2019-01-06
6 年前酒店新開張來食過一次 dinner buffet, 當時已經不太吸引。早排見屋企人 book 左枱, 又預埋我, 所以再來吃一次 dinner buffet!生蠔每人每次只限取兩隻, 即開, 但開得慢, 蠔亦不肥美。我不吃所以沒有試。家人取了海南雞飯給我, 拎左雞脾部位, 而且上面放左一隻鮑魚, 呢個反而有驚喜, 飯很香軟雞得滑。旁邊的牛腩麻麻地。後面果鍋肉骨茶就淡而無味, 排骨唔香且有雪藏味。更精彩的是這開邊龍蝦, 明顯是急凍龍蝦, 解凍解得不好, 很重雪藏味, 又韌又鞋又老, 而且每次只出十幾隻。食到無乜心機也沒影相了。後來再拎幾隻龍蝦也是同樣的難食。旁邊的羊排是後來出的, 不過很厚的肥膏也很酥, 只能說難食。唯一較好的是自助凍檸茶, 奶茶, 咖啡。最後只吃了少量甜品, pancake and ice-cream (不知牌子)!只能說, 永不會再來了!
唯一較好的是自助凍檸茶, 奶茶, 咖啡。
只能說, 永不會再來了!