2020-03-26 986 浏览
我從來都唔寫食評,但呢間餃子店真係唔好食 👎🏻服務態度仲不知所謂寫完張紙搵極都無人黎收,d 野食又出得慢我點左個擔擔麵,雞翼,同青瓜......雞翼同青瓜都 ok,但個擔擔麵呢,個湯底好夠色,但 d 麵就一pat 野咁,食完第一啖以為自己味覺有問題,完全無味既!😰同個員工講,碗麵無味,佢淨係,”哦,無味牙,我同個廚講返”,咁就算,我食左 2 啖根本完全入唔到口,都無食到 !真係離哂譜,唔洗指意會有下次!!😡
寫完張紙搵極都無人黎收,d 野食又出得慢
我點左個擔擔麵,雞翼,同青瓜......
真係離哂譜,唔洗指意會有下次!!😡
2019-09-24 852 浏览
大家都知道我最愛就係食餃子而我對餃子嘅要求都非常之高首先就係要皮薄多汁第二就係要材料新鮮我揀左2款餃金玉滿堂同埋西洋菜鮮肉餃呢個西洋菜鮮肉餃真係好正㗎因為啲菜好爽口最後加個熱嘅冬瓜茶午餐時段所有飲料仲要半價真係好抵呀最後飲埋個冬瓜茶真係超滿足
大家都知道我最愛就係食餃子

因為啲菜好爽口

最後加個熱嘅冬瓜茶

午餐時段所有飲料仲要半價真係好抵呀
最後飲埋個冬瓜茶真係超滿足

尋日經過太子,唔想食啲咁重口味嘅嘢,我同老竇見到呢一間山東餃子店便說進去試一試。我們點了羊肉水餃麵,鮮蝦餃和津白豬肉餃,還有一份麻辣雞。首先來的是麻辣雞,基本上是一份凍雞,晒一點麻辣的辣椒油,沒有什麼驚喜,份量也很少。然後是羊肉水餃麵,羊肉味道很重,如果不喜歡的人要小心,餃子味道可以,可是那個湯很明顯是雞粉湯。之後來的是鮮蝦和津白豬肉餃子雙拼,首先他們來錯了,所有餃子裏面也沒有蝦,等了差不多20分鐘才把對的東西給我們,餃子沒有什麼驚喜。一次貨仔而已。
2019-09-08 333 浏览
差服務態度食物質素差上海湯麵,D麵無鬆開,不是一條條,是一舊舊給客人,超級失敗。豬排燶曬都照様比客。樓面不但無招呼,重要黑口黑面,點左杯豆漿,遲來重要追才有,原來綱上話這間店的不滿都是真的,不妨親身一試就知真假。

服務態度
食物質素

豬排燶曬都照様比客。
2019-09-06 355 浏览
今晚收工來到太子花園街的《山東餃子館》分店吃個北方水餃作晚飯,點了一碗雙拼湯餃$44,餐牌上都有多款餃子口味可以選擇,最後我分別點了白菜馬蹄鮮肉及韮菜鮮肉餃,前者餃子有馬蹄的爽口,後者餃子帶出韮菜味道較為香惹爽脆,兩款餃子皮薄餡多,一碗有8隻,都夠晒滿足果腹,都不錯。再另外點了一款冷盤涼拌海蜇$44,仍然爽口彈牙,可是味道太淡,水準就一般,飲品來一杯蜂蜜生薑茶$10,有點甜膩,薑味一般,好似是沖製調配,個人就晤太推介,可讚是餃子的味道就較好

海蜇

蜂蜜生薑茶

雙拼湯餃

韮菜豬肉餃

馬蹄白菜鮮肉餃

2019-09-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
雙拼湯餃
韮菜豬肉餃
馬蹄白菜鮮肉餃
2019-08-12 194 浏览
好日都唔黎太子食野點知中伏上堂放lunch得一個仲諗住快快脆脆食餐諗住食餃子實無死啦點知等左成八個字啲餃子先到仲諗住整咁耐啲餃子會有特別整法或者味道上面會有特別驚喜點知係完全冇普通到不得了餃子入邊個餡普通到不得了,食完完全講唔出係食咗啲咩希望真係可以改善下上菜嘅速度另外個朋友就叫咗碗麵配餃子普通整個面但係都用咗八個字先上到最後由於時間緊迫嘅關係我哋都食唔晒啲嘢就要趕住走如果係中午時段過嚟食就真係唔太建議大家嚟啦
好日都唔黎太子食野點知中伏
上堂放lunch得一個仲諗住快快脆脆食餐
諗住食餃子實無死啦
點知等左成八個字啲餃子先到
仲諗住整咁耐啲餃子會有特別整法或者味道上面會有特別驚喜
點知係完全冇
普通到不得了
餃子入邊個餡普通到不得了,食完完全講唔出係食咗啲咩
希望真係可以改善下上菜嘅速度
另外個朋友就叫咗碗麵配餃子
普通整個面但係都用咗八個字先上到
最後由於時間緊迫嘅關係我哋都食唔晒啲嘢就要趕住走
如果係中午時段過嚟食就真係唔太建議大家嚟啦

2019-07-27 131 浏览
星期六行過花街買植物之後順便食埋晚飯才回家, 來到山東餃子店吃飯, 之前已經食過幾次,是非常熟悉的上海菜餐館。 餐廳環境不大,座位比較狹窄, 這裏主打上海菜, 今次點了韭菜鮮肉水餃麵$44, 酸辣湯麵$42, 酸甜皮蛋豆腐$28, 蔥油餅$32。韭菜鮮肉水餃麵的韭菜鮮肉水餃皮薄餡靚, 不過湯底完全冇味, 麵條質地鬆散不夠煙韌。酸辣湯麵的湯料很少, 湯的面層望到有紅卜卜的辣椒油, 酸味不足。酸甜皮蛋豆腐的豆腐是百福豆腐, 完全沒有切開, 賣相相當求其。蔥油餅份量很少, 餅底不夠鬆化,味道麻麻。記起上次來的時候食物質素都是普通,但有陣時貪方便, 都會過嚟食個快飯的。

蔥油餅份量很少, 餅底不夠鬆化,味道麻麻。

酸辣湯麵

酸甜皮蛋豆腐

韭菜鮮肉水餃麵

蔥油餅

2019-07-20
2019-07-23 129 浏览
原本想食隔離間麵店,點知去到座無虛席而朋友又唔想等,朋友見餃子店無人就話入去食。基於我同朋友兩個係為醫肚而不是搵地方落腳再吹水嘅原故,所以都好快咁劃咗張點餐紙即刻落Order。點知...一路入機時,佢就一路話呢樣無嗰樣賣哂,唔係生意好到哂都賣哂,係佢自己爆響口話生意唔好,所以唔整咁多,比著以前我實即刻走,但見佢無生意又好似好慘咁,算啦...無酸辣湯麵改牛肉麵西芹拼西洋菜,無西洋菜鮮肉就改白菜馬蹄鮮肉,點知呢樣又無,咁改金玉滿堂鮮肉想食個木瓜桃膠百合蓮子燉糖水又無,改咗黑糖冬瓜茶另外點咗個酸甜皮蛋豆腐&涼拌海蜇先上咗碟豆腐,$28碟嘅四方Size百福豆腐上面放少少皮蛋碎,呢碟我睇完都識自己整之後上個涼拌海蜇,朋友食咗一舊話佢人生從未食過咁難食嘅海蜇,我即刻拎近自己望吓,突然聞到陣酸宿味(由於我個鼻超靈敏,加上我朋友係泰拳教練,開頭都以為陣味係佢身上發出,但諗吓又無理由吖,因為佢上我車時我都聞唔到佢有味)但都無諗過係由碟海蜇發出,點知一放入口就中伏了,吐都吐唔切,我仲笑我朋友點解佢可以食得落肚!到雙拼餃,我揀咗個金玉滿堂,一放入口又係宿咗!終於明白點解佢地唔整咁多野食存貨呢個故事係教訓係如

無酸辣湯麵改牛肉麵
想食個木瓜桃膠百合蓮子燉糖水又無,改咗黑糖冬瓜茶
另外點咗個酸甜皮蛋豆腐&涼拌海蜇

呢個故事係教訓係如果一間食店塞滿人,另外一間係無人,千萬不要貪快唔排除!

埋單$170
2019-07-22
$85 (宵夜)
2019-07-19 91 浏览
上次未裝修既時候,曾經帶過朋友黎,今晚約同一位朋友,佢建議繼續食山東餃子,佢覺得味道幾好,於是佢帶埋另一位朋友黎!我地一行人三位,叫了八種食物,每種份量好少,一人一口已經唔夠食青島流亭豬手,第一次食豬手係凍既,上碟以為多多,入面有凝固左既醬汁叫我地食汁?哈哈山東手撕雞,原來山東手撕雞是這樣子,我以為肉類係一絲絲既...韭菜豬肉餡餅,幾好食,好似生煎包既感覺!齊菜鮮肉餃,好好食,我第一次食齊菜,味道似韭菜!西洋菜鮮肉餃,一般啦,呢度係韭菜/白菜餃比較好最後想食完,全底傾計,點知俾職員趕走

青島豬手
叫我地食汁?哈哈
山東手撕雞
韭菜豬肉餡餅,幾好食,好似生煎包既感覺!
齊菜鮮肉餃,好好食,我第一次食齊菜,味道似韭菜!
西洋菜鮮肉餃,一般啦,呢度係韭菜/白菜餃比較好
最後想食完,全底傾計,點知俾職員趕走

2019-07-16
  • 韭菜餃
2019-06-14 153 浏览
經過花園街見到「山東餃子館」,好像是新開的店子,晚飯時間客人也不少,男友話想試試,當然無問題,反正天時暑熱都冇乜謂口,食餃子、麵食等較好內裡枱子密密的有小小迫,但我們也絕不介意,首要是吃到美食來到餃子店當然要吃山東餃子。無論單點和雙併也是 $44十隻, 平均每隻 $4.4 幾抵食。 我點了 拼 餃子隻隻夠大, 皮不會太薄,夠煙韌,餡料豐富,手功扎實。 口感相當佳的一款餃子, 馬蹄爽口 ;加上白菜清甜;肉汁不缺。 材料有瘦肉、粟米和西芹,香味較突出,兩款也好味飽肚。 $44一般的雲吞皮必要比水餃薄而滑, 這裡做到恰好之餘, 材料切得十分細緻,肉和菜的比例差不多一半,整體感新鮮, 絕對稱得上宗皮薄餡靚 ,質素絕不輸給水餃子。 夏天涼菜, 必點 $28其醬汁絕對應記一功, 以香醋取代了醬油,配以較淡口的皮蛋和豆腐上,甜甜酸酸的香醋, 令人食慾大增, 價錢也相宜 , 有驚喜! 香煎豬扒$18豬扒太薄,口感削左小小, 幸好唔會好油膩。 中國人點都要飲下湯水,就算天氣熱辣辣我都唔怕飲熱湯, 就心抵飲價 跟餐$30應該沒有調味, 鹽要自己落。 料多,但味道稱不上勁鮮甜, 平平地絕

內裡枱子密密的有小小迫,但我們也絕不介意,首要是吃到美食

來到餃子店當然要吃山東餃子。

我點了 [白菜馬蹄鮮肉餃] 拼 [金玉滿堂鮮肉餃]
餃子隻隻夠大, 皮不會太薄,夠煙韌,餡料豐富,手功扎實。

[白菜馬蹄鮮肉餃] 口感相當佳的一款餃子, 馬蹄爽口 ;加上白菜清甜;肉汁不缺。

[金玉滿堂鮮肉餃] 材料有瘦肉、粟米和西芹,香味較突出,兩款也好味飽肚。

[菜肉雲吞八隻] $44

夏天涼菜, 必點 [酸甜皮蛋豆腐] $28

甜甜酸酸的香醋, 令人食慾大增, 價錢也相宜 , 有驚喜!

香煎豬扒$18

豬扒太薄,口感削左小小, 幸好唔會好油膩。

中國人點都要飲下湯水,就算天氣熱辣辣我都唔怕飲熱湯,
[淮山杞子燉雞湯] 就心抵飲價 跟餐$30

應該沒有調味, 鹽要自己落。
料多,但味道稱不上勁鮮甜, 平平地絕對可以一試的。
  • 酸甜皮蛋豆腐
2019-06-10 112 浏览
炎炎夏日,兔子和友人行完花墟買花,已經熱得滿身大汗!剛好就看到這間小店,沒有人也有冷氣就二話不說的進去了。“歡迎光臨,天氣很熱吧!來,這裡凉,坐這裡吧!” - 小店的大姐笑容滿面的說著。她的一句讓我們都心情變好了,光顧小店就是有這種人情味。小店價位很大眾化,下午茶更是超價!點餐有飲品,還可以以優惠價購買小食。最後,我們點了一枱的食物!雞絲粉皮夠滑身,很清爽而不會太膩,但麻醬份量如果再多一點就完美了。手撕雞伴青瓜有驚喜,跟外面不同的是這裡的不是白烚雞,也比較入味,伴了青瓜吃入口更清新。白菜馬蹄豬肉餃,豬肉餃裡頭的馬蹄夠爽口,又加強了咬口,最適合現在的大熱天了!素餃調味不錯,還加了我最愛的粉絲,帶點咸香,喜歡。這裡不輪素餃還是豬肉餃也是餡料超足,加上富有人情味的大姐,很有家的味道!

雞絲粉皮

手撕雞伴青瓜

白菜馬蹄豬肉餃

素餃調味不錯,還加了我最愛的粉絲,帶點咸香,喜歡。

素菜餃

雞絲粉皮
手撕雞伴青瓜
白菜馬蹄豬肉餃
素菜餃
  • 手撕雞
2019-06-08 123 浏览
行經旺角花墟買花為屋企報置一番,行到累就去山東餃子店醫下肚。鋪面雖小,但五臟俱全,環境尚算乾淨。既然鋪頭名係餃子,緊係要試下啦,即刻叫左韭菜淨餃同埋西洋菜淨餃。韭菜餃肉汁豐富,一咬落去即刻必汁,十分juicy。但韭菜不算太多,味道不算突出。相反,西洋菜餃沒有太多汁,但係西洋菜味突出,亦無苦澀味,較為好味。野飲方面特登叫左杯蜂蜜山薑茶,薑片味濃,整杯飲品充斥薑味,入口順暢,女士十分適合。小食方面,我們點了三絲春卷,春卷餡料豐富,有蘿蔔絲、雲耳、椰菜、火腿等,春卷皮炸得脆,略嫌油膱味太重。雞翼醃料十足,煎炸時間略長,有待改善。醉雞上菜已經聞到酒味,雞肉嫩滑入味,皮爽脆彈牙,高質。

西洋菜餃
醉雞
三絲炸春捲
韮菜餃
雞翼
2019-06-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
西洋菜餃
醉雞
三絲炸春捲
韮菜餃
雞翼
2019-06-06 63 浏览
太子一向出名太餃子店,競爭係好大,要係呢到爭一席位,絕對唔容易,今日試下呢間山東餃子店。入到鋪,環境都ok,座位唔會迫。睇下menu有咩食先。餃子既選擇都幾多,我地諗左一陣就叫左蕃茄餃子🥟,麻醬拌麵,酸甜皮蛋豆腐同埋花膠響螺燉雞湯。蕃茄餃子大大隻,有新鮮蕃茄係裡面。酸甜皮蛋豆腐 呢個前菜酸酸甜甜,好開胃。麻醬拌麵 麻醬味香,但麵底如果無咁黏在一起會比較好。花膠響螺燉雞湯 呢個有點驚喜,估唔到係一間餃子店飲到一個唔錯既燉湯,清甜足料,可以試下。

入到鋪,環境都ok,座位唔會迫。

睇下menu有咩食先。

蕃茄餃子大大隻,有新鮮蕃茄係裡面。

酸甜皮蛋豆腐 呢個前菜酸酸甜甜,好開胃。

麻醬拌麵 麻醬味香,但麵底如果無咁黏在一起會比較好。

2019-06-05 61 浏览
今晚左花墟順便食個飯,就揀左附近呢間餃子店。晚飯時間好多人都幾多款式,淨係餃子都有15款, 另外仲有其他小食酸甜皮蛋豆腐- 份量幾大,個酸甜汁幾特別,味道唔會太刺激但係就好開胃,幾好味👍🏻👍🏻👍🏻麻醬拌麵 - 麵包滿麻醬, 另外有碗湯,食到太濃味可以飲啖湯清一清。 蕃茄鮮肉茄 - 有8 隻都幾大隻, 見到員工係旁邊包緊,全人手製作的👍🏻👍🏻👍🏻咬開一半,係包住新鮮蕃茄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好有肉汁,正呀👍🏻原盅花膠響螺燉雞湯 - 睇到個名好似好正咁所以叫左。一睇就知好足料,飲落味道一d 味精都無, 而且好清雞湯味,加d 鹽,湯的鮮味更出。
今晚左花墟順便食個飯,就揀左附近呢間餃子店。

晚飯時間好多人

都幾多款式,淨係餃子都有15款, 另外仲有其他小食

2019-06-03 714 浏览
夜晚放工9點幾放工,吾知食咩好,行行下見到有間餐廳既招牌好特別,叫山東水餃,就入去食晚飯。山東真係出名水餃?而我只知山東大蔥餅....😂😂估吾到咁晚,入面都有咁多客人,而且環境算靜,吾會有人大聲講野,感覺好舒適。餐廳主要食餃子,有湯餃同煎餃,而且重有小食串燒👍🏻佢地重有糖水同埋燉湯,食物都多原化👍🏻我叫了一碗西洋菜鮮肉湯餃麵,豆沙鍋餅,燉湯同埋蜂蜜生疆茶。燉湯先上,原汁原味沒有味精,味道偏淡,但我覺得岩岩好,記得先飲湯再食其他野,否則會覺得湯吾夠味😋湯入面真材實料,出色,經常無湯水飲既香港人,呢個湯好幫到手,潤一潤😍個水餃麵勁好食,水餃啲饀好好味,好豐富,吾似果啲馬頭水餃😂啲麵幼而且爽口,估佢吾到。重點係佢個湯,加埋啲麵同埋水餃一齊食,更加好味👍🏻豆沙鍋餅都吾差,入面有滿滿既豆沙,抵食。食左咁多好野,飲返杯蜂蜜生疆茶,爽呀,疆味好濃,口感吾錯。估吾到呢間山東餃子館咁好食,哈哈,下次消夜再去食過。

餐廳主要食餃子,有湯餃同煎餃,而且重有小食串燒👍🏻

佢地重有糖水同埋燉湯,食物都多原化👍🏻

我叫了一碗西洋菜鮮肉湯餃麵,豆沙鍋餅,燉湯同埋蜂蜜生疆茶。
原盅花膠响螺燉雞湯

個水餃麵勁好食,水餃啲饀好好味,好豐富,吾似果啲馬頭水餃😂
西洋菜鮮肉水餃麵

豆沙鍋餅都吾差,入面有滿滿既豆沙,抵食。
豆沙鍋餅

食左咁多好野,飲返杯蜂蜜生疆茶,爽呀,疆味好濃,口感吾錯。
蜂密生疆茶

估吾到呢間山東餃子館咁好食,哈哈,下次消夜再去食過。

2019-06-02
用餐时段