁不缺。

[金玉满堂鲜肉饺] 材料有瘦肉、粟米和西芹,香味较突出,两款也好味饱肚。

[菜肉云吞八只] $44

夏天凉菜, 必点 [酸甜皮蛋豆腐] $28

甜甜酸酸的香醋, 令人食慾大增, 价钱也相宜 , 有惊喜!

香煎猪扒$18

猪扒太薄,口感削左小小, 幸好唔会好油腻。

中国人点都要饮下汤水,就算天气热辣辣我都唔怕饮热汤,
[淮山杞子炖鸡汤] 就心抵饮价 跟餐$30

应该没有调味, 盐要自己落。
料多,但味道称不上劲鲜甜, 平平地绝对可以一试的。
  • 酸甜皮蛋豆腐
2019-06-10 96 浏览
炎炎夏日,兔子和友人行完花墟买花,已经热得满身大汗!刚好就看到这间小店,没有人也有冷气就二话不说的进去了。“欢迎光临,天气很热吧!来,这里凉,坐这里吧!” - 小店的大姐笑容满面的说着。她的一句让我们都心情变好了,光顾小店就是有这种人情味。小店价位很大众化,下午茶更是超价!点餐有饮品,还可以以优惠价购买小食。最後,我们点了一枱的食物!鸡丝粉皮够滑身,很清爽而不会太腻,但麻酱份量如果再多一点就完美了。手撕鸡伴青瓜有惊喜,跟外面不同的是这里的不是白烚鸡,也比较入味,伴了青瓜吃入口更清新。白菜马蹄猪肉饺,猪肉饺里头的马蹄够爽口,又加强了咬口,最适合现在的大热天了!素饺调味不错,还加了我最爱的粉丝,带点咸香,喜欢。这里不轮素饺还是猪肉饺也是馅料超足,加上富有人情味的大姐,很有家的味道!

鸡丝粉皮

手撕鸡伴青瓜

白菜马蹄猪肉饺

素饺调味不错,还加了我最爱的粉丝,带点咸香,喜欢。

素菜饺

鸡丝粉皮
手撕鸡伴青瓜
白菜马蹄猪肉饺
素菜饺
  • 手撕鸡
2019-06-08 96 浏览
行经旺角花墟买花为屋企报置一番,行到累就去山东饺子店医下肚。铺面虽小,但五脏俱全,环境尚算乾净。既然铺头名系饺子,紧系要试下啦,即刻叫左韭菜净饺同埋西洋菜净饺。韭菜饺肉汁丰富,一咬落去即刻必汁,十分juicy。但韭菜不算太多,味道不算突出。相反,西洋菜饺没有太多汁,但系西洋菜味突出,亦无苦涩味,较为好味。野饮方面特登叫左杯蜂蜜山姜茶,姜片味浓,整杯饮品充斥姜味,入口顺畅,女士十分适合。小食方面,我们点了三丝春卷,春卷馅料丰富,有萝卜丝、云耳、椰菜、火腿等,春卷皮炸得脆,略嫌油膱味太重。鸡翼腌料十足,煎炸时间略长,有待改善。醉鸡上菜已经闻到酒味,鸡肉嫩滑入味,皮爽脆弹牙,高质。

西洋菜饺
三丝炸春卷
韮菜饺
鸡翼
2019-06-06 49 浏览
太子一向出名太饺子店,竞争系好大,要系呢到争一席位,绝对唔容易,今日试下呢间山东饺子店。入到铺,环境都ok,座位唔会迫。睇下menu有咩食先。饺子既选择都几多,我地谂左一阵就叫左蕃茄饺子🥟,麻酱拌面,酸甜皮蛋豆腐同埋花胶响螺炖鸡汤。蕃茄饺子大大只,有新鲜蕃茄系里面。酸甜皮蛋豆腐 呢个前菜酸酸甜甜,好开胃。麻酱拌面 麻酱味香,但面底如果无咁黏在一起会比较好。花胶响螺炖鸡汤 呢个有点惊喜,估唔到系一间饺子店饮到一个唔错既炖汤,清甜足料,可以试下。

入到铺,环境都ok,座位唔会迫。

睇下menu有咩食先。

蕃茄饺子大大只,有新鲜蕃茄系里面。

酸甜皮蛋豆腐 呢个前菜酸酸甜甜,好开胃。

麻酱拌面 麻酱味香,但面底如果无咁黏在一起会比较好。

2019-06-05 42 浏览
今晚左花墟顺便食个饭,就拣左附近呢间饺子店。晚饭时间好多人都几多款式,净系饺子都有15款, 另外仲有其他小食酸甜皮蛋豆腐- 份量几大,个酸甜汁几特别,味道唔会太刺激但系就好开胃,几好味👍🏻👍🏻👍🏻麻酱拌面 - 面包满麻酱, 另外有碗汤,食到太浓味可以饮啖汤清一清。 蕃茄鲜肉茄 - 有8 只都几大只, 见到员工系旁边包紧,全人手制作的👍🏻👍🏻👍🏻咬开一半,系包住新鲜蕃茄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好有肉汁,正呀👍🏻原盅花胶响螺炖鸡汤 - 睇到个名好似好正咁所以叫左。一睇就知好足料,饮落味道一d 味精都无, 而且好清鸡汤味,加d 盐,汤的鲜味更出。
今晚左花墟顺便食个饭,就拣左附近呢间饺子店。

晚饭时间好多人

都几多款式,净系饺子都有15款, 另外仲有其他小食

2019-06-03 694 浏览
夜晚放工9点几放工,吾知食咩好,行行下见到有间餐厅既招牌好特别,叫山东水饺,就入去食晚饭。山东真系出名水饺?而我只知山东大葱饼....😂😂估吾到咁晚,入面都有咁多客人,而且环境算静,吾会有人大声讲野,感觉好舒适。餐厅主要食饺子,有汤饺同煎饺,而且重有小食串烧👍🏻佢地重有糖水同埋炖汤,食物都多原化👍🏻我叫了一碗西洋菜鲜肉汤饺面,豆沙锅饼,炖汤同埋蜂蜜生疆茶。炖汤先上,原汁原味没有味精,味道偏淡,但我觉得岩岩好,记得先饮汤再食其他野,否则会觉得汤吾够味😋汤入面真材实料,出色,经常无汤水饮既香港人,呢个汤好帮到手,润一润😍个水饺面劲好食,水饺啲饀好好味,好丰富,吾似果啲马头水饺😂啲面幼而且爽口,估佢吾到。重点系佢个汤,加埋啲面同埋水饺一齐食,更加好味👍🏻豆沙锅饼都吾差,入面有满满既豆沙,抵食。食左咁多好野,饮返杯蜂蜜生疆茶,爽呀,疆味好浓,口感吾错。估吾到呢间山东饺子馆咁好食,哈哈,下次消夜再去食过。

餐厅主要食饺子,有汤饺同煎饺,而且重有小食串烧👍🏻

佢地重有糖水同埋炖汤,食物都多原化👍🏻

我叫了一碗西洋菜鲜肉汤饺面,豆沙锅饼,炖汤同埋蜂蜜生疆茶。
原盅花胶响螺炖鸡汤

个水饺面劲好食,水饺啲饀好好味,好丰富,吾似果啲马头水饺😂
西洋菜鲜肉水饺面

豆沙锅饼都吾差,入面有满满既豆沙,抵食。
豆沙锅饼

食左咁多好野,饮返杯蜂蜜生疆茶,爽呀,疆味好浓,口感吾错。
蜂密生疆茶

估吾到呢间山东饺子馆咁好食,哈哈,下次消夜再去食过。

2019-06-02
宵夜